Uporaba zelene v spalnici: sprostitev in harmonija

Uporaba zelene v spalnici: sprostitev in harmonija

Zelena velja za najbolj prijetno zaradi svoje bližine naravi. Priznava združenja s spomladansko travo, gozdnimi jasnicami in lepim kamnitim smaragdnim kamnom. Zelena barva v notranjosti spalnice zagotavlja popolno sprostitev in sprostitev. Psihologi to ne imenujejo za "lahke spalne tablete" zaradi pozitivnega učinka na duševno stanje osebe in priložnosti za vstop v harmonično stanje.

Izbira prave sence

Znanstveniki so dolgo zeleno barvo označili kot simbol življenja, lepote, plodnosti in umiritve. Po vzhodnih kanonih je potrebno le meditirati v sobi, ki je okrašena v zeleni barvi.

Zelena barva v notranjosti spalnice

Različni odtenki zelene lahko vplivajo različno:

 • Lahki in nežni toni so pomirjujoči, vendar jih je bolje kombinirati s toplo barvo, npr. Rumeno;
 • temna barva zatira, povzroča vznemirjenost;
 • barva trava, smaragda, odtenki žada - so težka za zaznavanje, ker se uporabljajo le v podrobnostih;
 • takšne odtenke kot gorčica, močvirje, oljke, pistacije, sivo-zelene, ustvarjajo mir in sprostitev;
 • Svetle zeleni odtenki bodo ustrezali aktivnim ljudem.

Obstajajo tudi stilske značilnosti pri oblikovanju notranjosti. Nasičene in globoke barve so primerne za klasičen slog, mirno, pastelno - za modernost. V sodobnih stilih, kot je hi-tech, je bolje kombinirati več odtenkov z gladkimi prehodi.

Zelena barva v notranjosti spalnice

Zelena barva in njeni odtenki vedno dobro kombinirajo med seboj in ustvarjajo kombinacije, ki so napolnjene s udobjem, veseljem in pozitivnimi čustvi. Obstaja sodoben premik oblikovanja, ko se v glavno ozadje doda svetlo ozadje (apno, pistacija, svetlo zelena).

Zelena barva v notranjosti spalnice

Okras in barva sten je v notranjosti velikega pomena. Pomemben odtenek je zmožnost svetlih tonov, da vizualno razširijo prostor sobe, ki se lahko vedno uporablja, na primer pri oblikovanju majhne spalnice. Svetlo zelena ozadja v spalnici je dobra kot ozadje.

Zelena barva v notranjosti spalnice

Za moderne notranje stile (visokotehnološki, moderni in minimalizem) lahko uporabite svetlejše odtenke zelenja. In najboljša možnost je lepljenje samo ene stene, da ne pretiravate s svetlimi poudarki. Ozadje za spalnico v slogu "Country" bo ustrezalo z navpičnimi trakovi nežen olive in zelene barve. Povečali bodo vizualno višino prostora.

Zelena barva v notranjosti spalnice

Zasičenost odtenkov zelene je odvisna od strani oken spalnice. Na južni strani spalne stene so bolje narediti v nebu zelenih tonov (takšni hladni odtenki lahko absorbirajo svetle sončne žarke), na severu - stene prostora so bolje izvedene v odtenkih apna ali rumeno-zelene barve.

Kombinacija zelene barve z drugimi barvami

Pri profesionalnih oblikovalcih se ta barva šteje za univerzalno, lahko pa je popolnoma kombinirana praktično z vsemi barvami spektra:

 • Klasična kombinacija: hladno zelena in različni beli, rumeno-oranžni in breskavi tonovi.

Kombinacija zelene barve z drugimi odtenki

 • Modro-zelene barve in barva morskega valovanja so uspešno kombinirani z belo, peskom in različnimi morskimi toni.

Kombinacija zelene barve z drugimi odtenki

 • Ko kombinirate zeleno z modro barvo, se morate držati pravila prevlade ene od barv, druga pa dodati kot majhne poudarke.

Kombinacija zelene barve z drugimi odtenki

 • Barva zelenja je dobro kombinirana z odtenki "karamele" (smetana, bež, smetana, lana, zlata).

Kombinacija zelene barve z drugimi odtenki

 • Gurman se šteje za kombinacijo sivih in zelenih barv. Oba sta mehka in elegantna in elegantna.

Kombinacija zelene barve z drugimi odtenki

 • Kombinacija v sobi z zeleno in rožnato lestvico (sadje in jagodičje) povzroča povezavo s poletno harmonijo in ustvarja veselo in veselo razpoloženje v spalnici. Optimalna namestitev pohištva z roza oblazinjenjem na ozadju steklenega barvanja sten. Tukaj lahko dodate zavese s cvetličnim vzorcem.

Kombinacija zelene barve z drugimi odtenki

 • Uporaba oranžno-rumenih odtenkov na ozadju zelene lahko uporabijo le drobci, kot svetle pike. Takšna slika je primerljiva z gozdno sončno pokrajino.

