Hvordan romerske gardiner er fastgjort: typer og måder at fixere

Hvordan romerske gardiner er fastgjort: typer og måder at fixere

Hvordan vedhæftes romersk persienner, og det er svært at installere dem selv? Svarene på disse spørgsmål er ofte bekymrede for dem, der besluttede at dekorere deres vinduer med denne slags løfte gardiner. Ud af alt sortimentet står disse modeller ud for deres specielle æstetik og lethed. Helt enkelt, enkelt design af gardiner, der kan danne smukke folder, gør det muligt at bruge dem næsten overalt: hjemme, på kontorer, kontorer, caféer og andre steder.

Adskillige årtusinder er gået siden det antikke Roms efterår, og gardinerne i den æra er efterspurgte hidtil. Hvad er hemmeligheden bag en sådan succes? I de fjerne tider beskytter de sig mod sol og støv ved hjælp af gardiner. I den moderne verden udfører de også deres funktioner godt og er et elegant element i interiørdesign.

Romerske gardiner kan karakteriseres af følgende kvaliteter:

  • enkelt og meget komfortabelt design
  • lakonisk udseende;
  • let pleje;
  • lille forbrug af stof til deres fremstilling.

I lukkede form ligner gardinet en lige kludsklud opdelt i flere sektioner. Dens dimensioner kan være forskellige. Der er prøver, der kan sammenlignes med vinduesbladets dimensioner, svarende til vinduets åbning eller overstiger det i størrelse. Gardinet åbner fra bunden, mens stoffet samles i store vandrette folder. For at sikre, at folderne er pæne og lige, indsættes specielle plastlameller i lærredet.

Hvordan romerske gardiner er fastgjort: typer og måder at fixere

Måder at fastgøre gardiner

Der er flere måder at lave romersk gardiner på:

  • på væggen;
  • på loftet
  • i vinduesåbningen
  • på vinduet.

Stedet for installation er valgt afhængigt af hvilket resultat der skal opnås. Hvis karmen er planlagt til brug for forskellige behov, er det bedre at fastsætte strukturen på vinduets overflade. Så det vil ikke blokere adgangen til vindueskarmen, det kan også bruges med gardin gardiner.

I nogle tilfælde er det bedre at hænge en model, der dækker hele vinduesåbningen. Især når det er nødvendigt at skjule synlige defekter, for eksempel ujævne skråninger. Valget af et fastgørelsessted afhænger også af designtilstanden til vinduesdesign. Nogle gange er hele lærredet at foretrække, fordi det ser bedre ud end hele gruppen af ​​gardiner, beregnet til hvert blad individuelt.

Prøver af stor størrelse er fastgjort til en væg eller et loft. Du kan rette lærredet i vinduesåbningen. Især denne metode er god til kompositioner, når de kombineres med romerske gardiner og klassiske gardiner. Det ser interessant og stilfuldt ud.

Hvordan romerske gardiner er fastgjort: typer og måder at fixere

Vi laver gardinerne med tagskæggene

Fastgørelse af romerske gardiner udføres på en særlig cornice. Materialet til dets produktion er aluminium, plast, stål. Cornice er en profil udstyret med en løftemekanisme og en styreenhed. Gardinet hæves ved hjælp af en speciel ledning.

Der findes forskellige typer af sådanne fastgørelsesdele. Mini-design, designet til små gardiner, er fastgjort til plastikvinduer. På hvert blad er der en separat cornice. Dette arrangement af gardiner giver dig nem adgang til vindueskarmen.

Cornices af standard typen har dimensioner fra 1,1 m til 2,5 m. De er fastgjort på væggen over vinduesåbningen. Gardinstofet lukker hele vinduet. Denne metode til fastgørelse af det romerske gardin hjælper med at skabe en enkelt harmonisk sammensætning. I butikkerne kan du købe færdige romerske gardiner 1500 x 1800 mm med cornice.

Til mansardskårne vinduer er der en speciel mulighed for fastsættelse af romerske gardiner. Cornices i dette tilfælde tjener ikke kun som et fastgørelsesmiddel til gardiner, men også tillade dem ikke at sag. Stoffet er parallelt med vinduets overflade. Med denne fastgørelsesmetode ser gardinerne meget pæne ud.

