Hvordan man tager måleraflæsninger

Hvordan man tager måleraflæsninger

For månedlige betalinger for forbrugt elektricitet er det nødvendigt at overføre data til abonnenttjenesten eller selvstændigt foretage beregninger. Under alle omstændigheder er det nødvendigt at tage måleraflæsningerne, og derefter træffe passende handlinger. Hvordan man gør det - vi vil overveje yderligere. 

Vi tager aflæsninger fra induktionstællere

Induktionstællere kan skelnes af et spindelhjul, som ligger lige under rammen med tal. Disse tal er målerens aflæsninger. Antallet af cifre afhænger af modellen.

Hvordan man tager måleraflæsninger

Hvordan man tager aflæsninger af elmåleren induktiv og elektronisk

Hvor mange cifre der skal afskrives

Normalt på scoreboardet for induktionsmåleren er der 5, 6 eller 7 cifre. I de fleste tilfælde er det sidste ciffer, mindre ofte - to, adskilt af et komma, farve eller forskellig i størrelse. Alle tal efter decimaltegnet tages ikke i betragtning ved aflæsning. De viser tiendedele og hundrededele kilowatt og bør ikke tages i betragtning. Det vil sige, at alle tal efter decimaltegnet ikke tages i betragtning.

Hvordan man tager måleraflæsninger

Der er modeller med tre cifre "signifikante" og to efter decimaltegnet

Hvordan man tager måleraflæsninger

Der er elmålere, hvor der ikke er nogen cifre efter decimaltegnet. Så, når du tager aflæsning, skriv alle tallene

Men det er værd at huske på, at der er modeller af tællere, hvor der ikke er komma. I dette tilfælde skal du skrive ned alle numrene, når du læser en læsning. Hvis du ikke gør det, skal du for eller senere betale forskellen, men det viser sig normalt at være så stort. Så vær forsigtig.

Hvis du er i tvivl, har du et komma i din måler, skriv ned modellen, navngiv kundeservice hos den organisation, der leverer elektricitet. Lad dem angive, hvor mange cifre i din sag du skal afskrive, når du tager aflæsninger. Du kan også ringe til controlleren hjemme eller afklare disse oplysninger fra elektrikeren i ledelseskampagnen.

Hvordan man skyder

Umiddelbart efter installation af måleren fik du et instrument i din hånd, hvilket angiver de oprindelige tal. Når det kommer til at tage aflæsningen af ​​lysmåleren, skal du tage et stykke papir og omskrive der de indikationer, der er på nuværende tidspunkt (uden at tage hensyn til tallene adskilt af et komma). Du kan heller ikke overskrive de nuller, der er i begyndelsen - op til det første ciffer (se billede).

Hvordan man tager måleraflæsninger

Eksempel på indikationer af en induktionstæller

For yderligere beregninger har du brug for data for den foregående måned. I den første brugsmåned tager du dem fra installationscertifikatet, og i fremtiden skal du enten gemme kvitteringer eller holde en rekordbog. Hvor og hvordan de vil blive gemt er dit valg.

Nogle abonnenttjenester arbejder på en sådan måde, at du ikke behøver at tælle noget, du skal bare overføre data i en bestemt periode. Deres automatiserede system vil automatisk skrive til din personlige konto (eller gøre det til en operatør), så foreta afgiften selv og danne en kvittering. Du skal kun betale fakturaen. Men selv i dette tilfælde, for kontrol, kan du tælle, hvor meget du skal betale for elektricitet alene. Selvfølgelig er det usandsynligt, at computere vil fejle (de tror), men hvor lidt ...

Sådan tælle

For at beregne elen selv ved måleren, fra den figur, du lige skrev, tog du væk den, der var før. Du får antallet af kilowatt, der er brugt i den sidste periode.

For eksempel overvej vidnesbyrdet i billedet ovenfor. Lad de forrige være 4852, den nuværende 5101 (cifre efter decimaltegnet ignoreres). Vi overvejer det elektriske forbrug: 5101 - 4852 = 249 kW. For at finde ud af, hvor meget du skal betale, multiplicere mængden af ​​kilowatt (i dette tilfælde 249 kW) ved taksten. Få det beløb du skal betale for lyset.

Hvis tælleren koster lang tid, vil det snart eller senere "nul" - i de første stillinger vises der nuller. Sådan beregnes elforbrug i dette tilfælde? Det er meget enkelt. Denne gang bliver du nødt til at omskrive indikationerne med alle nuller og sætte "1" før den første. For eksempel syede du til at tage aflæsninger fra disken, og kun de sidste cifre er der forskellige fra nul. Eller som i billedet nedenfor er der kun en.

