Varianter af ændring af Khrusjtjov: 1, 2, 3, 4 – værelse, foto før og efter

Varianter af ændring af Khrusjtjov: 1, 2, 3, 4 – værelse, foto før og efter

Ikke de mest succesrige lejligheder i huse bygget i tiden af ​​Khrusjtjov: meget små områder og ikke-ideel planlægning. I disse dage blev problemet løst - for at give hver familie et separat opholdsrum, og ingen havde særlig vægt på komforten af ​​at leve. Hvad de er gode til, er, at genopbygningen af ​​Khrusjtjovka ikke medfører særlige vanskeligheder: de bærende vægge er som regel kun eksterne, resten er skillevægge. De kan nedrives eller flyttes uden at risikere hele bygningens bæreevne. Men det betyder ikke, at reparationsarbejde kan begynde uden et projekt og en koordinering. Eventuelle ændringer er underlagt registrering. 

Hvad er ombygningen og hvordan man arrangerer det

Re-planlægning er enhver ændring i konfigurationen af ​​skillevægge i lejligheden. I lejemuren er det strengt forbudt at ændre noget uden først at vurdere skaden og træffe foranstaltninger for at fjerne det. I tilfælde af lossede vægge eller skillevægge er alt ikke så kategorisk, selvom det først foreslås at udarbejde et projekt, derefter at koordinere det og først derefter at fortsætte med implementeringen af ​​ideerne.

Det er værd at vide, at der er flere uacceptable ændringer, som du aldrig vil blive forenet med:

 • Udvidelse af området "vådrum" - køkken, badeværelse og toilet - er kun tilladt på bekostning af tekniske lokaler. Over de beboede kan de ikke være placeret. Det vil sige, du kan hente en del af korridoren, indbygget skab, gang. I denne henseende kan der være kontroversielle punkter om nogle former for ombygning. Navnlig viser billedet nedenfor en sådan omstridt zone.

  Varianter af ændring af Khrusjtjov: 1, 2, 3, 4 - værelse, foto før og efter

  Den omstridte zone med udvidelsen af ​​området af badeværelset

  Det røde fragment er faktisk placeret i korridoren, men ifølge BTI's dokumenter er det et beboelsesområde. Og hvis i denne formular at indgive en ombygning, vil den ikke blive accepteret. For at komme rundt om denne barriere skal der først udarbejdes en skillevæg, der adskiller korridoren, udbedre denne ombygning og derefter indsende et projekt med et forstørret badeværelseområde.

 • Når man udvider området i køkkenet, kan det ikke gøres:
  • på grund af området af badeværelset;
  • hvis udvidelsen sker på grund af området i stuen, er det umuligt at installere sanitære og køkkenudstyr (vask og komfur) på den;
  • Hvis køkkenet er udstyret med en gaskomfur, er det forbudt at kombinere det med en stue.

At skifte gaskomfuret til elektrisk er ikke altid en god udvej, men du kan gå om det sidste punkt på en anden måde: ved at installere skydedøre eller "accordeon".

Remodeling af et-rums Khrusjtjov

1-værelses lejligheder købes for det meste af unge mennesker. I dette tilfælde, den mulige mulighed for at omlægge et værelse Khrushchev - omdanne det til en lejlighed studio. Fjern sædvanligvis alle skillevægge mellem rummet og køkkenet, og nedbryd en anden skillevæg, der adskiller gangen.

Varianter af ændring af Khrusjtjov: 1, 2, 3, 4 - værelse, foto før og efter

Mulighed for omplanlægning af odnushki i studielejligheden

Som i hvert fald forbliver uændret er badeværelsens placering: enhver overførsel af disse lokaler i lejlighedsbygninger er forbudt (undtagen de første etager).

På billedet ovenfor rørte ombygningen også på badeværelset, men det ændrede ikke sin placering. Størrelserne er ændret - området er steget som følge af overførsel af to vægge: Den der vender ud mod rummet er blevet flyttet lidt fremad, og sidedøren er flyttet tættere på indgangsdøren. Dette gjorde det muligt at installere en vaskemaskine. Hos hun ofte i små lejligheder er der vanskeligheder. Hallen i denne version er lille, men i rummet kan du tildele plads til omklædningsrummet.

På design af studielejligheden i detaljer kan du læse her. 

