Glavne značilnosti visokotehnološkega sloga v apartmaju (+38 pics)

Glavne značilnosti visokotehnološkega sloga v apartmaju (+38 pics)

Stil visoke tehnologije v notranjosti je bil oblikovan ne tako dolgo nazaj v primerjavi z drugimi smermi. Njegova glavna značilnost je, da je stavba kar najbolj funkcionalna, opremljena z najsodobnejšimi tehničnimi sredstvi. To je njegova glavna značilnost.

Kaj je vizualno drugačna notranjost v slogu visokih stanovanj - fotografije kažejo veliko mat površin, ki spominjajo na podrobnosti ultra modernizirane naprave. Ni ideje pri oblikovanju prostora ali izbiri pohištva, kot v klasičnem ali drugem slogu notranjosti.

Visoko tehnološki slog v notranjosti

Osnovne lastnosti sloga

Poleg teh preprostih funkcij obstajajo tudi jasnejše, ki poudarijo slog med ostalimi. Z uporabo takšnih navodil lahko preprosto, kot notranji oblikovalci pravijo, "hack" vsako sobo.

In glavne točke za to so nekaj:

 • enostavna geometrija pri organizaciji prostora in izbira pohištva;
 • Uporablja se pohištveni transformator ali vgrajeno pohištvo v stenah;
 • vsa oprema je nameščena vzdolž ene stene, čim bolj čvrsto in racionalno;
 • aktivna uporaba kovinskih, plastičnih in steklenih elementov pri oblikovanju konstrukcij;
 • Uporabljeno je matirano kromirano steklo, ki je prisotno v skoraj vseh elementih, ki se uporabljajo v oblikovanju;
 • pohištvo, kot tudi vgrajene strukture so opremljene z osvetlitvijo, idealno z reflektorji;
 • dekorativni elementi avantgardnega sloga - brez zmede ali kombinacije;
 • vrata, pa tudi particije se uporabljajo le drsni tip.

Vse te komponente sestavljajo precej preprosto, vendar hkrati neprestano notranjost stanovanja v slogu minimalizma. Zdi se, da stanovanje vizualno spominja na pisarno, ampak v resnici je to skrita funkcionalnost. Prednost je, da se lahko dom, ki ima takšno situacijo, enostavno in hitro odstrani.

Notranjost v visokotehnološkem slogu

Na videu: kako narediti notranjost hiše v visokotehnološkem slogu

Oblikovanje kuhinje v visokotehnološkem slogu

Notranjost kuhinje v visokotehnološkem slogu se pogosto uporablja, ker je tukaj združena preprostost, eleganca in funkcionalnost. Zahvaljujoč tem značilnostim se visokotehnologija uporablja za dekoriranje kuhinj z majhnim prostorom - prostor je občutno prihranjen in ostaja praktičen.

Kuhinja v visokotehnološkem slogu

V notranjosti kuhinje te vrste se uporabljajo materiali visoke kakovosti in visoke odpornosti proti obrabi. Med njimi so kombinacija visokokakovostnih kovin, stekla in plastike. Vsa oprema je vgrajena, poleg tega pa je skoraj vse, kar je avtomatizirano, vse do odpiranja vrat prevleke.

Posebnost tega interierja je uporaba modularnega pohištva, ki predstavlja jedilnico.

Notranjost kuhinje v visokotehnološkem slogu

Kar se tiče notranje opreme, mora biti čim več prostega prostora, zato je pogosto treba razširiti tudi kuhinjo. Ta zasnova zagotavlja svetlo sobo in nato uporablja veliko točkovnih ali vgrajenih naprav. Pomembno je, da so okna velika in lahka. Pogosto so izdelani po velikosti celotne stene.

Kuhinja v visokotehnološkem slogu

Pobiranje zaves v kuhinji v slogu hi-tech je precej preprosta. Uporabljajo se običajno plastične žaluzije različnih oblik, vendar je bolje, če so standardne vertikalne ali horizontalne žaluzije. Uporabljajo se manj običajne kuhinjske zavese, vendar je pomembno, da so v tonu sten in pohištva.