Hvordan man tager måleraflæsninger

Efter nulstilling kan der være et sådant billede, eller måske er to tal forskellige fra nul eller tre ...

Omskriv værdien som den er, med alle nuller (men skriv ikke tallene efter kommaet), før den første nul sætter enheden, og så tæller vi som før. Lad os tælle aflæsningerne på billedet. Vi afskriver indikationen og sætter "1" foran: 100001. Lad de sidste aflæsninger være 99863. Vi tager 100001 - 99863 = 138 kW. I alt var udgifterne til rapporteringsperioden 138 kW. I fremtiden afskriver du måleraflæsningen som før, uden nuller, som står foran og ikke erstatter enheden.

Elektroniske elmålere

Elektroniske elektroniske målere er ikke udstyret med et mekanisk display med "hoppe" tal, men elektronisk. Det kan ikke bare vise de tal, der viser, hvor mange kilowatt der er brugt, men også datoen, tidspunktet for tælleroperationen og nogle andre data. I de fleste elektroniske lysmålere ændres disse data efter nogle få sekunder. Hvis måleren er multizone, vises indikationerne for hver zone i rækkefølge (T1, T2, T3, T4).

For at fjerne målerens læsning af den elektroniske type, kan du vente, indtil den nødvendige information vises og skrive den af. Den anden mulighed er at trykke på "enter" knappen. Måske skal du klikke mere end én gang - indtil de nødvendige oplysninger vises. Det kan skelnes mellem de ikoner, der vises på skærmen. Normalt er dette T1, T2, T3, T4 eller ordet TOTAL.

For eksempel i billedet nedenfor, på skærmen i øverste venstre hjørne ser vi T1-ikonet og lidt længere fra den større figur - 72.69. Hvis man ser tæt på, efterfølges de af måleenheder - kWh. Dette er den forbrugte el til den første zone T1 (dagsrente).

Hvordan man tager måleraflæsninger

Eksempel på elektronisk måleraflæsning

Når de nødvendige data er vist, registreres de i en kvittering og udfører derefter beregninger (beskrevet ovenfor). Hvis dataene simpelthen skal overføres til abonnenttjenesten, kan de optages på en folder.

Pas på! Det er også nødvendigt at omskrive kun hele delen uden at tage hensyn til tegnene efter decimaltegnet. For eksempel er det i dette tilfælde (i billedet ovenfor) nødvendigt kun at overføre eller udføre beregninger med figuren 72 uden "hale".

Hvordan man tager måleraflæsninger

På den elektroniske tæller ser Energomera lidt anderledes ud

Sådan tager du aflæsninger fra måleren Mercury 200

Der er 1-rate kviksølv tællere (i specifikationen de er udpeget som 200,00), og multi-tariff (med tal efter punktet andet end nul, for eksempel Mercury 200 01, kan der være en anden 02 eller 03). De adskiller sig i antal zoner såvel som tilstedeværelsen / fraværet af kontrolpanelet.

Uanset model er læsningen den samme. Du skal bare trykke på "enter" knappen eller vente på at flere numre vises mere end én gang.

Elektricitetsmålere Mercury 200 skiftevis viser tid, dato og derefter taksterne for zoner. For det første vises tiden i de sædvanlige takstimer, minutter, sekunder vises lidt højere. Så efter et par sekunder vises datoen på skærmen. Det vises også i standardformatet: nummeret, måneden, året.

Hvordan man tager måleraflæsninger

Tid og dato

Derefter begynder taksten. Tariffens navn vises øverst til venstre: Т1, Т2, Т3 eller Т4. Deres nummer afhænger af den model, du har installeret. De vises alle igen. På dette tidspunkt kan de optages (hele delen uden decimaler).

Hvordan man tager måleraflæsninger

Indikationen af ​​en to-takstmåler Mercury 200

Efter alle takster vises checksummen for alle takster. Derefter gentages cyklen - tid, dato, takster, totalværdi mv.

Hvordan man tager måleraflæsninger

Den sidste vises summen af ​​alle takster

Tallene på skærmen ændres hver 5-10 sekunder - afhængigt af indstillingen. Det er helt muligt at have tid til at skrive ned. Men hvis du ikke har tid, kan du skifte til takster i manuel tilstand. For at gøre dette, tryk på knappen "Enter" til enhver tid. På billedet er det under en rød LED. Tryk på knappen (trykket / frigivet), indtil den ønskede værdi vises. For at skifte til det næste klik igen. Helt enkelt.