Kombinacija zelene barve z drugimi odtenki

 • Kombinacija zelenih in rdečih barv v spalnici ne ustreza kategorično. Za svetlost je bolje izbrati odtenke vijolice - ti toni dajejo občutek lahkosti in udobja.

Kombinacija zelene barve z drugimi odtenki

Na videu: lepa kombinacija zelene z drugimi cvetovi.

Koncepti oblikovanja

Tukaj je nekaj primerov več idejnih rešitev za notranjost spalnice:

 • Pojem "narava" - ena od možnosti za ekološko zasnovo v notranji opremi spalnice v zelenih barvah (glej fotografijo). V ekostilu običajno združujejo zelene in rjave lestvice po povezavi z barvo lubja in listov drevesa ter cvetnimi in cvetličnimi motivi na ozadju, z uporabo slik s podobami narave, živimi rastlinami. V ekološki notranjosti bo drevo (tla in pohištvo), pohištvo in dekorativni elementi iz ratana ali bambusa videti super.

Zelena barva v notranjosti spalnice

 • V konceptu "Tropski gozd" uporabljajo se barve džungle, listi, slama, bambus. Za okrasitev spalnice v tem slogu lahko uporabite etnične dekorativne elemente (figurice, afriške maske). Glavni poudarek v sobi je palma (v živo ali njena podoba). Prav tako bo primerno uporabiti prozorno krošnjo.

Zelena barva v notranjosti spalnice

 • Pojem "Sprostite se" pomeni prostorsko možnost za harmonično sprostitev in meditacijo. Kombinacija zelene in bele bo idealna. Ta spalnica mora imeti občutek spokojnosti in hladnosti, saj je bela-zelena notranjost najbolj nežna. Dodate lahko dekor elemente: majhen dekorativni vodnjak ali slap, mat za meditacije, blazine na tleh in veliko živih rastlin.

Zelena barva v notranjosti spalnice

 • Pojem "Vintage" Uporablja tudi kombinacijo zelene in bele barve, ko je treba zelo nasičeno temno zeleno odtenek iztegniti z nevtralno belino.

Zelena barva v notranjosti spalnice

 • Pojem "Cvetlični vrt" primeren za izvajanje ženskih sanj in sanj. V taki spalnici je pomembna kombinacija solate, roza, lila in vseh pastelnih cvetnih barv. Tu bodo zavese, pregrinjala in druge malenkosti s cvetličnim vzorcem.

Zelena barva v notranjosti spalnice

 • Pojem "Azija" vključuje uporabo naravnih odtenkov zelene barve z dodanimi temno rjavimi barvami dreves, bambusa in ratana. Kot elementi dekor - pleten podstavki in orientalski dodatki.

Zelena barva v notranjosti spalnice

 • Spalnica v klasičnem slogu: najboljša izbira ozadja bo mirna dima zelena barva. Dober bo v kombinaciji s senčili končnih kamnov (sivih, rjavih, bež), pa tudi srebrove, bele in črne barve. Dober dodatek bo služil kot starinsko ali vintage pohištvo, svetlo dekorativni elementi. Zelo pomemben vidik je razsvetljava. Ko okna obesijo zavese, potem za dobro osvetlitev potrebujete lestenec z mehko svetlobo, pa tudi majhne reflektorje ali zvočnike.

Zelena barva v notranjosti spalnice

Zavese v zeleni spalnici

Ker je ta barva zlahka kombinirana z drugimi, se zavese lahko uporabljajo v različnih tonah, odvisno od specifičnega koncepta notranjosti spalnice:

 • Odtenki bele (biser, svetlo bež, mlečno, čisto bela) v ansamblu z zelenim bo videti spektakularen. Ta barva deluje elegantno in elegantno.
 • Zavese v odtenkih modre in modre barve bodo ustrezale notranjosti s svetlo zelenim ozadjem in bodo izgledale sveže in rafinirane. Zanimiva je možnost dvojnih zaves, ko je zunanja plast modra ali koruznica modra, notranja pa pod barvo ozadja.
 • Brown zavese (odtenki od peska do čokolade) bodo ustvarili toplega vzdušja. Za klasični slog, zavese iz zlate ali bronaste barve.
 • Rožne ali rumene barvne zavese, primerne za notranje oblikovanje v cvetni poletni paleti.
 • Zanimivo je tudi, da uporabite zavese tudi v zeleni barvi, vendar v drugačnem senci (nujno je, da je nekaj ton lažje ali temnejše v primerjavi z barvo ozadja).

Zelena barva v notranjosti spalnice

Za notranjo dekoracijo vaše sobe v zeleni barvi je nova in izvirna rešitev, na prvi pogled popolnoma povsem nekonvencionalna. Toda ta premik oblikovanja je zdaj zelo priljubljen med lastniki apartmajev, saj daje občutek naravne svežine in pozitivne energije, ki izžareva to barvo.

Možnosti oblikovanja spalnice v zeleni barvi (2 videa)

Ideje za dekoriranje spalnice v zeleni barvi (35 fotografij)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 71 = 78