Sådan laver du en tv-antenne selv: til sommerhus og hjemme

Sådan laver du en tv-antenne selv: til sommerhus og hjemme

I forstadsområderne kan fjernsynssignalet sjældent modtages uden forstærkning: For langt fra repeateren er reliefen som regel uhomogen, og træerne forstyrrer. For den normale kvalitet af "billedet" har du brug for antenner. Den, som i det mindste har lidt håndtering med loddejern, kan lave en antenne til dacha med egne hænder. Estetik uden for byen er ikke så vigtigt, det vigtigste er kvaliteten af ​​modtagelse, enkel konstruktion, billighed og pålidelighed. Du kan eksperimentere og gøre det selv.

Enkel tv-antenne

Hvis repeateren er inden for 30 km fra din dacha, kan du lave det enkleste design på den modtagende del. Disse er to identiske rør forbundet med et kabel. Kabeludgangen tilføres til den tilsvarende indgang på tv'et.

Sådan laver du en tv-antenne selv: til sommerhus og hjemme

Antennedesignet til fjernsynet i landet: Det er meget nemt at lave det selv (for at forstørre billedet, klik på det med venstre museknap)

Hvad skal du gøre for denne tv-antenne

Først og fremmest skal du finde ud af, hvilken frekvens det nærmeste tv-tårn sender. Længden af ​​"whiskers" afhænger af frekvensen. Broadcasting band er i området 50-230 MHz. Det er opdelt i 12 kanaler. For hver har du brug for din egen længde af rør. Listen over kanaler af fjernsyn, deres frekvenser og parametre for en fjernsynsantenne til selvfremstilling vil resultere i tabellen.

Kanalnummer Kanalfrekvens Vibratorens længde er fra den ene ende til den anden ende af rørene, cm Længde af kabler til den tilsvarende enhed, L1 / L2 cm
1 50 MHz 271-276 cm 286 cm / 95 cm
2 59,25 MHz 229-234 cm 242 cm / 80 cm
3 77,25 MHz 177-179 cm 187 cm / 62 cm
4 85,25 MHz 162-163 cm 170 cm / 57 cm
5 93,25 MHz 147-150 cm 166 cm / 52 cm
6 175,25 MHz 85 centimeter 84 cm / 28 cm
7 183,25 MHz 80 cm 80 cm / 27 cm
8 191,25 MHz 77 centimeter 77 cm / 26 cm
9 199,25 MHz 75 cm 74 cm / 25 cm
10 207,25 MHz 71 centimeter 71 cm / 24 cm
11 215,25 MHz 69 centimeter 68 cm / 23 cm
12 223,25 MHz 66 cm 66 cm / 22 cm

Så for at kunne lave en antenne til dit tv selv har du brug for følgende materialer:

 1. Et metalrør 6-7 cm langt er kortere end det, der er angivet i tabellen. Materiale - ethvert metal: messing, stål, duralumin mv. Diameter - fra 8 mm til 24 mm (oftere sæt 16 mm). Hovedbetingelsen: begge "overskæg" skal være ens: fra et materiale, en langt, fra et rør af samme diameter med samme vægtykkelse.
 2. Tv-kabel med en modstand på 75 ohm. Dens længde bestemmes fra stedet: Fra antennen til fjernsynet, plus en meter og en halv til sagen og en halv meter for matchende sløjfe.
 3. Et stykke tyk tekstolit eller getinaks (ikke mindre end 4 mm tykt)
 4. Flere klemmer eller metalstrimler for at sikre rørene på holderen.
 5. Stang til antennen (metalrør eller hjørne, ikke meget høj højde - en træbøjle mv.).

  Sådan laver du en tv-antenne selv: til sommerhus og hjemme

  En simpel antenne til en dacha: selv skolelæreren kan lave sig selv

Det er godt at have et loddejern, en flux til lodning af kobber og lodd: Alle forbindelserne af de centrale ledere bør fortrinsvis propaited: billedkvaliteten bliver bedre, og antennen vil arbejde længere. Rationernes steder bør da beskyttes mod oxidation: det er bedst at hælde et lag silikone, det er muligt - med epoxyharpiks osv. I ekstreme tilfælde - at forsegle med elektrisk tape, men det er meget upåliteligt.

