Style minimalism – enkelhet och bekvämlighet (+50 bilder)

Style minimalism – enkelhet och bekvämlighet (+50 bilder)

Minimalism i inredningen är inte lämplig för människor som gillar att leva omgivna av kreativ sjukdom, samla och köpa onödiga men vackra saker. Ett sådant tillvägagångssätt i moderna utformning innebär att endast använda det mest nödvändiga för ett bekvämt liv.

Rummets rum är som en duk. Det är viktigt att lämna mer luft. I ett idealiskt arbete förenar alla möbler exakt varandra, vilket ger intrycket av rymd, öppet och djupt utrymme.

minimalism i inredningen

karakteristiska särdrag

Även i minimalism, och brukade använda minsta onödiga detaljer, tillåter stilen själv mycket experiment och skapar nya bilder interiör. Samtidigt är det väldigt enkelt att göra ett misstag. En extra touch - och arbetet ser absurt och fult ut. I stil med minimalism värderas en strikt känsla av smak och mått.

Viktiga funktioner:

 • Färgpaletten domineras av ljusa färger, speciellt vit är populärt;
 • svart eller grå färg betonar bara ljusets intervall, kanske tillägg i paletten av färger av naturligt trä, tegel, glas, betong, metall;
 • minsta möbler, tillbehör;
 • enkelhet, noggrannhet av linjer och former;
 • Användning vid efterbehandling av naturmaterial, ofta obehandlat
 • stora fönster;
 • Det är inte välkommet att dela lägenheten i rum, det är mer lämpligt att överväga zonavdelningen av rummet som skiljeväggar eller möbler.
 • multi-level belysning: använd enkla men snygga armaturer.

Inredningen i en lägenhet i minimalismens stil kräver inte hög kostnad, men det gör det bara möjligt att spara utrymme.

minimalism i inredningen

Minimalism i vardagsrummet

Vardagsrum i minimalismens stil kan vara liten. Den minimalistiska inställningen till designen utökar utrymmet i ett litet rum där gästerna mottas, ordnar "sammankomster".

Ett idealiskt alternativ skulle vara att slå samman vardagsrummet med kök, matsal eller hall genom att analysera icke bärande väggar.

minimalism i inredningen

För att avgränsa gränserna för köket använd glasskivor eller ljus, luftskärmar. Ibland är villkorliga gränser för köksformen lampor, barräknare. Om det inte finns någon sådan möjlighet är det okej. Dörrar i minimalism är också tillåtna, de kan vara av nästan vilken dämpad färg som helst. Fönstren i rummet ska vara så stora som möjligt. Den naturliga belysningen i huset i minimalistisk stil spelar en ännu viktigare roll än den konstgjorda.

När fönstren går ut i trädgården eller till din egen tomt, är det lämpligt att göra ett av glaset en av väggarna, i yttersta fallet sätta några fönster från golv till tak eller glasdörrar.

minimalism i inredningen

Men lamporna i vardagsrummet behövs också. I mörkret kräver minimalism mycket ljus. Lampor inbyggda i taket, väggar, golv och jämn möbler. Du kan göra med stationära strukturer, men de borde ha en enkel design.

Det är inte tillrådligt att använda mer än tre färger i färgschemat, det är ännu bättre att lämna bara två färger. Vitt och svart eller grått.

Använd dessutom dessa färger:

 • kräm;
 • ashy;
 • beige;
 • gul;
 • tegel.

Du kan klistra in ett rum med vit tapeter och lämna en del av väggen utan tapeter, bara kitt.

minimalism i inredningen

Vardagsrummet i minimalismens stil behöver inte förbli helt utan dekoration. Toma ställen på väggarna är fyllda med svartvita fotografier eller målningar. De gillar också att dekorera sådana rum med statyer. Det viktigaste är att inte överdriva det och skapa en känsla av konglomeration.

minimalism i inredningen

Rummet kan se väldigt attraktivt om en av väggarna är med nakna tegelverk. Men i det här fallet måste du använda möbler och tegelfärgen. Det är bättre att använda möbeltransformatorn och arrangera det på ett sådant sätt att det betonar det geometriska arrangemangets korrekthet.

Möbler i minimalismens stil verkar inte alltid bekväma. Det kan vara svåra soffor, puffer, stolar med skarpa hörn. Det är faktiskt att använda stora garderober som har speglade eller genomskinliga dörrar.

minimalism i inredningen

Börja arbeta med designen av huset från korridoren. Hallen i minimalismens stil är den bästa lösningen. Det viktigaste är att utveckla ett belysningssystem för det, liksom hyllor och hängare, vilket det är önskvärt att gömma sig i en djup nisch.

minimalism i inredningen

Minimalism i sovrummet

Minimismen i sovrummets design sätter i framkant bara en sak - sängen. Allt annat borde vara gömt. För att göra detta, inbyggda garderober, lådor i sängen själv, ytterligare skärmar.

minimalism i inredningen

När sovrummet är stort kan du också sätta en kantsten eller ett soffbord med släta speglade ytor.

