Sådan sættes soklen på linoleum: måder at lægge på

Sådan sættes soklen på linoleum: måder at lægge på

Efterbehandling af læggeprocessen er installationen af ​​et skørtbræt i hele rummet. Dette element er obligatorisk, da det skjuler små revner mellem gulv og vægge, ledninger og andre kommunikationskabler. Gulvlisterne giver den nederste del af rummet et pænt og attraktivt udseende, takket være moderne materialer og deres farveskema, er skørtet et glimrende element i indretningen af ​​rummet. Hvordan man lægger et skørtbræt på en linoleum, der dækker, så han tjente husets ejere i lang tid og beholder sit æstetiske udseende?

Sådan sættes soklen på linoleum: måder at lægge på

Skørtpladen skjuler små revner og ruheder på gulvet, så dens styling er så vigtig.

Hvilken kant er egnet til linoleum?

Før du begynder at installere baseboardet, skal du først købe det. Når du vælger dekorative strimler, skal du tage højde for den type afdækning, som de passer til. Når det kommer til linoleum, er den bedste mulighed for ham plastlister eller produkter fremstillet af laminat. Planker af PVC er gode, fordi de ikke kun er flade, men også volumetriske med indvendige hulrum til placering af ledninger.

Sådan sættes soklen på linoleum: måder at lægge på

Skirtbræt til linoleum.

De sælges komplet med forbindelseselementer, så det er ikke svært at fastgøre sådanne planker. Træplader kan også kantes ned i stuen, men deres installation vil blive vanskeligere.

Med hensyn til farven på plastpladerne er det nødvendigt at vælge lamellerne eller lidt mørkere end linoleumet eller lidt lettere. En god løsning vil være en kombination af lathens farve med farven på foringen eller møblerne i rummet. Til træplanker vælges malingen på samme måde. Når du køber PVC-lameller, skal du tage varerne fra et parti, ellers kan de afvige lidt i deres nuancer.

Stablering af plastlameller

Enhver proces består af flere trin, og montering af plastpladerne er ingen undtagelse. Alt arbejde vil omfatte følgende operationer:

 1. Produktet af målinger af rummets omkreds.
 2. Forberedelse af de værktøjer og materialer, der kræves til installation.
 3. Rengøring af vægge fra støv og deres mærkning.
 4. Bor huller i væggene.
 5. Fastgør laths til væggene og deres forbindelse.

Først og fremmest skal ejeren af ​​boligen udføre en måling af rummet omkring omkredsen for at vide, hvor meget sokkel der skal bruges til det.

Sådan sættes soklen på linoleum: måder at lægge på

Ordning for beregning af den krævede mængde sokkel.

Standardlængden af ​​plaststangen er 2,5 m, men det er bedre at tage materialet med en margin på flere meter. Det er nødvendigt at beregne, hvor meget det tager at placere forbindelseselementerne (endehætter, ydre og indvendige hjørner, stik).

Derefter skal ejeren udarbejde alle materialer og værktøjer til arbejde. Ud over laths og forbindelseselementer vil disse være:

 • bygning støvsuger;
 • klud eller pensel.
 • konstruktion roulette;
 • blyant;
 • en hammer;
 • hacksav til metal;
 • skruetrækker;
 • syl;
 • Punch;
 • skruetrækker;
 • skruer.

Det er vigtigt at rengøre bunden af ​​væggene og linoleum støder op til dem, fra støv og snavs ved hjælp af en speciel støvsuger, klud eller børste med en blød bunke. Derefter kan du fortsætte med markeringen. Det er bedre at starte fra hjørnet. Markeringen er som følger. Tag en lang stang og sæt den på enden af ​​hjørnet, så soklen sættes på væggen, så hjørnet af rummet og barens hjørne falder sammen.

Det første mærke er lavet i en afstand af 5 cm fra hjørnet: dette er hvor hul nr. 1 vil være. Derefter måles afstanden på 40 cm ved hjælp af et målebånd, og hul nr. 2 er markeret med blyant. På samme måde er alle andre steder til hullerne markeret. Derefter skubbes soklen til side og begynder at blive boret.

Sådan sættes soklen på linoleum: måder at lægge på

Ordning med montering af tilbehør på soklen.

Det er bedre at bore huller med en perforator, men hvis væggen er i et gipshus, vil en professionel øvelse gøre. Når hullerne er klar, skal støvsugeren eller børsten bruges igen for at fjerne eventuelle affald. Den næste fase af arbejdet vil være installationen af ​​klumper af plast i hullerne. De køres ind i væggen med en hammer.

Dernæst er skørtpladen installeret. I plaststrimmelernes design er der en kanal til at lægge kablet, den er placeret på den aftagelige bars forvæg. Før installationen fjernes den øverste del af strimlen (puden). Bagsiden skal påføres væggen, og så gennembore hullerne i den. Dette kan nemt gøres med en ale, da soklen er meget blød. Alle huller på strimlen skal falde sammen med klinkerne, i hvilke hullerne er nødvendige for at indsætte skruerne og derefter skrue dem med en skruetrækker eller en skruetrækker. Når stangens længde nærmer sig enden og uden skruer, vil der være 1-2 huller, den anden ende af soklen skal sættes på stikket og kun skrues i de sidste skruer.

Sådan sættes soklen på linoleum: måder at lægge på

Gør huller på lamellerne under skruerne ved hjælp af en el.

