Hvordan tilsluttes brusebadet til vandrøret med egne hænder?

Hvordan tilsluttes brusebadet til vandrøret med egne hænder?

Overalt erstattes traditionelle omfangsrige klumpede bade med mere kompakte, funktionelle, moderne brusekabiner. De er meget mere bekvemme med hensyn til drift, optager lidt plads, hvilket er vigtigt for små badeværelser og også sparer vand.

Hvordan tilsluttes brusebadet til vandrøret med egne hænder?

Efter at have brugt betydelige penge til køb af sanitetsudstyr, spekulerer husejere ofte, hvordan man forbinder brusebadet med vandforsyningen og kloaksystemerne med egne hænder. Heldigvis er denne operation virkelig ret gennemførlig med de nødvendige værktøjer, samt evnen til at håndtere det.

Hvad er forbindelsen til brusekabinen?

Brusekabinen er en moderne VVS-armatur, der er blevet et mere funktionelt alternativ til traditionelle badekar. Den består af en palle, hvor der strømmer vand, 4 vægge af glas eller plast, der begrænser kabinens rum, samt en brusekolonne og en vandhane. Afhængigt af modellen, dens funktionalitet, skal brusekabinen være forbundet med følgende systemer:

 • Vandforsyning. Brusekabine til varmt og koldt vandforsyning skal tilsluttes den centrale vandforsyning. Denne forbindelse kan foretages direkte eller gennem et filter for at forbedre vandkvaliteten og også forlænge levetiden for VVS-udstyr.

  Hvordan tilsluttes brusebadet til vandrøret med egne hænder?

  Tilslutning til vandforsyning

 • Dræn. Ud over tilslutning til vandforsyningen har enhver brusekabine forbindelse til kloaksystemet. Gennem kloakering drænes snavset vand eller rengøringsmidler. Hovedkarakteristika for forbindelse til kanalisering af et brusebad er dets gennemstrømning.

  Hvordan tilsluttes brusebadet til vandrøret med egne hænder?

  Tilslutning til spildevand

 • Strømforsyning. Nogle modeller af brusekabiner med ekstrafunktioner er ikke kun forbundet med vandforsyningen og spildevandsanlæggene, som et almindeligt bad, men også til elnettet. Fra elektricitet tilføres sådanne ekstra funktioner i kabinen som baggrundsbelysning eller et lydsystem.

Vær opmærksom! Standard brusekabiner, der kun er tilsluttet det centrale vandforsynings- og kloaksystem, er det nemt at installere med egne hænder. For at installere sådanne modeller er det nok at have de nødvendige værktøjer, og følg bare nøje efter instruktionerne. Installation af brusere med funktioner, der er drevet af elektricitet, er bedre at betro til fagfolk.

Hvad skal jeg tilslutte kabinen?

Før du tilslutter bruser til kloak og vandforsyning, skal du forberede de nødvendige materialer og værktøjer. Erfarne rørfirmaer hævder, at for en vellykket installation af sådant udstyr kræves kun to ting - detaljerede instruktioner og "lige" hænder. For at sige det mere alvorligt, når du tilslutter spildevandet og vandet i brusebadet, kan du ikke undvære følgende værktøjer:

 1. Tilslutning af fleksible slanger. Normalt bruges bølgede eller fleksible slanger til at forbinde brusekabiner, hvilket gør installationen mere bekvem og enkel. Normalt er de inkluderet i leveringen af ​​kabinen, og hvis de ikke er af en eller anden grund, eller de ikke passer, skal du købe slanger af den ønskede diameter og længde separat.

  Hvordan tilsluttes brusebadet til vandrøret med egne hænder?

  Bølgepølse

 2. Kompressionsbeslag. Dette udtryk betegner de elementer, hvorved separate sektioner af rør, slanger forbindes eller hæves.
 3. Justerbar skruenøgle, skruetrækker, kniv. Disse værktøjer er nødvendige for at reparere slangerne til det punkt, hvor vandrøret kommer ind i lejligheden.
 4. Fum-tape, fugemasse, gummitætningsmiddel. Alle disse materialer anvendes til at forsegle de steder, hvor slangerne er forbundet til rørene for at undgå lækager.

