Interior în stil suedez: culori pastelate de Karl Larson

Interior în stil suedez: culori pastelate de Karl Larson

Interiorul în stil alb a fost inventat de artistul Carl Larson. Și-a proiectat casa în Stockholm în culori pastelate. A fost o proaspătă, calmă, interiorul fără vrăjirea unor detalii strălucitoare. Stilul suedez în interiorul livingului, bucătărie, dormitor găsit mulți fani și a devenit foarte la modă.

Secretul

Culoarea albă în detaliile de bază ale furnizării unei premise și a condițiilor extinde vizual un spațiu, creează senzația de prospețime a aerului în ea. Nuante netede in care tapetul este facut, textilele de mobilier tapitat au o odihna si liniste, decoreaza casa. Camera de zi, bucătărie, dormitor - combină armonios aceleași caracteristici ale unei soluții de design.

plafon alb

Casa în stil scandinav are un tavan alb. Este realizat cu gips-carton, material de întindere, dar tencuiala căptușită va arăta cel mai bine. Ca un detaliu decorativ pe tavan, folosiți o matriță artificială de stuc. Casa este decorată cu picturi mici și fotografii în rame simple albe sau oglinzi.

materiale

 • tapet de lumină pe pereți;
 • materiale naturale de finisare - podele din lemn, ceramica (baie, bucatarie);
 • mobilier din lemn natural din design simplu (dormitor);
 • lipsa de perdele și perdele, în loc de ele - obloane luminoase pe ferestre;
 • panglici colorate fără o figură mare;
 • covorașe mici pe podea;
 • o abundență de mici perne decorative care creează confort;
 • vase exterioare;
 • dim picturi mici de decor de perete.

Soluția de culoare nu se închide pe alb. Stilul suedez din interior utilizează în mod activ toate nuanțele tonurilor pastelate. Casa este decorată și decorată, folosind culori strălucitoare albastru, liliac, cărămiziu și smarald.

perne colorate

Stilul scandinav - este laconic în haine și în detaliile vieții de zi cu zi. Același principiu este folosit în proiectarea casei. Stilul suedez este plăcut pentru cei care apreciază confortul, calmul și simplitatea într-un interior. Creează prospețime și cameră în cameră, vorbește de bunul gust al proprietarilor. O persoană caută intuitiv de la urbanizare la sânul naturii, la materialele naturale, la purificare și sănătate. Aceasta este ceea ce atrage mulți în stil scandinav - naturalitate și simplitate.

Camera de zi

Sala este o cameră spațioasă unde principalul "erou" este o canapea masivă albă, cu o mulțime de perne decorative de diferite forme și dimensiuni. Acesta poate fi acoperit cu un covor viu colorat din materiale naturale. Un astfel de "erou" este o masă masivă din lemn de culoare albă. Tapet sau pereți de vopsea - alb, lăptos-crem sau ușor albăstrui.

canapea albă

Tapetul este o textura naturala. Atunci când construiesc o casă, ei folosesc adesea pictură în culori luminoase monocrome. Adesea a folosit tencuiala decorativă în culoarea tonului principal. Finisajele de perete combinate presupun vopsirea unui perete într-o culoare strălucitoare, iar alți trei - într-un ton discret de lumină. În locul selecției culorilor pe un singur perete, puteți lipi imagini de fundal pe scară largă. Această opțiune mărește vizual spațiul.

Pe podea se poate pune un covor pufos, color, combinat cu o tapițerie de pat sau de mobilier. Lămpile nu trebuie, de asemenea, să atragă atenția specială. Ele sunt decorate cu nuanțe laconice.

Ferestrele au închis blind-urile chiar și în camera de zi. În loc de ele în fereastra "haine" sunt permise perdele albe din mătase într-o pliere orizontală.

