Idei pentru aspectul mesei la domiciliu: opțiuni pentru diferite ocazii +88 fotografie

Idei pentru aspectul mesei la domiciliu: opțiuni pentru diferite ocazii +88 fotografie

Oaspeții din casă sunt întotdeauna însoțiți de diverse probleme. De fiecare dată când vreau să întâlnesc originalitatea și să surprind ceva. Decorați masa va ajuta o servire frumoasă, care constă în anumite reguli de etichetă. Sarcina fiecărei gazde - cunoașteți cu atenție toate caracteristicile și luați în considerare nuanțele diferite. Dar, nu toată lumea strălucește cu cunoștințe în ceea ce privește decorarea și aspectul tabelului. Acest articol are scopul de a ajuta și de a ajuta în orice situație.

Servirea privind situația

Începând să discutați despre multe reguli pe care masa este prevăzută cu propriile dvs. mâini, este necesar să notați regulile de bază care sunt respectate în orice situație:

 • Vesela pentru servirea vesela trebuie sa fie perfect curata si uscata.
 • Atenția merită o față de masă - ar trebui să fie colorată și perfect călită.
 • Setul de feluri de mâncare trebuie să fie absolut identic pentru fiecare oaspete.

Setarea mesei la domiciliu

de fiecare zi

Foarte des, servirea la domiciliu se face în conformitate cu același principiu. O schimbare minoră apare dacă ocazia este festivă. Regulile de servire a tabelului diferă în fiecare situație specifică. Să dăm niște nuanțe.

Pentru micul dejun

Este o idee minunată să vă răsfățați pe cei dragi cu un mic dejun frumos servit într-o zi liberă. Dar, trebuie să fii pregătit pentru faptul că nu este un eveniment simplu. Not τη τη not not not year not not not not not not not not not not not not not not not not not τη not not30

 • Masa trebuie acoperită cu o față de masă care se potrivește stilului de decorare a încăperii. Recent, alergătorii, reprezentând o bandă de țesături, au devenit la modă. Nu acoperă întreaga masă, dar ocupă aproximativ o treime din ea.

Sertar de masă pe masă

 • Poziția centrală este ocupată de o placă plană pe care sunt așezate ouăle frumos. În cazul în care terciul este pentru micul dejun, pe platou se află un vas profund. Strălucirile pot fi luminate pe feluri de mâncare.

Idei pentru aspectul mesei la domiciliu: opțiuni pentru diferite ocazii +88 fotografie

 • Următoarea este rândul de tacâmuri. În partea dreaptă este un cuțit, a cărui lamă se uită neapărat la farfurie. O lingură de masă se află lângă ea, urmată de o lingură de ceai. Pe partea stângă a pus denticulele furculițelor în sus și în spatele lor un șervețel. În partea dreaptă, o ceașcă de cafea cu farfurioară și o lingură este plasată în diagonală.

Setarea mesei pentru micul dejun

În plus, toate produsele alimentare, pe masă sunt aranjate în felul următor: Musaca, biscuiți sau sandwich-uri pe o farfurie mică la stânga pe o diagonală ușor mai mare deasupra plăcii de bază, zahăr frumos castron de zahăr, gem în rozetochki (în ambele cazuri prevăzute lingură). Pentru a ridica o bună dispoziție puneți florile într-o mică vază.

Pentru cină

Un atribut indispensabil de servire a mesei la cină la domiciliu este o față de masă inteligentă. Dintre ustensile, veți avea nevoie cu siguranță de câteva plăcuțe, deoarece mai multe feluri de mâncare sunt servite la cină. Setul de plăci constă din adâncime și adâncime. Seturile de plase de supa de la suprafata la plat. Pentru a servi supa este folosit tureen. Pe masă, ea ia un loc nu departe de hostess. În acest caz, va fi mai convenabil pentru ea să toarne mâncare pe plăci.

Setarea mesei pentru cină

Instrumentele sunt prevăzute în conformitate cu următorul principiu: cuțitul din dreapta plăcuțelor urmează, lingura de supă urmată de furculița din stânga.

Setarea mesei pentru cină

Dacă pe masă există gustări în mâncăruri, de la care nu se presupune că se mănâncă, atunci este necesar să pregătiți plăci speciale de gustări. Uleiul este servit într-un vas de ulei sau într-o farfurie mică. Pentru el, merge în mod necesar un cuțit mic, dar cu o lamă largă.

