Slik serverer du bordet i forskjellige land i verden: funksjonene i tabell etiketten

Slik serverer du bordet i forskjellige land i verden: funksjonene i tabell etiketten

Siden lang tid servering har representert en respektfull holdning av eieren av huset til sine gjester. Denne antikke kunst utviklet seg i tråd med tradisjonene i dette eller det landet. For å ordentlig dekorere bordet til kveldsfesten, er det nødvendig å observere enkle regler og skikker for servering av retter, plassering av retter og bestikk. Vakkert innredet mat gir mer positive følelser og skaper en spesiell atmosfære.

Servertabeller i forskjellige land i verden avhenger i stor grad av de nasjonale egenskapene og egenskapene til mottak av gjester. I denne artikkelen vil vi se på hvordan bordet serveres i forskjellige land i verden, og hva er funksjonene i denne prosessen.

I japansk stil

Å servere det japanske bordet er en av de vanskeligste, siden det har en rekke forskjeller fra det europeiske som er kjent for oss. Pialer, skuffer, tallerkener, dype kopper, pinner - alt dette er en integrert del av bordinnstillingen i japansk stil. En slik overflod av elementer kan skremme en uutdannet gjest, men etter en stund vil du forstå hvor behagelig det er.

Alle nødvendige elementer (bord, seter) er arrangert i henhold til asymmetriprinsippet, noe som gjør det mulig å oppnå fri sammensetning og visuell utvidelse av det omkringliggende rommet.

Bord i japansk stil

Det finnes flere grunnleggende regler for japansk servering:

  • For hver gjest er et eget sted forberedt på å utpeke det, det er vanlig å bruke spesielle kluter eller skuffer. I midten av bordet er det generelle retter, oftest suppe eller varmt.

Tabellinnstilling i japansk stil

  • I motsetning til de vanlige gaflene til russiske innbyggere bruker de japanske spisepinner - de er plassert foran en tallerken. Vær oppmerksom på at pinnene ikke kommer i kontakt med oppvasken. Til dette formål brukes trebjelker.

Tabellinnstilling i japansk stil

  • Bordetikett antar følgende arrangement av retter - en bolle med ris er plassert til høyre, og en bolle med suppe på høyre side. Grønnsaker, kjøtt og fisk ligger til høyre. I midten er det forskjellige sauser og tilsetningsstoffer.

Tabellinnstilling i japansk stil

I kazakh stil

De fleste kasakhere holder seg til den gamle skikkelsen til dastarkhan - det er et måltid, kalt for et generelt måltid til ære for familie, religiøse og andre feiringer. En tapt reisende kan ikke forlate huset uten å smake på deilige retter av kazakisk mat. Jo større dekorasjonen, jo mer edle mesteren vil være, jo mer sjenerøs vil være Guds gaver for denne familien.

Kasakhiske festebord

For å dekorere bordet i kazakh stil, er det først og fremst nødvendig å lage en hvit duk med fantastisk utsmykning. Valget av ornamentet gjenspeiler vertene og deres holdning til gjestene. Det er verdt å gi preferanse til klassiske modeller med fargerike broderte mønstre, lengden på lerretet skal oppfylle det etablerte kriteriet - det bør ikke falle under setetivået.

Det kasakhiske bordet

Nylig har servering i den kazakhiske stilen begynt å skaffe seg flere og flere europeiske funksjoner. En av disse lånte tradisjonene var utformingen av servietter, foldet dem på en spesiell måte. For å gjøre dette, velg lyse, kontrasterende modeller og dekorere dem i form av en "båt". Et eksempel på en slik metode kan ses på bildet nedenfor.

Serviett ved båten

Den viktigste dekorasjonen av bordet i kazakh stil er en rekke fargerike retter. Dens nummer og design er i stor grad bestemt av arten av arrangementet. Spesielt populære er objekter som ligner på solen og månen. Det er ønskelig at oppvaskene var laget av tre og dekorert med passende til dette folksmykker.

Retter i kazakh stil

Hvis vi snakker om retternes plassering, er alt enkelt: Mat legges på plater og plasseres i en sirkel.