Kuhinja v visokotehnološkem slogu

Sodobna dnevna soba

Notranjost dnevne sobe v stilu modernega minimalizma je primerna za ljudi, ki cenijo preprostost in dosežke sodobnega sveta. V idealnih razmerah je ta notranjost primerna za majhne apartmaje, saj geometrijska organizacija prostora znatno zmanjša prostor.

V notranjosti dnevne sobe, pa tudi kuhinje, se iz kroma in stekla uporablja več elementov. Tako se območje vizualno širi. Dekoracija uporablja umirjene pastelne barve in temne barve. Na primer, pogosto se uporablja standardna kombinacija črno-bele barve. V tem primeru so prisotne tudi svetle barve, vendar se lahko osredotočimo na nekaj notranjih predmetov.

Dnevna soba v visokotehnološkem slogu

Dekoracijo lahko izvedemo s pomočjo elementov, kot so:

 • kipce v slogu minimalizma in abstrakcije;
 • vaze in posode iz prozornega stekla;
 • enobarvne preproge z visokim kupom;
 • Uporaba naprav, kjer je prikazan pretok vode skozi steklo;
 • veliki akvariji z velikimi ribami.

Dnevna soba v visokotehnološkem slogu

Stil oblikovanja je kombinacija več sodobnih materialov, hkrati pa zahvaljujoč dekorativnemu dogovoru obstajajo tudi domači udobje. Na stenah lahko označite slike in fotografije v kovinskih ali steklenih okvirih.

Spalnica prihodnosti

Notranjost spalnice v slogu sodobnega minimalizma je v barvnih rešitvah omejena veliko več kot dnevna soba ali kuhinja. Svetlih poudarkov ali uporabe dekorativnih elementov ni. Poleg tega število pohištva ne presega petih elementov: postelja, posteljna miza, visoka svetilka, stol, ogledalo. Ohišje za shranjevanje je vgrajeno v steno in zavzema celotno območje.

Spalnica v visokotehnološkem slogu

Pogosto se celo to število zmanjša na posteljo, glavni element in eno dodatno, kar je še posebej potrebno za najemnika.

Spalnica uporablja tudi steklo in kovine, praktično ni plastike v tej sobi, saj ni povsem ekološka. Čeprav se v tem primeru vrednotijo ​​načrti prostorov in gradiva najnovejših dosežkov človeka, ne smemo pa pozabiti tudi na zdravje.

Seveda spalnica prevzame razpoložljivost tekstila, pa tudi sredstva, ki simulirajo zavese. To so pogosto mehanizirane žaluzije ali elektronske zavese. Pogosto je prostor nastavljen tako, da samodejno vklopi / izklopi svetlobo z bombažem.

Notranjost v visokotehnološkem slogu

V spalnici je potrebna izolacija od preostale sobe, zato so notranja vrata uporabljena v visokotehnološkem slogu. V bistvu je drsna struktura, ki ne zajema dodatnega prostora in izgleda originalna. Glavni material - zastekleno steklo, lahko kombiniramo s kovinskimi elementi ali okvirji.

Spalnica v visokotehnološkem slogu

Vrata iz plastike bodo videti poceni in neprimerna - ta možnost je primerna le za kopalnico, v ekstremnih primerih za kuhinjo.

Ta stil notranjosti je zelo priljubljen pri oblikovalcih. S pomočjo tega lahko preoblikujete katero koli sobo, jo naredite elegantno in moderno. S tem minimalizmom ostanejo vse funkcionalnosti in v nekaterih primerih na višji ravni kot drugi slogi.

Enostavnost zaznavanja in organizacije prostora vam omogoča, da razmislite skozi celoten dizajn brez pomoči strokovnjaka. Na ta način visokotehnološke hiše postanejo popolnoma dostopne mamcem in v celoti odražajo realnost sodobnega življenja in potreb.

Popravilo v majhni spalnici v visokotehnološkem stilu (2 videa)

Ideje za oblikovanje visokotehnoloških notranjosti (38 fotografij)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 5 = 4