Sådan rengøres tæppet af pletter, tyggegummi, kviksølv eller hår (effektive måder)

Sådan rengøres tæppet af pletter, tyggegummi, kviksølv eller hår (effektive måder)

På gulvtæppet ophobes ofte støv og forskellige former for forurening. Dette gælder især for familier med småbørn, de er bestemt ikke vant til at fjerne pletter fra mad, tyggegummi, for at fjerne hår rundt om huset eller spor af maling.

I livet kan alting ske: blod fra næsen, en uventet skæring, et slid. Derfor er du nødt til at vide, hvordan du korrekt vasker blodpletter på gulvtæppet. Hvis du løser problemet i tide, sparer du en stor mængde tid og energi til yderligere rengøring. I denne artikel vil vi se på de vigtigste måder, hvorpå selv de mest forældede pletter kan udledes.

Sådan samles kviksølv

Selv de mest almindelige ting i husstanden kan være en farekilde. Hvis et termometer brød i huset, og du ikke har tid til at fjerne kviksølv fra gulvbelægningen, er gulvtæppet og rummet selv fra dette øjeblik usikre for mennesker og kæledyr. Rensning af kviksølvgulvet er ikke så let som det kan synes. Spildvæske spredes øjeblikkeligt i rummet, hvilket er særlig farligt for børn og kæledyr.

Som praksis viser, er fjernelse af kviksølv fra tekstilprodukter meget vanskeligere end fra gulvet, fordi giftige metalfald kan gå tabt i luret.

Sådan samles kviksølv fra gulvtæppet

Det er strengt forbudt at fjerne kviksølv med en støvsuger. Hvis du har oplevet en sådan ubehagelig situation, skal du bruge tape eller kanalbånd (send derefter båndet til en krukke vand). Du kan gøre denne procedure ved brug af en magnet. Og husk at når du arbejder med giftige stoffer, skal du være yderst forsigtig.

Hvad skal man gøre, hvis termometeret brød

Fjernelse og neutralisering af kviksølv i boligområder og offentlige lokaler hedder demercurization. Dette er ansvaret for nødsituationsministeriet, som straks skal ringes til telefon 101, hvis der er sket en lækage i huset. Indtil specialisterne ankommer til din adresse, skal du forsøge at rydde rester selv.

Sådan samles kviksølv fra gulvet

Hvis et termometer brød i rummet, er det første at gøre for at forlade rummet. Først bring børnene ud, lad kun en person forblive i stuen eller soveværelset. Han vil hjælpe specialister med at fjerne kviksølv og sørge for, at ingen smadrer det på sålerne. Sørg for at låse døren til det inficerede rum og åbne alle vinduerne for ventilation.

Vær opmærksom på, at der ikke skal være udkast, ellers vil giftige metaldråber spredes i hele lejligheden.

Sådan rengøres tæppet af pletter, tyggegummi, kviksølv eller hår (effektive måder)

Sådan fjerner du tyggegummiet

For at fjerne cud, klæbet til overfladen af ​​tæppet, skal den fryses. Denne metode er den mest effektive af alle eksisterende. Frysning tillader ikke tyggegummiet at trænge dybt ind i belægningen og gør det muligt at fjerne det mekanisk på kort tid.

Sådan fjerner du tyggegummi fra tæppet uden spor

Så hvad skal du gøre:

 1. Sæt en isbunkepakning på det klæbende tyggegummi og lad det gå i et par timer.
 2. Efter tyggegummierne størkner helt, tag en kniv eller en metalspatel. Løft elastikken fra gulvtæppet og saml om muligt alle dele.
 3. Hvis der er spor på tæppet, skal du gentage proceduren med isterninger.
 4. På det sidste trin skal du rengøre det forurenede område med en sæbeopløsning med en lille mængde eddike.
 5. Lad overfladen tørre og vådte rummet.

Sådan fjernes fast gummi fra tæppet

Du kan også sprøjte trykluft i cud fra dåsen (det bruges også til at rense computere).