Det vil være lidt vanskeligere med beregningerne, da du bliver nødt til at beregne antallet af kilowatt, der bruges til hver zone. På dette vil alle vanskelighederne ende. Sådan tager du aflæsninger af en multitariff elmåler, som du nu ved. Alle andre modeller af kviksølvtællere adskiller sig lidt i denne henseende. Selv knapperne ser de ens ud og ligger på samme sted.

Energomere tællere

Aflæsningen af ​​elmåleren på dag-nat-effektmåleren (to-takst eller multi-takst) er nøjagtig den samme. Forskellen er, at knappen på disse målere hedder "PRSM" (visning). Knapper kan være to eller tre - afhænger af ændringen.

Hvordan man tager måleraflæsninger

Elektricitetsmåler CE301

Når du klikker på denne knap, vises tal, der viser, hvor mange kilowattter der er "sår" for hver takstzone. Der er ikke flere forskelle.

Tag aflæsninger fra Mikron elmåler

I multi-tariff elektroniske Mikron-tællere på sagen er der kun en knap, og det er nødvendigt at trykke på det for at vise de nødvendige aflæsninger på skærmen. Kun i dette tilfælde er det nødvendigt at vente, indtil displayet viser "markeringer" over bogstaverne "T1" og "R +" (se billede). Dette vil være en indikation på den første takst.

Hvordan man tager måleraflæsninger

Sådan tager du aflæsninger fra Mikron elmåler model SEB-1ТМ.02М

Klik derefter på den samme knap, indtil markeringerne vises over T2 og R +, hvis der er flere zoner, klik videre. Det er sådan, de tager aflesningerne fra denne tæller dag / nat.

Tællere saiman

Nu i mange regioner gratis erstatte gamle induktionstællere til elektronisk og oftest sætte enheder fra firmaet Saivan. Disse er meget enkle enheder, de har ikke knapper, der med magt kan "flip" aflæsningerne. Du skal bare vente, indtil den ønskede værdi vises. Det er i dette tilfælde at tage måleraflæsningen - vent bare indtil den ønskede værdi (TOTAL) vises og skriv den i kvitteringen (eller send den til den relevante tjeneste).

For at gøre det nemmere at navigere, er her den rækkefølge, hvor data vises i denne elmåler:

  • dato;
  • tid;
  • nummer af tælleren;
  • gearforhold (1600);
  • TOTAL - aflæsninger af en-tariffer eller T1, T2, TOTAL for dag / nat (to-rate) tællere vises sekventielt.

Kvitteringen skal registrere TOTAL- eller T1- og T2-aflæsningerne og også den generelle TOTAL. Igen skal du huske, at du kun skal skrive ned hele delen uden at tage højde for cifrene efter decimaltegnet. Du kan se de samme oplysninger i videoformatet.

Tællere med automatisk dataoverførsel

Mange producenter af elmålere producerer modeller, som overfører aflæsninger på en specielt organiseret kanal i en automatisk tilstand. Installation og konfiguration af dette udstyr er en mere kompliceret proces, men du behøver ikke bekymre dig om, hvordan du sender målerens måleraflæsninger. De "forlade" sig selv.

Sådan tager du aflæsninger fra trefasemålere

Trefasede elmålere er af to typer - gammel type, der kræver tilstedeværelse af transformatorer og elektronisk direkte forbindelse (uden transformatorer). Hvis elektronisk er installeret, skal måleraflæsningen også læses som beskrevet ovenfor. Skriv blot værdierne, vent indtil de nødvendige oplysninger vises på skærmen eller "rulle" dataene til den ønskede side.

Hvordan man tager måleraflæsninger

Tilslutning af en elektrisk måler i et trefasetværk via strømtransformatorer

Hvis der tildeles en stor strøm eller en gammel type måler er installeret, installeres en transformer til hver fase. For at tage aflæsninger i dette tilfælde skal du kende transformationsforholdet. Aflæsningerne skal multipliceres med denne koefficient. Det resulterende tal er det faktiske forbrug.

Men generelt skal du læse kontrakten. Der bør være en procedure for bosættelser - i nogle organisationer skriver de ud indikationerne, i bunden sætter de transformatordataene eller transformationsforholdet, og operatøren selv foretager beregningerne. Så hvis der er en 3-faset meter, skal du angive formularen og proceduren for beregninger, når du installerer og forsegler regningsenheden og sætter den i brug.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 7 = 10