Sådan putter du hjørner korrekt

Sådan putter du hjørner korrekt

Hvor korrekt er det at putty hjørner? Dette problem vedrører ikke kun dem, der kun har været i færd med at færdiggøre arbejdet for første gang, men også mange herrer. Det er næsten umuligt at finde et rigtigt fladt hjørne i en lejlighed eller et hus. Men det er ikke altid muligt at gøre det sådan. Mange er bange for dette og giver nok tid til denne begivenhed. Selvom i virkeligheden - ikke alt er så svært som det til tider virker.

Fyldning af hjørner kræver ikke mange komplekse enheder og enheder, alt arbejde kan gøres manuelt.

Sådan putter du hjørner korrekt

Danner en vinkel

Vinkler er af to typer: ekstern og intern. De adskiller sig i formationsmetoden. Der skal lægges særlig vægt på den første.

ydre

Gør det ydre hjørne ideelt, opgaven er ikke let. Derfor er det bedre at bruge specielle hjørnepuder, som giver dig mulighed for at arbejde meget lettere og hurtigere.

Sådan putter du hjørner korrekt

Dæk til ydre hjørner

OBS venligst! Forveks ikke sådanne produkter med andre materialer. De bruges udelukkende til vinkler på 90 grader.

Foring kan være af flere typer:

 1. metal
  Produktionen anvender en legering af aluminium eller tyndt stål. Alle produkter er perforerede. Dette reducerer vægten, og tillader også en meget dybere "drukning" den i væggen. Desværre observeres ofte korrosion, som kan trænge ind på overfladen.
 2. plast
  Næsten identisk med metallisk, men ikke underkastet destruktion processer. Anvendes kun, når der anvendes et ret tykt lag, flere lag. Dette skyldes deres betydelige tykkelse af siderne.
 3. Fleksible dele
  Disse produkter tjener til at arbejde på krøllede overflader. De kan endda ud af buerne. De udgør ikke frakturer og kan nemt erhverve den ønskede form.

Sådan putter du hjørner korrekt

Buet hjørne

Teknologi af arbejdet

Arbejde med hjørneelementer kræver overholdelse af en bestemt teknologi. Den består af følgende:

 • Kittet anbringes på væggen - langs hele hjørnet.
 • Et hjørneelement påføres og presses godt ind i den tidligere påførte løsning.
 • Nu skal du bruge niveauet. De måler landingens rigtighed, om nødvendigt justeres. For at gøre dette skal du tilføje opløsningen i små portioner.

Det er nødvendigt at vente lidt, løsningen skal gribe ind. Det anbefales igen at måle det efter niveau. Ofte giver løsningen en lille krympning, den skal kompenseres.

Sådan putter du hjørner korrekt

Fyldning af det ydre hjørne ved hjælp af et metalperforeret hjørne

På dette arbejde ophører ikke:

 • Nu skal du anvende løsningen på foringen selv. Til dette skiftes det omhyggeligt på begge sider. Gør det nemt med enhver medium spatel, som bruges til vægværker.
 • Al overskydende opløsning fjernes. Derefter kan du endelig niveauere væggene.

Vi venter på fuldstændig tørring af overfladerne. Derefter fortsætter vi til en grundig slibning. Du skal gøre det omhyggeligt. Overdreven indsats på stederne for montering af hjørnet fører til dets udragende, hvilket betyder at arbejdet skal gentages igen.

Endvidere bør det alle være godt imprægneret med en primer. Og du kan anvende et dekorativt lag. Vinklerne vil være lige, og at gøre dem var ikke så svært.

Tip! Du kan ofte høre, at du skal tage en afkørsel fra et hjørne. Ja, det er en retfærdig procedure, der forhindrer ødelæggelsen. Men udseendet er tabt. Dette kan undgås, hvis den endelige belægning er tapet. Eller yderligere styrke vinklen ved hjælp af tilsat PVA lim i putten.

interne

Justering af de indvendige hjørner er ikke altid let, som det kan synes. Selvom det antages, at de kan gives lidt mindre indsats.

 1. Før du sætter hjørnerne, skal du bestemme - hvor meget de snoet er. Ideelt set er glatte vinkler næsten umulige at møde. Ofte kan de være skarpe eller runde.
 2. Det skal forstås, at store forskelle kun kan korrigeres ved at anvende gips. At gøre dette udelukkende kittet, og endda finishlaget - virker ikke.
 3. Før du sætter gipsets hjørner fast, skal de limes med specialpapir eller mesh-serpyanka, hvilket sikrer en pålidelig forbindelse mellem to ark ved krydset.

Sådan putter du hjørner korrekt

Vægpudsning skal altid starte fra hjørnet

Leveling teknologi

Hver master har sin egen udjævningsteknologi ved hjælp af putty. Ofte gælder følgende:

 • Arbejdet starter fra hjørnet. Faktum er, at det er muligt at bringe væggene jævnt. Hvis du starter med væggene, så bliver du nødt til at lægge meget mere arbejde.
 • Væggene kan fyldes til toppen eller bunden. Derfor kontrolleres vinklen konstant.
 • Løsningen anvendes først til en væg og derefter til den anden. Det er bedre at straks fange en stor del af væggen. En lille regel kommer til undsætning.
 • Det er nødvendigt at konstant overvåge processen.

Det er næsten umuligt at danne en ideel vinkel, en lille afrunding opnås. Det elimineres ved slibning. Dette sker i flere faser:

 • En håndrist er velegnet. På den er sandpapir fastgjort. Det er vigtigt, at det overlappes på instrumentets kant.
 • Slibning begynder med en af ​​væggene. Alternativt skal du gå videre til den næste. Grout udføres ved den side, hvor sandpapiret er indpakket.
 • Gør hurtige og kraftige bevægelser, det er muligt at opnå en lige vinkel.

Sådan putter du hjørner korrekt

Afslutningsfasen af ​​putty hjørner er slibning

Tips og tricks

 1. Puttying bør begynde med en foreløbig forberedelse. Det er nødvendigt at købe på forhånd den krævede mængde af blandingen.
 2. Glem ikke at sammen med hjørnerne er det ønskeligt at justere alle væggene på én gang.
 3. Hvis arbejdet er afbrudt, skal den tørrede del af kittet fugtes med vand.
 4. At danne en speciel hjørne trowel. At arbejde med ham har lidt øvelse.
 5. En mørtel til spaltning skal udarbejdes i den rigtige mængde. Konsistens skal være pasty. Hvis der er en betydelig udtørring af blandingen, hvilket førte til dannelsen af ​​talrige klumper, kan det ikke længere fungere.

Puttying hjørner er ikke den sværeste proces, men det kræver tålmodighed og lidt færdighed. De kan ikke udjævnes, hvis man ikke skal forberede sig på forhånd for at lægge en betydelig mængde mørtel på hele væggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

44 − 39 =