Kami memilih hiasan untuk bilik mandi

Kami memilih hiasan untuk bilik mandi

Bilik mandi - tempat yang pemilik pangsapuri dilihat setiap pagi, meletakkan dirinya dalam rangka. Dari apa jenis hiasan di bilik mandi, warna dan kesegaran dinding sebahagian besarnya bergantung pada suasana hati hari akan bermula. Di samping itu, pada sebelah petang selepas kerja sentiasa baik untuk mandi dalam suasana santai yang tenang. Oleh itu, hiasan bilik mandi adalah komponen penting dalaman dan ia tidak bernilai lambakan.

Menghias bilik agak nyata, bergantung pada kekuatan mereka sendiri. Untuk melakukan ini, anda perlu memiliki jumlah maklumat yang tepat, mempunyai rasa artistik dan dapat menunjukkan imaginasi.

hiasan bilik mandi

Reka bentuk sebagai asas hiasan

Bilik mandi tidak berbeza dari bilik lain di apartmen. Oleh itu, ia perlu direka bentuk dengan rasa dan memenuhi sepenuhnya fungsi fungsinya. Adalah jelas bahawa pembungkusan yang diimport dari cuci bubuk yang terdedah kepada luar tidak boleh menjadi unsur hiasan atau hiasan.

Detergen perlu ditumpuk di satu tempat dan tersembunyi dari kanak-kanak, dan bilik untuk memberikan gambaran integriti dan keharmonian pedalaman.

hiasan bilik mandi

Susun bahan pencuci, shampoo, gel dan krim dengan bantuan rak. Ia agak sesuai untuk tujuan ini akan menjadi model washstand "Moidodyr" dengan rak terbina dalam yang luas. Salah satu pilihan yang baik boleh dikaitkan seperti alat mudah seperti pembinaan tangan mereka sendiri skrin untuk mandi dengan pintu yang boleh ditanggalkan atau gelongsor. Reka bentuk ini bukan sahaja membantu untuk menyembunyikan tempat-tempat yang hina, tetapi juga membolehkan anda meletakkan semua perkara dalam niche.

hiasan bilik mandi

Untuk digunakan untuk tujuan ini, rak plastik tradisional dengan cermin terbina dalam sesuai. Mereka mudah untuk menyimpan perkara-perkara yang digunakan untuk kegunaan harian. Pilihan lain adalah loker terbina dalam dengan pintu yang boleh dibuat dengan tangan. Dengan bantuan mereka, sangat mudah untuk menyembunyikan tempat yang hambar di bilik mandi, yang termasuk paip dan komunikasi.

hiasan bilik mandi

Hiasan dinding

Dinding menghias di bilik mandi dengan tangan anda sendiri memerlukan pendekatan khas: ini adalah perkara pertama yang diperhatikan oleh orang ketika melawat bilik ini.

Tiada apa-apa yang menarik mata begitu banyak dan menarik perhatian seperti dinding: tiada tenggelam, tiada tab mandi, tiada pengadun keluli baru. Ini difahami: dinding menduduki banyak ruang di dalam bilik.

hiasan bilik mandi

Adalah sangat penting untuk memilih jubin dengan betul, walaupun pada hakikatnya ukuran dan warnanya bergantung sepenuhnya kepada rasa dan keinginan pemiliknya. Asal akan kelihatan seperti jubin kecil, dan produk standard bersaiz sederhana. Dalam kes ini, panel akan lakukan.

Layari jubin itu sendiri, mungkin mempunyai pengalaman dalam perniagaan ini, kerana kualiti kerja adalah penting. Pemasangan jubin mesti dilakukan dengan penjagaan yang melampau dan memastikan operasi jangka panjang.

hiasan bilik mandi

Jika kita bercakap tentang hiasan dinding dengan ubin lama, yang masih terlalu awal, maka lukisan dinding dengan lukisan boleh menjadi pilihan yang sesuai. Sebagai alternatif untuk benar-benar menggunakan reka bentuk khas untuk label ini, pelbagai pilihan yang disajikan di pasaraya moden. Kaedah ini secara dramatik akan mengubah rupa dinding. Pelekat sendiri adalah lukisan siap dengan pelbagai saiz, menyerupai kertas dinding dalam kualiti. Mereka boleh kedua-duanya dalam bentuk serpihan yang berasingan, dan dalam bentuk corak pepejal yang besar.