Sådan fjerner du tyggegummi fra tæppet

På videoen: enkel og hurtig måde at fjerne tyggegummiet på.

Sådan fjerner du kalk

Et populært barns legetøj er den såkaldte lisun. På grund af sin unikke sammensætning stikker glideren til alt i træk. Eksperter anser mekanisk behandling for at være den mest almindelige metode til fjernelse af dette stof. Det er bedst at bruge det, før kalken tørrer på overfladen af ​​tæppet. Prøv at samle partikler fra tæppet ved hjælp af legetøjet selv og skrabe forsigtigt de tørre stykker af med en kniv eller en speciel spatel.

Sådan fjerner du kalk fra gulvtæppet

Der er både folkemusik og specialiserede midler til rengøring af tæpper fra en sådan forurening, der kan prale af høj effektivitet:

 • Rens tekstilerne kan være husholdnings sæbe eller hydrogenperoxid. Dette fjerner det øvre lag af kalk og gør mærket mindre mærkbart.

Sådan rengøres et tæppe med hydrogenperoxid

 • Fremragende hjælper en blanding af citronsaft, havsalt og en spiseskefuld ammoniak.

Havsalt og citronsaft

 • Med sådanne urenheder kan forskellige pletfjernere fra Faberlic eller Amway-virksomheder samt opvaskemidler klare sig. De splitter fede pletter fra kalk og forbereder overfladen til efterfølgende rengøring.

Midler til rengøring af tæpper

På videoen: eksperimentere med et koncentreret middel til tæpper.

Den bedste måde at fjerne spor fra slime er professionel renseri. Nu er servicen "renseri hjemme" meget populær. I dette tilfælde behøver du ikke at trække tæppet til den anden ende af byen og vente, indtil det bliver bragt til et anstændigt udseende.

Tørrensning af tæppet i hjemmet

End at vaske gouache

Fjern maling fra gulvtæppet er ikke så simpelt som det kan virke: I dette øjemed kan du bruge en række vaskemidler, men de er mere beregnet til akvarel. Hvis "overskud" gouache forblev på gulvtæppet, skal du ikke modløses eller ringe til renseriet. Alt hvad der kræves af dig, er at købe en passende rengøringsopløsning og udføre en forårsrengøring.

For effektivt at fjerne gouache fra gulvtæppet er det nødvendigt at forsigtigt fortynde det indkøbte pulver i vand, indtil der dannes et tæt skum, så påfør skum på pletten og gå flere gange med en blød børste. Sørg for at lade stoffet tørre og rengør resten af ​​støvsugeren på en anden måde.

Sådan rengøres tæppet fra gouache

Tæppe kan blive en kilde til ubehagelig lugt på grund af udseendet af skimmel. For at undgå dette skal du tørre tæppet omhyggeligt eller bruge universal sæbe "Antipyatin".

Antipyatin

End at vaske blodet

Selv uaktuelle blod kan fjernes fra tæppet om et par minutter, det vigtigste er at vide, hvad der skal bruges. Det er dog bedst at håndtere sådanne steder så hurtigt som muligt. Dette problem er så almindeligt, at metoderne til rengøring af tæppet er en hidtil uset sort. Derefter vil vi tale om flere fælles metoder, men anbefaler stadig, at du først prøver den mest sparsomme - ved hjælp af vand. 

Metode 1 - ved hjælp af vand

Mange elskerinder undrer sig over, hvordan det er muligt at fjerne blod fra tæppet eller sofaens overflade, og uden tøven begynder de at gnide pletten med en fugtig klud fugtet i vand. Denne metode er egnet, hvis blødning er sket for nylig. Fyld flasken med en sprøjte med koldt vand og påfør det på det snavsede område, tør forsigtigt med en tør svamp eller klud og lad det tørre.

Det er vigtigt, at vandet kun er koldt, da varmt kan gøre pletten vanskelig at ekstrahere og mere mærkbar.

