Sådan gendannes et gammelt bad? Måder til restaurering af et bad

Sådan gendannes et gammelt bad? Måder til restaurering af et bad

Sådan gendannes et gammelt bad? Måder til restaurering af et badNår man står med den uundgåelige aldring af den elskede bad, derefter for alle de muligheder ud af denne situation kun to: at smide gamle grimme overskud bad og gå til køb af en ny, og derefter nyde liggende i en luksuriøs skum i stearinlys omgivet og du kan gøre "Lille blod", genopretning af badets indre overflade, som koster mindre end en erstatning og vil forlænge sin levetid.

Benyt dig af den nyeste version kan mærkes, skønnes det, hvor meget vil koste afviklingen af ​​baljer, arbejde movers, der vil bære den til n'te gulv, udskiftning af de beskadigede fliser og andre små ting, som "flyde" i løbet af montage og demontage. Det er rimeligt at sige, at hvis der er en sådan alvorlig skade, såsom chips, store revner, huller eller deformering, så drage fordel af alle fordelene ved inddrivelse allerede, ak, er ikke nødvendig. Fordi med sådanne tegn på alderdom, giver restaurering ikke mening mere.

Måder at genoprette badesystemet

Men hvis badets tilstand er god, kan du bruge en af ​​tre måder at genoprette den på:

 • Akrylforing.
 • Belægning med ny emalje.
 • En infusionspool.

Og nu om disse metoder mere detaljeret.

Acrylindsats

Sådan gendannes et gammelt bad? Måder til restaurering af et bad

Dette er måske den nemmeste og nemmeste måde at løse problemet på. Det er nok at købe en plast bad-indsats, som er indsat i den gamle. Dette frembringer en vindende kombination af plast og for eksempel støbejern. Den tynde liner har en vægtykkelse på ca. 4 mm. Derfor påvirker dette ikke volumen meget.

Der er dog flere fordele. Plasten ruster ikke, oxiderer ikke. Behøver ikke emaljebelægning. Støbejernbad har ujævn strøm, hvilket er vanskeligt at overvinde. I modsætning til plastmodeller er den stabil, har evnen til at opvarme akkumulering. Og en lille luftgab mellem liner og moderbase giver dig mulighed for at holde varmen i vandet længere. Hvis du passe på, at der er fyldstof mellem dem, kan du undgå sådanne problemer som linerens udtrængning og udbrud af revner på den, hvilket forkorter levetiden til 2-3 år.

Belægning med ny emalje

Sådan gendannes et gammelt bad? Måder til restaurering af et bad

En af de effektive måder at returnere den tidligere strålende udseende på badet er at dække sin indre overflade med ny emalje. Det skal dog straks siges, at ikke hver emalje er egnet til disse formål. Desuden, for at den "korrekte" emalje virkelig varede i lang tid, skal man overholde teknologien for dens anvendelse. Ellers vil belægningen simpelthen eksfolieres, og det vil være nødvendigt at starte alt fra begyndelsen.

Næsten hvert byggemarked har et rigt udvalg af både udenlandske og indenlandske produkter. Emaljer fremstilles i form af aerosoler og traditionelt i dåser. Når man vælger det, er det værd at overveje, at aerosoler i deres sammensætning indeholder en stor procentdel af opløsningsmidlet. Dette reducerer noget af den færdige belægnings levetid. Selvfølgelig kan små defekter elimineres, men for en stor restaurering er de ikke egnede.

Hver fabrikant på emballagen udskriver en instruktion, hvorefter det er muligt at udføre restaureringsarbejde. Ikke desto mindre, som i enhver forretning, er der nuancer.

 • Bil emaljer skal ikke bruges.
 • Alkyd, og sammen med dem er olie og nitrofarver ikke egnede under forhold med høj luftfugtighed og store skarpe temperaturændringer.
 • Epoxy-to-komponent maling kan klare svære styrkeprøver. Det modsiger ære og er velegnet til restaurationsarbejder.

