Justering og reparation af plastikvinduer med egne hænder. Instruktioner med fotos

Justering og reparation af plastikvinduer med egne hænder. Instruktioner med fotos

Justering og reparation af plastikvinduer med egne hænder. Instruktioner med fotosKan du huske den glædelige følelse, når i din lejlighed (hus) blev de gamle strygeformede rammer udskiftet med helt nye, smukke plastvinduer? Men efter en uge eller to blev det normalt igen og igen. Sjælen roede sig og tænkte på, at problemerne med vinduerne var blevet løst.

Huset er varmt, det årlige ståhej har forladt med limning af sprækker, der konstant ses mellem rammerne, maleri og rengøring af trærammerne.

Men to eller tre år er gået, og til vores overraskelse er der ingen grænse. Hvad blev de hårdt tjente penge betalt for? Faktisk er meget lidt tid gået, og vinduernes døre lukkes løst, trækene går rundt om værelserne. Nogle steder er vinduer vanskelige at lukke eller endda helt fast.

Her husker vi også det venligt rolige ord og skrupelløse producenter og analfabeter, og en anden, der faldt under den varme hånd. Og helt forgæves i de fleste tilfælde. Hvorfor? Lad os analysere dette problem, nemlig justering og reparation af plastikvinduer med egne hænder.

Moderne plastikvindue - det er ikke bare en ramme med glas på baldakiner. Bag denne simple facade ligger en ret kompleks mekanisk konstruktion. Og enhver mekaniker elsker omsorgen. For at blive smurt fra tid til anden skal du udskifte de brugte dele med nye. Og hvad gør vores vinduer værre? Så lad os betale dem meget opmærksomhed.

Desværre siger de fleste mestere, der installerer og regulerer termoruder, ikke kunderne om, at de kan reparere og justere vinduet selv uden hjælp fra specialister. Denne holdning er helt forståelig, fordi dette er det daglige brød fra de førnævnte specialister. Og de vil ikke dele det med hver enkelt af deres kunder.

Men lad os forlade mesterne til side og vende os til vores vinduer. Deres mekanik er ikke så kompliceret, at en person, som forstår teknologien, ikke forstår det. Derudover er mulighederne for sammenbrud ikke så meget. De mest almindelige og vigtige sammenbrud, samt justering af Windows, vil vi overveje i denne publikation.

Udskiftning af håndtaget til åbning af vinduet

Justering og reparation af plastikvinduer med egne hænder. Instruktioner med fotos

Penner fejler ofte. Dette skyldes det faktum, at nogle gange ikke en person beregner, udøver en overdreven belastning på håndtaget. Eller det begynder at dreje håndtaget, når bladet ikke er på plads. Varianter af årsagerne kan være forskellige. Men tilstedeværelsen af ​​et brudt håndtag er altid foruroligende. Det skal udskiftes. I denne situation kan en uerfaren være forvirret. Der er trods alt ingen skruer eller bolte på håndtaget. Hvordan er det løst?

Det er meget enkelt. Det vi sædvanligvis ser på bunden af ​​håndtaget, er en simpel dekorativ plade, der lukker fastgørelseselementerne. Det er nok at dreje det til 90˚ i enhver retning, og vores øjne vil se to skruer, der holder håndtaget på plads. De skrues af, og nu kan du sætte en ny i stedet for den gamle og unødvendige. Forresten kan du købe det enten på byggemarkedet eller fra et firma, der installerer metalplastiske vinduer. Nu har vores vindue et smukt og attraktivt udseende.

Udskiftning af sæler

Justering og reparation af plastikvinduer med egne hænder. Instruktioner med fotos

Når vinduet blæser - det er et sikkert tegn på, at gummitætningerne er tørre. Hvis du vil justere vinduets vinduesramme, skal du først og fremmest være opmærksom på gummiens tilstand. Uanset hvor blød det kan være, temperaturændringer og længerevarende ophold om vinteren i komprimeret stilling (i den kolde årstid, sjældent åbne ofte vinduer) fører til tørring og krympning. Som et resultat vises de meget udkast, der går rundt i lokalet. Det betyder, at forseglingen er ophørt med at udføre sin funktion, og vi har kun en måde at løse situationen på. Udskift gummibåndene.