  Hvordan tilsluttes brusebadet til vandrøret med egne hænder?

Vigtigt! Typisk er distributionen af ​​rør inde i bruser allerede foretaget af producenten, så du behøver kun at forbinde på 1 point. Ofte ved installation af sådant VVS-udstyr anvendes yderligere instrumenter - pumper eller filtre. Filtre er nødvendige til forberedende forberedelse, rensning af vand ind i brusebadet. Og pumper installeres hovedsageligt til modeller med hydromassage. Den tilsluttede pumpe gør det muligt at skabe det nødvendige tryk, så hydromassagen fungerer.

Hvordan tilsluttes?

Ifølge erfarne rørfirmaer er tilslutning af brusekabine til vandforsyning og kloak ikke mere kompliceret end ved installation af et konventionelt bad. Det vigtigste er at forberede installationsstedet korrekt samt at fjerne spildevand og vandrør. Hvis du nøje følger producentens anvisninger, skal du bruge tætninger, slanger og beslag af den passende diameter, så installationen vil ikke medføre problemer. Forbindelse udføres ifølge følgende algoritme:

 • For det første er det nødvendigt at lukke vandet i lejligheden eller separat i det rum, hvor installationen udføres. For at standse strømmen af ​​vand skal du dreje ventilen, som er placeret lige der i badeværelset.

  Hvordan tilsluttes brusebadet til vandrøret med egne hænder?

  Luk vandet

 • Tryk så på det varme og kolde vand. Denne operation udføres for at reducere trykket i rørene under installationen.
 • Derefter forbindes et kompressionsbeslag til vandrøret. Denne enhed tillader uden yderligere forberedelse af rørene til hurtigt og tæt at forbinde dem med en fleksibel slange. Hvis rørets diameter og den fleksible slange, der er inkluderet i brusebadet, ikke svarer til diameteren, anvendes en særlig adapter til tilslutningen.

  Hvordan tilsluttes brusebadet til vandrøret med egne hænder?

 • Herefter tilsluttes en fleksibel slange til vandforsyningspunktet ved hjælp af en adapter eller direkte gennem beslaget. Den optimale længde af slangen er 150 cm, men størrelsen er under alle omstændigheder valgt med en margen, så den hænger i stedet for strakt.
 • Næste trin er installationen af ​​vasken på kabinen og dens forbindelse ved hjælp af korrugeringen til kloaksystemet.

Hvordan tilsluttes brusebadet til vandrøret med egne hænder?

Husk! For at forbinde slangen med beslaget så tæt som muligt, er det muligt at smøre tråden med olie. Dette gør det muligt at fastgøre forbindelsen korrekt, men det tillader ikke at bryde tråden.

Verifikation af arbejde

Bekræftelse af brusens korrekte funktion er det sidste trin i installationen, som viser, om arbejdet blev udført korrekt. Selv erfarne rørfirmaer forsømmer ikke testen af ​​brusebadet, fordi dette undgår lækager og problemer i driften af ​​udstyr. For at teste kabinen skal du genstarte vandforsyningen, tænde tappene og omhyggeligt se på betjeningen af ​​enheden. Følgende problemer kan opstå:

 1. Vandet går hårdt ned i vasken. Hvis vandet akkumuleres i panden, går det ikke lang tid i spildevandet, så drænet er forkert forbundet.

  Hvordan tilsluttes brusebadet til vandrøret med egne hænder?

 2. Under vandet. Ofte i steder af forbindelser mellem rør og slanger opgraves vand. Dette indikerer, at leddene ikke er tilstrækkeligt forseglede. Eliminer dette problem ved hjælp af et gummibånd eller gummitætninger.
 3. Fungerer ikke hydromassage. Ofte har hydromassagen ikke nok tryk, for at øge det har du brug for en pumpe.

Tænk på, at forbindelsesslanger, bølgepapninger og pakninger er forbrugsstoffer, det vil sige, at de over tid er tilstoppede og bliver ubrugelige. Derfor er det hvert 1-2 år nødvendigt at udføre forebyggende vedligeholdelse af kabinen med deres rengøring eller udskiftning.

Video instruktion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 50 = 55