În timpul prânzului, este permis un pahar de vin. În acest caz, flaconul cu băutura se deschide în prealabil și se află pe masă.

Setarea mesei pentru cină

Pentru cină

În acest caz, să oferim un exemplu de setare de masă pentru cină pentru fiecare zi, care constă dintr-o gustare și un fel de mâncare principală. Vor avea două plăci, care se pun una peste cealaltă. În stânga este necesar să se dea două furci, iar la dreapta două cuțite.

Idei pentru aspectul mesei la domiciliu: opțiuni pentru diferite ocazii +88 fotografie

Prin toate regulile de etichetă, trebuie să începeți să utilizați acele dispozitive care sunt mai departe de plăci.

Servirea mesei pentru cină

Apoi, a face cu ochelarii. Acestea sunt plasate în diagonală spre dreapta în această ordine:

 • pentru vin;
 • pentru șampanie;
 • pentru apă sau suc.

Ochelari pentru vin si sampanie

vacanță

Servirea mesei festive în ceea ce privește locația vesela este în deplină concordanță cu cele descrise mai sus, dar are caracteristici din punct de vedere al decorului. De exemplu, este necesar să pregătim elemente relevante pentru Anul Nou în acest caz. La decorarea festivă a mesei se potrivește cu imaginația și creativitatea.

Să ne imaginăm câteva moduri în care masa este prevăzută pentru o vacanță:

 • Servetele din subiectul potrivit. Cu ajutorul lor, pictură și o atmosferă festivă suplimentară sunt date decorării mesei. Dacă lucrați pe șervețele și le adăugați într-un anumit fel, efectul va fi complet diferit. Adăugați la ele pot fi suporturi spectaculoase și inele pentru servetele. Dacă nu există niciunul în casă, atunci le puteți pune în pahare de cristal.

Servetele pe masa festivă

 • Lumanari festive. Cu ajutorul lor, romantismul și solemnitatea sunt asigurate. Nu vă fie teamă, lumânările arata superb pe masa festivă, din orice motiv. Aici este necesar să se acorde atenție culorii lumanarilor. Selecția ar trebui să fie astfel încât să fie în armonie cu fețele de masă și cu felurile de mâncare. Locația lumanarilor de pe masă depinde de zborul fanteziei amantei.

Decor masă cu lumânări

 • Figurine decorative. Cu ajutorul acestor elemente, puteți îmbunătăți aspectul festiv al mesei. Cifrele sunt selectate direct pe tema vacanței.

Decorarea mesei

Pe videoclip: decor și setarea mesei.

Servirea pentru doi

Petreceți o cină romantică împreună - ce ar putea fi mai plăcut? Chiar dacă vorbim de un cuplu căsătorit, cina cu lumânări va aduce aminte cele mai plăcute momente din viața de familie.

Setarea tabelului pentru două

Aranjamentul dispozitivelor este observat în mod necesar, dar pe masă ar trebui să existe elemente care să pună accentul pe scopul cina. Când servesc pentru două, instrumentele sunt aranjate astfel încât participanții la eveniment să fie situați unul față de celălalt.

Setarea tabelului pentru două

Servirea pentru 4 persoane

La decorarea unei mese pentru 4 persoane, trebuie respectate toate regulile generale. Dar este necesar să se acorde atenție modului în care să fie așezate oaspeții la masă. Participanții la masă ar trebui să fie localizați fie pe perechi pe laturile opuse ale mesei, fie pe una pe fiecare parte.

Setarea mesei pentru 4 persoane

Idei pentru servire

Deși regulile de bază ale etichetei aceleași în fiecare caz, încă cu nuanțele și tehnicile adecvate pot varia un decor de masă și distribuite la anumite categorii.

simplu

Pentru ca tabelul să fie frumos decorat, nu este necesar să cheltuiți foarte mulți bani. Setarea simplă a mesei poate fi decorată cu feluri de mâncare destul de obișnuite. Dacă există plăci și ochelari strălucitori, atunci puteți ajunge cu ei. Este destul de bun dacă pe masă există vase colorate.

Vase colorate

În ultimii ani, ansambluri foarte populare, care au o culoare contrastantă. Cu astfel de ustensile, este mai ușor să creați o stare de spirit într-un anumit sens.

