Sådan bygger du et hus fra en bar: teknologi + foto rapport + video

Sådan bygger du et hus fra en bar: teknologi + foto rapport + video

Beslutningen om at bygge et hus fra en bar accepteres ikke straks og ikke pludselig. Denne teknologi med en enklere montering af vægge gør det nemt at opnå gode egenskaber for boliger. For Moskva-regionen er en tykkelse på 195 mm tilstrækkelig. Med denne tykkelse af de ydre vægge bliver det varmt, men for at spare på opvarmning er det bedre at varme det (uden for 10 mm mineraluld) og få facaden til at blive regenereret. Så vil der være en besparelse ved opvarmning.

Sådan bygger du et hus fra en bar: teknologi + foto rapport + video

Plasticitet i forarbejdning er en af ​​fordelene ved træ

Hvilket træ at vælge

Til opførelse af huse brugt normalt træ af nåletræer. Der er flere grunde. For det første er det forøgede indhold af harpikser, som er naturlige konserveringsmidler og antiseptika. På grund af deres tilstedeværelse trækker træet i lang tid sammen. For det andet en overkommelig pris. Du kan selvfølgelig opbygge et hus med bøg eller egetræbjælker, men prisen vil simpelthen være høj. For det tredje er træet blødt, nemt at behandle.

Af alle nåletræer, oftest et hus lavet af fyrretræ. Med gode egenskaber er det forholdsvis billigt. Lærk og cederhus er sjældent indstillet: for dyrt. Fra gran er det endnu sjældnere, men af ​​en anden grund: Det er den hurtigste af alle ødelagte, og endda svært at behandle. Så med hensyn til skovarten er der intet valg i virkeligheden. I 95% er det en fyr. Men med den type træ skal du forstå.

Ved metoden til behandling kan strålen være:

 • Almindeligt eller solidt, ikke-planet træ. Skåret fra en solid log, tværsnittet er en firkantet (firkant eller rektangel).
 • Profileret bar. Den er også savet ud af en enkelt log, men efter at den er forarbejdet: Mølle og riller er dannet af fræsere, profiler, med hvilke en stråle forbinder en anden. Også behandlet og sideflader. Fra maskinen kommer de allerede udad. Sektion - en kompleks form. Sidefladerne kan være lige, afrundede, krøllede - med flige, formen på "lås" - mange skæg og indhak.
 • Limede bjælker. Udadtil ligner profileret, men samlet (limet) fra flere brædder.

Vi vil analysere funktionerne i hver af de typer af træ i forhold til opførelsen af ​​huset.

Hus lavet af almindelige bjælker

Hvis før de sagde, at de besluttede at bygge et hus ud af en bar, forstod de klart den sædvanlige rektangulære bar. Den anden simpelthen eksisterede ikke eller var for dyr: Den blev bragt fra udlandet. Den sædvanlige bar - den mest overkommelige for prisen, hvis du tager prisen pr. Kubikmeter. Men som følge af alle de krævede foranstaltninger kan omkostningerne ved byggeri være højere end fra den profilerede. Det handler om materialets egenskaber. De fører til betydelige meromkostninger, selv på byggestadiet: Når man bygger et hus fra ufrosne bjælker, skal man nødvendigvis bruge en interventionsvarmer. Geometrien er ikke perfekt, og hvis du ikke gør det, vil det være sååååå stærkt at blæse gennem revnerne mellem kransene. Den anden funktion - overfladen af ​​væggene er ujævn og uden færdiggørelse inde og ude kan det ikke gøres.

Sådan bygger du et hus fra en bar: teknologi + foto rapport + video

Det ligner en almindelig stang

Udover at lægge mellemlagslaget, er logrammen caulked og forsegler yderligere sømme. Konopatka behøver ikke en, men mindst - to, nogle gange - mere. Og alt sammen fordi det er lavet af træ med naturlig fugt. I praksis har dette følgende konsekvenser:

 • Et foldet hus skal forsvares i lang tid uden at afslutte. Den ønskelige aldringstid er omkring to år. Og det første år taget er taget ikke anbragt eller opstillet rafter system, dækket af en membran og tilbage i denne form. I andet år spredes tagmaterialet. I løbet af denne tid vil træet tørre, væggene "sætter sig" og du kan begynde at afslutte arbejdet.
 • Ved tørring sprækker baren af ​​naturlig fugt stærkt. Nogle gange dannes der meget dybe og brede revner, som derefter også skal sænkes. I værste fald kan tværskæringen fremstå. Der er også et andet problem: baren kan "føre": skrue i en eller anden retning. Alle disse processer er naturlige for træ, men de skal holdes i tankerne.