Sådan fjerner du en plet af blod fra tæppet

Metode 2 - med vaskemiddel og vand

På et hvidt tæppe ser gamle blodpletter ud frygtelig uinteressant. Mange mennesker forsøger at slippe af med dem ved at købe pletfjernere, men de glemmer budgetmetoder. Således er opvaskemiddel lige så effektiv som annoncerede husholdningsvarer. For at forberede sammensætningen har du brug for en spiseskefuld vaskemiddel og to glas koldt vand.

Vaskemiddel mod blodpletter på gulvtæppet

Derefter skal du fugtige et stykke hvidt væv i opløsningen og anvende på blodsporene. Små områder er mest bekvemme at arbejde med en tandbørste. Skyl løsningen med en ren, fugtig klud og tørre af med et rengøringsmiddel. Tør overfladen med et håndklæde og lad det stå i et par minutter, så vandet absorberes bedre.

Bemærk at gnidning af stedet kraftigt ikke anbefales, da dette kan føre til dets "krybende".

Sådan rengøres et tæppe fra blod

Metode 3 - ved anvendelse af hydrogenperoxid

Hvis du stadig tænker på, hvad du kan vaske blodet fra tæppet, så har du aldrig hørt om de mirakuløse egenskaber af hydrogenperoxid. Dette stof klæber perfekt med gamle pletter fra maling, vin, mad og lige blod. Denne metode bør dog kun bruges som en sidste udvej, da hydrogenperoxid affarer gulvtæppet.

For at rengøre gulvtæppet anbringes en opløsning af vand og hydrogenperoxid i det forurenede område, og lad det gå i en time. Blot sporet, og hvis pletten ikke forsvinder, gentag processen igen.

Sådan fjerner du blodpletten på gulvtæppet

På videoen: hydrogenperoxid fjerner blodpletter.

Metode 4 - Brug af ammoniak og vand

Når du bruger denne metode, skal du være yderst forsigtig og overholde følgende anbefalinger for at fjerne uaktuelle pletter fra overfladen af ​​gulvtæppet:

 • For at rense dækslet passer varmt vand ikke, det vil kun forværre situationen yderligere.
 • Du kan rense tæppet og den sædvanlige pletfjerner, det vigtigste er at sørge for, at det indeholder proteiner.
 • Det er forbudt at blande klorblegemiddel og ammoniak, da dette kan føre til dannelse af giftige dampe.
 • Fjern en andens blod kun i beskyttelseshandsker for at beskytte sig mod mulige sygdomme.

Sådan rengøres tæppet af pletter, tyggegummi, kviksølv eller hår (effektive måder)

Sådan rengøres skimmel

Hovedårsagen til udseendet af skimmelsvamp i huset er overdreven fugtighed. Forsøg på at rense tæppet på en standard måde spredes kun sporerne, hvilket er meget farligt for lejernes sundhed.

Skab på tæppet, hvad man skal gøre

Hvis du planlægger en gang for alle at slippe af med dette problem, skal du først og fremmest passe på beskyttelsesudstyr (briller, maske, handsker).

Sådan rengøres tæppet af pletter, tyggegummi, kviksølv eller hår (effektive måder)

Fjernelse af skimmelsvamp fra gulvtæppet er i følgende trin:

1. Tørring af tæppet. Tag produktet ud på gaden, hæng det på baren og lad det tørre i fireogfyrre timer. Du kan tørre tæppet og ventilatoren, eller du kan støvsuge det i en speciel tilstand.

Sådan fjernes skimmel fra tæppe

2. Dyb rengøring. For at gøre dette skal du bruge en stiv børste og stærke vaskemidler. Gnid sektionerne fra toppen og undersiden af ​​gulvtæppet, så gå rundt på gulvet med en kost. Støv rummet eller brug en damprenser.

Sådan fjernes skimmel fra gulvtæppet

3. Påfør sprøjtestøbeform. Arbejde med dette værktøj skal være i overensstemmelse med instruktionerne. At rense tæppet er meget simpelt: Anvend formuleringen med en forstøver og vent indtil den absorberer i fibrene. Det er ikke nødvendigt at skylle resten - rengør tæppet og lad det tørre.