Tabellinnstilling i kazakh stil

Gamle Kasakhiske tradisjoner bestemmer rekkefølgen og rekkefølgen på servering av retter:

  • Legge begynner med plassering av teapparater. Unge jenter legger pialas i en sirkel, fyller dem med duftende te. I tillegg til tallerkenene plasseres orientalske søtsaker, frukt og smør. Drikker og mat serveres senere, etter at verten på bordet tar den første nippen.

Te i Kasakhstan

  • Neste trinn er en matbit - det er alle slags retter fra hestekjøtt og lam. De serveres med grønnsaker og små scones. I noen familier er det vanlig å regulere de inviterte slektninger og venner med koumiss.

Det kasakhiske bordet

  • De viktigste gjestene tilbys forskjellige kjøttretter fra fårekjøttprodukter (kyyrdak er en av dem). Hvis det er en festlig middag, skal hovedgasten serveres med kokt fårkjøtthodet - det er delt blant alle gjestene likt.

Kasakhiske kjøttretter

På videoen: skikker og tradisjoner i det kasakhiske folket.

I russisk stil

I gamle tider ble den russiske bordinnstillingen preget av delikatessen av retter, variasjonen av design og den uforanderlige rekkefølgen. Nå er våre retter og bestikk forskjellig lite fra Europa, de mistet helt sin nasjonale smak.

Tabellinnstilling i russisk folkestil

Under vanlige forhold brukes redskaper fra en rekke materialer: plast, tre, metall, glass, krystall, keramikk og porselen. Det finnes flere typer plater: snackbarer, dype spisestuer, dype dessertfat, fat, kaviar.

Salatskåler kan også være av forskjellige former og størrelser, ofte blir runde eller ovale plater med en kapasitet på opptil 100 ml plassert på bordet.

Slik serverer du bordet i forskjellige land i verden: funksjonene i tabell etiketten

En karakteristisk egenskap ved russisk mat er bruken av supper - dype tallerkener, beregnet fra 4 til 10 porsjoner. For å gjenskape slavisk tilhørighet, servere i restauranter bord med keramikk, malte potter, krukker.

Tabellinnstilling i russisk stil

Mange designere merker at det er veldig interessant å se keramiske og tremalte retter som et pryd.

Tre retter i russisk stil

Avhengig av retternes type og type arrangement, kan settet av instrumenter også endres. Det kan være en matbit, fisk, dessert, frukt eller kantine. Det sistnevnte alternativet brukes også hjemme med tilsetning av alle slags porsjoner (kniver, pincett).

I fransk stil

I Frankrike har tabellinnstillingen også en rekke særegne trekk. Først av alt skyldes dette statusen til landet, som en trendsetter av mote, rett stil og god tone. Hovedtemaet til innredningen i fransk stil er romantikk. Det er derfor for dating, er denne typen servering oftest brukt. Imidlertid vet svært få personer hvordan å gjenskape atmosfæren i Frankrike på riktig måte ved hjelp av bestikk, servise, duker og servietter.

Bordinnstilling i fransk stil

Den første regelen er - oppmerksomhet på tekstiler. Uten en hvit duk, lime servietter og interessante spor, godtar ikke franskene å sitte ved bordet. Dette betyr ikke at du trenger å bruke mye penger på å kjøpe en ny duk, det viktigste er at det var friskt og perfekt stryket.

Overflaten kan dekoreres med en lys bane, plasserer den i midten. For å gjøre dette, bruk og forskjellige stoles, skjerf eller pareos.

Bordduk i fransk stil

Med hva knytter du romantikk til? Mest umiddelbart husket om blomstene. Når du pynter et bord i fransk stil, bør du gi preferanse til blomsterbuketter med store knopper. For å sette en sammensetning fra blomster er det mulig både i en liten vas og på en spesiell støtte for frukt.

Bordinnstilling i fransk stil

Hvis du forbereder på middag, ikke glem lysene. Mykt lys vil gi komfort og romantikk til ditt hjem og vil appellere til selv den mest kresne gjest. Alle ekstra dekorelementer må samsvare med fargeskjemaet. De kan være i harmoni med rettene eller med en duk og en fruktskål.

