Standard dimensioner af balkon døre

Standard dimensioner af balkon døre

I lejlighedskomplekser bygget i henhold til standarddesign er bredden af ​​balkondøren standardiseret. Fabrikanter af balkonblokke tilbyder færdige produkter af faste størrelser.

I private huse har designeren et bredere udvalg af anvendte dimensioner. I denne forbindelse kan fremstillingen af ​​træ- eller plastkonstruktioner i dette tilfælde udføres på individuel vis.

Hvilke normative dokumenter siger

Standard dimensioner af balkon døre

Dørbladets dimensioner er direkte afhængige af rummets størrelse

Normaliseringen af ​​dimensioner af balkon døre er givet i GOSTs 11214-86 og 23166-99. Dimensionerne af stoffet vil afhænge af størrelsen af ​​rummet.

Træbladet i Khrushchevka er faktisk en teknologisk åbning med en bredde på 0,61 m. Under konstruktionen af ​​disse strukturer var det et spørgsmål om muligheden for passage og ikke om dens bekvemmelighed og især til personlige formål. Lys ind i lejligheden gennem vinduet.

Med udseendet af forbedrede layoutlejligheder med integrerede plastikvinduer, begyndte størrelsen af ​​balkondørene og de tilstødende vindueblokke at ændre sig i retning af stigning.

Standard dimensioner af balkon døre

Standarddør dimensioner

Ved ydre omkreds er indgangslumenet i øjeblikket i området 0,7 - 0,9 m i en højde på 2 - 2,1 m.

Standardiseringen af ​​balkondørernes bredde, højde og tykkelse er designet til at opfylde følgende krav:

 • tilstrækkelig belysning af rummet (i alt med vinduet)
 • Stivheden af ​​konstruktionen, som bestemmer holdbarheden og sikkerheden ved genanvendelig brug
 • nødvendig ventilation i åben stilling
 • minimering af varmetab i den kolde sæson.

Når du laver din egen tegning, er det tilrådeligt at kontrollere med de allerede udviklede dimensioner af modellen.

En væsentlig afvigelse vil påvirke slidene på dørlysene og plastprofilens modstand for at deformere belastninger.

Dør muligheder på balkonen

Standard dimensioner af balkon døre

Enkeltbladsdør er den mest populære

Ikke underligt, at designet, der er installeret i åbningen, kaldes altanblokken.

Dørbladet beregnes og arbejder i par med vinduet (svingende, døv). Det kan være af følgende typer:

 1. Enkeltblad. Den mest almindelige model, som giver dig mulighed for at placere på samme væg et varmebatteri under vindueskarmen (termisk gardin). Størrelsen på bredden på 0,61 m, 07 m, 0,8 m. Rammen med højde på balkondøren 2 - 2,1 m. Den øverste halvdel af væggen er fyldt med termoruder, hvilket giver tilstrækkeligt naturligt lys. Optimale parametre for støjisolering og varmebesparelser.
 2. Clamshell. Etableret af bygherren efter ejerens anmodning (køb før fremstilling af færdiggørelsesarbejder eller i færd med omorganisering). I standardhøjde er brochernes samlede bredde 1,4 m.
 3. Standard dimensioner af balkon døre

  Sliding. Handler i henhold til kabinetets princip. Sparer fordelagtigt rummets rum, men behøver et fritt skifte til den ene side. Størrelsen i dette tilfælde er ikke standardiseret. De laver som regel de franske vinduer med varme opvarmet rum på begge sider i et varmt klima.

 4. Folding. En praktisk mulighed, hvis loggia er udstyret som en del af rummet, når passagen forbliver åben. Handlingszonen er for hele den nødvendige åbning. Til salg har sådanne klæder en bredde på 0,8 m. På forespørgsel samles det krævede antal links.

Efter at have besluttet sig for dette eller det pågældende produkt, er det nødvendigt at finde ud af sælgeren, hvilke detaljer i konstruktionen du skal være opmærksom på, og angive hyppigheden af ​​vedligeholdelse af alle fittings.

Sådan finder du den rigtige størrelse

Standard dimensioner af balkon døre

Mål på flere steder

For at afgive en ordre skal du angive den nøjagtige størrelse af alle elementer i det fremtidige design. Du kan invitere en specialist af det valgte firma. Har nogle erfaringer med roulette og blyant, er det helt muligt at tage dem af med dine egne hænder.

Først sæt en skitse af døren på et blankt ark papir. Det skal være stort nok til at passe måleoptegnelser på hver side.

Dimensioner bør fjernes for nøjagtighed på flere steder: indvendig og udvendig (hvis åbningen allerede er gipset, vil målingen være lidt anderledes).

Beregning af højde og bredde

Webens bredde beregnes ved hjælp af formlen (a + b - 4 cm) i henhold til følgende målinger:

 • mellemrum mellem skråningerne langs åbningens sider
 • bredde af hældningen.

Højden betragtes efter et lignende princip, men dimensionerne fjernes i den øvre og nedre del af passagen. På hvordan man måler størrelsen på den fremtidige dør, se i denne video:

Standard dimensioner af balkon døre

Hvis du tager målinger for første gang, er det bedre at sammenligne dine egne beregninger med eksemplerne på beregning af en kvalificeret specialist. Afvigelser i den større side fører til yderligere arbejde for at fjerne "overskydende" byggematerialevægge.

Meget forskelligt i den mindre dimension påvirker styrken (hvis det bare blæser ud monteringsskummet), forårsager visuelt en følelse af ubehag (med et klart lille produkt).

Bestemmelse af dørtykkelse

Desuden højde og bredde af dørbladet har en endnu tredje parameter i rummet - tykkelsen. Som standard, er 7,5 cm I praksis er denne betingelse opfyldt sjældent, da moderne udviklere bruger moderne teknologi :. Bygningen blev konstrueret med anvendelse af rammekonstruktioner med påfyldning gazopenobetonnymi blokke, hældt lysere blandinger arrangere skillevægge af gipsplader og ikke-standard mursten. Derfor inden bestilling døren, måling af den faktiske tykkelse af væggen. For mere information om at forberede installationen af ​​altandøren, se i denne video:

Men hvis døren allerede er installeret, for at sikre den optimale stuetemperatur, såfremt størrelsen er større, skal du opbygge det eksisterende stof med en ekstra strimmel, der passer til farve og tekstur. På denne bar er trimmen i niveau med væggen.

materiale

Standard dimensioner af balkon døre

Plastprofilens struktur opretholder pålideligt svingninger i vejrforholdene i hver årstid. Montering af en flerkammerprofil med termisk isolerende lag beskytter lejligheden mod det ydre miljø og i tilfælde af, at loggia ikke er glaseret.

Plast, i modsætning til træ eller metal, behøver ikke regelmæssig renovering af den beskyttende belægning. Pas på minimal - fjern støv og snavs, samt vær opmærksom på smøremængden i hængslerne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 1 = 2