Стил минимализам – једноставност и удобност (+50 фотографија)

Минимализам у унутрашњости није погодан за људе који воле да живе окружени креативним поремећајем, сакупљају и купују непотребне, али лепе ствари. Такав приступ у модерној дизајн подразумијева коришћење само најприкладнијег за угодан живот.

Простор собе је као платно. Важно је оставити више ваздуха. У идеалном раду, сви делови намјештаја се управо спојити у један, стварајући утисак пространости, отвореног и дубоког простора.

минимализам у ентеријеру

Карактеристике

Иако је у минимализму и користио минималне непотребне детаље, сам стил омогућава пуно експеримената и креира нове слике ентеријер. У исто време, врло је једноставно направити грешку. Један додатни додир - и посао изгледа апсурдно и ружно. У стилу минимализма, вредан је строг осећај укуса и мјере.

Кључне карактеристике:

 • У палети боја доминирају светле боје, посебно је бијело популарно;
 • црне или сиве боје само наглашавају светлосни опсег просторија, можда додатак у палети боја природног дрвета, опеке, стакла, бетона, метала;
 • минимални намештај, прибор;
 • једноставност, тачност линија и облика;
 • коришћење при завршетку природних материјала, често необрађених;
 • велики прозори;
 • Није добродошло да поделите стан у собе, погодније је размислити о зоналној подели простора као подела или намјештаја;
 • вишеслојно осветљење: користите једноставне, али елегантне уређаје.

Унутрашњост апартмана у стилу минимализма не захтева висок трошак, али то омогућава само уштеду простора - простора.

минимализам у ентеријеру

Минимализам у дневној соби

Дневни боравак у стилу минимализма може бити мали. Минималистички приступ дизајну проширује простор мале собе, где се гости примају, организују "окупљања".

Идеална опција била би спајање дневног боравка са кухињом, трпезаријом или ходником раздвајањем зидова који нису носиви.

минимализам у ентеријеру

За одређивање граница кухиње користите стаклене преграде или светло, ваздушне екране. Понекад условне границе кухиње обликују лампе, шалтер бројача. Ако не постоји таква могућност, у реду је. Врата у минимализму су такође дозвољена, могу бити готово било пригушене боје. Прозори у просторији требају бити што је могуће већи. Природно осветљење у кући у минималистичком стилу игра још важнију улогу од вештачке.

Када прозори изађу у башту или на вашу парцелу, прикладно је направити један од стакла један од зидова, у крајњем случају, ставити неколико прозора од пода до стропа или стаклених врата.

минимализам у унутрашњости

Међутим, потребне су и сијалице у дневној соби. У мраку, минимализам захтева пуно светла. Сијалице уграђене у плафон, зидове, под, па чак и намештај. Можете радити са стационарним структурама, али они треба да имају једноставан дизајн.

Није препоручљиво користити више од три боје у шему боја, још је боље оставити само двије боје. Бела и црна или сива.

Додатно користите ове боје:

 • крем;
 • асхи;
 • беж;
 • жуто;
 • цигла.

Можете залепити собу са белим тапетама и оставити део зида без тапета, само кит.

минимализам у ентеријеру

Дневни боравак у стилу минимализма не мора остати без декорације. Празна мјеста на зидовима су испуњена црно-белим фотографијама или сликама. Такође воле да декоришу такве собе са статуетом. Најважније је да то не претерује и створи осећај конгломерације.

минимализам у ентеријеру

Соба може изгледати врло атрактивно ако је један од зидова са голим зидовима. Али у овом случају морате користити намештај и боју цигле. Боље је користити трансформатор намештаја и уредити га на начин који наглашава исправност геометријског уређења.

Намештај у стилу минимализма не изгледа увек удобно. Може бити ниско тврди софас, пуфови, столице са оштрим угловима. Стварно је користити велике ормаре који имају рефлекторска или прозирна врата.

минимализам у ентеријеру

Почните да радите на пројектовању куће из ходника. Сала у стилу минимализма је најбоље решење. Најважније је развити систем расвете за њега, као и полице и вешалице, које је пожељно сакрити у дубокој ниши.

минимализам у ентеријеру

Минимализам у спаваћој соби

Минимализам у дизајну спаваће собе поставља у првом плану само једну ствар - кревет. Све друго треба скривати. Да би то учинили, уградни плакари, кутије у самом кревету, додатни екрани.

минимализам у унутрашњости

Када је спаваћа соба велика, можете поставити ивичњак или сто за кафу са глатким, огледалним површинама.

Минимализам се често упоређује са графиком. Уметник има чисту бијелу плочу и оловку или угаљ. Управо исти приступ важи за дизајнере када креира минималистички ентеријер.

