Sovrum i modern stil: dekoration och urval av möbler (+40 bilder)

Det finns många designmöjligheter för sovrummet. Många traditionellt föredrar ett klassiskt sovrum. Men vissa rum är så små att det är omöjligt att belysa denna stil i dem. Därför är ett av de bästa valen sovrumsdesignen i modern stil. Hur man genomför det?

sovrum design i modern stil

Arrangemangets egenskaper

Själva begreppet "modernt sovrum" talar bara om stilriktningen. Men det har särdrag som gör det möjligt att markera funktionerna i ett modernt sovrum. Det är en kombination av komfort, praktisk och hygienisk med en obligatorisk hänsyn till de senaste trenderna.

Var uppmärksam! Det moderna sovrummet passar de människor som inte kan bestämma sig för den specifika riktningen och stilen.

sovrum design i modern stil

För att skapa ett sådant interiör kan du välja nästan alla färger och material. Trots populariteten hos ljusa färger och naturmaterial är de inte de enda. Inredningen i sovrummet i modern stil föreslår kompatibiliteten hos vissa ytor, möbler och inredning. För att skapa en modern stil i detta rum är det nödvändigt att ta hänsyn till dess huvuddrag.

sovrum design i modern stil

Det finns följande funktioner i modern stil i sovrummet:

 • användning av konstgjorda och naturliga material;
 • möjligheten att kombinera inredningsobjekt av olika håll i ett utrymme;
 • Fullständig frihet att välja nyanser och deras kombinationer;
 • Aktiv användning av tekniska nyheter
 • övervägande av funktionella, bekväma och praktiska möbler.

sovrum design i modern stil

Hur man organiserar ett modernt sovrum i Khrusjtjov?

I Khrusjtjov är det svårt att använda någon form, förutom den moderna. Detta beror på sällsynta egenskaper i ett litet utrymme och en felaktig planlösning. Vid design av en design är det viktigt att ta hänsyn till ytterligare funktioner.

sovrum design i modern stil

Ofta i sådana sovrum finns följande nackdelar:

 • obekväma plats för ingången till rummet;
 • litet utrymme för platsen för nödvändiga möbler
 • otillräcklig belysning
 • Narrowness av rummet;
 • lågt tak
 • Närvaron av ett litet fönster.

sovrum design i modern stil

För att på ett tillfredsställande sätt kringgå alla brister och genomföra den planerade utformningen är det viktigt att följa de etablerade reglerna. Detta hjälper till att göra ett obekväma rum till ett modernt sovrum.

Villkor för att skapa en harmonisk inredning rekommendationer
Bra belysning Det är viktigt att lägga till mer ljus i rummet. Avvisa de klassiska ljuskronorna. Ge företräde för små taklampor installerade i separata funktionella områden. Som en extra belysning i sovrummet kan fungera som sänglampor eller lampor.
Känslighet av färglösningen Multikomponent och komplexa kombinationer av nyanser är inte lämpliga för små sovrum. Du måste välja en färg, som du kan lägga till ytterligare två färger. I annat fall blir sovrummet alltför fläckigt.
Minimalism av situationen Detta är den viktigaste regeln för ett sovrum i Khrusjtjov. För inredning, välj bara de nödvändiga möblerna. För att spara utrymme kan du köpa en säng med en lådan, där du kan lagra sängkläder.
Korrespondensen mellan föremål och rummets dimensioner Korrespondensen mellan föremål och rummets dimensioner I ett rum med små dimensioner är det värt att överge de stora elementen i mönstret av gardiner, tapeter och klädsel. Detsamma gäller möblernas dimensioner. Detta kommer att skapa en framgångsrik inredning.

sovrum design i modern stil

dekoration

Valet av lämpliga material för ytbehandling är en viktig del av det moderna sovrummet. Designers rekommenderar att du inte överbelastar rummet med många ljusa färger, nyanser och komplexa ornament. Alla detaljer måste lämnas in i ett lugnt och lugnt tillstånd.

sovrum design i modern stil

Den moderna inredningen i sovrummet har en viktig distinkt egenskap - en komplex takdesign. Det kan vara gipsskivor eller sträcktaft av olika komplexitet. Speciellt populär är kombinationen av krökta strukturer med korrekt belysning av strålkastare, vilket betonar böjens jämnhet.

