Vi laver et bord af mosaik med egne hænder

Vi laver et bord af mosaik med egne hænder

Årligt øges omkostningerne ved byggematerialer og efterbehandling, hvilket betyder, at ikke alle har råd til at ændre interiøret, når man vil opdatere det. Det samme gælder for møbler. Det er ingen hemmelighed, at køkkenmøbler udsættes for mekanisk skade flere gange mere end i værelser med andre formål. Men det er en skam at smide ud dit favorit køkkenbord, bare fordi bordpladen er slidt og forværret!

Vi laver et bord af mosaik med egne hænder

Hvis dit bord er beskadiget bordplade, kan du dekorere det med en mosaik for at indånde nyt liv i det.

Fortvivlelse er ikke nødvendig, der er en vej ud. Det er nok bare at dekorere bordpladen med mosaik, og det vil skinne med nye farver, hvilket giver interiøret et nyt og originalt udseende. For at skabe en mosaik, vil det tage en masse indsats, men de er det værd. Det omhyggelige arbejde vil fuldt ud betale sig ved at skabe en eksklusiv ting med et minimumsudgifter til familiens budget.

Fra hvad skal man lave en mosaik?

Vi laver et bord af mosaik med egne hænder

Til en mosaik kan du bruge både den færdige flise og de dele, der er tilbage efter reparationen.

Ideelle råmaterialer til at skabe mosaikker - keramiske fliser, efterladt efter reparation. Ofte køber ejerne specifikt lidt flere fliser, fordi i limningsprocessen kan det bryde eller ødelægge. Nogle butikker sælger en kamp af keramiske fliser til prisen for genanvendelige materialer eller giver bort til en reduceret pris rester af uanmeldte samlinger. Alt denne flise er egnet til fremstilling af mosaikker.

Før arbejdet påbegyndes, skal materialet knuses manuelt. Den nemmeste måde er at skære elementerne i små stykker med en simpel glasskærer. I dette tilfælde kan stykkerne have forskellige former og størrelser. For at skabe samme størrelse stykker, er en flise cutter normalt brugt. Ved skæring af en flise skal følgende figur tages i betragtning: Hvis elementernes geometriske korrekthed er vigtig, så vil billedet i endnu et tilfælde se mere smukt ud af kaotisk skårne stykker.

Forberedelse af underlaget og materialet til påføring af dekorationen

Når alle fliser skæres, og de resulterende elementer sorteres efter størrelse og farve, kan du gå videre til mosaiksticket på bordpladen. Følgende materialer og tilbehør er påkrævet til arbejde:

Vi laver et bord af mosaik med egne hænder

Til mosaik skal du bruge: lim, opløsningsmiddel, tang, sandpapir og pensel.

  • latex klæbemiddel;
  • spatel til påføring af klæbemiddel;
  • klude;
  • opløsningsmiddel til maling;
  • handsker;
  • sammensætning til fugematerialer
  • en blød spatel til fjernelse af fugemasse
  • sandpapir med forskellige kornstørrelser;
  • voks til møbler;
  • stykke klud.

Før du lægger dekorationen på bordet, skal du tænke igennem billedet godt. Du kan tegne en skitse af det fremtidige billede på et ark papir, hvis skala svarer til den forarbejdede bordplade. Opret et komplekst billede fra første gang er ret problematisk, så eksperter anbefaler at begynde med en abstraktion, der kan fremstilles af kaotisk spredte fliser.

Vi laver et bord af mosaik med egne hænder

Før du påfører mosaikken, skal du bestemme mønsteret og tegne det på overfladen af ​​bordpladen.

Derefter skal du behandle bordpladen. Først og fremmest frigøres det fra lak eller maling ved hjælp af et opløsningsmiddel. Træoverfladen skal dækkes med et opløsningsmiddel og forlades et stykke tid. Sammensætningen opløser lakken, som kun tørres af med en tør lap.

Efter fjernelse af lakken behandles bordet med sandpapir. Først en grov slibemiddel №№ 2, 3, og derefter en mindre - №№ 1, 0. Behandling sandpapir gør overfladen mere ru, forbedre kvaliteten og mosaik elementer kobling træ eller plastic. Med utilstrækkelige fastgørelsesstykker kan falde let, hvilket vil ødelægge hele resultatet.

Mosaic Algoritme

Når de forberedende aktiviteter er forbi, begynder processen med at skabe en mosaik med egne hænder. Du skal bruge den forberedte skitse. Med det bliver tegning med blyant overført til bordpladen.

Hvis du ikke er sikker på dine evner, kan du bruge et simpelt cirkulært mønster, der ser godt ud på den runde bordplade.

Vi laver et bord af mosaik med egne hænder

Påfør en mosaik til bordpladen anbefalet fra kanterne.

For at oprette det skal du tegne cirkler, der afviger fra midten. Hver række af cirkler er lagt ud med fliser af forskellige farver. Det er ligegyldigt, hvilken geometrisk form mosaikelementerne vil have. Det er kun nødvendigt at overveje en regel: Større og lige stykker skal placeres i kanterne, og små skal være tættere på midten.

Så kan du fortsætte med limning af fliserne. Eksperter anbefaler at starte arbejde ikke fra midten af ​​panelet, som det kræves ved behandling af væggene, men fra kantene af bordpladen. Hvert element skal påføres så tæt som muligt på den anden, limning på latexlim. I modsætning til murenes finish, hvor substratet er belagt med et klæbemiddel, er flisen smurt med lim, når du behandler bordpladen. Hver partikel er dækket af lim ved hjælp af en spatel og trykt presset mod bunden. Overskydende lim fjernes straks med en tør, blød klud.

Som følge heraf skal du få en glat og glat overflade med næsten umærkelige sømme. Derefter efterlades bordpladen helt tørre. Det anbefales ikke at bruge tørretumbler og andre varmeanlæg til tørring. Normalt tager tørringen cirka 24 timer.

Grout og polering bordplader

Vi laver et bord af mosaik med egne hænder

Når mosaikken er påført, skal den være dækket af en speciel trowel.

Derefter skal den resulterende udsmykning af bordet være dækket af en særlig fugemasse, hvilket vil give den styrke og holdbarhed. Grout er påført med en blød spatel præcis på sømene mellem elementerne og godt gnides ind i dem. I dette tilfælde er det ønskeligt at lægge på håndter, der beskytter huden mod virkningerne af sammensætningen.

Efter påføring af fugemidlet skal bordet efterlades igen, indtil det tørrer helt. Brug ikke en hårtørrer eller andre opvarmningsmetoder. Jo længere fugtning vil vare, desto stærkere bliver billedet. I varmt vejr kan bordpladen dækkes med en stor våd klud, så tørringen ikke sker for hurtigt. Den tørrede sammensætning fjernes fra flisen med en tør, blød klud. I nogle tilfælde, hvis sammensætningen er meget hård, kan du bruge sandpapir med de mindste korn.

Den sidste fase af arbejdet er polering af bordpladen. Det giver mosaikens lysstyrke og skønhed, giver det mulighed for at skinne og lege med farver. Til polering af brugt møbelvoks, som påføres på en blød klud uden bunke og forsigtigt gnides ind i elementerne af flisen.

Arbejdet er færdigt - de gamle, forkælet køkkenredskaber har erhvervet et andet liv. Et sådant møbel kan dekorere selv det mest enkle køkken. For at gøre bordpladen mere harmonisk, kan der skabes et lignende mønster på væggen i køkkenet. Her kan du som mosaik ikke kun bruge keramiske fliser, men også porcelæn, spejle og småsten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 1 = 8