Ved siden af ​​stikket fastgøres det næste stykke af planken fra plastik, og dets installation svarer til det første segment. Der kommer et tidspunkt, hvor det bliver nødvendigt at afskære et stykke sokkel, da der på vej er et hjørne af rummet. Til dette er en hacksav til metal velegnet. Enden af ​​plastikstrimlen indsættes igen i konnektorhjørnet og fortsætter med at blive monteret på den ovenfor beskrevne måde. På samme måde fastgør de soklen til rummets andre vægge.

Derefter placeres trådene under de specielle riller på bagsiden af ​​soklen forsigtigt under dugens niveau. For at kommunikationen skal være godt fastgjort i kanaler, kan de limes på to steder med dobbeltsidet tape for pålidelighed. Derefter forbindes de smalle frontpaneler af remmen til sin bageste del.

Montering af flade plastlameller

Installation af et fladt skørtbræt adskiller sig fra installationen af ​​volumenstrimlerne. Normalt er en flad sokkel ikke skruet på væggene, men limet til dem ved hjælp af flydende negle. Til arbejde skal du:

 • bygning niveau;
 • blyant;
 • roulette;
 • nedstryger;
 • lim flydende negle.

Først, som i den ovenfor beskrevne installationsmetode, er det nødvendigt at forberede de nødvendige længdebånd til hele rummets omkreds for at vælge hjørnerne for dem. Dernæst skal du forsøge at lænke skørterne til væggene for at se om alle materialer er nok, og om de passer godt til hinanden.

Sådan sættes soklen på linoleum: måder at lægge på

Montering af flade plastplanker.

Så fortsæt med at lægge laths på væggene. For at gøre dette skal du påføre den første indre strimlens rene indre overflade med en bølget linie eller i form af prikker og derefter trykke let på panelet mod væggen.

På samme måde kommer med alle de øvrige dele af soklen, om nødvendigt, at forbinde deres dele med hjørner og stik. Tryk ikke for meget lim ud af røret med det samme. For ikke at smøre dem med sokkel, linoleum og unødvendig del af væggen. Tør væske negle ca. 12 timer, og hærd derefter efter 7 dage.

Hovedbetingelsen for en sådan installation er, at de installerede lameller kun skal limes til væggen og kan kun røre linoleumet lidt. Hvis de kun er fastgjort til gulvet, så vil det efterhånden krympe, hvilket vil medføre dannelse af huller mellem stangen og væggene, da linoleumet vil skubbe soklen væk fra de vertikale overflader. Nogle ejere af pålidelighed forsøger at fastsætte lamellerne på både væggen og linoleumet, men denne handling er også en fejl, da krympning af linoleum bidrager til forringelsen af ​​plastets udseende: dets revner og deformation.

Sådan installeres træplader og finér?

Selvom plastremmene er ved at blive populærere, ikke om dagene, men i timen kan ejeren af ​​rummet, i nærvær af lyst til linoleum, lægge en sokkel af naturmateriale. Vanskeligheden ved at arbejde med træplader skyldes, at det er sværere at justere dem ikke kun til ujævne vægge og gulve i rummet, men også til hinanden. Sørg for at male eller lak, før du monterer gulvpladerne. Alle disse handlinger kræver ekstra tid og kræfter.

Sådan sættes soklen på linoleum: måder at lægge på

Ordning for trinvis installation af sokkel.

Montering af træstrimler kan udføres på samme måde som læggning af plastmateriale. De samme operationer udføres: mærkning, beskæring, indledende testinstallation, hulboring med perforator og fastgørelse af soklen på væggen med dug og skruer. Nogle gange træplader spidses til væggen, men den lodrette overflade i dette tilfælde skal også være træ. Med denne installation er det bedre at bruge en mejsel for ikke at ramme den unødvendige del af basispladen med en hammer og deformere ikke træstangen.

I stedet for massiv skørt anvendes finer ofte af flere tynde træark af forskellige arter (fyr, alder, aske), limet sammen. Dette materiale har en anden farve og tekstur og er ideel til sådanne gulve som linoleum. Du kan vedhæfte på væggen og til gulvfiner på flere måder:

 1. Lim (ved hjælp af flydende negle).
 2. Selvdrejende skruer.
 3. Ved hjælp af specielle klip.

Sådan sættes soklen på linoleum: måder at lægge på

Elementer til fastgørelse af plastplader.

Når du vælger en installationsmetode, skal alle dele af det nederdel, der skal dockes med hinanden, savnes med en hacksav med en vinkel på ca. 45 ° og pas forsigtigt et stykke af stangen til den anden. De to første måder at lægge soklen på fra finer udføres på samme måde som installationen af ​​et fast eller fladt skørt, hvis fremgangsmåde er beskrevet ovenfor.

Den tredje metode er fastgørelse til klip. Disse er specielle enheder, der sælges komplet med finer. Efter justering af længderne af lamellerne skal hvert klip fastgøres til den lodrette overflade og presses så tæt på linoleumet som muligt. Så skal det bemærkes på fastgørelsesmuren og bore et hul til dyvelen i den. Efter indsættelse af plastikhinden i det færdige hul fastgøres bagsiden af ​​klipset til væggen med en skrue.

Det næste hul er boret 40 cm fra det første og gjort samme procedure. Når alle nødvendige klip er installeret, kan de nødvendige kommunikationskabler trækkes gennem den nederste del af dem, og finérstrimler kan sættes på toppen af ​​klip. Hvis alle metoder til installation er udført korrekt og præcist, vil smukke og højkvalitets skirtplader længe glæde deres ejere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 2 = 3