En anden version af ombygningen af ​​1-værelse Khrusjtjov er præsenteret på næste billede. I dette tilfælde kombinerede de korridoren og køkkenet, dørene til værelset blev flyttet længere fra indgangen, så rummets funktionalitet steg betydeligt. Det blev også muligt at allokere plads til en rummelig indbygget garderobe i korridoren. Køkkenets funktionalitet blev ikke påvirket, dens område som følge af ødelæggelsen af ​​partitionen er endda lidt forøget - med 0,2 kvadrat.

Varianter af ændring af Khrusjtjov: 1, 2, 3, 4 - værelse, foto før og efter

Remodeling 1 værelse Khrusjtjov

Det bruges her en anden udbredt i de seneste år måde at øge boligareal - isolering af balkoner og loggias. Med en tilstrækkelig grad af isolering og tilrettelæggelsen af ​​opvarmning opretholdes en behagelig temperatur. Samtidig kan du uden særlige problemer oprydde den del af væggen, der plejede at ligge under vinduet. Resten af ​​væggen kan ikke røres. I dette tilfælde arrangeres et kontor på den opvarmede loggia.

Varianter af ændring af Khrusjtjov: 1, 2, 3, 4 - værelse, foto før og efter

Khrushchevs layout: 1 værelse

Overvej en anden version af ombygningen af ​​et-værelse Khrusjtjov, som blev bygget i et murstenhus. Der er andre firkanter, en balkon i stedet for en loggia, et meget lille badeværelse og et lille køkken, men skillevæggen er de samme som i det foregående tilfælde.

På grund af brugen af ​​et hjørnebruser og afvisningen af ​​badeværelset var det muligt at optimere placeringen af ​​sanitetsartikler, så der blev skabt et sted til vaskemaskinen. Samtidig bliver væggen skrå, hvilket gav en stigning i køkkenområdet. Ægte gang i denne version er ret lille, men køkkenet er blevet næsten en meter (0,7 kvadrat) mere.

Opholdsstuen er forøget på grund af isoleringen af ​​balkonen, skrivebordet og kabinettet flyttes der. Det særlige ved denne ombygning er, at kunden var påkrævet i et lille område at have 5 senge: til 3 børn og 2 for voksne. Som du kan se på billedet er de alle der: en seng er en børns to-etagers historie.

Varianter af ændring af Khrusjtjov: 1, 2, 3, 4 - værelse, foto før og efter

En anden variant af ombygning

Nogle gange er den tidligere ide, som hedder "ikke varme". Manglen på vægge i køkkenet er ikke alle opfattes normalt, selv om der ikke er nogen partition til gangen, og ikke med det rum ... I en yderligere udførelsesform sanering Khrushchev lavet ved at flytte skillevægge. Flytede sidevæg af gangen - skiftet til siden af ​​rummet. Samtidig flyttes forvæggen på gangen næsten direkte til døren til badeværelset. Som et resultat, øge arealet af entré, det har en plads under den indbygget garderobe og dressing område.

For at kompensere for reduktionen i rummet, reduceres køkkenområdet. Men det tabte næsten ikke funktionalitet, fordi der på grund af overførslen af ​​partitionen til badeværelsesdøren syntes et sted for installationen af ​​køleskabet. En sådan omplanering af Khrusjtsjov ledte til, at spisepladsen blev flyttet til stuen, og de svingende døre blev erstattet af en glidende eller "harmonika".

Samtidig er værelset L-formet, og det giver mulighed for at sætte en skillevæg, der adskiller "børnenes soveværelse" fra "stue-spisestue". Den samme mulighed er egnet til dem, der ønsker at lave en to-værelses lejlighed fra en 1-værelses lejlighed. Ofte er en sådan ændring af Khrusjtjov startet af par med et lille barn. En anden udgave af ændringen af ​​en 1-værelses lejlighed i en 2-værelses lejlighed med et andet indledende layout.

Varianter af ændring af Khrusjtjov: 1, 2, 3, 4 - værelse, foto før og efter

Fra odnushki gør kopeck stykke

Dette er den nemmeste måde - at sætte en partition af gipsplader. Optager på bør ikke mere end halvdelen af ​​lumen, så i den anden halvdel var der stadig naturligt lys.

