Skapa en design för ett litet sovrum 11 kvm. m: expandera funktionaliteten

Skapa en design för ett litet sovrum 11 kvm. m: expandera funktionaliteten

För att skapa en kvalitet sovrum design av 11 kvm, bör du fylla på viss kunskap. Det är viktigt att välja rätt tapeter, möbler och liten inredning. När det gäller ett litet rum måste man tillgripa icke-standardiserade designlösningar, eftersom du måste spara varje kvadratmeter.

Rumsinredning

Utvidgad visuellt utrymme hjälper rätt finish. Det är nödvändigt att förstå vilka material och färger som ska användas i ett litet sovrum:

 • Väggarna. Öka bredden på tapeten med horisontella ränder. I ett litet sovrum är det bättre att välja vanliga och lätta beläggningar. Till insidan var inte tråkigt, det lägger till några randar av tapeter med ett diskret mönster. Intressanta detaljer är bilder. En mer komplex men effektiv lösning är kombinationen av mörk och ljus tapeter. (Hur man visuellt ökar utrymmet med tapeter)

 • Tak. Här är det nödvändigt att beräkna höjden av tak. Om det gör att du kan göra flera nivåer av upphängnings- eller spänningsstrukturer, så kommer detta steg att lägga ovanligt i interiören. Det är värt att vända sig till spegel och glänsande material. Tack vare sin reflekterande förmåga tillåter de dig att leka med ljus och utrymme.

 • Paul. Vid ett litet rum ska du välja ett golvbeläggning i ljusa färger. Tekniken att lägga materialet (parkett, laminat) är också viktigt. Diagonalorientering hjälper till att expandera rummet och skapa önskad effekt.

Välj alla element du behöver i enlighet med varandra. De måste kombineras och arbeta för ett resultat - utvidgningen av sovrummets gränser. Det är värt att betona på ljusa färger. Tja, om i inredningen kommer det att finnas en vit beige tone. Späd dem inte med ljusa och mjuka färger.

Det finns ett system med färgmatchning och beroende på belysningen. Därför är lokalerna fyllda med ljus, det rekommenderas att klara sig i kall skala. Många ljus, tvärtom, kompenseras av varma färger och nyanser.

På videon: tapeter för sovrummet: val och råd.

Välja möbler

Utförande av ett sovrum med en storlek på 11 kvm behöver harmoniskt passa in i möblerna. I ett sådant litet område bör vanligtvis passa:

 • sovplats
 • sängbord
 • byrå för saker;
 • garderob;
 • ett bord för smink.

Detta är en standarduppsättning. Det antas att förutom att sova i rummet kommer att behöva lagra kläder, små saker, smycken och ha ett hörn för att applicera kosmetika. Du kan försöka distribuera dessa funktionella områden till andra rum. Då blir det mer utrymme för vila.

I en situation med begränsat utrymme är det värt att ta hand om kompakta möbelalternativ. Hittills rekommenderar designers att titta på produkter som enkelt omvandlas. Dessa inkluderar modulära soffor, sängar, bord och stolar. Stängda skåp och skåp kan bytas ut av hyllor. Öppna hyllor lägger till luften i rummet.

Överbelast inte atmosfären och garderoben. Men det är värt att välja modeller med speglar på dörrarna - reflektionen kommer att bidra till att expandera rummet och göra det lättare.

Belysning och detaljer

Ett sovrum med liten bild behöver bra belysning. Välj bakgrundsbelysningen ska vara baserat på det önskade resultatet:

 • Soffits på taket skapar mönster, vilket ser ovanligt ut och gör rummet snyggare.
 • Väggfästet placeras bredvid sängen. Detta gör att du kan lägga till romantik och komfort.
 • Att få dämpad ljuspunktsljus hjälper till. Småformat armaturer (Original hemlagade armaturer på väggen) är fördelade på olika funktionella områden. Anger oftast en plats för sömn och vila.
 • Den största ljuskällan är den övre stora ljuskronan.

När du skapar en bakgrundsbelysning bör du överväga rummets multifunktionalitet. Det rekommenderas att omedelbart göra flera belysningsnivåer: för dag och natt, vila och läsa före sänggåendet. Var och en av dessa mål kommer att kräva en annan typ av ljus.

Genom att ordna ett rum och fylla det med olika små element måste man komma ihåg ett litet område. Om i ett stort rum dessa detaljer är lämpliga, blir det i ett sovrum med 11 rutor luriga och överflödiga. Textilier måste väljas utifrån den allmänna stilen. Lätta och lätta tyger kommer alltid att vara en bra idé. Ibland i sovrummet vill du skapa ett ogenomträngligt ljus för världen, då kan du tillgripa tunga gardiner.

Gardinens färg bör ligga inom lätta färger. Annars kommer bilden av rummet att försämras.

Expandande funktionalitet

Ett litet utrymme är ett fält för kreativitet och olika idéer. När allt kommer omkring hittar du de mest djärva och ovanliga lösningarna här. Om takhöjden tillåter kan du skapa en improviserad andra våning med gipsskivor och speciella möbler. Detta steg gör det möjligt att utrusta sovhytten överst.

Byt sängkåpan rekommenderas konsoler. De ligger på sängens nivå och målade under väggens färg. Alla nödvändiga och viktiga bagage bör placeras i öppna vägghyllor. Stängda skåp ser väldigt stora ut. Men de tunna träelementen kommer att lägga till ett elegansrum och göra det mer funktionellt.

En populär teknik är att kombinera bordet med fönsterbrädan. Denna lösning sparar mycket utrymme.

Det är värt att komma ihåg att du inte kan överbelasta rummet och lämna för många tomma hörn. I båda fallen kan en ineffektiv användning av området störa all harmoni i rummet.

Inredningen av ett sovrum med en liten kvadratur tar lång tid. När allt kommer omkring måste du tänka igenom varje detalj, korrelera det med resten och sedan översätta idén till verklighet. Med alla designtips och tricks, kombinerar färger och nyanser, kan du få ett drömrum.

Göra ett litet sovrum (2 videor)

Designlösningar (39 bilder)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

4 + 5 =