  Sådan bygger du et hus fra en bar: teknologi + foto rapport + video

  Sprækker kan være dybe

 • Tømmeret med naturlig fugt er meget tilbøjelig til at råtne og blå. Selv under levering kan processen med træmørkning begynde. Derfor kan den ikke foldes i en ventileret bunke, og under de nederste rækker lægges foringen. Desuden er det nødvendigt at behandle træet med beskyttende imprægneringer (antiseptiske midler) og brandhæmmende midler, inden de lægges i en ramme. Det er nødvendigt for alt træ, det er nemt ved høj luftfugtighed, at der stilles store krav til kvaliteten af ​​forarbejdningen.

En anden funktion i huset fra en konventionel stråle: væggene er ujævn. At give dem en "anstændig" slags eller trimmet med efterbehandling materialer eller poleret. Men slibning er en kontroversiel ide: En inter-mortar-tætning gør det næsten umuligt. Selvom du kan sande strålen, hvor skal du sætte sømmen?

Det viser sig, at omkostningerne til boliger som et resultat der kan være mere: at tilføje udgifterne til tømmer mezhventsovogo isolering, tætning materiale og selve arbejdet (og det er ikke billigt), udgifter til eksterne og interne finish. Vær også opmærksom på, at du bringer et stykke træ til dine sidebjælker af den ordnede længde. Skåle er skåret på plads. Det betyder, at tømrere kvalifikation skal være høj. Fra hvordan skæringen er færdig, afhænger det af, hvor varmt hjørnerne er. Og i huset er lavet af logfiler og hjørnerne er de mest problematiske sted.

Om de tekniske træk ved afslutning af træhuset læses her. 

Egenskaber af profileret bar

I betragtning af en profileret stråle er den første ting, der fanger dit øje, praktisk talt perfekt geometri og glatte overflader. Under alle omstændigheder bør det være sådan. Med god kvalitet af overfladen er ikke nødvendig: væggen bliver straks glat og glat, i det mindste umiddelbart under maleriet.

Det andet, også ret indlysende, er, at ansigterne, der går ind i to profilerede bjælker, har udsparinger og fremspring (låse) af gennemspalter, ikke kan være. Fabrikanter af profilbjælker siger, at det er muligt at lægge vægge uden en isolationsisolering: det bliver så varmt. Men meget få mennesker lytter til dem. De sætter mindst en tynd, men en varmelegeme. Nogen bruger en tynd substrat under et laminat, nogen selv-ekspanderende tape til montering af plastvinduer og jute bånd og lignende materialer.

Sådan bygger du et hus fra en bar: teknologi + foto rapport + video

Mellem bjælken lægges substratet til laminatet

På billedet er forresten den mest almindelige profil blandt bygherrer for nylig "kammen". Det kan have en "tand" af forskellige højder og bredder, men er elsket af alle for det faktum at det er umuligt at blæse det. Alligevel forsikrer de sig selv ved at lægge en varmelegeme.

Sådan bygger du et hus fra en bar: teknologi + foto rapport + video

Et par typiske profiler af strålen (de to ekstreme til højre er den limede bar, men netop den samme profil er lavet profileret fra arrayet)

Generelt er der mange profiler. Nogle af dem er på billedet. Når du vælger en leverandør, skal du være opmærksom ikke kun på låsens form, men også hvordan de udføres. Match i ethvert par skal være maksimalt.

Efter at have besluttet at bygge et hus fra en stråle med en profil, skal du bestemme dens fugtighed. Profilt bar kan være naturlig fugt (billigere), det sker - kammertørring med et fugtindhold på ikke mere end 14-16%. Funktioner tømmer af naturlig fugt er allerede blevet overvejet, lad os nu tale om kammertørring. Virksomheden installerer store tørreovne, hvor den færdige profilerede bar er indlæst. Der, i tilfælde af høje temperaturer, mister den overskydende fugt. I dette tilfælde finder alle de processer, der normalt ledsager tørringen af ​​træet, sted i kammeret: det bryder, det snor sig. Følgelig går delen i ægteskab, og resten sælges til en højere pris. Årsagerne er ligesom.

Hvis du beslutter dig for at bygge et hus fra en kammertørring, kan du begynde at færdiggøre tidligere. Rammerne skal stadig overleve, men det vil tage 9-12 måneder. I dette tilfælde dannes nye revner sjældent, kun de eksisterende bliver udvidet. Men det skal huske på, at på grund af de høje omkostninger ved tørring, reducerer man oftest kun fugtigheden til den operationelle - 16-18%, mens kammertørring anses for at være træ på 8-12%.

