Interijer u švedskom stilu: pastelne boje Karl Larsona

Interijer u švedskom stilu: pastelne boje Karl Larsona

Interijer u bijelom stilu izumio je umjetnik Carl Larson. Dizajnira svoju kuću u Stockholmu u svjetlu pastelnim bojama. Bilo je to svježe, mirno, unutrašnjost bez raznolikosti svijetlih detalja. Švedski stil u unutrašnjosti dnevnog boravka, kuhinje, spavaće sobe pronašao je mnoge obožavatelje i postao vrlo moderan.

Tajna

Bijela boja u osnovnim detaljima opreme premisa i uvjeta vizualno širi prostor, stvara osjećaj svježine zraka u njemu. Prekrasne nijanse u kojima je pozadina izrađena, tekstil tapeciranog namještaja ima odmor i mir, ukrašava kuću. Dnevni boravak, kuhinja, spavaća soba - sve skladno uklapa iste značajke jednog dizajna.

bijeli strop

Kuća u skandinavskom stilu ima bijeli strop. Izrađen je gips pločom, istezanjem, ali obložena žbuka će izgledati najbolje. Kao dekorativni detalj na stropu, koristite umjetno oblikovanje štuko. Kuća je ukrašena malim slikama i fotografijama u jednostavnim bijelim okvirima ili zrcalima.

materijali

 • lagana tapeta na zidovima;
 • prirodni materijali za završnu obradu - drveni pod, keramika (kupaonica, kuhinja);
 • namještaj od prirodnog drveta jednostavnog dizajna (spavaća soba);
 • odsutnost zavjesa i zavjesa, umjesto njih - sjajne zastore na prozorima;
 • obojene pokrivače bez velikog broja;
 • male podne prostirke na podu;
 • obilje malih dekorativnih jastuka koji stvaraju coziness;
 • otvorene vaze;
 • sitne sitne slike zidnog ukrasa.

Rješenje boje se ne zatvara na bijeloj boji. Švedski stil u unutrašnjosti aktivno koristi sve nijanse pastelnih tonova. Kuća je ukrašena i ukrašena, koristeći svijetlo plava, lila, grimizna, smaragdna boja.

boje jastuka

Skandinavski stil - to je laconic u odjeći i detalje svakodnevnog života. Isti princip koristi se u dizajnu doma. Švedski je stil ugodan za one, cijeni udobnost, smirenost, jednostavnost u interijeru. Stvara svježinu i sobu u sobi, govori o dobrom ukusu vlasnika. Osoba intuitivno traži od urbanizacije u krilo prirode, do prirodnih materijala, do čišćenja i zdravlja. To je ono što privlači mnoge u skandinavskom stilu - prirodnosti i jednostavnosti.

Dnevni boravak

Dvorana je prostrana soba u kojoj je glavni "junak" masivni bijeli kauč s obiljem ukrasnih jastuka različitih oblika i veličina. Može se prekriti šarenim sagom od prirodnog materijala. Takav "junak" je masivni drveni stol bijele boje. Tapete ili boje - bijele, mliječne krem ​​boje ili blago plavkasto.

bijeli kauč

Pozadina je prirodna tekstura. Prilikom gradnje kuće često koriste slikanje u crno-bijelim svjetlosnim bojama. Često se koristila ukrasna žbuka u boji glavnog tona. Kombinirana zidna dorada uključuje slikanje jednog zida u svijetle boje i još tri - u diskretnom svjetlosnom tonu. Umjesto odabira boja na jednom zidu možete zalijepiti pozadinu velikih razmjera. Ova opcija vizualno povećava prostor.

Na podu možete staviti mali sofisticirani tepih u boji, u kombinaciji s pokrivačem ili tapeciranim namještajem. Svjetiljke također ne bi trebale privući posebnu pažnju. Oni su ukrašeni lakonskim nijansama.

Prozori su zatvorili rolete čak iu dnevnoj sobi. Umjesto njih u prozoru "odjeće" dopuštene su svilene bijele zavjese u vodoravnom nabora.