Varianter af ændring af Khrusjtjov: 1, 2, 3, 4 - værelse, foto før og efter

Odnushku i kopeck stykke

Et andet eksempel på hvordan du kan dreje et hjørne-et-værelses "Khrushcheb" til en studie lejlighed med et dedikeret soveværelse. I soveværelset er der naturligvis ingen ekstra ting, bare en seng og et skab. Men det er isoleret.

Nogle flere muligheder for at ændre lejligheder med 1 soveværelse finder du i denne artikel.

Remake af Khrusjtsjovs kopecks

To-værelse Khrushchev i disse års hjem, de fleste. Ulemper de har det samme, såvel som i et rum: små områder og ubehagelig planlægning, passagerum. Ikke desto mindre kan de fleste problemer løses ved at overføre nogle vægge. For eksempel kan tilstødende værelser opdeles, og samtidig fra et to-værelse for at lave et tre-værelse.

Varianter af ændring af Khrusjtjov: 1, 2, 3, 4 - værelse, foto før og efter

Remaking af Khrusjtjov: Fra "sporvogn" laver vi to separate værelser

Vi sætter en ekstra partition adskiller rummet fra korridoren. Således opnås et ret stort rum, som kan bruges som et opbevaringsrum eller kan omdannes til et omklædningsrum. Det andet rum - en lang og smal - er opdelt i to zoner: et soveværelse og en stue med en let skillevæg af gipsplader eller andet arkmateriale.

På billedet nedenfor er der en anden form for gennemløbsrum i kopeck-stykket: - For at komme ind i det andet rum skal den første krydses fra den ene væg til den anden. Det yderst uheldige layout i den forstand, at funktionaliteten i det første rum er meget lavt: den "døde" passagezone falder ud. Og da der ofte i slutningen af ​​det andet rum er lavet et pantry, kan det ikke bruges fuldt ud.

Varianter af ændring af Khrusjtjov: 1, 2, 3, 4 - værelse, foto før og efter

En anden version af ændringen af ​​en to-værelses lejlighed i et tre-værelse

Ifølge den foreslåede version af ændringen bliver formen på badeværelset på grund af overførslen af ​​væggen rektangulær, hallen er kombineret med det første rum. Det bruges som et opholdsstue, hvorfra indgangen til køkkenet er lavet. Bagstuen er opdelt i to små soveværelser. Vær opmærksom på skillevæggen mellem de to soveværelser - den er ikke-lineær, så det var muligt at arrangere et lille påklædningsværelse i begge værelser.

Varianter af ændring af Khrusjtjov: 1, 2, 3, 4 - værelse, foto før og efter

Remodeling Khrusjtsjov: 2 værelser

Du kan slå en almindelig toværelses lejlighed i et panel Khrushchevka til et moderne lejlighed-studie med et kombineret stue-køkken. Hovedopgaven med denne ombygning er at få tilladelse til at flytte indgangsdørene. Samtidig bliver den tidligere gang til et omklædningsrum. Køkkenet og stuen er kombineret på bekostning af den delvist nedrivne skillevæg, og badeværelset er også kombineret.

Hvis det ønskes, kan det andet rum opdeles i to med en lys skillevæg, der adskiller soveværelset på arbejdsområdet eller kabinettet. Til zoneinddeling var mere komplet, men i soveværelset var der adgang til sollys, skillevæggen kan laves ikke i fuld højde, men ca. 1,5 meter.

Varianter af ændring af Khrusjtjov: 1, 2, 3, 4 - værelse, foto før og efter

En interessant variant af omformning af den vinkelformede todel

Meget effektivt løst problemet med at ændre kopeck stykke i denne version af ændringen. Det blev faktisk et skraldespand. På grund af at hallen er skrånende, er området af badeværelset øget. Skillevæggen der adskiller køkkenet fra rummet er delvist demonteret. Det andet værelse er opdelt i to dele, området af det andet er forstørret på grund af et skab og et skab. Det viste sig to separate soveværelser, og på grund af at lejligheden er kantet, er der vinduer i begge.

Korridoren har en usædvanlig form - dens vægge er placeret diagonalt. Dens funktionalitet er lille, men også området også. Og resten er en meget god mulighed.

Flere muligheder for reparation af 1-værelses lejligheder ved hjælp af de beskrevne teknikker kan findes her. En reparation af to-rums (med ægte fotos) er beskrevet i denne artikel.