Idei pentru aspectul mesei la domiciliu: opțiuni pentru diferite ocazii +88 fotografie

Dacă vasele din casă sunt doar albe, atunci veți obține o versiune clasică de servire. Este necesar ca toate elementele folosite să fie combinate, începând cu o față de masă și finisând șervețele.

Formatul simplu de tabel

frumos

Servirea delicioasă este oferită pentru ocazii speciale. De exemplu, în ziua nașterii adulților sau a copiilor. Ca și în alte cazuri, trebuie să începeți cu o față de masă. Pentru un servitor frumos să ridice produsul original. Ei bine, dacă casa are mai multe tipuri de fețe de masă.

Pentru o compoziție frumoasă, puteți juca în contrast. Adică dacă masa de masă este întunecată, atunci folosim feluri de mâncare ușoare și viceversa.

Frumoasă setare de masă

O masă cu adevărat frumoasă se poate obține cu ajutorul unor accesorii de servire. Mulți folosesc pentru a decora produsele din hârtie, dar efectul va fi complet diferit. Utilizați textilele necesare, care vor corespunde în mod necesar decorului feței de masă.

Frumoasă setare de masă

Mulți producători se pot lăuda cu seturi șic de textile pentru servire. Este necesar să planificați numărul unu pe persoană. Cu toate acestea, nu ar trebui să abandonați complet șervețele de hârtie. Ele sunt, de asemenea, selectate într-un singur ansamblu cu textile.

modern

Oricare ar fi fost, decorarea mesei este o artă întreagă. Ideile pot fi diferite și vor determina cât de frumos servesc o masă modernă. Dar, trebuie să respectați întotdeauna cerințele de bază:

 • Masa nu poate exista separat de interiorul camerei.
 • O servire modernă corectă este întotdeauna în concordanță cu cele mai recente tendințe ale timpului.
 • Mâncărurile pot avea o formă non-standard sau un design modern.
 • De asemenea, se ia în considerare ocazia, care este organizată prânzul sau cina.

Setarea mesei moderne

elegant

Decorarea mesei într-un anumit stil se efectuează în cazul în care este planificată o tematică tematică. Asigurați-vă că luați în considerare culoarea, forma, textura obiectelor și a materialelor direct de la care sunt fabricate ustensilele și accesoriile.

Setarea elegantă a mesei

În stilul ales, este amenajată o varietate de boluri de salată, farfurioare, ceainice și tăvi. Vasele sunt de asemenea selectate în conformitate cu stilul declarat. Ei remarcă faptul că și mancarea obișnuită cu feluri de mâncare selectate pot fi prezentate într-un mod original și elegant. Prin urmare, ideea unui aspect elegant al mesei și a structurii meniului provine de la tema celebrării.

Idei pentru aspectul mesei la domiciliu: opțiuni pentru diferite ocazii +88 fotografie

originalul

Uneori sufletul cere o setare originală a mesei. În acest caz, avem nevoie de toate regulile tradiționale și începem să experimentăm tot ce vine. Modificați culorile și textura. Plăci de contrast originale care sunt așezate unul pe celălalt, precum și servetele neobișnuit de pliate.

Formatul tabelului original

Originalitatea va fi dată și de mici elemente de decor. Dacă este toamna, încercați să o afișați pe birou. De exemplu, puteți face pâine prăjită sub formă de frunze de arțar. La masa de Anul Nou, pregătim copaci de Crăciun și fulgi de zăpadă.

Formatul tabelului original

Servirea fructelor pe o masă festivă

Înainte de a începe să serviți masa cu fructe, trebuie să pregătiți mici cuțite ascuțite pentru tăiere. Ar fi frumos să stocați cu unelte care vă permit să tăiați elemente curly.

cuțite pentru sculptură din legume și fructe

Mai mult, atunci când decorăm o plăcuță de fructe, respectăm anumite reguli:

 • Utilizând banane și mere, acestea sunt presărate cu suc de lămâie. Acest lucru va păstra aspectul lor original și va împiedica întunericul.
 • O placă de fructe mai interesantă va arăta, dacă este decorată cu torturi de ciocolată, cu pulbere de zahăr sau cu miros de lămâie sau portocaliu.
 • Nuci, frunze de menta sau petale de flori sunt folosite pentru a decora plăcile.
 • Fructele ar trebui servite într-un vas frumos.
 • Foarte des, frigărele sunt folosite pentru a decora o plăcuță de fructe.