Under alle omstændigheder er påfyldning af slots påkrævet. Konopatka er nødvendig i meget begrænsede mængder: I første omgang skal du se igennem alle hjørner og stiklinger, hvis der er (det er hvad de piercing steder kaldes). Selv en velsmagende skål med en krympe er måske ikke ensartet, på grund af hvilken der kommer et hul frem. Stangen kan også udvises, hvilket også fører til udseendet eller udvidelsen af ​​spalten. Så den periodiske revision af hjørnerne er også nødvendig under drift. Træ er levende materiale, og hele tiden vil der være noget at ændre sig. Også efter et år med slam skal det repareres for store revner i baren (uden fanatisme, så slæbebroen ikke bryder revnen).

Sådan bygger du et hus fra en bar: teknologi + foto rapport + video

Rammen er samlet fra nummererede emner med en støbt skål (tallene er blå i enderne)

Det kan også være enklere med forsamlingen. Hvis du kun bestiller tømmeret, kan du skære hjørnerne fra den profilerede stang, som fra det almindelige tømmer, på stedet. Men mange virksomheder, hvis der er et projekt, tilbyder en del af arbejdet at overtage. Ved hjælp af et specielt program laver de et layout til baren: de laver en liste over "reservedele", hvorfra huset skal samles. Derefter skæres arbejdsstykkerne og med de formede tykninger ifølge denne liste. Billets er nummereret og klar til at blive bragt til det sted, hvor huset er tilbage til at blive foldet som en konstruktør: ved at folde stængerne på tallene markeret på planen.

Dette er praktisk, især hvis du vil koste huset med dine egne hænder uden oplevelsen af ​​konstruktionen. Det er klart, at tjenesten ikke er gratis, men du kan spare på at betale snedkere: du behøver ikke indsamle en sådan højt kvalificeret designer. Kun i dette tilfælde, om dit hjem vil være varmt eller ej, afhænger af, hvor præcis skåle er lavet i produktionen. Nogle gange er der virksomheder, der gør meget substandard nedskæringer. Flere af disse ses i billedet.

Sådan bygger du et hus fra en bar: teknologi + foto rapport + video

Utilstrækkeligt lavede skåle - blæset vil være utroligt, og caulk sparer dårligt

Generelt er der minusser og plusser, men i sammenligning med den konventionelle stråle, profilerede mere praktisk i konstruktionen, og prisen er stadig billigere at komme ud, hvis man tæller fra slut.

På funktionerne ved lægning af ledninger i træhuse læs her. 

Limede bjælker

Ved navn er det klart, at det består af limede dele. Første lameller udskæres, de behandles med antiseptika, tørres til en vis luftfugtighed og limes sammen. På grund af den komplicerede fremstillingsproces er prislappen for dette materiale omkring 2,5-3 gange højere end den konventionelle og 80-90% end den profilerede.

Hvad er dens fordele? Fremstilles korrekt, det ikke revner, er det ikke: krympning ved tørt materiale kan ikke være, og limede perler bør have et vandindhold på ikke over 12-15%. Fordi efterbehandling proces med tilstrækkelig varme til at kompensere for strålebredden kan svoiditsya kun til maling eller lakering, da både beskyttende imprægnering udføres i virksomheden (bør i alle tilfælde).

Sådan bygger du et hus fra en bar: teknologi + foto rapport + video

Hvordan ser det limede træ og dets profiler ud?

En anden konsekvens af manglen på krympning er, at en foldet ramme kan placeres under taget om et par uger, og efter et par uger er det muligt at begynde at afslutte. Denne gang er nødvendig for skrumpning af skåle, og de geometriske dimensioner af den limede stråle bør ikke variere. Det betyder, at du får en betydelig tidsbesparelse - alt, herunder efterbehandling, kan ske i en sæson.

Men er den limede perle så god? Med hensyn til konstruktionens hastighed - ja. Men han har alvorlige mangler. Først: det er limet. Hvad der krydses er en af ​​de vigtigste fordele ved træ - økologisk kompatibilitet. Den anden er, at den har lav dampgennemtrængelighed. Mange sætter træhuse netop på grund af deres evne til naturligt at regulere fugtigheden i rummet. Limet bar på grund af tilstedeværelsen af ​​lag af lim dette er berøvet. Af alle fordelene ved træ er der kun et attraktivt udseende, men et hus af beton, færdig med en foring af den passende profil eller blokhus, ser ud til det samme. Fordi brugen af ​​limede bjælker til opførelse af et hus - et meget kontroversielt problem.

Udviklingen af ​​træhusets design er beskrevet her. 

