Stil minimalism – simplitate și confort (+50 fotografii)

Stil minimalism – simplitate și confort (+50 fotografii)

Minimalismul în interior nu este potrivit pentru cei cărora le place să trăiască înconjurat de tulburări creative, să colecteze și să cumpere lucruri inutile, dar frumoase. O astfel de abordare în modern desen implică utilizarea celor mai necesare pentru o viață confortabilă.

Spațiul camerei este ca o pânză. Este important să lăsați mai mult aer. Într-o lucrare ideală, toate piesele de mobilier se îmbină exact într-una, creând impresia de spațiu, spațiu deschis și profund.

minimalismul în interior

trăsături caracteristice

Deși în minimalism, și folosit pentru a utiliza un minim de detalii inutile, stilul în sine permite o mulțime de experimentare și de a crea imagini noi interior. În același timp, este foarte simplu să faci o greșeală. O atingere suplimentară - iar lucrarea arată absurdă și urâtă. În stilul minimalismului, se apreciază un simț strict de gust și măsură.

Caracteristici cheie:

 • Paleta de culori este dominată de culori deschise, în special albul este popular;
 • culoare neagră sau gri, evidențiază doar o gamă de lumină a încăperilor, adică adăugarea în paleta de culori a lemnului natural, cărămizi, sticlă, beton, metal;
 • mobilier minim, accesorii;
 • simplitatea, precizia liniilor și a formelor;
 • utilizarea în finisarea materialelor naturale, adesea netratate;
 • ferestre mari;
 • Nu este binevenit să împărțiți apartamentul în încăperi, este mai bine să se considere divizarea zonală a camerei ca partiții sau mobilier;
 • iluminarea pe mai multe niveluri: utilizați unelte simple, dar elegante.

Interiorul unui apartament în stilul minimalismului nu necesită costuri mari, dar permite doar economisirea spațiului - spațiu.

minimalismul în interior

Minimalismul în camera de zi

Camera de zi în stilul minimalismului poate fi mică. Abordarea minimalistă a designului extinde spațiul unei încăperi mici, unde oaspeții sunt primiți, organizând "adunări".

Opțiunea ideală ar fi să îmbinați sufrageria cu bucătăria, sala de mese sau sala, parizând pereții nenăscuți.

minimalismul în interior

Pentru a delimita limitele bucătăriei utilizați pereți despărțitori de sticlă sau ecrane luminoase, de aer. Uneori granitele condiționate ale bucătăriei formează lămpi, contor de bara. Dacă nu există o astfel de posibilitate, este în regulă. Ușile în minimalism sunt, de asemenea, permise, ele pot fi aproape de orice culoare neclară. Ferestrele din cameră ar trebui să fie cât mai mari posibil. Iluminatul natural din casă în stil minimalist joacă un rol și mai important decât cel artificial.

Când ferestrele se duc în grădină sau pe propriul tău parcel, e potrivit să faci una din pahare unul dintre pereți, în caz extrem, pune câteva ferestre din podea în tavan sau ușile de sticlă.

minimalismul în interior

Cu toate acestea, lămpile din camera de zi sunt, de asemenea, necesare. În întuneric, minimalismul necesită multă lumină. Becuri construite în tavan, pereți, podea și chiar mobilier. Se poate face cu structuri staționare, dar ar trebui să aibă un design simplu.

Nu este recomandabil să utilizați mai mult de trei culori în schema de culori, este chiar mai bine să lăsați doar două culori. Alb și negru sau gri.

Utilizați în plus aceste culori:

 • cremă;
 • ashy;
 • bej;
 • galben;
 • cărămidă.

Puteți lipi o cameră cu tapet alb, și lăsați o parte din perete fără tapet, doar chit.

minimalismul în interior

Camera de zi în stilul minimalismului nu trebuie să rămână complet fără decorare. Locurile goale pe pereți sunt pline cu fotografii și picturi alb-negru. De asemenea, le place să decoreze astfel de camere cu statuete. Principalul lucru nu este să exagerăm și să creăm un sentiment de conglomerare.

minimalismul în interior

Camera poate arăta foarte atractivă dacă unul dintre pereți are zidărie goală. Dar, în acest caz, trebuie să utilizați mobilierul și culoarea cărămizii. Este mai bine să folosiți transformatorul de mobilier și să îl aranjați astfel încât să sublinieze corectitudinea aranjamentului geometric.

Mobilierul în stilul minimalismului nu pare întotdeauna confortabil. Acestea pot fi canapele de dimensiuni reduse, pufuri, scaune cu colțuri ascuțite. Este real să se utilizeze dulapuri mari care au oglinzi sau uși translucide.

minimalismul în interior

Începeți să lucrați la proiectarea casei de pe hol. Sala în stilul minimalismului este cea mai bună soluție. Cel mai important lucru este să dezvolți un sistem de iluminat pentru acesta, precum și rafturi și umerase, care este de dorit să se ascundă într-o nișă adâncă.

minimalismul în interior

Minimalismul în dormitor

Minimalismul în designul dormitorului pune în prim-plan doar un singur lucru - patul. Totul ar trebui ascuns. Pentru a face acest lucru, dulapuri încorporate, cutii în pat, ecrane suplimentare.

minimalismul în interior

Când dormitorul este mare, puteți pune de asemenea o bordură sau o masă de cafea cu suprafețe netede, cu oglindă.