Remodeling 3 x værelse Khrusjtjov

Remaking af en tre-værelses lejlighed i Khrushchev serie II-57.3.2. Det værste i denne version er den lille størrelse på toilettet og badeværelset. Grundlæggende for at løse situationen og begyndte at reparere. Til omplanlægning blev skillevægge mellem toilettet og badeværelset fjernet, den tilstødende del af korridoren blev indhegnet af en mur, hvor dørene blev lavet. Siden i den zone, hvor der tidligere var en korridor, er gulvbelægningen værre, og der kræves yderligere foranstaltninger i denne zone.

Varianter af ændring af Khrusjtjov: 1, 2, 3, 4 - værelse, foto før og efter

Remodeling tre-værelse hruschevki: før og efter fotos

Det andet svage punkt i det oprindelige layout: der er ingen steder at sætte kabinettet. I den travle del af korridoren var der et lille vægskab, men det var meget lille. I den henseende blev det besluttet at flytte væggen i et af soveværelserne og i det ledige sted for at lave et klædeskab.

For at forene køkkenet og stuen blev en del af muren ødelagt. Ifølge projektet var det nødvendigt at øge de tilstødende lejevægge og gulve. Da komfuret i køkkenet er gas, er døre nødvendige. Glidning blev leveret.

Den næste udgave af renoveringen var planlagt til at øge badeværelsesområdet samt at dreje et af værelserne til et opholds-spisestue med adgang til køkkenet. I forbifarten skal du få to soveværelser.

Varianter af ændring af Khrusjtjov: 1, 2, 3, 4 - værelse, foto før og efter

Ombygning af 3 værelses lejlighed Khrusjtjov

Skillevægge mellem toilettet og badeværelset blev demonteret, en del af korridoren afgår til badeværelset. For at organisere hallens normale rum bevæger væggen lidt fra et af værelserne. I køkkenet er der indgang fra stuen, på den modsatte væg er indgangen til det andet soveværelse lavet, og dørenheden, som tidligere førte til det andet soveværelse, er demonteret, er åbningen lukket. På design af buer læses her.

Varianter af ændring af Khrusjtjov: 1, 2, 3, 4 - værelse, foto før og efter

Remodeling af layoutet: før og efter

En anden mulighed. Hovedopgaven, som løses ved at omplanlægge Khrusjtsjov - en stigning i området med køkken og badeværelse. Løsningen til badeværelset er traditionel - de fjernede bryggerne og udjorde også væggen. Det lille køkken er kombineret med spisestuen. Hun fandt endda et sted for en gruppe af hvile - en sofa og et tv.

Løst et andet problem: passagerumene er opdelt. Dette skete på grund af reduktionen af ​​området, men lokalerne blev mere funktionelle, og i de lukkede områder blev der skabt to garderobeskabe.

Hvis du tænker på at fjerne skillevæggen mellem køkkenet og værelset, kan du læse om designet af det kombinerede køkken og stue her. 

Remaking 4 x værelse Khrusjtjov

Med en stigning i antallet af værelser i lejlighederne i dette layout er ulemperne kun forværret: et lille badeværelse og køkken bliver ikke længere, værelser ofte - checkpoints. En af de mest uheldige muligheder i billedet nedenfor. Dette var hvad der var "FØR" det.

Varianter af ændring af Khrusjtjov: 1, 2, 3, 4 - værelse, foto før og efter

Remodeling 4 x værelse Khrushchev: foto "før"

Denne lejlighed er relativt stor i området hallway, men det er ineffektivt. Det eneste hjørne med anstændige vægge er besat af et opbevaringsrum. Alle andre vægge er problematiske: 7 døre går ind i gangen.

Varianter af ændring af Khrusjtjov: 1, 2, 3, 4 - værelse, foto før og efter

Remodeling 4 x værelse Khrushchev: foto "efter"

I den foreslåede version af rummet har en mere korrekt form - tættere på pladsen, som er lettere at bruge. Der er to separate soveværelser, og to værelser er omdannet til spisestue og stue. Fra gangen er der en indgang til den vedlagte garderobe.

Badeværelset forblev adskilt, badeværelse området blev forstørret på grund af retting af væggen. Den del, der tidligere tilhørte korridoren, kræver også forstærkning af vandtætningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

24 − = 15