Denne hjemmelavede antenne til et tv, selv hjemme, vil lave et barn. Det er nødvendigt at afskære rørets længde, som svarer til den nærliggende repeaters udsenderfrekvens, og skær den så præcist i halvdelen.

Byg orden

De opnåede rør er fladt fra den ene side. Disse ender er fastgjort til holderen - et stykke getinax eller tekstolit 4-6 mm tykt (se figur). Rørene placeres i en afstand på 6-7 cm fra hinanden, deres distale ender skal være i den afstand, der er angivet i tabellen. Til holderen er de fastgjort med klemmer, de skal holdes fast.

Den installerede vibrator er fastgjort på masten. Nu skal du forbinde to "usa" via den tilsvarende enhed. Denne sløjfekabel med en modstand på 75 Ohm (type RK-1, 3, 4). Dens parametre er angivet i højre side af tabellen, og hvordan det gøres, er på højre side af billedet.

Kabels midterkerner skrues (loddet) til rørets fladede ender, deres fletning er forbundet med et stykke af samme leder. At få en ledning er enkel: at afskære fra et stykke lidt mere end den krævede størrelse og slippe ud af alle skaller. Enderne rengøres og skrues til ledernes ledere (det er bedre at opløse).

Tilslut derefter de centrale ledere fra to stykker af matchende sløjfe og kablet, der går til tv'et. Deres fletning er også forbundet med en kobbertråd.

Sidste handling: En sløjfe i midten er fastgjort til en stang, så kablet går nedad for at fastgøre. Stangen hæves til den ønskede højde, og der er "tunet". Til tuning er der brug for to personer: den ene vender antennen, den anden ser tv og vurderer kvaliteten af ​​billedet. Efter at have bestemt, hvor signalet er bedst modtaget, er den antenne, der er lavet af sig selv, fastgjort i denne position. At længe ikke lider af "tuning", se hvor modtagere af naboer er rettet (jordbaserede antenner). Den enkleste antenne til at give dine egne hænder er færdig. Sæt og "fang" retningen, drej den langs sin akse.

For information om, hvordan du deler et koaksialkabel, se videoen.

;

Loop fra røret

Denne antenne til dacha med egne hænder er lidt vanskeligere at lave: en rørbender er nødvendig, men modtagelsesradiusen er mere - op til 40 km. Udgangsmaterialerne er praktisk taget de samme: et metalrør, et kabel og en stang.

Rørbøjningsradius er ikke vigtig. Det er nødvendigt, at røret har den ønskede længde, og afstanden mellem enderne er 65-70 mm. Begge "vinger" skal have samme længde, og enderne skal være symmetriske med hensyn til midten.

Sådan laver du en tv-antenne selv: til sommerhus og hjemme

En hjemmelavet antenne til fjernsynet: en modtager af et tv-signal med en modtagelsesradius på op til 40 km er lavet af et rør og kabel (for at forstørre billedets størrelse, klik på det med venstre museknap)

Længden af ​​røret og kablet er vist i tabellen. Find ud af, hvilken frekvens den nærmeste repeater sender til dig, vælg den tilsvarende linje. Sæt ud af røret af den krævede størrelse (diameter fortrinsvis 12-18 mm, under dem er parametre af matchende sløjfe).

Kanalnummer Kanalfrekvens Vibratorens længde er fra den ene ende til den anden, cm Kabellængde til den tilsvarende enhed, cm
1 50 MHz 276 cm 190 cm
2 59,25 MHz 234 cm 160 cm
3 77,25 MHz 178 cm 125 cm
4 85,25 MHz 163 cm 113 cm
5 93,25 MHz 151 cm 104 centimeter
6 175,25 MHz 81 centimeter 56 centimeter
7 183,25 MHz 77 centimeter 53 centimeter
8 191,25 MHz 74 centimeter 51 centimeter
9 199,25 MHz 71 centimeter 49 centimeter
10 207,25 MHz 69 centimeter 47 centimeter
11 215,25 MHz 66 cm 45 centimeter
12 223,25 MHz 66 cm 44 centimeter

samling

Røret med den krævede længde er bøjet, hvilket gør den helt symmetrisk med hensyn til midten. Den ene kant er fladet og brygget / forseglet. Fyld sandet og forsegl den anden side. Hvis der ikke er svejsning, kan du slutte enderne, bare sæt stikene på en god lim eller silikone.