Un punct important este faptul că aveți nevoie doar de fructe proaspete pentru tăiere. În acest caz, vasul va arăta frumos pentru o lungă perioadă de timp.

Idei pentru aspectul mesei la domiciliu: opțiuni pentru diferite ocazii +88 fotografie

Așezați bucăți de fructe de pe placă poate fi în diferite forme. Cel mai adesea folosiți silueta de febră-păsări, fluturi, turnuri. O farfurie pentru copii este pusă sub forma unui erou de poveste. Pentru jubileul de fructe, poți stabili o dată de referință. Servirea mesei la domiciliu, a cărei fotografie este prezentată mai jos, vă va indica opțiunile pentru decorarea fructelor tăiate.

Servirea felii de fructe

Pe videoclip: 5 lifhaks cum să taie frumos fructe.

Feluri mari pentru setarea mesei

Un vas mare în design ia locul principal în compoziție. Pe acesta este necesar să puneți toate felurile de plăci care sunt folosite în timpul unei sărbători. În aparență, felul de mâncare poate diferi de restul felurilor de mâncare, acest pas va da originalitate decorării sărbătorii.

Feluri mari pentru setarea mesei

O placă mare poate fi făcută din materiale mai scumpe: porțelan argintiu sau întunecat, dar imaginea de ansamblu trebuie combinată în mod necesar.

Idei pentru aspectul mesei la domiciliu: opțiuni pentru diferite ocazii +88 fotografie

Așezați recipientele în afară de celălalt la o distanță de cel puțin 50 cm și față de marginea mesei - 1 cm. Scoateți suportul plăcii numai înainte de a servi desertul.

Feluri mari pentru setarea mesei

Servirea mesei cu cifre

Elementele tradiționale și de neînlocuit ale decorului mesei sunt figuri diferite, compuse din șervețele, mini-figurine și lumânări. Există multe opțiuni de design, dar cel mai adesea cifrele sunt selectate în funcție de tema de sărbătoare. De asemenea, va fi corect să folosiți vase cu buchete de flori.

Decorarea mesei

Servirea mesei de sticlă

Masa de sticlă este frumoasă în sine. Atunci când o serviți, nu este foarte convenabil să folosiți o față de masă, deoarece aceasta va aluneca și va aluneca în mod constant. Atragem atenția asupra unor sfaturi care vor ajuta la proiectarea unei mese festive cu o suprafață de sticlă.

Servirea mesei de sticlă

Este necesar să se solicite textile pe masă sub formă de șervețele. Acest lucru va asigura eliminarea sunetelor neplăcute de sticlă atunci când se folosesc aparate și ustensile și senzații neplăcute atunci când se atinge o suprafață de sticlă rece.

Idei pentru aspectul mesei la domiciliu: opțiuni pentru diferite ocazii +88 fotografie

Atenția se acordă și eleganței, frumuseții servirii. Textile ajută la ascunderea părții care este vizibilă prin masă, adică genunchi și picioare ale oaspeților. În plus față de șervețele standard, o masă de sticlă poate fi acoperită cu o cârpă pe o cale.

Servirea mesei de sticlă

Sfaturi pentru servire

În cele din urmă, vreau să menționez câteva reguli care au o anumită valoare în servirea:

 • Dacă masa nu este terminată, aparatele sunt aranjate după cum urmează: mânerele sunt așezate pe masă și vârfurile se află pe placa de servire.
 • Dacă ar fi trebuit să ieșiți din masă și procesul nu sa terminat încă, dispozitivele sunt stivuite în partea superioară a plăcii transversal astfel: conectorul se vede spre stânga cu denticule și vârful cuțitului se află pe partea dreaptă.
 • În cazul în care masa este terminată și pregătită pentru următoarea masă, cuțitul și furculita sunt așezate paralel unul spre celălalt ușor spre dreapta, aproximativ în poziția oricărei mâini pe figurile 4 și 5.
 • Dacă ați terminat cu supă, puneți o lingură într-o farfurie de servire, ceea ce simbolizează disponibilitatea de a consuma următorul vas.
 • Un șervețel pe un scaun indică faptul că oaspetele a plecat o scurtă perioadă de timp, iar dacă a fost lăsat în stânga farfuriei, masa a fost terminată.

6 moduri de a șterge șervețele de hârtie (1 video)

Exemple interesante (88 fotografii)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 3 = 3