Sala de dormit

Suedezii preferă minimalismul și funcționalitatea în detaliile de îmbrăcăminte și de mobilier. Dormitorul este plin de curățenie și prospețime. Principalul element al situației este un pat de lemn de culoare albă, acoperit cu un acoperiș monocrom de tonuri pastelate. Pe peretele central, puteți lipi imagini de fundal texturate și, prin urmare, evidențiați-le. Podelele sunt acoperite cu plăci tradiționale lungi din lemn, care sunt acoperite cu lac sau vopsea albă. Toaletă și noptieră la pat pot fi vopsite în alb și puteți lăsa o textura naturală a copacului și să le acoperiți cu un lac luminos. Dormitorul ar trebui să fie situat într-un loc liniștit acasă.

pat și ușă

Pardoseală din lemn, scaun elegant din colț, jaluzele din paie - aceste elemente creează o atmosferă confortabilă și liniștită a dormitorului.

O lampă de podea frumoasă, o lampă de masă sau un sfeșnic deosebit va decora interiorul și va deveni o sursă suplimentară de iluminat. Pe o masă de toaletă este bine să puneți o mică vază complicată și pe o fereastră albă - o floare luminată vie într-o oală de lut.

bucătărie

Stilul suedez dictează concizia. Și bucătăria nu este o excepție. Setul minim de mobilier conține un dulap sau un creion, dulapuri suspendate, o masă de tăiere și o zonă de luat masa - o masă și scaune.

Bucătăria este o cameră mică, iar pereții albi o vor crește vizibil. Din același motiv, perdelele ar trebui înlocuite cu jaluzele. În acest context, plantele luminoase de interior în ghivece albe vor câștiga și bucătăria va veni în viață. Ele pot fi plasate pe vase de perete și rafturi. La acest interior este potrivit candelabru forjat, imitand candelabre.

masă și scaune

În cazul în care dimensiunea camerei permite, bucătăria poate fi împărțită într-o zonă de lucru și de luat masa. Marcați-le pot tapet și iluminat. În zona de luat masa, puteți atârna o lampă din fier forjat într-un stil antic pe un lanț masiv lung. Deoarece bucătăria este utilizată pentru gătit, zona de lucru trebuie să fie iluminată cu lămpi de punctare pe parantezele mobile. Pe podeaua din lemn, este bine să puneți un covor decorativ mic.

Baia

În această cameră se vor combina plăcile din lemn natural și ceramica. Simplitatea și simplitatea în proiectarea băii și a băii este în concordanță cu principiile de bază ale stilului suedez.

oglindă

Elementele de design pot fi:

 • robinete și mixere masive nichelate;
 • albastru sau albastru sanitar dreptunghiular;
 • dulapuri, noptiere, rafturi - din lemn natural, vopsit sau vopsit in alb;
 • o baie de masă albă pe picioarele cromate;
 • o oglinda mare a formei corecte, bine definite - deasupra chiuvetei;
 • elemente de decor - prosoape pufoase colorate, robe, o floare luminată într-un mic vasonchic într-un loc aparent.

Bucătăria și baia sunt decorate cu plăci ceramice.

decorare

Accesorii luminoase în proiectarea spațiilor sunt o condiție indispensabilă a stilului suedez. Fără pete luminoase, casa va fi estompată și plictisitoare. În problema bijuteriilor este important să nu exagerăm, să respectăm normele de gust. Decorul ar trebui să umbrească tonul principal și stilul de decorare. Variegarea aici este inadecvată și criminală. Wallpaperul sau zidurile de vopsea vor fi, cel mai probabil, solide și ușoare. Pentru mobilier tapițat tapițat este folosit în mod tradițional bumbac natural într-o cușcă albastră.

picturi pe perete

Pe pereții camerei de zi, dormitorul arată o gravă gravură alb-negru, fotografii, afișe. Oglinzile cu dimensiuni mici pot fi așezate în cadre curbate sau sculptate. Plantele mici cu flori strălucitoare arată bine în vasele ceramice albe sau în vase și le animă casa.

Lipsa draperiilor masive pe ferestre în timpul zilei deschide vederea în perspectiva spațiului și, adică, se alătură camerei cu această perspectivă. În această cameră există o mulțime de lumină, aer, prospețime. Este ușor să respirați aici, este un moment bun de odihnă, problemele și stresul vieții intense sunt uitate. Prin urmare, designul suedez de interior este extrem de popular în zilele noastre.

Interiorul feminin în stil scandinav (2 videoclipuri)


Interiorul în stil suedez (34 fotografii)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 2 = 1