Den resulterende vibrator er fastgjort på masten (stang). Rørene skrues til rørets ender, og så forsvinder de centrale ledere af forsoningssløjfen og kablet, som går til tv'et. Det næste skridt er at forbinde et stykke kobbertråd uden isolering til ledning af kabler. Samlingen er færdig - du kan fortsætte med "setup".

Hvis du ikke vil gøre det selv, skal du læse, hvordan du vælger en antenne til en dacha her.

Antenne fra øl dåser

På trods af at det ser lidenskabeligt ud, bliver billedet meget bedre. Det kontrolleres gentagne gange. Prøv det!

Udendørs antenne fra øl dåser

Leder du efter:

 • to dåser med 0,5 liter kapacitet,
 • stykke træ eller plast omkring 0,5 meter lang,
 • stykke tv-wire RG-58,
 • loddejern,
 • flux på aluminium (hvis aluminium dåser)
 • lodde.

  Sådan laver du en tv-antenne selv: til sommerhus og hjemme

  Sådan laver du en antenne fra en dåse

Vi samler på denne måde:

 1. I bunden af ​​krukken borer vi et hul (5-6 mm i diameter) i midten.
 2. Gennem dette hul trækker vi kablet, vi tager det ud gennem hullet i låget.
 3. Vi fixer denne krukke til venstre på holderen, så kablet er rettet mod midten.
 4. Vi tager kablet ud af dåsen omkring 5-6 cm, fjern isoleringen med ca. 3 cm, vi demonterer fletningen.
 5. Vi skærer fletningen, dens længde skal være ca. 1,5 cm.
 6. Vi distribuerer det på overfladen af ​​dåsen og loddet.
 7. Den centrale leder, der rager ud på 3 cm, skal loddes til bunden af ​​den anden krukke.
 8. Afstanden mellem de to banker skal laves så lille som mulig og fastgøres på nogen måde. En mulighed er klæbende tape eller tape.
 9. Alt, den selvfremstillede antenne er klar.

Den anden ende af kablet slutter med et passende stik, tænd TV-stikket. Af den måde kan dette design bruges til at modtage digitalt tv. Hvis dit tv understøtter dette signalformat (DVB T2) eller der er et særligt prefix til det gamle tv, kan du fange signalet fra nærmeste repeater. Du skal bare finde ud af, hvor den er, og send din tv-antenne, lavet med hånden fra dåse dåser.

Sådan laver du en tv-antenne selv: til sommerhus og hjemme

Enkelt hjemmelavede antenner kan fremstilles af dåser (fra øl eller drikkevarer). På trods af "komponenternes lethed" fungerer det meget godt, men det gøres meget enkelt

Det samme design kan tilpasses til at modtage kanaler med måleområde. I stedet for 0,5 liter dåser sættes på 1 liter. Vil tage MB-området.

En anden mulighed: Hvis loddejernet ikke er tilgængeligt, eller du ikke kan lodde, kan du gøre det nemmere. To dåser er bundet nogle få centimeter væk fra holderen. Kabelens ende rengøres med 4-5 centimeter (forsigtigt fjern isoleringen). Adskille fletningen, drej den i en tourniquet, lav en ring fra den, i hvilken du sætter skruen i. Fra den centrale leder laves den anden ring og gennem den passerer den anden skrue. Nu i bunden af ​​en dåse, ryd ud (med en sandpapir) et spejl, som du fastgør skruerne på.

Faktisk, for bedre kontakt, har du brug for en lodning: Braidletringen er bedre at blive svejset og forseglet, samt kontaktstedet til dåseens metal. Men også på skruerne viser det sig ikke dårligt, sandheden, kontakten bliver periodisk oxideret, og den skal rengøres. Hvordan "sne" vil vide - hvorfor ...

