Interieur in Zweedse stijl: pastelkleuren van Karl Larson

Interieur in Zweedse stijl: pastelkleuren van Karl Larson

Interieur in witte stijl is bedacht door kunstenaar Carl Larson. Hij ontwierp zijn huis in Stockholm in lichte pastelkleuren. Het was een frisse, rustige, het interieur zonder de veelheid aan heldere details. Zweedse stijl in het interieur van de woonkamer, keuken, slaapkamer vond veel fans en werd zeer in de mode.

The Secret

Witte kleur in de basisdetails van de inrichting van een premisse en voorwaarden visueel breidt een ruimte, creëert een gevoel van frisheid van lucht erin. Koele tinten waarin het behang is gemaakt, textiel van gestoffeerde meubels hebben rust en vrede, versieren het huis. Woonkamer, keuken, slaapkamer - alle harmonieus combineert dezelfde kenmerken van een ontwerpoplossing.

wit plafond

Het huis in Scandinavische stijl heeft een wit plafond. Het is gemaakt met gipsplaat, rekmateriaal, maar de gevoerde pleister ziet er het beste uit. Gebruik als decoratief detail op het plafond een kunstmatig stucwerk. Het huis is versierd met kleine schilderijen en foto's in eenvoudige witte lijsten of spiegels.

materialen

 • licht behang op de muren;
 • natuurlijke materialen van afwerking - houten vloer, keramiek (badkamer, keuken);
 • meubelen van natuurlijk hout met een eenvoudig ontwerp (slaapkamer);
 • de afwezigheid van gordijnen en gordijnen, in plaats van hen - felle luiken voor de ramen;
 • gekleurde beddenspreien zonder een groot figuur;
 • kleine vloermatten op de vloer;
 • een overvloed aan kleine decoratieve kussens die gezelligheid creëren;
 • outdoor vazen;
 • dim kleine schilderijen van muurdecor.

De kleuroplossing sluit niet op wit. De Zweedse stijl in het interieur maakt actief gebruik van alle tinten pasteltinten. Het huis is ingericht en gedecoreerd met felle blauwe, lila, scharlakenrode smaragdgroene kleuren.

gekleurde kussens

Scandinavische stijl - het is laconiek in kleding en details van het dagelijks leven. Hetzelfde principe wordt gebruikt bij het ontwerp van het huis. De Zweedse stijl is prettig voor die, het waardeert een gezelligheid, kalmte, eenvoud in een interieur. Het creëert frisheid en ruimte in de kamer, spreekt van de goede smaak van de eigenaars. Een persoon zoekt intuïtief naar verstedelijking in de schoot van de natuur, tot natuurlijke materialen, tot zuivering en gezondheid. Dit is wat veel mensen aantrekt in Scandinavische stijl - natuurlijkheid en eenvoud.

Woonkamer

De hal is een ruime kamer waar de belangrijkste "held" een massieve witte bank is met een overvloed aan decoratieve kussens in verschillende vormen en maten. Het kan bedekt worden met een bonte deken gemaakt van natuurlijk materiaal. Voor zo'n "held" is een massieve houten tafel met witte kleur. Behang of verfwanden - wit, melkachtig of licht blauwachtig.

witte bank

Wallpaper is een natuurlijke textuur. Bij het bouwen van een huis gebruiken ze vaak schilderen in monochrome lichte kleuren. Vaak gebruikt decoratieve pleister in de kleur van de hoofdtoon. Gecombineerde wandafwerking bestaat uit het schilderen van één muur in een heldere kleur en drie andere - op een discrete lichte toon. In plaats van kleurselectie op één muur, kunt u grootschalige achtergrond plakken. Deze optie vergroot visueel de ruimte.

Op de vloer kun je een klein pluizig tapijt leggen, in kleur, gecombineerd met een deken of meubelstoffering. Lampen mogen ook geen speciale aandacht trekken. Ze zijn gedecoreerd met laconieke tinten.

De ramen sloot de jaloezieën, zelfs in de woonkamer. In plaats van hen in het venster "kleren" zijn toegestaan ​​zijde witte gordijnen in een horizontale vouw.