Faser af at bygge et hus fra en bar

Træhuset har flere fordele:

 • Væggene er lette, hvilket betyder, at belastningen på fundamentet er lav, hvilket betyder, at omkostningerne ved installationen bliver lavere.
 • Træ - materialet er elastisk og små bevægelser i kælderen kompenserer uden at kompromittere bygningens integritet. Og dette - igen giver dig mulighed for at lave godt drænet fundamenter på godt drænet jord.

Valg af type fundament afhænger i høj grad på jorden, men de fleste gør en strimmel fundament, hvis der ikke er behov i kælderen, kan du sætte de søjleformede (små midlertidig indkvartering bygninger - villaer, bade, etc.) eller pol (med eller uden en tømmerflåde). Valget bør baseres på resultaterne af geologiske undersøgelser. Processen er beskrevet detaljeret her.

Mens fundamentet "greb", forberede træet. Alle bar og nail behandles med antiseptika og brandhæmmende midler. Brug forbindelser, der ikke danner en film på logens overflade. De vil ikke blande sig i tørringsprocessen. Efter forberedelsen af ​​tømmeret begynder den egentlige erektion af huset:

 • Afstivning af vandtætning. Til træet fra fundamentet trækker ikke fugt, er det nødvendigt at lægge et lag af hydrofob materiale. Tidligere blev der under den første krone lagt to lag tagbeklædning. I dag er der mere moderne materialer - belægning og rulle. Du kan bruge dem, og i kombination: til frakke, lim rullen.
 • Lægning af en foldet krone. Strålen er valgt uden tegn på blueness med et minimum antal knuder. Det er ønskeligt - fra den midterste del af træet - med den maksimale tæthed af årlige ringe. Det behandles desuden med imprægneringer beregnet til træ i direkte kontakt med jorden. For at sikre en bedre bevarelse af den første krone er der et trick: Et bredt bræt, der er imprægneret med bituminøs mastik med håndværk, lægges på vandtætningen. På den lagter de et andet lag af vandtætning og på toppen - allerede den første krone. Alle disse lag er forbundet med fundamentet med studs, som er indlejret i fundamentet.
 • Det hårde gulv. Til den første krone er sikrede gulvlag - en stangsektion 150 * 100 mm. Fra stakken med et trin på ikke mindre end 70 cm. For at gøre arbejdet mere bekvemt skal du lægge plankerne på det hårde gulv på bjælkerne uden at spike dem.
 • Montering af vægge fra en bar. Hvis et vægsæt med forberedte skåle ikke er bestilt, bliver de "stukket". Skær mønsteret ud. Et mønster er tegnet af et stykke krydsfiner, det spores, så skåret ud. Brug oftere en motorsav, men kræver en ret stor besiddelse af værktøjet: Præcisionen af ​​ydeevnen afhænger af, hvor varmt huset bliver. Formerne for at tilslutte træet - på billedet.

Sådan bygger du et hus fra en bar: teknologi + foto rapport + video

Måder at forbinde træet med

Der er allerede blevet sagt om lægning af isoleringsisoleringen: Ved brug af en konventionel stang er det obligatorisk, for profileret - det er ønskeligt i skåle, resten - på vilje. Mellem kronerne er forbundet nageljami - lang runde stænger, bearbejdet ud fra et enkelt stykke træ, shkantami - rektangulær eller hårnåle - metalstænger. Under alle omstændigheder bores et hul i samlingen, i hvilket forbindelseselementet er fastgjort.

 • Montering af rafter system. Arbejdsordren afhænger af hvilken type tag der vælges. Når der er monteret et enkelt gaveltak, er benene fastgjort, og rækkefølgen af ​​loftet er forskelligt. På det monterede rafter system rulles den vindtæt membran ud og fastgøres. I denne form lades huset i lang tid at tørre.
 • Dør- og vinduesåbninger. For hurtig krympning og krympning er det muligt at skære vindues- og døråbninger, sæt et vindue eller fastgørelsesstænger. Dør- og vinduesklodser sættes ikke før afslutningen af ​​hovedkrympningen.

Efter et år eller to kan du begynde at afslutte arbejdet. Hele tiden, indtil logrammen er afgjort, er det nødvendigt at spore de processer, der forekommer i træet. Umiddelbart at inspicere hjørnerne og om nødvendigt beskytte dem. Så spore deres tilstand, såvel som leddene af strålen. Hvis naglerne blev kørt ind med stor indsats, kan de, når de krymper, hænge på dem, på grund af hvilke sprækker der dannes. Løs problemet ved at hamre: Tag en stor træhammer og banke på væggene, hvilket giver en hurtigere krympning. Den samme teknik bruges, hvis huset sidder for langsomt.

