Overfor en metalovn i et murstenbad

Metalovne, der er så populære blandt elskere af det russiske bad, forbedres ved hjælp af murstenbeklædning. Hvad er det for? Faktum er, at metalovnen på trods af alle dets fordele har en række ulemper. Følgende ulemper ved jern kan noteres:

 • Termisk stråling påvirker menneskers sundhed negativt, giver visse ulemper
 • For at opretholde den nødvendige temperatur skal ovnen opvarmes hele tiden, fordi jernet køler hurtigt;
 • Metaloverfladen skal isoleres på grund af muligheden for overophedning.

Overfor en metalovn i et murstenbad

På grund af disse ulempe ved metal er der brug for en ekstra udsyn til saunaens ovn. Hvorfor bruges mursten til dette formål? For det første er en varm mursten ikke så farlig for en person som metal. Han står ikke over for så alvorlige forbrændinger. For det andet, hvis du lægger ovnen over, køles den ikke så hurtigt, det reducerer omkostningerne ved opvarmning betydeligt. Derudover kan følgende fordele noteres:

 • den overdækkede metalovn tørrer ikke luften, dampen bliver mere fugtig;
 • Varmen i dampbadet spredes mere jævnt - luften er blødere og glattere;
 • Ved hjælp af modstående mursten kan du give et smukt designudseende til selve dampbadet.

Sådan tegner du en strygeovn?

Indretning af en komfur i et bad er et meget simpelt spørgsmål. Vi deler processen i fire faser, det er nødvendigt:

 1. Vælg materialer.
 2. Hæld grunden.
 3. At slikke metalovnen.
 4. Udfør dekorative værker.

Lad os overveje hvert punkt mere detaljeret.

Udvælgelse af materialer til arbejde

Hvilken slags mursten er bedre at dekorere komfuret? Man bør huske på, at støbt mursten konstant udsættes for høj temperatur og skal modstå alle belastninger. Derfor er det bedre at belægge ovnen med ildfast, fyldigt materiale, som klare de opgaver, der er fastsat, bevarer sine egenskaber i mange år. Derudover kan du overlejre badet som en glat og tekstur teglsten.

Overfor en metalovn i et murstenbad

Til murstenforing af ovnen, et ildfast materiale

Derudover vil du have brug for:

 • ark asbest;
 • bindende opløsning;
 • fuger;
 • værktøjer.

Fyldning af fundamentet

At hælde fundamentet er et ekstremt vigtigt stadium i badets placering, fordi det direkte påvirker badets pålidelighed, dets driftstid.

Først og fremmest skal du blande løsningen. Til dette formål er en traditionel blanding af ler og sand perfekt. Derudover anvendes løsninger baseret på cement med forskellige urenheder. Det kan synes, at de er mere pålidelige (fordi det er dyrere), men deres levetid adskiller sig faktisk lidt.

Overfor en metalovn i et murstenbad

Ordning om at hælde fundamentet under ovnen

Når du beslutter dig for den vendende løsning, kan du fortsætte med at hælde fundamentet. Hvis det anvendte fly ikke inspirerer til selvtillid, er det nødvendigt at udfylde fundamentet for det. Derudover er det muligt at styrke gulvet med brædder eller metalskinner. I andre tilfælde er processen enklere.

Fundamentets oversvømmelse udføres på følgende måde:

 1. Bestem størrelsen af ​​basen.
 2. Udsæt forskallingen.
 3. Forbered løsningen.
 4. Udfyld det.
 5. Vent til det er tørt.

Brick Laying

Når fundamentet er fuldt beslaglagt, kan du begynde at lægge. Før begyndelsen af ​​denne fase skal du mærke placeringen af ​​mursten for at kunne pålægge ovnen korrekt.

Først og fremmest beregne det nødvendige rum fra ovnen til væggene. For meget plads vil forstyrre højkvalitetsvarme og varmeveksling, for lille - reducere levetiden af ​​mursten væsentligt. Det optimale rum er 3-5 centimeter.

Ved kanten af ​​mærket, sæt jernpladen. Et sådant ark vil beskytte materialet mod overophedning. Sæt asbestbræt på den. Dette ildfast materiale vil desuden beskytte mursten mod slid.

Overfor en metalovn i et murstenbad

Skemaet af mursten forer metalkomfuret

Efter færdiggørelsen af ​​alle disse forberedende værker kan du ligge et bad. Følg denne vejledning for at få det ønskede resultat:

 1. Sug mursten i vandet. Glem ikke at suge det før ligning.
 2. Ryst det, den første række skal placeres helt.
 3. For at styrke murværket kan du anvende forstærkningen.
 4. Bind ledningens hjørner af nettet.
 5. Begynd at lægge anden række i forskudt rækkefølge.
 6. Påfør mørtel til rummet mellem klodserne.
 7. Fix den øvre kant af hullet med et hjørne af metal. Dette gøres for at enheden åbner ovnen. Bemærk at åbningen skal være behagelig, ovnen skal åbnes uden at røre vægge.
 8. For at sikre luftcirkulationen laves der specielle huller i den næstsidste række. Til dette lægges en række over den forrige og fire huller er lavet på hver side.
 9. Stacking målstregen kræver ikke noget specifikt - du kan gøre det som du vil. Du kan gøre det dekorativt, flise eller bare hælde sten.

Ved at overlejre saunaen med en mursten, kan du niveauere den med en lille tappning af håndtaget på trowel eller hammeren.

Med hensyn til teknologien til styling - modstå sømmen inden for 3-5 centimeter, glem ikke at binde mursten.

Dekorativt arbejde

Før du begynder det dekorative arbejde, skal du rense de resterende spor af mørtel. Hvis du ikke vil trimme murstenen, kan du lave en såkaldt "frakke". For at gøre dette skal du male det med en pensel, gennemblødt i sæbevand.

Oftest er en saunaovn dekoreret med:

 • glat farvet mursten;
 • tekstur mursten.

Du kan også pålægge en flise eller maling, dekorere i form af en del dekoration.

Afslutningsvis vil vi sige, at den første ovn skal gøres meget omhyggeligt. Ovnen må ikke opvarmes overdrevent, så opløsningen kan størkne fuldt ud. Efter overlejring af ovnen, vent 3 dage. Gør det rigtigt - dit bad vil vare dig i mange år.