Arrangementets rækkefølge

Så du har købt emballagen af ​​emalje. Det har allerede brugsanvisninger. Ikke desto mindre giver vi den normale sekvens af værker.

 1. Først og fremmest skal du fjerne sifonen. Alle åbninger skal afbrydes fra kommunikationen.
 2. Vi lægger på overfladen af ​​badrensepulveret. OBS venligst! Det bør ikke indeholde klor. Og fjern det slibemiddel, der er fastgjort til boret, hele fabrikken emaljen i beskadigede områder. Resten af ​​overfladen skrælles til matt tilstand. Samtidig afhænger kvaliteten af ​​rengøringen af ​​den nye belægnings levetid.
 3. Vask den resterende belægning grundigt af. Vi fylder det allerede rensede bad med varmt vand og venter i 10 minutter. Derefter smelter vandet sammen, og badet skal tørres grundigt.
 4. Men hvis dukke op resterne af rust eller områder med høj glans, og gentag derefter trin 2 og 3. Som et resultat af vores arbejde bør få tørt, mat og glat overflade.
 5. Deep chips kan genoprettes med epoxyharpikser.
 6. Derefter skal overfladen primeres i henhold til producentens anvisninger. Samtidig påføres aerosoler let og uden problemer. En to-komponent blanding bør også gå uden bobler, på grund af deres placering, hvis den ikke fjernes, afskalning derefter sker belægningen. I dette tilfælde er det nødvendigt at anvende emaljen med en rulle, da bunke fra børster kan ødelægge alt arbejde. Derudover gælder rullen mere jævnt for maling. For at emaljen skal forblive på væggene i lang tid, skal den bogstaveligt talt gnides ind i dem.
 7. Tør igen.
 8. Vi anvender 1-2 lag med belægning, så hver af dem tørrer ud i mindst 30 minutter.
 9. Efter 24 timer bliver belægningen hård, og badeværelset kan kun bruges i en uge, og det anbefales at sikre, at temperaturen i rummet er ca. 20 ° C. Ja. En ting mere. Lad ikke genstande eller væsker komme ind i badet i denne periode.
 10. Nu kan du nyde en ny, med en blid glitter og et vinkende hvidt karbad.

Fyldning bad

Sådan gendannes et gammelt bad? Måder til restaurering af et bad

bad fyldstof teknologi er temmelig nyt og er en proces, hvorunder væske påføres til overfladen af ​​slagfast plast, der ved sin kerne støbning akryl med tilsætning af det keramiske hærder. Overfladebehandling foregår på samme måde som ved anvendelse af emalje.

For at genoprette et standard bad skal du købe 4 kg speciel flydende plast. Det hældes forsigtigt ind i badet, hvilket eliminerer pletter og mulige defekter med en spatel. Tykkelsen af ​​laget kan variere fra 6 mm på badets vægge til 10 mm på bunden.

Efter 24 timer størkner plasten ved stuetemperatur.

Det er alt sammen. Plastiket har en blank glans, er modstandsdygtig over for forskellige skader og lænker sig ikke til bakterier. Sikker for sundhed og også ikke glat.

Konklusion: Hvilken måde at genoprette badet på er bedre?

Hver indstilling har sine fordele og ulemper. På den ene side let installation og en relativt lav pris på løse blade. Men de har en kort levetid. På den anden side kan du erstatte emaljen. Dette er mere arbejdskrævende, mens du skal være klar til en uge for at glemme badning. Men du kan gøre, som de siger, "lille blod" økonomisk. Korrekt farvet bad kan vare flere år. Uagtsomhed i forberedelsesfasen kan imidlertid forkaste enhver indsats. Udgaven med bulk plast er imponerende. Samtidig har det længe været kendt, at alt godt er det værd.

Det er op til dig at bestemme, hvordan man skal håndtere det gamle badeværelse. Under alle omstændigheder vil dit bad skinne med ny glans og vinkle og opfordre dig til at nyde varmen af ​​din favn.

Gendan det gamle bad selv. video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 1 = 3