Sådan fjernes skimmel fra tæppe

Sådan fjerner du pletter fra kaffe fra gulvtæppet

Det er meget problematisk at fjerne gamle pletter fra kaffe fra gulvtæppet, da de har sløretegenskab. Det er derfor, min forurenede side, du skal flytte fra kanterne til midten af ​​produktet. Det er også vigtigt ikke at gnide tæppet for meget - det kan føre til fiberskader.

Sådan fjerner du pletter fra kaffe fra gulvtæppet

Du er nødt til at blive våd med en blød svamp (det er bedre at bruge en hvid klud, så den absorberer maksimum væsken) og behandle området med en sæbevand. Gør dette, indtil belægningen er ren igen. På sluttrinnet anbring et tæpperengøringsmiddel på det behandlede område. I de fleste tilfælde er det nok at fjerne spor af kaffe.

Processen med fjernelse af uaktuelle kaffefletter er ikke meget forskellig fra at slippe af med friske baner. Den eneste forskel er behovet for at gentage proceduren.

Sådan rengøres tæppet fra kaffe pletter

På videoen: dokumenterede metoder til rengøring af tæpper fra pletter.

Sådan samles hår og uld

For at fjerne langt hår fra et tæppe er det muligt en almindelig støvsuger, en anden ting at slippe af med kort og tynd voloskov. De er stærkt sammenflettet i bunken, og for at få dem skal du gøre en kvalitetsrensning af boligkvarteret.

Hvis dine økonomiske muligheder ikke tillader dig at kontakte et rengøringsfirma, skal du bruge følgende metoder:

 • For at indsamle en del af husdyrets hår og uld, skal du tæppe tæppet med en kost i vandet. De resterende hår vil stige til tæppets overflade, og de kan nemt fjernes med en konventionel støvsuger.

Sådan rengøres tæppet af pletter, tyggegummi, kviksølv eller hår (effektive måder)

 • Broom kan erstattes med en våd børste - i dette tilfælde anbefales det at flytte fra den ene kant til den anden og skylle børsterne i rent vand, da det bliver snavset.

Sådan samles hår og uld fra tæppet

 • En anden effektiv metode til at fjerne hår fra tæppet er at bruge et balsam til tøjvask. Brug en sprøjtepistol, spray opløsningen over gulvtæppet og dernæst støvsuge rummet.

Sådan rengøres tæppet af pletter, tyggegummi, kviksølv eller hår (effektive måder)

 • En gummieret skraber, som er designet til vinduer, klare sig godt med kæledyrshåret. For at rense tæppet, skal du blot skære overfladen med skraberen i en retning. Efterhånden ruller hår og hår ned og bevæger sig fra den ene kant til den anden.

Sådan samler du hår og hår fra tæppet

 • En usædvanlig måde at bekæmpe uld på er brugen af ​​teblad af storbladet te - læg den rundt om tæppets omkreds og sweep sammen med hårene.

Sådan rengøres tæppet af pletter, tyggegummi, kviksølv eller hår (effektive måder)

Vi renser tæppet fra pletterne af neglelak

Den nemmeste måde at fjerne spor af neglelak fra tæppet umiddelbart efter deres udseende. På våde tekstilfibre tørrer pletterne længere ud, hvilket gør proceduren hurtigere og mere effektiv.

Sådan rengøres et tæppe fra neglelak

For at vaske neglelak fra et tæppe er det muligt ved hjælp af de mest forskellige stoffer. Kvalitativ rengøring er muligt ved hjælp af:

 • koldt vand;
 • alkohol;
 • sodavand;
 • væske til fjernelse af lak (ikke baseret på acetone);
 • hydrogenperoxid;
 • særlige midler til rengøring af tæpper.

Lad os dvæle mere om metoden ved hjælp af en væske til fjernelse af lak, da det er den mest effektive. For at opnå den maksimale rengøringseffekt skal du følge instruktionerne nedenfor og ændre stoffet (som du arbejder på overfladen) så ofte som muligt - for at undgå at "krybe" sporene.