hiasan bilik mandi

Pilihan lain - lukisan di dinding. Untuk melakukan ini, disarankan untuk menyediakan permukaan dinding dengan tangan anda sendiri, menjadikannya sangat lancar. Walaupun kaedah ini sebagai alternatif sesuai untuk jubin. Kerumitan keseluruhan kaedah ini terletak pada keupayaan untuk memiliki berus dan mempunyai kemahiran artistik. Dalam kes-kes yang teruk, anda boleh menggunakan stensil siap sedia, tetapi lukisan sedemikian boleh berubah agak kasar.

Apabila dinding menghias di bilik bilik mandi, anda boleh menggantikan sebilah jubin dengan panel atau membuat kombinasi. Dalam kes ini, pembantu yang terbaik hanya boleh menjadi imaginasi anda sendiri.

hiasan bilik mandi

Hiasan lantai

Untuk bilik mandi boleh datang hampir semua jenis lantai. Perkara yang paling penting dalam menyelesaikan masalah ini ialah menentukan pilihan. Ia akan menjadi asal yang cukup untuk melihat di bilik mandi lantai kayu atau parket. Tetapi lantai tersebut mempunyai kelemahan yang ketara: mereka merosot di bawah pengaruh perbezaan kelembapan dan suhu. Itulah sebabnya untuk bilik mandi ini bukanlah pilihan yang paling sesuai.

hiasan bilik mandi

Sama menarik ialah penggunaan permaidani. Apabila membuat keputusan untuk meletakkannya di lantai di bilik mandi, yang terbaik adalah untuk menghentikan pemilihan pada nada neutral sederhana, kerana karpet gelap akan kelihatan terlalu suram, dan cahaya mesti sentiasa dibersihkan.

hiasan bilik mandi

Lantai batu adalah pilihan ideal untuk bilik mandi: ia dibezakan oleh kekuatannya, kualiti, tidak mampu melepasi kelembapan. Ia adalah mungkin untuk membuat lantai seperti itu dengan meletakkan lapisan pada buburan simen. Jubin lantai - lantai untuk bilik mandi adalah sama dalam prestasinya ke lantai batu. Jubin batu dibuat sepenuhnya mengikut teknologi. Jubin lantai itu sendiri boleh menjadi saiz yang berbeza.

Baru-baru ini, produk besar kelabu - melange shades telah menjadi popular.

hiasan bilik mandi

Penyelesaian yang luar biasa dan berani untuk menghias lantai di bilik mandi adalah memasukkan di lantai kaca, di mana anda boleh meletakkan asal corak, batu laut, kerang dan objek atau barang lain. Perkara utama adalah untuk melakukannya pada tahap profesional dan dengan rasa.

hiasan bilik mandi

Pemilihan aksesori dan aksesori

Apabila memilih aksesori dan aksesori di bilik mandi, tiga kriteria utama harus ditekankan:

  • sisi estetik, gaya tertentu
  • arah;
  • kualiti;
  • kemudahan digunakan.

hiasan bilik mandi

Ambil pengadun asal, hidangan sabun, rak dan cangkuk tidak sukar. Di pasaran dan di kedai khusus ada pemilihan yang agak besar dari mereka, baik dalam kes tunggal dan dalam set. Di sini anda hanya perlu menunjukkan kemahiran reka bentuk dan rasa.

Peraturan utama pereka adalah keharmonian dan mengikuti gaya yang dipilih.

hiasan bilik mandi

Di samping itu, elakkan mengeluh. Sekiranya anda tidak mematuhi peraturan ini, perkara-perkara yang sangat mahal boleh merosakkan rupa keseluruhan dan mengubah bilik menjadi ruang yang dihiasi dengan citarasa dengan banyak perkara yang tidak selesa. Jika direka dengan betul di dalam bilik mandi, walaupun tuala biasa akan kelihatan asli. Nah, untuk aksesori, lebih baik memilih pilihan dan kemudahan.

Videogallery

Galeri Foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

88 − 87 =