Slaap kamer

Zweden geven de voorkeur aan minimalisme en functionaliteit in kleding- en meubileringdetails. De slaapkamer is gevuld met netheid en frisheid. Het belangrijkste element van de situatie is een houten bed van witte kleur, bedekt met een monochrome sprei van pasteltinten. Op de centrale muur kunt u gestructureerde achtergrond plakken en deze markeren. Vloeren zijn bedekt met traditionele lange houten planken, die bedekt zijn met vernis of witte verf. Een kaptafel en nachtkastjes bij het bed kunnen wit worden geverfd en u kunt een natuurlijke textuur van de boom achterlaten en deze met een lichte vernis afdekken. De slaapkamer moet zich op een rustige plek thuis bevinden.

bed en deur

Houten vloer, rieten elegante stoel in de hoek, jaloezieën gemaakt van stro - deze elementen zorgen voor een warme, gezellige en rustige slaapkameratmosfeer.

Een mooie staande lamp, een tafellamp of een prachtige kandelaar versieren het interieur en worden een extra lichtbron. Op een kaptafel is het goed om een ​​kleine ingewikkelde vaas te plaatsen, en op een witte vensterbank - een heldere levende bloem in een aarden pot.

keuken

Zweedse stijl dicteert beknoptheid. En de keuken is geen uitzondering. De minimale set meubels bevat een kast of een etui, hangende kasten, een snijtafel en een eethoek - een tafel en stoelen.

De keuken is een kleine kamer, en de witte muren zullen het visueel vergroten. Om dezelfde reden moeten de gordijnen worden vervangen door jaloezieën. Tegen deze achtergrond zullen heldere kamerplanten in witte bloempotten winnen en zal de keuken tot leven komen. Ze kunnen op wandpotten en -planken worden geplaatst. Aan dit binnenland is geschikte gesmede kroonluchter, imiterend kandelabers.

tafel en stoelen

Als de grootte van de ruimte dit toelaat, kan de keuken worden verdeeld in een werk- en een eetgedeelte. Markeer ze als achtergrond en belichting. Over de eetzaal hangt een smeedijzeren lamp in antieke stijl aan een lange massieve ketting. Omdat de keuken wordt gebruikt voor het koken, moet het werkgebied worden verlicht met puntlichten op de beweegbare beugels. Op de houten vloer is het goed om een ​​klein glad decoratief tapijt te leggen.

De badkamer

In deze kamer worden natuurlijk hout en keramische tegels gecombineerd. Eenvoud en eenvoud in het ontwerp van de badkamer en de badkamer komen overeen met de basisprincipes van de Zweedse stijl.

spiegel

Elementen van ontwerp kunnen zijn:

 • massieve vernikkelde kranen en mixers;
 • wit of zachtblauw rechthoekig sanitair;
 • kluisjes, nachtkastjes, planken - gemaakt van natuurlijk hout, gevernist of wit geverfd;
 • wit servies massief bad op chromen poten;
 • een grote spiegel met de juiste, goed gedefinieerde vorm - boven de wastafel;
 • elementen van decor - gekleurde zachte handdoeken, gewaden, een heldere bloem in een kleine vazonchike op een opvallende plek.

De keuken en de badkamer zijn ingericht met keramische tegels.

decoratie

Heldere accessoires in het ontwerp van het pand zijn een onmisbare voorwaarde voor de Zweedse stijl. Zonder lichtpuntjes zal het huis vervaagd en saai zijn. In de kwestie van sieraden is het belangrijk om het niet te overdrijven, om de normen van smaak te observeren. Het decor moet de hoofdtoon en de stijl van de decoratie beschaduwen. Variatie hier is ongepast en moorddadig. Behang- of verfmuren zullen, naar alle waarschijnlijkheid, stevig en licht zijn. Voor gestoffeerde stoffering wordt traditioneel natuurlijk katoen gebruikt in een blauwe kooi.

schilderijen aan de muur

Aan de muren van de woonkamer ziet de slaapkamer er goed uit in zwarte en witte gravures, foto's, posters. Spiegels van kleine afmetingen kunnen worden geplaatst in gesmede of gesneden gebogen frames. Kleine, helder bloeiende planten zien er goed uit in witte keramische potten of potten en verlevendigen het huis.

De afwezigheid van massieve gordijnen voor de ramen gedurende de dag opent het zicht naar het perspectief van de ruimte en voegt zich als het ware met dit perspectief bij de ruimte. In deze kamer is er veel licht, lucht, frisheid. Het is gemakkelijk om hier te ademen, het is een goed moment om te rusten, problemen en stress van intens leven worden vergeten. Daarom is Zweeds interieurontwerp tegenwoordig erg populair.

Vrouwelijk interieur in Scandinavische stijl (2 video's)


Interieurs in de Zweedse stijl (34 foto's)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

85 − 80 =