Tæpperensningsproces:

 1. Begynd rengøring skal følges ved at dyppe det forurenede område med en fugtig klud.
 2. Hvis lakken allerede er tørret, skrab det med en ske eller en kniv.
 3. Farve, der allerede har absorberet i stoffet, begynder at behandle med en væske for at fjerne lak.
 4. For at forhindre forurening fra fortynding, fugtes sporene med vand med jævne mellemrum.
 5. Fortsæt med at arbejde, indtil overfladen er helt rengjort.

Sådan fjerner du neglelak fra et tæppe

Der er andre måder at fjerne sådanne pletter på - det mest effektive er alkoholbaserede vaskemidler.

Vigtigt! Før du starter proceduren, skal du kontrollere, hvordan tæppefladen reagerer på et bestemt kemikalie. Du kan gøre det på et lille plot. Og husk at produktet ikke skal indeholde acetone.

Sådan fjerner du sporene fra jernet fra gulvtæppet

For at slippe af med små brændende på tæppet, kan du bruge en særlig blanding. For at gøre dette blandes et par skeer eddike, 50 gram talkum og to ristede løg. Den resulterende vrøvl knuse dine hænder og gælder for beskadigede områder. Efter opløsningen er tørret, fjern den med en stiv børste.

Sådan fjerner du et spor fra et strygejern på et tæppe

En anden effektiv måde at bekæmpe spor af jern på er brugen af ​​grovkornet sandpapir.

Sådan fjerner du spor fra jern på tæppet

For at fjerne et stort antal skorpioner fra tæppet, skal du muligvis trimme det øverste lag af luret eller sy en plaster. Hvis brændemærkerne er let mærkbare over for den generelle baggrund, skal du blot tørre dem med en vaskeklud (altid med metalspåner udefra) og behandle de brændte steder med linolie.

Sådan samles nåle fra et juletræ fra et tæppe

Hvis det er sædvanligt i dit hus at bruge naturlige gran til det nye år, så ved du, hvor ubehageligt det er at fjerne nåle fra træet i hele huset. Hvis der ikke er tæppe i stuen, så er gulvet nok til at feje det. Men for at rense tæppet, har du brug for en støvsuger. Først skal du samle alle rygsøjler og små nåle med hånden, og derefter gå i vakuum ved den laveste hastighed.

For at fjerne vedholdende affald (juletrænåle), skal tæppet sprøjtes med sodavand og støvsuges flere gange.

Sådan samles nåle fra et juletræ fra et tæppe

Sådan maskerer du et brændt sted

Først og fremmest er det nødvendigt at forsigtigt trimme bunken, hvilket giver en jævn overgang fra det intakte sted, så det ikke er meget mærkbart. Hvis bunken sidder fast i bunden, fjern derefter restprodukterne og hæld en transparent lim på plåstret. Efter at limen er let fastspændt, kan stedet genoprettes med andre klumper af snit, skåret fra steder, der ikke kan mærkes.

Hvis det beskadigede område er for stort, og tæppet er solidt og uden et tæppemønster, kan du lukke plasterområdet med samme slidstyrke.

Sådan maskeres en brændt plet på et tæppe

Moderne rengøringsmidler kan slippe af med forskellige pletter på gulvtæppet. Det vigtigste er at fjerne den maksimale mængde af forureningen hurtigt. Ved rengøring af tæppet fra viskøse blandinger (tyggegummi, lav, ler, lak) hjælper opløsningsmidlet 646 meget godt. Det opløses nemt og løst mest lakker og maling.

Som analog kan du bruge hvid ånd eller, hvis du kan få det, højoktant petroleum (flybrændstof). Med deres hjælp er det muligt at fjerne lige pletter fra olie eller mazut (tæpper eller polstring i bilen). Det skal dog huskes, at opløsningsmidler ikke kan anvendes på et syntetisk tæppe.

Folkerecept til hjælp (3 videoer)

Forskellige rengøringsmetoder (62 billeder)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 65 = 69