Създайте дизайн за малка спалня 11 квадратни метра m: разширете функционалността

Създайте дизайн за малка спалня 11 квадратни метра m: разширете функционалността

За да създадете качествена спалня с размер 11 квадратни метра, трябва да се сдобиете с определени знания. Важно е да изберете точния тапет, мебели и малък интериор. В случай на малка стая ще трябва да прибегне до нестандартни дизайнерски решения, защото трябва да спестите всеки квадратен метър.

Декорация на помещения

Визуално разширяване на пространството ще помогне за правилното завършване. Необходимо е да се разбере какви материали и цветове трябва да се използват в малка спалня:

 • Стените. Увеличете ширината на тапета с хоризонтални ивици. В малка спалня е по-добре да изберете обикновени и леки покрития. До интериора не беше скучно, добавя няколко ленти тапети с ненатрапчив модел. Интересни подробности са снимките. По-сложно, но ефективно решение е комбинацията от тъмни и светли тапети. (Как да увеличите визуално пространството с тапет)

 • Тавани. Тук е необходимо да се изчисли височината на таваните. Ако ви позволява да направите няколко нива на окачване или напрежение структури, след това тази стъпка ще добави необичайна интериор. Струва си да се обърнете към огледални и лъскави материали. Благодарение на техните отразяващи способности, те ви позволяват да играете със светлина и пространство.

 • Павел. В случай на малка стая, трябва да изберете подови настилки в светли цветове. Технологията на полагане на материала (паркет, ламинат) също е важна. Диагоналната ориентация ще ви помогне да разширите стаята и да създадете желания ефект.

Изберете всички елементи, от които се нуждаете, в зависимост един от друг. Те трябва да се комбинират и да работят за един резултат - разширяването на границите на спалнята. Струва си да се подчертае светлите цветове. Е, ако в интериора ще има бял, бежов тон. Не ги разреждайте с ярки и нежни цветове.

Има схема на съвпадение на цветовете и в зависимост от осветеността. Така че, помещенията, изпълнени със светлина, се препоръчва да се направи в студена скала. Липсата на светлина, напротив, се компенсира от топли цветове и нюанси.

Във видеоклипа: тапети за спалнята: избор и съвети.

Избор на мебели

Изпълнението на дизайна на спалня с площ 11 кв. М. Трябва хармонично да се побере във вътрешността на мебелите. В такъв малък район обикновено трябва да се поберат:

 • място за спане;
 • нощни шкафчета;
 • скрин за нещата;
 • гардероб;
 • маса за грим.

Това е стандартен набор. Предполага се, че в допълнение към съня в стаята ще трябва да съхранява дрехи, дрехи, бижута и да има ъгъл за прилагане на козметика. Можете да опитате да ги разпространявате в други стаи. Тогава ще има повече място за почивка.

В ситуация с ограничено пространство си струва да се грижите за компактните варианти за обзавеждане. Досега дизайнерите препоръчват да се търсят продукти, които лесно се трансформират. Те включват модулни дивани, легла, маси и столове. Затворените шкафове и шкафове могат да бъдат заменени от рафтове. Отворените рафтове визуално добавят въздух към стаята.

Не претоварвайте атмосферата и килера. Но си струва да избирате модели с огледала на вратите - отражението ще ви помогне да разширите стаята и да я направите по-светло.

Осветление и подробности

Спалня с малък кадър се нуждае от добро осветление. Изберете фоновото осветление трябва да се основава на желания резултат:

 • Soffits на тавана създават модели, които изглеждат необичайни и правят стаята по-чиста.
 • Стенната скоба се поставя до леглото. Това ви позволява да добавите романтика и комфорт.
 • За да получите заглушен светлина точка светлина ще помогне. Оригиналните домашни принадлежности на стената са разпределени в различни функционални зони. Най-често се разпределя място за сън и почивка.
 • Основният източник на светлина е горният голям полилей.

Когато създавате фоново осветление, трябва да имате предвид мултифункционалността на стаята. Препоръчва се незабавно да се направят няколко нива на осветеност: за ден и нощ, почивка и четене преди лягане. Всяка от тези цели ще изисква различен вид светлина.

Чрез подреждането на стая и запълването й с различни малки елементи трябва да си спомним малка площ. Ако в голяма стая тези подробности са подходящи, то в спалнята с 11 квадрата стане лукав и излишен. Текстилните трябва да бъдат избрани въз основа на общия стил. Леките и леки тъкани винаги ще бъдат добра идея. Понякога в спалнята, която искате да създадете непосредствена светлина за света, тогава можете да прибягвате до тежки завеси.

Цветът на завесите трябва да е в светли цветове. В противен случай изображението на стаята ще се влоши.

Разширяване на функционалността

Малко пространство е поле за творчество и различни идеи. В крайна сметка най-смелите и необичайни решения се намират тук. Ако височината на тавана позволява, можете да създадете импровизиран втори етаж с гипсокартон и специални мебели. Тази стъпка ще направи възможно оборудването на спалното помещение отгоре.

Сменете шкафа на леглото и се препоръчва конзоли. Те са разположени на нивото на леглото и боядисани под цвета на стените. Всички необходими и важни дреболии трябва да бъдат поставени в отворени стени. Затворените шкафове изглеждат много големи. Но тънките дървени елементи ще добавят стая на елегантност и ще я направят по-функционална.

Популярна техника е да комбинирате масата с перваза на прозореца. Това решение значително спестява място.

Струва си да си спомним, че не можете да претоварите стаята и да оставите прекалено много празни ъгли. И в двата случая неефективното използване на района може да наруши цялата хармония в стаята.

Декорът на спалнята с малка квадратура отнема много време. В края на краищата трябва да мислите през всеки детайл, да го свържете с останалите и след това да превърнете идеята в реалност. Използвайки всички съвети и трикове, съчетаващи цветове и нюанси, можете да получите мечтана спалня.

Създаване на малка спалня (2 видеоклипа)

Дизайн решения (39 снимки)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 5 = 4