Tyndere til akrylmaling: valg og anvendelse

Tyndere til akrylmaling: valg og anvendelse

Når forskellige overflader er malet med akrylmaling, er det ofte nødvendigt at sammensætningen har den ønskede konsistens, så det er meget vigtigt at vælge det rigtige fortyndingsmiddel. Hvis fortyndingsopløsningen ikke er valgt korrekt, kan konsekvenserne være meget trist. Forkerte proportioner forringer også kvaliteten af ​​den påførte blanding.

Tyndere til akrylmaling: valg og anvendelse

End at fortynde akrylmaling?

Akryl sammensætning er en slags moderne vandbaserede (vanddispergerede) maling. På grund af en række positive egenskaber (miljøvenlighed, pålidelighed, hurtig tørring) er denne løsning fremragende til maling af overfladerne i og uden for rummet. Også akrylblandinger anvendes aktivt til dekoration og maling. Der er specielle muligheder for forskellige materialer.

I overensstemmelse hermed er den vandbaserede akrylopløsning oftest en temmelig tyk blanding, som skal fortyndes. For at vælge det optimale fortyndingsmiddel skal du være opmærksom på sammensætningen. Hovedkomponenten, som gav navnet til denne gruppe af maling, er vand, kan basen udgøre op til 50-60% af opløsningen.

Tyndere til akrylmaling: valg og anvendelse

Forholdet mellem komponenter af akrylmaling

Således er opløsningsmidlet vand, som for at opnå et ideelt resultat skal opfylde visse krav:

 1. Temperatur. For at fortynde blandingen skal væsken have en værdi inden for 20 grader. Hvis der anvendes en facadefarve, er den 4-5 grader højere end en gadeindikator (minimum 15-18 ° C).
 2. Manglende urenheder. Det anbefales at bruge destilleret vand, som ikke indeholder fremmedlegemer. Hvis en sådan sammensætning ikke kan opnås, bringes væsken i forvejen til kog og forsvares.

Tyndere til akrylmaling: valg og anvendelse

Destilleret vand kan findes i næsten enhver bygning eller autoshop, mindre almindelig i apoteker

Vigtigt! I private huse har deres egne brønde og brønde, men vandet, der udvindes af dem, er ofte salt. Det kan ikke bruges til fortynding selv efter aflejring, i hvilket tilfælde vandet skal gennemgå særlig filtrering.

Egenskaber ved fortynding af akryl med vand

For korrekt fortynding af akrylmaling skal du vide proportionerne, som giver dig mulighed for at opnå forskellige resultater:

 • Forholdet er 1: 2. Hvis en del af farvestoffet har to dele vand, så viser en sådan opløsning sig at være ret flydende. Den holder godt på børsten, men efterlader et strejf, så det er bedre at lægge det med en fluffy rulle. Blandingen er egnet til dannelse af en base under basislaget.
 • Andelen er 1: 1. Denne sammensætning anvendes til opnåelse af basislaget. Den har god viskositet og passer perfekt til overfladen. Efter det kan anvendes tæt i konsistenssammensætning, men det sidste lag er bedst at fortyndes minimalt.
 • Mindre almindelig er muligheden, når malingen skal opløses i fem dele af vandet. Denne metode bruges af professionelle designere eller kunstnere, når det er nødvendigt at tynde teksturelementerne. Sammensætningen absorberes hurtigt, og laget er næppe mærkbart.

Tyndere til akrylmaling: valg og anvendelse

Malingen, som anvendes i gradientfarvning for at skabe en overgang mellem toner, fortyndes med vand i et forhold på 1:15

Også fortynding af akryl i et forhold på 1: 5 eller mere sker ved dannelse af en primer til højt porøse substrater, hvis der ikke er mulighed for at købe en speciel primer. Denne blanding trænger ret dybt ind.

Til noten! Nu på salg er der mange moderne vandbaserede akrylkompositioner, der ikke kræver meget fortyndingsmiddel. For dem er maksimumet 10% af farvestoffets samlede masse.

Hvad producerer malingen yderligere?

Selvom vand er det optimale opløsningsmiddel, der er tilgængeligt for alle, men der er specielle væsker - fortyndingsmidler. I struktur er de opdelt i flere sorter:

 1. Universal. Velegnet til alle standardforbindelser, som danner vægge, lofter og facader.

  Tyndere til akrylmaling: valg og anvendelse

  Opløsningsmidler, sammenlignet med vand, tillader acceleration af overfladens tørretid for at øge malingskarakteristikkernes stabilitet

 2. Art. Et sådant fortyndingsmiddel er nødvendigt for at opnå den ønskede konsistens af malinger til maling og indretning.

  Tyndere til akrylmaling: valg og anvendelse

  Tyndere til kunstnerisk akryl maling Sonnet

 3. Specialized. Denne mulighed omfatter ofte kunstnerisk. Disse omfatter opløsningsmidler til sammensætninger på stoffer eller andre specifikke materialer.