Minimalism jämförs ofta med grafik. Konstnären har ett rent vitt ark och en penna eller kol. Exakt samma tillvägagångssätt gäller för designers när man skapar en minimalistisk inredning.

minimalism i inredningen

För sovrummet golv används naturliga material. Bäst av allt - mörk eller ljus parkett, men inte konstnärlig. I vissa fall berikar du nu färgpalett, som är karakteristisk för minimalism. Till exempel, i utformningen av sovrummet kan använda lila, orange färger. Om du vill lägga till färger i rummet, bör du inte tänka så mycket om färgschemat i sovrumsdekorationen, vad sägs om användningen av ljusa sängkläder och kuddar.

minimalism i inredningen

Ytterligare tips för inredningsrum:

 • För ett sovrum passar ett falskt tak bra där spotlights monteras genom torget.
 • vissa lampor kan byggas på ett sådant sätt att de skapar en mysig, intim atmosfär i rummet;
 • inga skrymmande gardiner - sovrum windows är bättre att stänga persienner eller rulla gardiner;

Å ena sidan är sovrumsdörrarna väldigt viktiga för att på något sätt skilja rummet, å andra sidan - detta strider något mot minimalismen. Det är mycket praktiskt att använda inte svängbara dörrar, men glidande. Idag är dörrarna till Wenge-färgen väldigt populära.

minimalism i inredningen

Aristokratiska köket

Minimalism i kökets inre förutsätter att all utrustning kommer att byggas in i huvudsetet av headsetet. Inga invecklade mönster, ingen speciell dekoration och ett minimum av små apparater. Bara släta ytor förblir i sikte. Denna dekoration av köket är lämplig för dem som inte kan stå oordning och älskar perfekt renhet.

I kökets design spelas också en stor rollbelysning. Fixtures installeras ovanför varje arbetsyta (för ett minimalistiskt kök, långa fasta bänkskivor är karakteristiska) och över matbordet om rummet kombineras med matsalen.

minimalism i inredningen

På köksgolvet kan du lägga en parkett eller vanlig linoleum. I dyrare versioner är golvet färdigt med natursten.

minimalism i inredningen

Visuellt utökade köket kan ha en tvåfärgssats med headset. Den nedre delen ska vara mörka nyanser. Och den övre - ljus.

minimalism i inredningen

Snyggt barnrum

Barnrummet måste vara säkert. Minimalismen är mycket förtjust i skarpa hörn, men om du tittar på denna estetik lite annorlunda kan du skapa bra förutsättningar för barnet, med minimalism i inredningen.

En liten möbel, en lugn färg på tapeten, tända lampor överallt, behagligt för ögat - allt detta passar in i begreppet "säkert barnrum".

minimalism i inredningen

Eftersom många barn tycker om att spela på golvet är locket bättre gjort mjukt. Lämplig fast matta. Speglar och glas är önskvärt att använda utan överskott, men de stora fönstren - kommer att göra precis rätt. Barnrummet på dagtid kommer att fyllas med solljus.

minimalism i inredningen

Barn i minimalismens stil borde bäst tillgodose barnets behov. Det är väldigt bekvämt att till exempel installera en dator i en nisch, på samma plats för att göra rymliga hyllor och skåp.

minimalism i inredningen

Finess i det inre av ett kafé

Cafe i minimalismens stil är det svåraste att skapa. I det här fallet måste du överväga allmänhetens krav. Inte alla människor kommer att kunna uppskatta ägarens design, men om designarna försöker ordna allt på rätt sätt, kommer caféet alltid att ha tacksamma besökare.

minimalism i inredningen

Billiga plastbord och stolar för ett sådant café kommer inte att fungera. Möbler ska vara enkla, men med en "twist". Du kan skapa en mysig atmosfär med hjälp av stora fönster och ett nattbelysningssystem. I ett sådant café måste du installera en hel del speglar och göra bordglas.

Skillnaderna mellan minimalism och hi-tech är många. Den förra gravitates till naturmaterial och glas. Och i högteknologi är metall och plast i första hand. Minimalismen i inredningen är alltid matt, dämpad och högteknologi är alltid blank.

minimalism i inredningen

Dörrarna i kaféet bör också vara gjorda av glas och ta rollen som ett formbyggnadselement. Bakgrundsbilder i minimalismens stil skiljer sig inte bara i färg, de bestäms också av deras egenskaper och måste vara lätta och slitstarka.

Det är viktigt att man kopplar av på ett café. Minsta saker och högsta luft är något som många kan tycka om. Samtidigt är det omöjligt att skapa sådana förutsättningar att atmosfären i kaféet är kall, alienerad.

minimalism i inredningen

Komfort i kaféet skapar inte bara inredningen, det skapas av människor, så personalen i denna institution har särskild betydelse. Och stämningen skapar musik. Det finns även en separat musikalisk riktning - minimalism. Låt Paret eller Max Richters melodier spela på detta café, så blir det också en konstlek.

video Gallery

Fotogalleri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

79 + = 82