Cornices for Roman gardiner er normalt bestilt på samme sted hvor stoffet selv er lavet. Standard modeller leveres komplet med gardiner. De sælges i byggeforretninger. I studiet, der har specialiseret sig i fastgørelser til forskellige gardiner, kan du købe en cornice separat.

Hvordan romerske gardiner er fastgjort: typer og måder at fixere

Funktioner ved installation af romerske gardiner

På trods af designfunktionerne i denne type gardin er deres installation enkel. Når du vælger placeringen for gardiner, bør du overveje nogle af funktionerne i disse gardiner. Dette vil medvirke til at undgå fejl og udføre kvalitetsarbejde ved installation af gardiner.

Hvis du planlægger at fastsætte lærredet i vinduesåbningen til topvæggen, skal du tage højde for afstanden fra gardinet til vinduet. Faktum er, at de romerske gardiner i den øvre del ikke danner en krølle. De kan forstyrre åbningen af ​​vinduesrammen for naturlig ventilation. I dette tilfælde skal du sætte lærredet bedre over vinduets åbning eller til rammen.

En særlig cornice til romersk persienner er en fremragende mulighed for fastsættelse. Men hvis designet af Windows ikke tillader det at blive brugt, så gør de uden det. Gardiner med løftemekanisme kan monteres på andre måder. Selvom de med en cornice ser bedre ud og er lettere at betjene.

Når du installerer lærredet på et plastikvindue, skal du sætte corniceen med selvlukkende skruer og bryde rammens integritet. Der er andre mulige måder, men de er ikke effektive nok. Installation af gardiner kræver nogle færdigheder. Du kan bruge tjenester fra en mester, især hvis du ikke har færdigheder i sådanne værker.

Før du fastgør corniceen, lav en markering. Normalt er der to punkter til fiksering. De er placeret tættere på kanterne af strukturen. I længere hjørner er det bedre at tilføje endnu en fiksering midt på profilen. På plastvinduer udføres fiksering ved hjælp af selvdrejende skruer. Ved fastgørelse til væg eller loft anvendes dowels.

Hvordan romerske gardiner er fastgjort: typer og måder at fixere

Fix gardiner uden særlige taghætter til romerske gardiner

Vedhæft gardiner og kan være uden tagene af et specielt design. Til disse formål kan du bruge en regelmæssig lige cornice og krog. Med denne type fastgørelse fjernes stoffet bekvemt for vask. Og efter rengøring er lærredet let på plads uden meget besvær. Med velcro kan du vedhæfte mini-gardinerne direkte til vinduesrammen. Denne metode er ikke den mest effektive, men den bruges ofte i praksis.

Du kan gøre cornice dig selv fra improviserede materialer, for eksempel træ. Den romerske gardin i dette tilfælde er vedhæftet ved hjælp af en møbler hæftemaskine. Denne fastgørelsesproces tager ikke meget tid og kræver ikke store materialomkostninger. Sandt nok ser det ikke altid perfekt ud. Ja, og gardinet til vask skal fjernes meget omhyggeligt for ikke at beskadige stoffet.

Du kan vedhæfte romerske persienner på andre måder. Bladets øvre kant er foldet og syet. Gennem den resulterende klaring passerer corniceen og fastgør gardinet på denne måde. Fjern det faste lærred vil kun være med cornice. Som en mulighed kan du lave en gardinsløjfe ovenpå. I dette tilfælde er stoffet fastgjort til cornice baren.

Romerske modeller vil være et glimrende design til Windows. Fastgørelse af sådanne gardiner er ikke så svært. Til dato tilbyder producenter forskellige mønstre af cornices, designet specielt til gardiner af denne art. Men hvis du køber dette design er ikke inkluderet i dine planer, så kan du gøre med improviserede midler.

Om hvor du skal vedhæfte romersk gardin, bør du tænke på forhånd. Normalt er de rettet, hvor de vil være bekvemt placeret. Der er ingen særlige begrænsninger for valget af et sted til fastgørelse. Gardinet kan fastgøres til en væg, et loft, i en lysåbning, på et plastvindue. Romersk persienner skal være i harmoni med det samlede indre af rummet og være behagelige, ikke forstyrre operationen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

8 + 1 =