Sådan syes en organza blind: Instruktion

Sådan syes en organza blind: Instruktion

Gardiner - dette er det afsluttende tryk på ethvert interiør. Uden dette vinduesramme vil ingen af ​​de mest perfekte design se anstændigt ud. Flydende gardiner eller tunge gardiner, dekoreret med børster - valget er dit, det er vigtigt, at de dekorerer interiøret og glæder husets øje.

Sådan syes en organza blind: Instruktion

Organza er en let, men samtidig hårdt stof, der er vanskeligt at behandle.

Gingerly, men elegant se gardiner fra organza. Dette materiale er en let, men samtidig ret stiv stof, normalt velformet. Ud over det præsentative udseende har organza endnu en funktion - det er ret vanskeligt at behandle. Hvis du vælger at foretrække sådanne gardiner, kan du købe en færdiglavet prøve eller kontakte en professionel sømstress. Og du kan sy den blinde selv, bare studere alle finesser i at arbejde med materialet og gøre en indsats.

Ligesom enhver anden proces består behandlingen af ​​gardiner af forberedende arbejde og direkte syning. Det er fra omhyggeligt forberedelse og det endelige resultat vil afhænge.

Forberedende fase

Sådan syes en organza blind: Instruktion

Nødvendige materialer til arkivering af gardiner: symaskine; nåle; tråd; saks; gardin tape; skrå bage; meter; kniv; stearinlys; stifter; et jern.

Hvis du beslutter at sy en blind fra organza selv, skal du være forberedt på nogle vanskeligheder på grund af materialets egenskaber. På grund af funktioner kræver et sådant gardin at vægte bundkanten, kun i dette tilfælde vil det ligge fladt og smukt. Så du kan fortsætte.

For alle stadier af arbejde skal du bruge:

 • symaskine;
 • nåle, tråd;
 • saks;
 • gardin tape;
 • skrå bage;
 • skræddersyet m;
 • skarp kniv;
 • stearinlys eller lysere;
 • sy pins;
 • et jern.

Sådan syes en organza blind: Instruktion

Ordningen med arkivering af gardiner fra organza.

Gardinet syes i henhold til følgende skema.

 1. Mål bredden af ​​vinduet eller væggen, som du planlægger at dekorere. Det er ikke nødvendigt at starte fra de afledte parametre, de mest attraktive udseende gardiner bag de store haler, og dermed bredden skal ganges med 1,5 eller 2. Resultatet - færdiglavede gardiner, hvilket betyder, at du har brug for at lægge den margen til slut, og fra alle sider.
 2. Når de ideelle dimensioner af gardinet er beregnet, kan du begynde at skære. Organza er ganske capricious, og det er bedre at gøre det på gulvet eller på et stort bord. Markér skærelinjen og omhyggeligt, men skær det med en saks. Håndværkerne deler hemmeligheden, hvilket gør det muligt at lave en perfekt glat snit. Marker den ønskede længde og træk en vandret tråd ud af nettet. Denne strimmel er den bedste vejledning til skæring.
 3. Til skæring undtagen saks er det muligt at bruge en skarp kniv, opvarmet på åben ild. Denne metode giver dig mulighed for samtidig at klippe stoffet og behandle kanterne. Placér gardinet på en flad overflade, og tryk på kanten med en skræddersyningsmåler. Varm kniven og skær stoffet på en hurtig og sikker måde. Hvis metallet er varmt nok, vil det smelte kanterne ved skæring og vil ikke tillade dem at opløses.
 4. Efter dette er det nødvendigt at behandle kanterne, da organza har egenskaben at falde af under driften. Der er to måder at gøre dette på. Den første er at behandle snitlinjen med en symaskine, lunefulde tråde vil holde en lille zigzag eller overlock søm. Andet - skylden kanten, disse manipulationer udføres bedst sammen, en skødesløs bevægelse vil ødelægge hele lærredet. Lad assistenten trække gardinen, og du går langs flammerens kant, men det er bedre at prøve din fingerfærdighed på et uhyggeligt sted eller unødvendig beskæring.

Syning af arbejde: instruktion

Sådan syes en organza blind: Instruktion

Den skrå bage er et påført tape med forbøjede overskydninger.

Efter at materialet er skåret og kanterne behandles, kan du gå videre til syarbejdet. Hvis du skære ordentligt organza og bearbejder kanterne, må der ikke opstå problemer.

 1. I næste fase skal du sy en skæv bage. Det er nødvendigt at vælge fletningen og tråden i tone i hovedtæppet, så slutresultatet vil tilfredsstille dig. Ved hjælp af systifter skal du pege den skrå bage til kanten af ​​organzaen, kontrollere leddene igen og fastgør den til maskinen.
 2. Du kan behandle sømme og uden at bruge en speciel fletning. For at gøre dette skal du vride gardinens kant to gange med en bredde på ca. 5-8 mm og læg den forsigtigt fast. Denne metode bør kun anvendes, hvis der ikke er mulighed for at købe en skæv bage. Denne kant vil se hårdt ud og kan ødelægge det lyse og luftige design i rummet.
 3. Derefter kan du fortsætte behandlingen af ​​den øverste del af gardinet. Mål igen afstanden fra den foreslåede cornice til gulvet og tilføj 3-4 cm til hæmmen. Læg organza på bordet med forsiden nedad, tag materialet i og klip det med systifter. Fastgør gardinbåndet med de samme stifter og kontroller forbindelseskvaliteten. Sy begge dele på symaskinen. Sæt derefter på kanterne og fastgør dem manuelt.
 4. Den nederste kant kan efterlades for at blive behandlet fra blomstringen, men denne metode giver ikke tilstrækkelig vægtning, hvilket vil medføre, at gardinerne ligger smukt. Drej underkanten tre gange, foldens bredde ca. 5 mm og sy på skrivemaskinen. Det er bedre at bruge en overlock søm. Denne fremgangsmåde til forarbejdning vil tilvejebringe tilstrækkelig elasticitet og vægt af den nedre kant.
 5. Dine gardiner er klar. Stryg dem forsigtigt og sørg for, at jern ikke overophedes for meget, for meget temperatur vil smelte den delikate organza. Nu kan den stilfulde ramme af vinduerne hænge på plads.

Den foreslåede metode til behandling af gardiner hjælper dig med at lære at arbejde korrekt med et så tyndt og delikat materiale som organza. Nu kan du ikke blot sy Gardinerne selv, men også skabe en udsøgt outfit eller en kostume til barnet fra dette storslåede stof.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

52 + = 59