Sådan syes gardiner med folder: stofberegning, tips, funktioner

Sådan syes gardiner med folder: stofberegning, tips, funktioner

På trods af at indretningen af ​​dit hjem er den mest behagelige proces i reparation og konstruktion, er der flere typer arbejde, der næsten er umuligt at undvære uden hjælp. Afhængig af evnerne hos husets ejere kan disse værker være forskellige. For nogen viser det sig at være en kompliceret wallpapering, er nogen ikke i stand til at male, lægge fliser. Og nogle kan ikke klare en sådan begivenhed, som efterbehandling af vinduer eller vægge. Men derudover er det også nødvendigt dekorativt dekoration. Det består i grunden af ​​ovennævnte tapet, vægmaleri, møbler arrangement og selvfølgelig fra gardinerne.

Sådan syes gardiner med folder: stofberegning, tips, funktioner

Gardiner syet af hendes kærlige elskerinde i huset, vil give hygge og vil være en fremragende efterbehandling akkord af reparation.

Mange forsøger at sy gardinerne selv med folder, men ikke alt dette opnås. Men når du er blevet bekendt med visse funktioner og trænet, kan du nemt klare opgaven.

Egenskaber og skræddersyning af gardiner med folder: tips, materialebetegnelse

Sådan syes gardiner med folder: stofberegning, tips, funktioner

Særlige bånd hjælper med at skabe forskellige folder, fra enkle til de mest originale.

En af de enkleste varianter af hvordan man syer gardiner af denne type, bruger et specielt bånd til gardiner. I den er der små lommer til kroge, hvorved der skabes fletninger (når kroge sættes i lommer). Den anvendte mængde væv afhænger stort set af hvor mange folder du har til hensigt at oprette, og hvad deres størrelse vil være. Det er værd at bemærke, at de afhænger af hvordan foldene sættes i lommene, kan være dobbelt eller endog tredobbelt. Værdien af ​​samme fold afhænger af størrelsen på krogen, som bruges i dette tilfælde. Ideel syning indebærer, at alle kroge er placeret imellem dem i samme afstand. Derfor skal du først beregne det område, der skal dækkes af gardinet (væg eller vindue), og derefter bestemme størrelsen på folderne og deres nummer. Og først efter det vil du være i stand til at beregne den nøjagtige længde af materialet til gardinerne.

For eksempel måler afstanden fra krogen til gulvet, du har en værdi på 2,6 m. Du skal tilføje yderligere 30 cm til den (20 af dem går til hæmmen fra toppen og 10 fra bunden). Det viser sig, at et gardin kræver et stof på 290 cm i længden. Men et vindue har brug for 2. Derfor bruger du i dette rum ca. 6 m stof på hvert vindue. Det er jo bedre at købe i reserve, så du ikke kan skære ud hver tomme. Og hvis du ikke sy gardiner før, kan du ødelægge noget. Og materialet vil ikke altid være i butikken. Derfor, for ikke at bekymre dig om, hvorvidt du har nok væv eller ej, er det bedre at købe mindst 1 m stof til hvert vindue. For at spare penge, besøg forskellige butikker, sammenlign priser. Ud over stoffet skal du købe mere:

  • tape med lommer og kroge;
  • sytråd.

Så først skal du skære det købte stof i separate dele - gardiner. Sørg desuden for at bøje hver sidekant af det fremtidige gardin højst 2 - 3 cm. Samtidig skal du sørge for at bruge tråde svarende til gardinens farve selv. Herefter kan du fortsætte behandlingen af ​​toppen og bunden af ​​gardinerne. De er bøjet lidt mere - på 2,5 - 3 cm. Derefter er det nødvendigt at klare en sådan procedure som vedhæftning af et foldebånd til et stof. Bredden er mindst 10 cm, så den øvre kant skal bøjes med en anden 15 cm. Efter at båndet allerede er på plads, skal du stryge det ordentligt (du kan endda tape det for at gøre det mere bekvemt). Husk at båndet skal syes ikke til selve kanten, hæmmen, men 1 til 1,5 cm under den.

Sådan syes gardiner med folder: stofberegning, tips, funktioner

For at opnå de bedste resultater, stryge alle sømme og gardiner, inden du syr strikbåndet.

For at kunne nøjes med at sy helt, skal du lave notater på forhånd og fastgør båndet til stoffet i det mindste med stifter, da det ikke er nødvendigt at sy det først manuelt. Derefter kan du strække båndet på maskinen. Vær særlig opmærksom på lommerne, som ikke kan spildes. Tag derfor 2 linjer i en afstand på 0,5 til 0,6 cm fra båndets øverste og nederste kant.

Når dette trin er afsluttet, kan du gå til lommer og kroge. Vedhæft først 2 kroge langs gardinens kanter, og sæt derefter 1 mere i midten. Dernæst kan du lave så mange folder som du har beregnet, og hvor meget gardinens størrelse tillader det. På samme tid bør hver fold helst være flad og nøjagtig den samme som alle de andre. Derfor er det nødvendigt at gøre bøjninger i det i lige store mængder.

Det er sværest at klare det første gardin, fordi creasing processen er kreativ, der kræves fantasi her. Resten af ​​gardinerne bliver lavet analogt med det allerførste, her går det hurtigere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

74 − = 67