Minimalismul este adesea comparat cu grafica. Artistul are o foaie albă curată și un creion sau un cărbune. Exact aceeași abordare se aplică designerilor atunci când se creează un interior minimalist.

minimalismul în interior

Pentru podelele din dormitoare se utilizează materiale naturale. Cel mai bun dintre toate - parchet intunecat sau usor, dar nu artistic. În unele cazuri, îmbogățiți acum paleta de culori, caracteristică minimalismului. De exemplu, în designul dormitorului pot folosi culori violet, portocaliu. Dacă doriți să adăugați vopsele în cameră, nu ar trebui să vă gândiți atât de mult la schema de culori în decorarea dormitorului, cât despre utilizarea pătatelor și pernelor strălucitoare.

minimalismul în interior

Sfaturi suplimentare pentru dormitoarele de design interior:

 • pentru un dormitor, un tavan fals se potrivește bine unde reflectoarele sunt montate pe tot pătratul;
 • unele lămpi pot fi construite astfel încât să creeze o atmosferă confortabilă intimă în cameră;
 • nu perdele voluminoase - ferestre dormitor sunt mai bine pentru a închide jaluzele sau rulouri perdele;

Pe de o parte, pentru ușile dormitor sunt foarte importante pentru a separa oarecum camera, pe de altă parte - aceasta este oarecum contrar la minimalism. Este foarte convenabil să nu folosiți ușile care se balansează, ci să alunece. Astăzi, ușile de culoare Wenge sunt foarte populare.

minimalismul în interior

Bucătăria aristocratică

Minimalismul din interiorul bucătăriei presupune că toate echipamentele vor fi încorporate în setul principal al setului cu cască. Nu există modele complicate, nici o decorare specială și un minim de aparate mici. Numai suprafețele netede rămân în vedere. Această decorare a bucătăriei este potrivită pentru cei care nu pot suporta tulburare și iubesc puritatea perfectă.

În proiectarea de bucătărie, de asemenea, joacă un rol important de iluminat. Lămpile sunt instalate deasupra fiecărei suprafețe de lucru (pentru o bucătărie minimalistă, blaturi lungi solide sunt caracteristice) și peste masa de masă, în cazul în care camera este combinată cu sala de mese.

minimalismul în interior

Pe podeaua de bucătărie puteți pune un parchet sau un linoleum simplu. În versiunile mai scumpe, podeaua este finisată cu piatră naturală.

minimalismul în interior

Vizibil extinde zona de bucătărie poate un set de seturi de seturi de două culori. Partea inferioară ar trebui să fie nuanțe întunecate. Și cea superioară - lumină.

minimalismul în interior

Cameră elegantă pentru copii

Camera copiilor trebuie să fie în siguranță. Minimalismul este foarte îndrăgit de colțuri ascuțite, dar dacă te uiți la această estetică puțin diferită, poți crea condiții excelente pentru copil, folosind minimalismul în interior.

Un pic de mobilier, o culoare calmă a tapetului, lămpi aprinse peste tot, plăcute pentru ochi - toate acestea se încadrează în conceptul de "cameră pentru copii în siguranță".

minimalismul în interior

Deoarece mulți copii le place să se joace pe podea, capacul este mai bine făcut moale. Covor solid, adecvat. Oglinzile și sticla este de dorit să se utilizeze fără exces, dar ferestrele mari - va face doar dreptul. Camera copiilor în timpul zilei va fi umplută de lumina soarelui.

minimalismul în interior

Copiii în stilul minimalismului ar trebui să răspundă cel mai bine nevoilor copilului. Este foarte convenabil, de exemplu, să instalați un computer într-o nișă, în același loc pentru a face rafturi și dulapuri spațioase.

minimalismul în interior

Finesse în interiorul unei cafenele

Cafeneaua în stilul minimalismului este cel mai greu de creat. În acest caz, trebuie să țineți cont de cerințele publicului. Nu toți oamenii vor putea aprecia designul proprietarilor, dar dacă designerii încearcă să aranjeze totul în mod corect, cafeaua va avea întotdeauna vizitatori recunoscători.

minimalismul în interior

Mese și scaune din plastic ieftine pentru o astfel de cafenea nu vor funcționa. Mobilierul ar trebui să fie simplu, dar cu un "răsucire". Puteți crea o atmosferă confortabilă cu ajutorul ferestrelor mari și a unui sistem de iluminare pe timp de noapte. Într-o astfel de cafenea trebuie să instalați în mod necesar o mulțime de oglinzi, și să facă mese de sticlă.

Diferențele dintre minimalism și hi-tech sunt multe. Primul gravitează la materialele naturale și la sticlă. Și în domeniul tehnologiei avansate, metalul și plasticul sunt pe primul loc. Minimalismul din interior este întotdeauna mat, confuz și hi-tech este întotdeauna lucios.

minimalismul în interior

Ușile din cafenea ar trebui de asemenea să fie făcute din sticlă și să preia rolul unui element de construire a formei. Imaginile de fundal în stilul minimalismului se disting nu numai în culoare, ele sunt, de asemenea, determinate de caracteristicile lor și trebuie să fie rezistente la lumină și rezistente la uzură.

Este important ca oamenii să se relaxeze într-o cafenea. Minimul de lucruri și maximul de aer sunt lucruri pe care mulți oameni le pot dori. În același timp, este imposibil să creați astfel de condiții încât atmosfera din cafenea să fie rece, înstrăinată.

minimalismul în interior

Confortul în cafenea creează nu numai interiorul, este creat de oameni, astfel încât personalul din această instituție are o semnificație deosebită. Și starea de spirit creează muzică. Există chiar și o direcție muzicală distinctă - minimalism. Lăsați melodiile lui Paret sau Max Richter să joace în această cafenea, apoi va deveni și un loc de joacă pentru artă.

Galerie video

Galerie foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

21 − = 14