  Tyndere til akrylmaling: valg og anvendelse

  Opløsningsmiddel P-12 er en speciel sammensætning til fortynding af akryl emaljer

Hver valgmulighed anvendes i overensstemmelse med de anbefalinger, som producenten giver. For at opnå et individuelt resultat er det ofte nødvendigt at udføre eksperimentel fortynding.

Anvendelse af akrylfortyndingsmidler

Specialiserede sammensætninger deles også af tørringshastigheden. Korrekt valgt mulighed giver dig mulighed for at udføre arbejde selv under vanskelige forhold.

Der er følgende sorter:

 • Langsom. Velegnet til udendørs og indendørs arbejde, hvis temperaturen er meget høj. Faktum er, at belægningen på grund af den hurtige fordampning af almindeligt vand ikke erhverver de nødvendige egenskaber og kan forringes. Og langsomt fordampende fortyndere giver mulighed for at udføre arbejdet korrekt, som følge heraf er overfladerne beskyttet pålideligt.
 • Gennemsnitlige. Dette er en universel sammensætning, den bedste mulighed for arbejde inde i et hus eller lejlighed.
 • Hurtig. De bruges hovedsageligt udefra, også ved lave temperaturer. Under sådanne forhold har malingen med simpel fortynding ikke tid til at passe sammen med basen, og en hurtig fortynder løser dette problem.

Tyndere til akrylmaling: valg og anvendelse

Ved valg af opløsningsmiddel tørring hastighed styret af den omgivende temperatur, så den "hurtig" anvendte fortyndingsmiddel ved en temperatur på fra 5 til 15 ° C, ved 15-25 ° C anvendes "gennemsnitlig", i varmt vejr på 25 ° C kræver "langsom"

Derudover gør et andet forhold mellem opløsningsmiddel og farvesammensætning det muligt at opnå et lag af forskellige tykkelser.

Til noten! Afhængigt af instrumentet kræves en anden fortyndingsgrad af blandingen. Rullen og børsten har for eksempel en tilstrækkelig viskositet, så løsningen nemt kan rekrutteres og fastholdes. Til pensel er situationen vendt - materialet skal være mere flydende, ellers vil sprøjten ikke fungere.

Hvordan maling til maling er opløst

Udvinding af kunstneriske maling baseret på akryl er en mere ansvarlig proces. Faktum er, at mængden af ​​sådanne forbindelser er lille, så du kan ikke gå galt med proportionen.

Opløsningen udføres med en konventionel pipette, det giver dig mulighed for at dosere mængden af ​​anvendt fortyndingsmiddel. Til blanding vælges våde paletter, hvilket eliminerer muligheden for hurtig tørring. At opnå den rette konsistens afhænger af det ønskede resultat og det udførte arbejde, men det er bedre at foretage testen individuelt.

Hvis overdreven fortynding tilsættes lidt maling eller lad blandingen tørre.

Hvad hvis akrylmaling visne?

Det sker, at sammensætningen på grund af forkert opbevaring derhjemme, selv for kort tid, har tid til at tykke eller tørre op. For at rette op på denne situation skal du gøre følgende:

 • Akrylblandingen adskiller sig fra enkle emaljer, idet den kan fortyndes med forskellige grader af tørring af basissammensætningen. Så med øget viskositet tilsættes vand til opløsningen og blandes godt. Det vigtigste - tæt tæt på beholderen. Denne regel gælder også for de tilfælde, hvor der er en lille rest efter farvning.
 • Hvis der er blodpropper i sammensætningen, tilsættes lidt alkohol til vandet. Blandingen blandes grundigt, indtil klumperne forsvinder fuldstændigt. En lille mængde opløsningsmiddel hældes over toppen, beholderen er godt forseglet.

Det er vanskeligere at genoprette den tørrede sammensætning. Til dette udføres en hel række handlinger:

 1. Hærdet materiale fjernes fra beholderen og opdeles i små stykker. Det er vigtigt at undgå snavs og støv.
 2. Knopper bør knuses så meget som muligt. For at gøre dette kan du bruge et stykke rør eller en passende diameter armatur.
 3. Det resulterende pulver hældes i en passende beholder og hældes med velopvarmet vand. Opløsningen omrøres ikke, men rystes flere gange. Efter et minut drænes væsken.
 4. En ny portion af den varme væske tilsættes, proceduren gentages.
 5. Der tilsættes et specielt fortyndingsmiddel, blandingen blandes godt, indtil den ønskede viskositet er opnået. Men sådant materiale vil ikke længere have alle egenskaber.

Hvis malingen har visnet til en stenstat, er det bedre at opgive sin restaurering. Selv om du kan følge den tidligere procedure, som kræver indsats og tid, men den resulterende sammensætning bliver bedre brugt til forretningslokaler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

83 − 80 =