Måske spørger du måske hvordan man laver en brazier fra en cylinder eller tønde, du kan læse om det her.

Antenne til digitalt tv med egne hænder

Antennedesignet er en ramme. For denne variant af modtageren skal du have et kryds fra træplader og et fjernsynskabel. Du vil også have brug for et isolerende tape, et par negle. Det er alt sammen.

Vi har allerede sagt, at for at modtage et digitalt signal er der kun brug for en decimetrisk terrestrisk antenne og en passende dekoder. Den kan indbygges i tv'er (ny generation) eller designet som en hotelanordning. Hvis modtagelsesfunktionen for signalet i DVB-T2-koden på tv'et er, skal du slutte antennens udgang direkte til tv'et. Hvis der ikke er nogen dekoder i tv'et, skal du købe en digital set-top box og tilslutte den fra antennen og tilslutte den til tv'et.

Sådan bestemmes kanalen og beregnes rammerne af rammerne

I Rusland er der vedtaget et program, ifølge hvilket tårnene konstant bliver bygget. Ved udgangen af ​​2015 skal hele territoriet dækkes af gentagere. På det officielle websted http: //xn--p1aadc.xn--p1ai/when/ find det nærmeste tårn til dig. Det viser udsendelsesfrekvensen og kanalnummeret. Omkredsen af ​​antennerammen afhænger af kanalnummeret.

Sådan laver du en tv-antenne selv: til sommerhus og hjemme

Dette er kortet over placeringen af ​​tårnene i digitalt tv

For eksempel på kanal 37 udføres udsendelse med en frekvens på 602 MHz. Bølgelængden er som følger: 300/602 = 50 cm. Dette bliver rammens omkreds. Vi beregner den samme kanal på samme måde. Lad det være kanal 22. Frekvensen er 482 MHz, bølgelængden er 300/482 = 62 cm.

Da denne antenne består af to rammer, skal lederens længde være lig med to gange bølgelængden plus 5 cm pr. Forbindelse:

 • for kanal 37 tager 105 cm kobbertråd (50 cm * 2 + 5 cm = 105 cm);
 • Til 22 kanaler har du brug for 129 cm (62 cm * 2 + 5 cm = 129 cm).

Måske er du mere interesseret i at arbejde med træ? Hvordan man laver et fuglehus er skrevet her og om at lave en hundeboks - i denne artikel.

samling

Kobletråd bruges bedst fra et kabel, der går videre til modtageren. Det vil sige, tag kablet og fjern kappen og fletningen fra den, og frigør den midterste leder af den ønskede længde. Pas på ikke at beskadige det.

Dernæst bygger vi en støtte fra brædderne, som vist i figuren. For at gøre dette skal du bestemme længden af ​​siden af ​​rammen. Da dette er en omvendt firkant, er omkredsen divideret med 4:

 • for 37 kanal: 50 cm / 4 = 12,5 cm;
 • til 22 kanaler: 62 cm / 4 = 15,5 cm.

Afstanden fra et søm til den anden skal svare til disse parametre. Placeringen af ​​kobbertråd starter på højre side, fra midten, bevæger sig ned og videre langs alle punkter. Kun på det sted, hvor rammerne kommer tæt på hinanden, må du ikke kortslutte lederne. De skal være i en afstand (2-4 cm).

Sådan laver du en tv-antenne selv: til sommerhus og hjemme

Hjemmelavet antenne til digitalt tv

Når hele omkredsen er lagt, snores fletningen fra kablet et par centimeter lang til en turniquet og loddes (rulles ind, hvis det er umuligt at lodde) til den modsatte kant af rammen. Dernæst lægges kablet som vist på billedet og indpakker det med elektrisk tape (du kan ofte, men lægningsruten kan ikke ændres). Så går kablet til dekoderen (separat eller indbygget). Alle antenner til at give deres egne hænder til accept af digitalt tv er klar.

Sådan laver du en antenne til digitalt tv med dine hænder - et andet design - vist i videoen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

56 − 46 =