Videoen viser de vigtigste faser af, hvordan man bygger et hus fra en bar. På trods af de lyriske udgraderinger er der en masse værdifulde oplysninger.

Sådan bygger du et hus fra en stråle: foto rapport

De byggede et sådant hus.

Sådan bygger du et hus fra en bar: teknologi + foto rapport + video

Næsten klar

De bestilte et vægsæt til projektet, en stribefundament blev hældt under den.

Sådan bygger du et hus fra en bar: teknologi + foto rapport + video

Færdiglavet fundament med slag

Bragte emner med savede skåle. De blev omhyggeligt losset, mens de undersøgte fejl. Problemet var en, men han var midt i et ligament og kvalt - dækket af en svamp. Han blev sat på en separat "behandling". Resten blev dækket med imprægnering (Valti Pahjusta) og stablet i bunker.

Sådan bygger du et hus fra en bar: teknologi + foto rapport + video

Arbejd mere bekvemt med en bred pensel

For at undgå problemer med svampen under hver lagt pakning - brædder ligger på tværs.

Sådan bygger du et hus fra en bar: teknologi + foto rapport + video

Strålen er foldet i ventilerede bunker, så det er muligt undervejs

Der blev også købt ruller af isolering og nagel. Neglene blev sendt til bad i imprægnering. I det gamle bad hældte de imprægneringen og forlod dem i en halv dag, så kom de ud og tørrede.

Sådan bygger du et hus fra en bar: teknologi + foto rapport + video

Isolering i bugter og nagler

På den vandtætning, der blev lagt på fundamentet, blev det første krone-halve lagt ud. Han har ingen riller i underdelen.

Sådan bygger du et hus fra en bar: teknologi + foto rapport + video

Lægning og justering af den første krone

Til fundamentet blev han trukket af ankre til studsene hældt i betonen.

Sådan bygger du et hus fra en bar: teknologi + foto rapport + video

Under møtrikkerne skæres overfladiske huller ud

Vi lagde den første krone. Den, der tidligere blev fastgjort på fundamentet, kaldes ofte "nul".

Sådan bygger du et hus fra en bar: teknologi + foto rapport + video

Ved nul er den første krone lagt

Vi måler diagonalerne. For at sikre, at kopperne passer uden problemer og ikke blev skævt, skal de være lige. Acceptabel skew - et par millimeter.

Sådan bygger du et hus fra en bar: teknologi + foto rapport + video

Vi måler diagonalerne, om nødvendigt flytte

Juster diagonalerne, bor huller til dowels. At der ikke var huller mere / mindre end nødvendigt langs længden, blev en borekrone anbragt på boret.

Sådan bygger du et hus fra en bar: teknologi + foto rapport + video

Borlængdebegrænser))

Under bjælken lægger vi en varmelegeme, men på finskernes anbefaling kan dens kanter ikke nå frem til barens kant. Så han vil ikke trække fugt fra gaden.

Sådan bygger du et hus fra en bar: teknologi + foto rapport + video

Varmelegeme allerede end skrå

Væggene vokser gradvist. I forskudt rækkefølge er de fastgjort med nail.

Sådan bygger du et hus fra en bar: teknologi + foto rapport + video

Folding væggene

Generelt er baren mere eller mindre normal, men der er problemer med fejlplacerede kopper. Når vi lægger baren, får vi en stor chink. Kæmp det - just manuelt justere kopperne for at lægge alt glat.

Sådan bygger du et hus fra en bar: teknologi + foto rapport + video

Sprækker bør ikke være. En stråle skal ligge på den anden uden et hul

Det tager lang tid at fjerne disse uoverensstemmelser, men efterhånden bliver alle væggene lagt ud.

Sådan bygger du et hus fra en bar: teknologi + foto rapport + video

Væggene i den profilerede stråle uddrives

Vi begynder at samle raftersystemet. For det første er der to ekstrem gårde etableret, som det er almindeligt, så er alt andet under projektet.

Sådan bygger du et hus fra en bar: teknologi + foto rapport + video

Montering af spærre

Den færdige kasse var beklædt med en tagdækning. Så lad os forlade huset tørt.

Sådan bygger du et hus fra en bar: teknologi + foto rapport + video

Næsten klar

Indvendigt skal du lægge de sorte gulvbrædder ud og spike hver femte. De bliver tørret sammen med huset.

Sådan bygger du et hus fra en bar: teknologi + foto rapport + video

Det grove gulv er lige lagt

Beslægtede videoer

Fejl, der er tilladt i opførelsen af ​​huse fra profilerede bjælker, beskrives detaljeret og analyseres i denne video. Meget nyttigt. Kig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

34 − = 30