Spavaća soba

Šveđani preferiraju minimalizam i funkcionalnost u pojedinostima odjeće i opremanja. Spavaća soba je ispunjena čistoćom i svježinom. Glavni element situacije je drveni krevet bijele boje, prekriven jednobojnim pokrivačem pastelnih tonova. Na središnjem zidu možete zalijepiti teksturiranu pozadinu i time ga istaknuti. Podovi su prekriveni tradicionalnim duge drvene ploče, koje su prekrivene lakom ili bijelom bojom. Obložni stol i noćni ormarići na krevetu mogu biti obojani bijeli, a možete ostaviti prirodnu teksturu stabla i prekriti ih svijetlim lakom. Spavaća soba bi trebala biti smještena na mirnom mjestu kod kuće.

krevet i vrata

Drveni pod, pleteni elegantni stolac u kutu, rolete napravljene od slame - ovi elementi stvaraju toplu udobnu i mirnu atmosferu spavaće sobe.

Prekrasna podna svjetiljka, stolna svjetiljka ili izvrsni svijećnjak ukrasit će interijer i postati dodatni izvor rasvjete. Na stoliću dobro je staviti malu zamršenu vazu, a na bijelom prozoru - svijetlo živi cvijet u glinenom loncu.

kuhinja

Švedski stil diktira kratkoću. I kuhinja nije iznimka. Minimalni set namještaja sadrži ormar ili olovku, spušteni ormarići, stol za rezanje i blagovaonicu - stol i stolice.

Kuhinja je mala soba, a bijele zidine vizualno će ga povećati. Iz istog razloga zavjese treba zamijeniti sjenama. Na ovoj pozadini pobijedit će svijetle zatvorene biljke u bijelim cvjetnim posudama, a kuhinja će oživjeti. Mogu se postaviti na zidne lonce i police. U ovaj interijer prikladan je kovani luster koji oponaša kandelabru.

stol i stolice

Ako veličina sobe dopušta, kuhinja se može podijeliti u radni i blagovaonicu. Označite ih mogu pozadinu i rasvjetu. Na blagovaonici možete objesiti svjetiljku od kovanog željeza u antičkom stilu na dugom masivnom lancu. Budući da se kuhinja koristi za kuhanje, radno područje treba biti osvijetljeno svjetlosnim točkama na pokretnim zagradama. Na drvenom podu je dobro postaviti mali glatki dekorativni tepih.

Kupaonica

U ovoj sobi će se kombinirati prirodno drvo i keramičke pločice. Jednostavnost i jednostavnost u dizajnu kupaonice i kupaonice je u skladu s osnovnim načelima švedskog stila.

ogledalo

Elementi dizajna mogu biti:

 • masivne niklovane slavine i mješalice;
 • bijelo ili meko plavo pravokutno vodovod;
 • ormarići, noćni ormarići, police - izrađene od prirodnog drva, lakirane ili bijele boje;
 • bijelo posuđe masivna kupka na kromiranim nogama;
 • veliko ogledalo ispravnog, dobro definiranog oblika - iznad umivaonika;
 • elementi dekoriranih bijelih paperjastih ručnika, haljina, svijetli cvijet u malom vazončiku na vidljivom mjestu.

Kuhinja i kupaonica ukrašeni su keramičkim pločicama.

dekoracija

Svijetla pribor za dizajn prostora je neophodan uvjet švedskog stila. Bez svijetlih mjesta, kuća će biti izblijedjela i dosadna. U izdanju nakita važno je ne pretjerivati, promatrati norme okusa. Dekor treba zasjeniti glavni ton i stil uređenja. Variegacija ovdje je neprikladna i ubojita. Zidne tapete ili boje vjerojatno će biti čvrste i lagane. Za tapecirani tapecirani namještaj tradicionalno se koristi prirodni pamuk u plavom kavezu.

slike na zidu

Na zidovima dnevne sobe, spavaća soba izgleda dobro crno-bijele gravure, fotografije i plakate. Zrcala malih dimenzija mogu se postaviti u kovani ili urezani zakrivljeni okviri. Male svijetle cvjetnice dobro izgledaju u bijelim keramičkim posudama ili loncima i oživljuju kuću.

Odsutnost masivnih zavjesa na prozorima tijekom dana otvara pogled na perspektivu prostora i, kao takav, spaja sobu s tom perspektivom. U ovoj sobi ima puno svjetla, zraka, svježine. Ovdje je lako disati, dobro je odmoriti, zaboraviti se na probleme i napetosti intenzivnog života. Zato je švedski dizajn interijera izuzetno popularan ovih dana.

Interijer žena u skandinavskom stilu (2 videa)


Interijeri u švedskom stilu (34 fotografije)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

8 + 1 =