Sådan fjerner du bobler på tapet

Sådan fjerner du bobler på tapet

Enhver reparation, det er kendt, er ikke kun et attraktivt resultat, hvilket ikke kun glæder os, men også vores gæster med slægtninge. Dette er også et konstant problem, som blandt andet gælder for vægpapiret. Sådan fjerner du bobler på tapetet efter tørring, hvorfor bobler tapet på en non-woven base? Disse såvel som andre relaterede problemer vil vi forsøge at finde svar i nutidens materiale ved at tale om måder at fjerne problemet på, forebyggelsesmuligheder og hvordan man kan slippe af med lignende ulykker i fremtiden.

Sådan fjerner du bobler på tapet

Det faktum, at det er nødvendigt at fjerne bobler på tapetet efter limning og tørring, som blev dannet af en eller anden grund - er ikke utilsigtet. Faktum er, at enhver udlejer vil have sit hjem til at se attraktivt ud, og væggene er glatte og smukke. Så lad os gå mere detaljeret for at beskrive mulighederne for at løse dette problem.

grunde

Til at begynde med er det nødvendigt at finde ud af, hvorfor tapetet på den ikke-vævede basis bobler. Dette gælder dog for lærred fremstillet af andre råvarer.

I de fleste tilfælde er dannelsen af ​​bobler under tapet på grund af to grunde:

  1. Manglende overholdelse af regler og instruktioner i forbindelse med limning, der vil medføre akkumulering af luftbobler og som følge heraf overfladenes hævelse.
  2. Krympning, samt andre former for deformation af bygningens geometri, som kan føre til krænkelser af indretningen.

OBS venligst! I modsætning til den populære tro, for at fjerne bobler på ikke-vævet tapet efter limning, behøver det ikke nødvendigvis at klæbe lærredet igen. På den anden side kan denne tilgang blive den eneste korrekte i de tilfælde, hvor der er for mange luftlommer, eller når de er store.

Afinstaller: de mest populære måder

I praksis spredes flere metoder til fjernelse af bobler på tapet på en gang. Som regel skal du i de fleste tilfælde ikke genopsætte tapet, især når det kommer til det lille antal bobler på væggene og også med deres lille størrelse.

udjævning

Det er først og fremmest fjernelsen af ​​bobler umiddelbart efter limning af lærredet på arbejdsfladen. Du kan slippe af med dem, bevæbnet med en rulle, tør og ren klud eller en speciel tapet trowel. Den sidste er forresten den optimale løsning til dette arbejde. Denne erklæring gælder, når du arbejder med vinyl og ikke-vævede materialer. Hvis det drejer sig om papir tapet, er det dog ønskeligt at bruge et tørt lap.

Vær det som muligt, ved hjælp af en af ​​disse enheder er det nødvendigt at forsøge at fjerne lommer med luft, som fortsat forbliver under tapetet. For at gøre dette er det nødvendigt at glatte overfladen af ​​lærredet, gøre bevægelser fra midten til kanterne og fra top til bund.

Til noten! Gør dette ved hjælp af en spatel skal være omhyggeligt, især hvis tapetet blev klistret limet. I modsat fald kan du bryde ligevægten i leddet på de tilstødende kluds kontaktpunkter, hvorefter en af ​​dem vil "læne" på den tilstødende. Dette er ikke tilladt under alle omstændigheder.

Vi punkterer og udligner

I nogle tilfælde løser sådanne metoder imidlertid ikke hovedproblemet, og boblerne forbliver stadig. Hvordan er man i denne situation? Oplever - ikke. En af de mest almindelige måder at løse dette problem på er at bruge en almindelig nål. For at fjerne boblen på tapetet, skal du forsigtigt prikke deres overflade med en tynd nål. Derefter skal du bruge nøjagtigt de samme enheder, som blev diskuteret ovenfor. Det skal bemærkes, at denne metode også forudsætter en handling for en temmelig hurtig tid efter at webs er blevet indsat.

På samme tid, hvis de rester af lim dukket op på overfladen af ​​tapetet, skal de selvfølgelig kasseres. Du kan gøre dette ved hjælp af en tørklud eller svamp.

Vi bruger en sprøjte

Ikke desto mindre er det nødvendigt at sørge for, at der er rester af lim inden i det dannede hulrum, som ikke har mistet sin limningsevne, før du har udjævnet lærredet. Hvis de ikke er det, vil ovenstående teknologier være ubrugelige. Ligeledes kan du ikke regne med dem, når det kommer til at slippe af med bobler, der gik efter, at tapetet var klistret, og limen var tørret for længe siden, og ikke da det blev indsat. Hvorfor de dukkede op er en anden sag. Det vigtigste er, hvordan man fjerner dem, uanset om de er langsgående, tværgående eller simpelthen runde i form.

Så den mest korrekte løsning til sådanne tilfælde er brugen af ​​en sprøjte, med den flydende klæbemiddelsammensætning rekrutteret ind i den. Samtidig indebærer instruktionen af ​​arbejdet i sig selv flere trin:

  1. Forbered lidt lim. For oplysninger om, hvordan du gør det bedre med dine egne hænder, læs vores artikel "Oby lim: brugsanvisning hjemme".
  2. Gør en punktering og klem den klæbende sammensætning inde i sprøjten.
  3. Brug af samme spatel (nogle værktøjer vil også være nyttige, det vigtigste er, at det er praktisk for dem at arbejde med), fordel limen over hele det indre område, der optages af boblen. Samtidig vil det blive udjævnet.
  4. Rester af lim, som måske kommer til overfladen af ​​tapetet gennem hullet som følge af punkteringen, kan elimineres med en klud eller svamp.

Gør alt arbejdet omhyggeligt, fordi du ellers risikerer at beskadige overfladen af ​​tapetet, især hvis de er lavet af papir. Vi tilbyder dig at læse videoinstruktionen om, hvordan du kan slippe af med de bobler, der dukkede op under overfladen af ​​tapetet i rummet:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

56 − = 50