Декорация в стила на хижа: интериора на хол в селска къща и апартамент

Декорация в стила на хижа: интериора на хол в селска къща и апартамент

Този стил идва от Франция. Така наречените малки къщи в селата. За да създадете интериор в стила на хижа, използвайте дърво от различни видове и камък като декорация, защото акцентът е върху естествеността на материалите. Основният закон е уют и простота. Представени са специални изисквания за създаване на покрив. Той е проектиран да предпазва от снеговалеж, така че са необходими големи проекции. Всички къщи са построени по такъв начин, че всички прозорци да са на изток. По този начин се гарантира дори осветлението на стаите. В допълнение, за жилища използват панорамни прозорци.

Интериор в стил

Озеленяването в стила на хижата е изградено на принципа на ненамеса в околната среда. Можете да оборудвате само територията близо до къщата - да поставите ракита мебели, фотьойли и маси. Класическа къща в този стил трябва да бъде изградена от дърво и камък. Модерната част е масивна стъклена повърхност. Мансарда в стила на хижата е изцяло дървена конструкция от дървен материал и дървени трупи. По-подходящо е духът на алпийската романтика да се превърне в селска къща или къща. Но уютната атмосфера може да бъде прехвърлена в обикновен апартамент.

Интериор в стил

Интериор на хол в селска къща

Стилът на хижа във вътрешността на селската къща има свои собствени характеристики. За да направите вила наистина уютно място, трябва да се придържате към някои нюанси на дизайна:

  • Постоянният спътник на всички стаи е камина. Това е централната фигура на стаята, около която се концентрира целият интериор на къщата. За украса на камината можете да изберете камък или дърво. Често камината е украсена с пълнени животни. В по-модерни интерпретации се намират електрически камини, над които се разполагат плазмени телевизори.

Интериорът на всекидневната в стил хижа

  • Дизайнът на дневната в стил "хижа" е подходящ за просторни стаи. Високи тавани и панорамни прозорци - важни качества на стаята. За да украсите хола, можете да включите големи топло килими и животински кожи. За осветление трябва да изберете автентични големи полилеи.

Интериорът на всекидневната в стил хижа

  • Мебелите в стила на хижа в селска къща трябва да бъдат масивни. За предпочитане е да се поставят големи фотьойли и дивани от кожа в хола. Ако тапицерията е изработена от изкуствени материали, тогава трябва да изберете най-подходящия вариант, така че такива мебели да не са на преден план в композицията и да не са забележими. Съвременните тенденции донесоха някои промени в обзавеждането на стаите. Позволени мебели без рамки, украса с кожухарски кожи и декоративни възглавници.

Интериорът на всекидневната в стил хижа

  • В хола интериорът е най-добре да се показва с многостепенна осветителна система. Така можете да комбинирате заглушените тонове, които са присъщи на интериорния дизайн и обичайната практичност на доброто осветление. Например, в допълнение към главния централен полилей, те също използват лампи за трапезария или под, различни подови лампи. На стените също можете да виси една балдама. Най-доброто място за тях е между прозорците, над камината или на входа на стаята.

Интериорът на всекидневната в стил хижа

  • Завесите в стила на хижата трябва да бъдат спокойни цветови схеми, те също са изработени от естествени материали, като опция, подходящи за лен. От цветните нюанси преобладават меки, по-естествени тонове. Обикновено това е палитра от кафяви и бежови нюанси. Ярки и привлекателни акценти са допустими.

Трябва да се има предвид използването на завеси. По-модерна опция е да ги поставите в хола и на заледената веранда.

Във видеоклипа: селска къща в стил хижа

Как вътрешността се вписва в домашните уреди?

Ако в старите дни, за да издържат стила е проста, сега има трудности с това как да се вписват в този интериорен дизайн домакински уреди. В края на краищата, в по-голямата си част всички електрически уреди са изработени от пластмаса, а техният цветен разтвор не се вписва в околния интериор. Но има изход - компромис.

Най-простият начин е техника, вградена в дървени шкафове. Така че отпред ще има обикновена дървена врата, а зад нея - миялна или миялна машина. Такова нещо като хладилник, можете лесно да се поберат в интериора, най-важното е да го изберете правилно. Хладилник, изработен от метал, ще изглежда добре в кухнята с такъв интериор.

Кухня в стил хижа

Детайли в интериора

За да доближите интериора до изображението на алпийската къща, необходимите подробности ще ви помогнат:

  • снимки. На стените трябва да поставите снимки с големи размери. Предметът на произведенията на изкуството са природата и животните.
  • Субекти на лов. Пушки, пълнени животни - всичко това създава атмосфера на къща в стила на хижа.
  • Естествени материали. Най-добре е да се използва естествена кожа, вълна и бельо.
  • осветление. В допълнение към огромните стари полилеи, струва си да добавите интериора със свещи. Общото осветление трябва да създава топла и уютна атмосфера.

Спалня в стил хижа

Интериорен дизайн в градски апартамент

В градския апартамент може да се добави алпийски уют. Но проектирането на жилищна версия на хижа в селските райони трябва да вземе предвид някои характеристики. Тъй като основният атрибут е дърво, по-добре е да се използват светли цветове за апартамент в стил "хижа". Поради малкия размер тъмно дърво ще превърне апартамента в барака и ще има малко комфорт в него. Основната пристрастия трябва да бъде направена на масивни подови конструкции.

Стените трябва да бъдат завършени с помощта на текстурирана мазилка. Това е подходящо за такива цветове: бежово, кремаво, слонова кост.

Интериорът на един апартамент в стил хижа

Липсата на място в кухнята може да се превърне в плюс, по-лесно е да се създаде атмосфера на уют. Подът е покрит с дърво или плочки, имитиращи камък. Плотовете също трябва да бъдат изработени от камък. Добавете автентичност и отворете вратите на горните шкафове. Отличен вид различни буркани на подправки, купчини от сушени билки и други кухненски принадлежности. Масата за ядене трябва да бъде направена от дърво. На неговата повърхност може да се инсталира такъв украшение, подобно на медна свещ. Атмосферата ще бъде допълнена с лампа от ковано желязо.

Кухня в стил хижа

В хола традиционната камина може да бъде заменена с електрическа камина. За да спестите място, направете композиции от свещници. Мебелите трябва да бъдат меки и големи. Да се ​​направи един диван е по-добре от килим и декоративни възглавници. За да не се отнемат излишното пространство от апартамента, е възможно стените да се отрежат с дърво не изцяло, а само с една трета или половина. Такива странни дървени панели ще допълнят цялостния дизайн, като в същото време апартаментът няма да изглежда претоварен с дърво.

Не забравяйте за пълнени животни, те могат да бъдат окачени на дивана.

Спалня в стил хижа

Спалня в стила на хижа може да има повече дървени елементи. Стената е направена от дърво за легло или таван. Тя ще изглежда добре и леглото с дървена табла, всички текстили в стаята трябва да бъдат изработени от естествени материали. Характеристика в условията на градски апартамент е добавянето на интериор в стила на модерните детайли на хижа. Ето защо един апартамент с интериор в стил хит е постоянен експеримент и нови идеи.

Тайните на стила на хижата и идеята за декориране на кабинета (2 видеоклипа)

Идеи за интериорен дизайн в стила на хижа (36 снимки)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

27 + = 32