Var uppmärksam! Om du vill skapa en ovanlig och harmonisk inredning, ska takdesignen skapas av samma material som golvfinishen.

sovrum design i modern stil

När det gäller väggarna, föredra monofonisk tapeter. Om rummet har ett stort område kan du välja en stor fotoprint i hela väggen, ljusa horisontella eller vertikala ränder, stort mönster eller zonering av enskilda väggar.

Om rummet är litet, ge företräde åt den begränsade skalan. På förgrunden kommer ingen ritning, men en ovanlig textur.

Sovrumsinredning i modern stil

Du kan använda andra ytbehandlingar för väggar, bland annat följande:

 • kork- eller plastpaneler,
 • dekorativa gips;
 • måla.

sovrum design i modern stil

Golvet i sovrummet ska inte bara vara spektakulärt, men också bekvämt.

sovrum design i modern stil

En viktig fördel är användningen av följande material:

 • laminat,
 • parkett,
 • naturlig styrelse,
 • korkskydd.

sovrum design i modern stil

I sällsynta fall använder detta rum linoleum. Det blir det bästa valet om du har husdjur. För att lägga till komfort i sovrummet läggs även mattor med hög hög på golvet.

sovrum design i modern stil

Välja möbler

Det största problemet i de flesta moderna sovrum är en alltför aktiv hobby för detaljer. I ett försök att skapa ett praktiskt och mysigt rum görs utrymme för onödiga saker och möbler. Det är viktigt att observera moderering.

Tips! Oavsett området i sovrummet, följ en regel - det minsta antalet saker ger maximal funktionalitet.

sovrum design i modern stil

Erfarna designers rekommenderar i förväg att bestämma de möbler som du sätter i sovrummet.

Följande föremål är nödvändiga för komfort i sovrummet:

 • säng med kvalitetsmadras
 • en garderob eller en rymlig byrå;
 • sängbord.

Sovrum design i modern stil

De andra objekten som valts för detta rum är överflödiga. De inkluderar ett toalettbord, en fåtölj, en dator och en TV-apparat. De kan placeras i ett stort sovrum. Om området i rummet inte räcker kan de överges. Om möjligt, välj ett omklädningsrum i ett separat rum. I det här fallet behöver du inte lägga in en garderob i sovrummet. Du kan göra med en hög och smal byrå för tvätten.

Tips! Om området i rummet är mycket litet, är det bättre att inte använda vanliga nattbord. De kan bytas ut av hyllor. Men i detta fall borde de bli en logisk fortsättning av sängen. Denna design kommer att lägga airiness till rummet.

sovrum design i modern stil

En bra säng representeras av en stark ram och en ortopedisk kista. Men inte mindre viktigt är madrassen. Hans val bör ges särskild uppmärksamhet. Välja skåp och lådor för ett litet rum, var uppmärksam på deras kompaktitet och funktionalitet.

Sovrum design i modern stil

Egenskaper av dekoration

Betala tillräckligt med uppmärksamhet åt rätt ljusval. Den moderna inredningen i sovrummet involverar inte användningen av traditionella ljuskronor, kännetecknad av detaljernas massivitet. De kan bytas ut med spotlights, golv- eller vägglampor. Du kan också använda LED-banden gömda i gipsskivor. Korrekt belysning är nyckeln till framgången för hela interiören.

sovrum design i modern stil

Designers står enhälligt för frisläppandet av modernt interiör från icke-funktionella och onödiga saker.

All uppmärksamhet bör ägnas åt de föremål som utövar rollen som inte bara dekorativa element, men också de som bär en funktionell belastning.

sovrum design i modern stil

Var särskilt uppmärksam på gardiner i utformningen av rummet. De ser bra flerskiktsstrukturer. De kompletterar framgångsrikt inredningens färgschema, skyddar dem mot exponering för starkt solljus och skyddar dem mot störande ögon. En annan möjlig dekoration är installationen av krukor med färska blommor och bilder ovanför sängen eller på motsatt vägg.

sovrum design i modern stil

Tips för design

För att skapa en harmonisk inredning i detta rum, måste du överväga följande tips:

 • för att skapa en kontrast, ge företräde åt bruna och vita färger;
 • späda inredningen med färgaccenter;
 • köpa en minimal mängd möbler;
 • Använd sängen som huvudbrännpunkt.

sovrum design i modern stil

Den moderna inredningen i sovrummet är hörnet av maximal praktisk och bekväm inredning. Här är allt genomtänkt - från kombinationen av finish till valet av bekväma möbler.

video Gallery

Fotogalleri