минимализам у ентеријеру

За подове у спаваћој соби користе се природни материјали. Најбоље од свега - тамни или лагани паркет, али не и уметнички. У неким случајевима сада обогаћују палету боја, карактеристику минимализма. На пример, у дизајну спаваће собе може се користити љубичаста, наранџаста боја. Ако желите додати боје у просторију, не смијете размишљати толико о шему боја у декорацији спаваће собе, а то је употреба јаких прелива и јастука.

минимализам у ентеријеру

Додатни савети за дизајн ентеријера спаваће собе:

 • за спаваћу собу, лажни плафон добро одговара где се рефлектују свјетла на целом тргу;
 • неке сијалице могу бити изграђене на начин који ствара пријатну интимну атмосферу у просторији;
 • без масивних завеса - спаваћих прозора боље је затварати завесе или завртње;

С једне стране, за врата спаваће собе веома је битно да некако одвојите простор, с друге стране - ово је нешто супротно минимализму. Врло је згодно да не користите окретна врата, већ клизање. Данас су врата Венге боја веома популарна.

минимализам у ентеријеру

Аристократска кухиња

Минимализам у унутрашњости кухиње претпоставља да ће сва опрема бити уграђена у главни сет слушалица. Без сложених образаца, без посебног украса и минималних малих апарата. Само глатке површине остају на видику. Ова декорација кухиње је погодна за оне који не могу да поднесу неред и воле савршену чистоћу.

У дизајну кухиње такође игра велику улогу осветљења. Поставке су постављене изнад сваке радне површине (за минималистичку кухињу карактеристичне су дугачке чврсте пулте) и преко трпезарије ако је соба у комбинацији са трпезаријом.

минимализам у ентеријеру

На кухињском поду можете поставити паркет или обичан линолеум. У скупљим верзијама, под је завршен природним каменом.

минимализам у ентеријеру

Визуелно проширити простор кухиње може двобојни сет слушалица. Доњи део треба бити тамне нијансе. И горњи један - светлост.

минимализам у унутрашњости

Модерна дечија соба

Дјечија соба мора бити сигурна. Минимализам је веома драг оштрих углова, али ако погледате ову естетику мало другачије, можете креирати одличне услове за дете, користећи минимализам у унутрашњости.

Мало намештаја, мирне боје позадине, свијетлих лампи свуда, пријатног за очи - све ово уклапа у концепт "сигурне дечје собе".

минимализам у ентеријеру

Пошто многа деца воле да играју на поду, поклопац је боље учињен меком. Одговарајући чврсти тепих. Огледала и стакло је пожељно користити без вишка, али велики прозори - ће радити управо тако. Дјечја соба у дневном времену ће се испунити сунчевом светлошћу.

минимализам у ентеријеру

Деца у стилу минимализма требају најбоље задовољити потребе детета. Веома је згодно, на примјер, да инсталирате рачунар у нишу, на истом мјесту како би направили простране полице и ормариће.

минимализам у ентеријеру

Финессе у унутрашњости кафеа

Кафе у стилу минимализма је најтеже стварати. У овом случају морате размотрити захтеве јавности. Сви људи неће моћи да цене дизајн власника, али ако дизајнери покушају све да исправно уреде, кафе ће увек имати захвалне посјетиоце.

минимализам у ентеријеру

Јефтини пластични столови и столице за такав кафић неће радити. Намештај треба да буде једноставан, али са "окретањем". Можете креирати угодну атмосферу помоћу великих прозора и система ноћног осветљења. У таквом кафеу мора нужно да се инсталира много огледала и стави столове.

Разлике између минимализма и хи-тецх су многе. Први се гравитира према природним материјалима и стаклу. А у високотехнолошкој индустрији, метал и пластика су на првом месту. Минимализам у унутрашњости је увек мат, пригушен, а хи-тецх је увек сјајан.

минимализам у ентеријеру

Врата у кафићу такође треба направити од стакла и преузети улогу елемента за обликовање облика. Позадине у стилу минимализма се разликују не само у боји, него су одређене њиховим карактеристикама и морају бити отпорне на светлост и отпорност на хабање.

Важно је да се људи опусте у кафићу. Најмања ствар и максимум ваздуха је нешто што би многим људима можда допало. Истовремено, немогуће је створити такве услове да је атмосфера у кафеу хладна, отуђена.

минимализам у унутрашњости

Удобност у кафићу ствара не само унутрашњост, већ га стварају људи, тако да особље у овој установи има посебан значај. А расположење ствара музику. Постоји чак и посебан музички правац - минимализам. Нека Парет или Мак Рицхтерове мелодије свирају у овом кафићу, онда ће такође постати уметничко игралиште.

Видеогалерија

Фото галерија