Идеи за създаване и декориране на светла спалня

Спалнята е уединено място в къща, където човек може да се отпусне в мълчание, да се грижи за веселието и да придобие сила за един работен ден. Интериорът му трябва да успокоява нервната система, да стимулира спокойствието и спокойствието. Тапетите за спални в светли цветове са настроени на положителни, създават усещане за чистота, свежест, топлина.

Къде да започнете

В дизайна на спалнята е важно да се съсредоточим върху два аспекта - избора на стил и цветова схема на стаята. При избора на стил, човек трябва да се ръководи от съображения за функционалност, удобство и възможности. Цвят - това е по-емоционална страна на дизайна на стаята. То създава настроение, което се отразява на благосъстоянието на наемателите. Има широк избор.

Зелени завеси

Колкото по-голяма е стаята и колкото е по-висок таванът, толкова повече светлина и въздух има в нея. Първоначално тази стая е предназначена за отдих. Следователно, тя не трябва да има остри детайли, резки контрасти на цветя. Декорът често се използва дървени мебели с меки седалки и естествени материали в текстила на прозорци, спално бельо.

картини на стената

Красиво изглеждащите тапети в магазина може да не се поберат във вътрешността на вашата спалня. Ето защо, вземете тапета, вземете проби и ги "опитайте" върху стените.

Бялата спалня

Тази стая изглежда ослепителна и елегантна. Той има много светлина. Но това не означава, че всички елементи на декорация или обзавеждане трябва да бъдат изключително бели. Чистотата на основния цвят ще подчертае контрастиращите детайли в интериора или мебелите. Тя може да бъде голям букет от жълти или зелени цветя във ваза, украсена със злато. Или библиотека с книги с цветни връзки.

черни абажури

Кои тапети в тази спалня? Светлина, но с картина или не ярка отпечатъка. За да съживите интериора и да добавите обрат в атмосферата, акцентът може да бъде направен не само с помощта на цвят, но и с текстура. Например, боядисана бяла тухлена стена. Интериорът ще бъде по-хармоничен, ако сянката на обзавеждането ще бъде комбинирана с тапет. Семейните снимки или художествените картини ще донесат уникалност и ще персонализират стаята.

Кремови нюанси

Топлите вкусни бежово-кремави цветове са много подходящи за една спалня. Те придават на прозореца слънчева светлина, която пада от прозореца, а стаята става по-уютна, особено във вечерната светлина.

спалня със сметана

Кои тапети в спалнята? В този случай е необходимо да се придържате към правилото за комбиниране на цветовете: да затоплите мебелите, за да изберете топла тапет. Добре изглеждащи кафяви мебели с пастелни нюанси: бежово, бяло, светло жълто, сиво. Тези цветове ще направят вътрешността на спалнята топлина и комфорт.

Не избирайте тапет с ярки снимки и отпечатъци. В спалнята ще бъде неподходящо. На главата на леглото можете да комбинирате два тона, например светло зелено и бледо жълто, като ги поставите с ивици. На стената с крем-тапет можете да окачите картина в спокойни бежови тонове. Светлият интериор не трябва да се украсява със свежи цветя в саксии. Те ще нарушат благодатта и лекотата на стила.

Телевизор на стената

Възстановете и разбъркайте стаята може да бъде цветна тържества. Важно е да не се нарушава единството на стилистичното решение, така че декорациите да не потискат настроението на дизайна. Цветовете за декоративни гизмос трябва да бъдат избрани не поразителни - жълто, синьо, розово. Те могат да бъдат добавени към леглата, а не легла, възглавници, украса на лампи и стенни декорации.

Подреждане на акцентите

Мислейки за интериора, трябва да решите какво ще бъде акцентът: меки многоцветни аксесоари, мебели или тапети.

Цветовете на аксесоарите не трябва да са много ярки. Тя може да бъде жълт декоративни възглавници, одеало със сини удари, розови цветя (изкуствени или живи), цветни плафони, пастели.

цветни възглавници

Когато използвате ярък цвят, трябва да сте сигурни, че той се допълва от аксесоари или интериорни елементи, в противен случай ще изглежда настрана.

Понякога тапет, използван за декориране на акцента зона, лепило към тавана, увеличаване на височината на стаята. От гледна точка на размера на помещението влияе снимка завършек. Малка вертикална рисунка визуално повдига тавана, ромбовете - разширяваме стаята.

Цветът на големия шаблон трябва да е мек. В голямо помещение платната са във вертикална ивица с големи ивици. Друг метод е пачуърк: комбинацията от декоративни фрагменти.

Идеи за дизайн

  • Залепването на всички стени на стаята с тапети със същия цвят вече не е от значение. Сегашните модни тенденции се състоят в разпределянето на стената в главата на леглото. Останалата част от повърхността е измазана или боядисана.

тапети с райе

  • Можете да използвате тапети с ярки цветове, ако спалнята се отваря към северната страна, тя няма достатъчно светлина.

легло и нощно шкафче

  • Интериорът на една малка стая трябва да се мисли чрез без ивици рисунки в тапетите и мебели от ярки цветове. Всички тези елементи визуално намаляват пространството. Но те са идеални за една квадратна спалня с високи тавани, при условие, че ивиците ще бъдат разположени успоредно на пода.

Телевизор на стената

  • Можете да добавите високоговорители в дизайна на спалнята с тапети с различни шарки и цветове. Например, поставете тапети на две стени от същия цвят като завесите и оставете останалите бели.

лилава спалня

Спалня Тапет на тавана

Какви цветове да изберете в интериора на спалнята? Стая за почивка, разположена на тавана, често е украсена в една цветна схема. Стените, таванът и спалното бельо имат еднакъв модел. Това приемане визуално значително намалява пространството в стаята.

картина на стената

За да увеличите визуално помещението, трябва да нарисувате тавана в бяло и да използвате светли цветове на тапета. Трябва да се съсредоточите върху предпочитанията си, осветлението на спалнята и нейния размер.

Спалня в провинцията

Мислейки за интериора на помещението, не бива да се концентрираме върху един цветен диапазон. Леките нюанси могат да се използват в спално бельо или в завеси за прозорци. Акцентът в спалнята може да бъде създаден с помощта на елегантни мебели. Но не се препоръчва боядисване или залепване към тапета на стената. Самото дърво ще допълни стила. Ако задачата е да създадете стая в светли цветове, тогава трябва да изберете цветни аксесоари: цветя, картини, снимки, нощни светлини, сувенири и др.

маса и фотьойл

Изборът на мебели за спалнята зависи от осветлението на стаята и цвета на тапета. Важно е да се намери средно място тук. Тъмната спалня ще потиска, а бялото може да прилича на болнична стая. Дървените мебели ще помогнат за разреждането на ситуацията. Атмосферата на лекота ще помогне да се създаде легло от борови, светло-златист цвят. Дъбът или букът ще създадат атмосфера на елегантност.

Дизайн на светла спалня (2 видеоклипа)


Опции за създаване на светла спалня (42 снимки)