Dette arbejde er meget enkelt. Gummi er ikke limet eller fastgjort. Bare indsat i en speciel rille. Separat taknemmelighed for dette er dem, der udviklede metalplastens design. Da udskiftningen ikke er svært. Det eneste du skal være opmærksom på er materialets evne til at strække sig. Derfor behøver gummibåndene ikke at blive strakt for meget. Ellers vil de skrumpe, og fra dørens kant dannes hulrummer, som vi absolut ikke har brug for, fordi det er gennem dem, at kold luft fra gaden trænger ind i vores hus.

Justering af klemme eller lukkede tæthed af vinduer

Justering og reparation af plastikvinduer med egne hænder. Instruktioner med fotos

Når forseglingen testes og om nødvendigt udskiftes, justerer vi tætheden for at lukke vores vindue. Men lad os se, om vi skal gøre det overhovedet. Luk vinduet. Vi kontrollerer om der er udkast med en cigaret lighter eller kampe. Hvis flammen afbøjes, begynder vi justeringen.

For at gøre dette skal du åbne vinduet og se på enden af ​​bladet. Der er normalt tre excentriske former oval. De bevæger sig op og ned, når vindueshåndtaget roterer, fordi er en del af låsemekanismen. Hvis du vender dem lidt til venstre, passer vindueskladdet tættere på rammen. Og når du vender til højre, bevæger den sig væk fra rammen.

Stærkt ekscentricitet behøver ikke at vride. Det er nok at dreje et par millimeter, så alt falder på plads. Hvis du vil have tætninger til at tjene dig i lang tid, så prøv ikke at overskride målet, når du justerer excentrics. Lad en lille margen for efterfølgende justeringer.

Justering af vinduets sash position

Justering og reparation af plastikvinduer med egne hænder. Instruktioner med fotos

Sashens sugning fører til problemer, når vinduet rører rammen, når den lukkes. Hvis du ikke griber ind i denne proces, vil det ende med at efter et stykke tid vil vinduet helt stoppe med at lukke. Hvad skal jeg gøre?

Lad os være opmærksomme på baldakinerne. Nedre er normalt døve. Der er ingen mekanismer til justering. Så lad det være alene og gå op. Du kan stå for dette på en afføring. Åbn vinduet. Vi ser på slutningen af ​​rammen. I hjørnet øverst i vinduet er der to skruer. De har et hul til hex-nøglen. Det var det, vi ledte efter. Den nederste skrue er holderen. Med en sekskant svækker det. Den øvre skrue justerer vinduets position i rammen. Når vi drejer det til venstre eller højre, skiftes den øverste del af vinduet til siden. Denne enkle operation løser situationen, og vinduet bliver igen helt lukket.

Hvis problemet forbliver uløst, kan du justere placeringen af ​​svardelen af ​​låsene. Ofte er det for dem at vinduerne og klamrer sig. Vi løsner skruerne, der holder låsens parring tilbage, og flytter den op eller ned afhængigt af situationen. Det er nok at kompensere et par millimeter.

Fjernelse af vinduet fra låsen

Justering og reparation af plastikvinduer med egne hænder. Instruktioner med fotos

Ofte er årsagen til vinduesforvalterens opkald til huset låsningen af ​​vinduesmekanismerne. Producenterne hjælper med at beskytte deres produkter mod mere alvorlige skader. Og det tænder som regel, når håndtaget vender, når vinduet er åbent. Bladet syltetøj med håndtaget. Det ser ud til at med vinduet er der ikke noget at gøre, så snart det går i stykker.

Du kan nemt ophæve vinduet. I nærheden af ​​håndtaget er der en særlig tunge placeret i enden af ​​bladet. Du skal dreje den mod rummet og lukke vinduet. Derefter forsvinder problemet. Vinduet vil fungere som før.

Det er al visdom. Reparation af andre skader af metal-plast vinduer er bedre at overlade til de kontrollerede mestere af virksomheden. Således kan større problemer undgås.

Nu kan du selv klare de små reparationer og justering af plastikvinduer helt selv. Og det betyder, at dit hus bliver varmt og hyggeligt til enhver tid på året.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

34 + = 38