Bordinnstilling i fransk stil

Et annet viktig element i borddekorasjon i Frankrike er eleganse. Egnede antikke lysestaker, krystallbriller og vintage bestikk.

Bordinnstilling i fransk stil

På videoen: tabellinnstillingsregler på fransk.

I skandinavisk stil

Dekk bordet i skandinavisk stil er ikke så vanskelig som det kan virke. Denne typen dekorasjon preges av sin økologiske kompatibilitet, kaldfasthet, klare linjer og eleganse for servering. Serveringsartikler er laget av naturlige materialer, og hovedvekten er på tekstur.

Bordinnstilling i skandinavisk stil

Ifølge de fleste designere er denne stilen universell. Det er flott for et middagsfest, koselige sammenkomster med venner, et bryllupsfeste og en uformell bankett. Prefekt er gitt til retter av nøytral eller hvit farge og tekstiler av mettede, friske nyanser (grønn, rød, turkis, grå, blå, beige).

Også en utmerket løsning vil være å kjøpe et sengetøyduk og tre står for tallerkener og briller.

Bordinnstilling i skandinavisk stil

Tabellinnstillingen begynner med en duk, hvorpå senteret setter en sammensetning av blomster, med tilsetning av granen, edelweiss og mos. Til kvelds servering er glass, tre lysestaker egnet. Når du ser etter ideelle lys, vær oppmerksom på tykkere versjoner med aromatiske egenskaper.

Stearinlys i skandinavisk stil

De siste årene har den skandinaviske stilen til dekorasjon blitt stadig brukt i juleferien.

Bordinnstilling i skandinavisk stil

I italiensk stil

Vi er alle kjent med utsøkt italiensk mat, men lite er kjent for å betjene dette landet. Server opp retter i en spesiell rekkefølge, og vent på at de avkjøles etter en lang matlaging.

Følgende regler for den ideelle bordinnstillingen i italiensk stil skiller seg ut:

  • Tekstiler bør være i samme farge, best av alt hvit eller beige. Ved offisielle hendelser er servietter plassert til venstre for hovedretten, denne regelen er vanligvis ikke observert på uformell måte (da servietter er plassert direkte på platene).

Bordinnstilling i italiensk stil

  • Vintage bestikk er alltid til ære for de italienske innbyggerne. Sølv, gullbelagte og krystallbriller, utskårne lysestaker og en vase av uvanlig form - alt dette passer perfekt inn i stuen eller kjøkkenet.

Serverer i italiensk stil

  • Sølv er en uunnværlig egenskap for enhver fest. Det kan være forskjellige dekorative elementer, bestikk eller tallerkener med sølvkant på kanten.

Tabellinnstilling

Vær oppmerksom på å servere brødplaten. Dette er den mest fantastiske tingen du kan finne i europeisk mat. Det er vanlig å plassere det til venstre for hovedretten, så det er lettere å nå duftende skiver og forstå hva god mat kan være. Prefekt er gitt til mono-brød, men du kan også finne brød kuttet i små stykker.

Et interessant faktum: I noen hus i Italia er det vanlig å sette brød direkte på duken - denne skikken ble sett tilbake i middelalderen.

Slik serverer du bordet i forskjellige land i verden: funksjonene i tabell etiketten

Hvis du ikke har tid til å ordne bordet for alle bon bon-dekorer, bruk hemmeligheten til den italienske vertinne: i mat skal alt være enkelt og naturlig, og i midten en blanding av blomster eller planter i en uvanlig vase.

Tabellinnstillingen i hvert land har sine egne kjennetegn. Dette betyr imidlertid ikke at du må følge bare en av de mulige stilene. I den moderne verden blir mer og mer oppmerksomhet til den kreative tilnærmingen i utformingen av ulike elementer i interiøret. Ikke glem dette når du observerer bordetiketten, og da vil du definitivt komme til å overraske dine gjester.

Slik serverer du bordet ordentlig: tips til tabell etikette (2 videoer)

Tabellinnstilling i forskjellige retninger og tradisjoner (65 bilder)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

47 + = 52