Val av design för sovrummet: enkelhet och lugn

Val av design för sovrummet: enkelhet och lugn

Sovrummet är en speciell plats. Här finns en avkoppling efter en hård dags arbete och förberedelser för sängen. Och att processen att somna är lätt och fredlig, borde situationen behöva det. Därför är utformningen av sovrummen så lugn som möjligt.

Bakgrund eller färg är utvalda pastellnyanser, och att rummet inte verkar tråkigt, lägg till en ljus accent. Om du nyligen har köpt ett hus och vill dekorera inredningen efter din smak måste du först bestämma var sovrummet kommer att ligga.

Design sovrum

Välj ett rum

Välj ett rum för sovrummet du behöver tänka på. Det ska vara avlägset från ytterdörren och köket. Även om de flesta lägenheter är små, är det svårt att göra. Om möjligt bör sovrummet inte vara en genomgång. Om lägenheten är enkelrum och det finns inget utrymme för ett separat sovrum, använd zoning.

Design sovrum

Så, till exempel, om du har en studio, en utmärkt lösning är sovrummet design 3 av 3 m. Den kan separeras från vardagsrummet med en båge, hyllor eller en skärm. Fönstret som finns i rummet är bäst kvar till sovplatsen. Placera inte sängen för nära det, speciellt om det är en solig sida. I tre-rums lägenheter brukar sovrum 3 till 4 meter, men för sömn är det bättre att välja det mest avlägsna rummet.

Vad du behöver tänka på

Det finns flera vanliga misstag som ofta är tillåtna när du dekorerar sovrum:

 • Överdriven mängd möbler. Välj bara den mest nödvändiga. Om rummet är 3 meter brett, ska det ha tillräckligt med ledigt utrymme.
 • För ljusa väggar. De kommer att få trötta ögon, och du kan inte helt slappna av innan du lägger dig.
 • Använda speglade tak eller fullängdsspeglar mittemot sängen. Experter inom Feng Shui sammanfaller med tanken att att se sig som sömnig i en spegel är en dålig början på dagen.
 • Stora ljuskronor. Om ditt hem inte är ett stort slott, är det bättre att avstå från stora ljuskronor och lampor, speciellt om sovrum 3 är 2 m.
 • För mycket fudge. Motley ritningar, lacy målning på väggarna, många mångfärgade fläckar - allt detta är tillåtet, men du måste känna till åtgärden.

Design sovrum

På videon: råd om utformningen av ett litet sovrum.

Vilken stil att designa ett sovrum

Innan du börjar på arrangemanget av sovrummet, måste du bestämma vilken stil du vill se resten av rummet. Det finns flera populära stillösningar:

 • Klassisk stil. Detta är ett utmärkt sovrum design 4 vid 4 meter, det är lämpligt att använda naturmaterial. Sängen och garderoben ska vara ganska massiva. Den klassiska stilen kännetecknas av användningen av högt i tak. För golvet är den lämpligaste parketten. När det gäller färgområdet är det bättre att hålla sig till pastellfärger. Det är obligatoriskt att använda en mängd olika inredningar, det är möjligt att använda kolumner och stuckaturer.

Design sovrum

 • Design ett litet sovrum är bättre att ordna i stil med minimalism. Rummet får inte ha extra delar, bara nödvändiga möbler. Det är tillåtet att använda två eller tre dekorativa element, inte mer. Färgdesign - extremt kalla nyanser. Välja denna stil för ditt sovrum, var noga med att tänka över detaljerna i inredningen. När allt kommer omkring, i ett rum där det finns lilla möbler, kommer alla misslyckade utvalda tillbehör att vara mycket märkbara.

Design sovrum

 • Högteknologisk stil. Här är det utmärkande inslaget att använda de modernaste teknikerna och modulära möblerna. Kan användas persienner med en kontrollpanel, luftkonditionering och ventilation, ljudisoleringssystem och så vidare. Även om du inte behöver överbelasta rummet med apparater. När det gäller slutförandet av rummet själv är det också här där man kan ge fantasi. Väggar använder ofta flytande tapeter, och på golvet - en 3D-ritning. För sovrummet design kan väljas enligt din smak.

Design sovrum

 • modern Även bra för ett rum med en bredd på 3 meter. Designen kan vara väldigt modern, för detta ändamål används möbler med strikt kontur och jämn yta. För att slutföra sovrummet, använd bara nya material, använd ett varmt färgschema: brun, beige, vit, gul, oliv och andra nyanser. Modern teknik kommer också att vara lämplig i denna stil. Fuzzy mattor och en dekorativ eldstad kommer att bli framgångsrika.

Design sovrum

 • Orientalisk stil - En utmärkt lösning om du har ett långt och rymligt rum. På internet kan du se fotot där denna sovrumsdesign presenteras 3 av 5 m. Vid användning av inredningen är endast naturliga material tillåtna. Bambu, metall och trä är perfekta här. Färgschemat är en kombination av ljusa nyanser med pastellfärger. Sängen är bättre att välja en stor med en baldakin. Väggarna är dekorerade med olika mönster. Mycket framgångsrikt kommer att se dvärgsträd och målade vaser.

Design sovrum

 • Historisk stil - inkluderar områden som barock, viktoriansk stil och imperium. Den kan användas även för ett rum på 12 m². Om sovrummet är 2 m bredt är det viktigt att det är ganska rymligt, eftersom det är karakteristiskt att använda massiva möbler med snidade ben, tunga gardiner och ljuskronor av ganska stora dimensioner. Färgskalan ska väljas i mjuka färger. För sängar, skåp och byråar används bara trä.

Design sovrum

 • Design av ett litet sovrum kan utformas och rustik, som är uppdelad i land och Provence. För landstil är användningen av varma toner acceptabel. Balkar används i tak. Golv måste vara trä. På väggar av papper tapeter med blommor eller ränder. Huvuddragen i denna stil är överflöd av alla slags trä, och det ska se naturligt ut, utan färg och lack. För Provence stil, tvärtom är kalla färger karakteristiska. Golvet måste vara av kakel eller sten.

Design sovrum

Oavsett vilken design du väljer för ditt sovrum, gör det så bekvämt och bekvämt som möjligt. Följ våra rekommendationer, och då kan du översätta det till verkligheten. Men glöm inte bort den tillgängliga storleken på rummet - från det här måste du trycka på, välja stilen av designen.

Ovanligt sovrum design (2 videor)

Utforma idéer till ett viloprogram (40 bilder)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

8 + 1 =