Primjena “Butterfly” iz lišća: matrice i predlošci s fotografijom i videom

Leptiri se smatraju simbolima duše, kao i sposobnosti da se transformiraju, jer je ta krilata ljepota rođena iz gusjenice običnog izgleda. A leptiri nas podsjećaju na ljeto, toplinu i sunce. Osim toga, svi leptiri su različiti, posebno leptire u fantazijama vašeg djeteta. Tako ćemo napraviti danas leptir u različitim stilovima aplikacija, uključujući aplicirano „leptira” od lišća, koje će bez sumnje razvijati u djeteta nije samo koristan vještine fine motoričke sposobnosti, ali i kreativno razmišljanje.

aplicirano

Raspored lišća

aplicirano

To aplicirano jako cool raditi u jesen, kada su sjećanja na ljeto još toliko živa i snažna, a pod nogama svaki sada i onda je prekrasan multi-boji lišće - samo stvari koje moramo napraviti aplicirano „leptir” od lišća.

Također će biti sjajno napraviti takav zahtjev ako imate herbarium - suhi listovi također su odličan materijal za rad.

Za aplikaciju leptira trebat će nam:

  1. Papir ili karton, koji ćemo koristiti za utvrđivanje našeg rada;
  2. glina;
  3. Ostavlja. Poželjno je pronaći jedan duguljast leptir za tijelo, a četiri relativno velike za krila.

Pa, idemo na posao.

Najprije postavite lišće tako da u obroncima izgleda silueta leptira. Bolje je ne ljepiti ništa odjednom, jer najprije morate vidjeti je li sve na njegovom mjestu. Kada nam "namaz" odgovara, možemo početi ljepiti. Počinjemo ljepiti tijelo. Mala glava može se izrezati iz bilo kojeg lista koja odgovara boji.

aplicirano

aplicirano

Također umjesto tijela možete koristiti žitnice ili debele grančice stabala. Kad su tijelo i glava na mjestu, možete lijepiti krila. Velika lišća zalijepljena su oštrim vrhovima u različitim smjerovima. Odozgo možete ukrasiti reznicama od lišća druge boje, sušene bobice, plastenina, iskri, kuglica i tako dalje.

aplicirano

U boji papira

aplicirano

Vrlo je lako napraviti leptir od papira u boji. Jednostavno izrezati tijelo papira, krila, glavu i antene, kao i uređenje krila i staviti sve na list papira ili kartona.

Također možete napraviti leptir iz obojenog papira uz pomoć dječjih ruku. Prvo izvlačimo dlan na papir u boji i izrežemo ga. Za stvaranje leptira trebamo šestorica: četiri iste boje i dvije druge.

aplicirano

aplicirano

Iz papira smo izrezali dva identična komada tijela leptira i zalijepite njezin donji dio na kartonsku bazu. Pozadina može biti bilo koju boju.

Zatim iz prve tri dlanove (dvije iste boje i druge) moramo izgraditi krilo. To je učinjeno na sljedeći način: trebate dodati dvije identične ruke jedna drugoj, kao što je prikazano na slici.

aplicirano

Zatim na vrhu ove dvije dlanove staviti treći, onaj koji je različite boje. Zaključajte ih sve zajedno s dvostrano ljepljivom trakom ili ljepilom.

aplicirano

Isto je učinjeno kako bi se stvorilo drugo krilo. Zatim morate lijepiti krila na zalijepljen dio prtljažnika, tako da krila ne preklapaju jedni druge. Vrh točno kako biste pričvrstili drugi dio prtljažnika.

aplicirano

Leptir od obojenog papira spreman je! Možete privući ili zalijepiti oči, kao i dodatno ukrasiti pozadinu i krila s različitim svjetlucavima, zrncima i tako dalje.

Radite od tkanine

Aplicirano „Leptir” iz tkiva lako svladati djecu u srednjoj skupini, kao što su dovoljno stari da bi prvi rez i šavove na tkaninu. Naravno, sve ovo je pod nadzorom odraslih.

Kao tkivo može uzeti pust, kao što je savršen za obrtničke projekte: ne raspasti, jednostavan za rezanje i lijepljenje, i osjetio - mekan i trajan materijal.

Da bismo napravili ovaj brod, trebat će nam:

  1. osjetila;
  2. Pištolj za ljepljenje;
  3. Ornamenti (rhinestones, perle, perle i tako dalje).

Prije svega, moramo nacrtati uzorak leptira na papiru ili kartonu.

Stencils za rezanje:

aplicirano

aplicirano

aplicirano

aplicirano

aplicirano

aplicirano

aplicirano

Isječeni matrica prenosi se na osjetilni. Možete napraviti detalje različitih boja (za to morate nacrtati svaki detalj o boji koju želite napraviti), ili možete upotrijebiti piso od iste boje. Zatim smo izrezali leptire.

Sada je do malo: da ga ukrasite s rhinestones i perle. Za sjaj možete posuti tanjur za kosu, a zatim posipati suhom svjetlucicom i ponovno brtviti lakom.

aplicirano

Takav leptir može biti pričvršćen, na primjer, na komad žice ili štapića, kako bi napravio ukras za lončić za cvijeće. Da biste to učinili, ne morate izrezati jedan detalj za leptir, već dva identična dijela, ispred i iza. Tada ih trebate pažljivo zalijepiti, stavljajući ih između njih tako da izvuče sredinu slike leptira. Štap može biti zalijepljen na stražnjoj strani likove tako da ne ispadne. Na prednjoj strani, ako želite, možete zalijepiti rezati detalje drugih boja ili jednostavno zadekorirovat.

aplicirano

Također možete napraviti leptir od osjetio na sljedeći način.

Prvo, izrežemo leptir iz osjetene boje, a zatim izrežemo još jedan takav leptir, ali manji i od osjetila različite boje. Kad se detalji odrežu, trebaju se lijepiti zajedno na središnjoj liniji: na velikom leptirnom ljepilu jedan je manji. Također je potrebno napraviti nekoliko veznih šavova na istom mjestu u sredini, tako da se međusobno šivaju i leptire.

aplicirano

aplicirano

aplicirano

Možete vezati leptirići kukičanim. Sljedeća prezentacija prikazuje obrasce za pletenje.

aplicirano

aplicirano

aplicirano

aplicirano

aplicirano

aplicirano

aplicirano

Povezani videozapisi članka

Također, svakako pogledajte posebno odabrane videozapise na ovoj temi.