Ideoita pöydän asetteluun kotona: vaihtoehtoja eri tilanteisiin +88 kuvaa

Talon vieraat ovat aina mukana monenlaisissa ongelmissa. Joka kerta, kun haluan tavata omaperäisyyttä ja yllättää jotain. Koristele pöydän auttaa kaunista palvelua, joka koostuu tiettyjen sääntöjen etiketti. Jokaisen emännän tehtävä - osaa perusteellisesti kaikki ominaisuudet ja ottaa huomioon erilaiset vivahteet. Mutta kaikki eivät kiihtää tietoja koristeluun ja taulukoihin. Tämän artikkelin tarkoituksena on auttaa ja auttaa kaikissa tilanteissa.

Palvelevat tilanteesta

Aloitettaessa keskustelua monista säännöistä, joista taulukko on omilla käsillään, on syytä panna merkille kaikki perusasetukset, joita noudatetaan kaikissa tilanteissa:

 • Astiat tarjoilevien ruokien on oltava täysin puhtaita ja kuivia.
 • Huomiota ansaitsee pöytäliina - sen pitäisi olla värikäs ja täydellisesti silitys.
 • Laatikon tulee olla täysin samanlainen jokaiselle asiakkaalle.

Taulukkoasetukset kotona

jokapäiväinen

Hyvin usein kotona palveleminen suoritetaan saman periaatteen mukaisesti. Pieni muutos tapahtuu, jos tilaisuus on juhlava. Pöydän palvelusäännöt poikkeavat jokaisesta erityistilanteesta. Anna joitain vivahteita.

Aamiaiseksi

Se on hieno idea hemmotella rakkaitaan kauniisti tarjoillaan aamiaisella vapaapäivänä. Mutta sinun täytyy olla valmis siihen, että tämä ei ole yksinkertainen tapahtuma. Aluksi varaamme seuraavat tekijät:

 • Pöytä tulisi peittää pöytäliinalla, joka sopii huoneen koristeluun. Viime aikoina kankaista, jotka edustavat kankaan kangasta, on tullut muodikasta. Ne eivät peitä koko pöytää, vaan miehittävät noin kolmanneksen.

Pöytäliinan runner pöydällä

 • Keskiasento on tasainen levy, jossa munat on säädetty hienosti. Jos puu on aamiaista varten, syvä kulho asetetaan levylle. Valoisia tunnelmia voidaan kirkastaa astioissa.

Ideoita pöydän asetteluun kotona: vaihtoehtoja eri tilanteisiin +88 kuvaa

 • Seuraavaksi on aterian kierros. Oikealla on veitsi, jonka terä näyttää välttämättä levyltä. Pöydän lusikka on sen vieressä, jota seuraa teepussi. Vasemmalla puolella laita haarukkahampaat ylös ja sen takana lautasliina. Oikealla, kuppi kahvia, jossa on lautanen ja lusikka asetetaan vinottain.

Aamiaisen taulukkoasetus

Edelleen, kaikki ruoka, sen pöydällä on järjestetty seuraavalla tavalla: Ranskan malja, keksejä tai sämpylöitä pieni lautanen vasemmalle lävistäjä hieman ylempänä pohjalevyn, sokeri kaunis sokeri kulho, tukos rozetochki (molemmissa tapauksissa lusikka). Hyvän mielialan nostamiseksi laittaa kukat pieneen maljakkoosi.

Illalliselle

Tarpeeksi ominaisuus palvelee pöytää kotona illalliselle on älykäs pöytäliina. Astiat, sinun tulee varmasti pari levyt, koska useita ruokia tarjoillaan illalliselle. Levyjen koostumus on matala ja syvä. Keittolevy asetetaan yläpuolelta tasaiseksi. Keiton tarjoamista käytetään tureen. Pöydälle hän ottaa paikan, joka ei ole kaukana hostessista. Tässä tapauksessa hänelle on helpompaa kaataa ruokaa levyille.

Illallisen taulukkoasetukset

Laitteet on säädetty seuraavien periaatteiden mukaisesti: levyjen oikealla puolella oleva veitsi seuraa keitto- lusikkaa, jota seuraa haarukka vasemmalla puolella.

Illallisen taulukkoasetukset

Jos pöydällä on pikkupurtavaa, josta ei saa syödä, on tarpeen valmistaa erityisiä välipaloja. Öljyä käytetään öljykannessa tai pienessä lautasten pinnassa. Hänelle välttämättä menee pieni veitsi, mutta laaja terä.

Lounaan aikana lasillinen viini on sallittua. Tässä tapauksessa pullon juoma avautuu etukäteen ja asetetaan pöydälle.

Illallisen taulukkoasetukset

Illalliselle

Tässä tapauksessa anna esimerkki taulukon asetuksesta päivälliselle joka päivä, jossa on välipala ja yksi pääruoka. Kestää kaksi levyä, jotka asetetaan päällekkäin. Vasemmalla on tarpeen antaa kaksi haarukkaa ja oikealla kaksi veitsiä.

Ideoita pöydän asetteluun kotona: vaihtoehtoja eri tilanteisiin +88 kuvaa

Kaikkien etikettien sääntöjen mukaan sinun on käytettävä niitä laitteita, jotka ovat kauemmas levyiltä.

Tarjoilupöytä ruokailuohjelmaan

Seuraavaksi käsitellään lasit. Ne asetetaan diagonaalisesti oikealle tässä järjestyksessä:

 • viiniä varten;
 • samppanjaa varten;
 • vettä tai mehua.

Lasit viiniä ja samppanjaa varten

loma

Juhlallisen taulukon tarjoaminen astioiden sijainnin suhteen on täysin edellä kuvattu, mutta siinä on ominaisuuksia sisustuksen kannalta. Esimerkiksi on välttämätöntä valmistaa uuteen vuoteen liittyviä elementtejä tässä tapauksessa. Pöydän juhlavaan koristeluun sopii mielikuvitukselle ja luovuus.

Kuvitellaan useita tapoja, joilla taulukko asetetaan lomalle:

 • Asianmukaisen aiheen lautasliinat. Heidän apunsa ansiosta piquancy ja ylimääräinen juhlava tunnelma annetaan pöydän koristeluun. Jos työskentelet lautasliinoilla ja lisäät ne tiettyyn tapaan, vaikutus on täysin erilainen. Lisää niihin voi olla upeita pidikkeitä ja renkaita lautasliinoihin. Jos talossa ei ole yhtään, voit laittaa ne kristallilaseihin.

Lautasliinat juhla-pöydällä

 • Juhlaiset kynttilät. Avustuksellaan romantiikka ja juhlallisuus ovat varmoja. Älä pelkää, kynttilät näyttävät upealta juhla-pöydältä mistä tahansa syystä. Tässä on tarpeen kiinnittää huomiota kynttilöiden väriin. Valinnan tulisi olla sellainen, että ne olisivat sopusoinnussa pöytäliinan ja astioiden kanssa. Kynttilöiden sijainti pöydässä riippuu emännän fantasion lennosta.

Koristepöytä kynttilöillä

 • Koristeelliset hahmot. Näiden elementtien avulla voit parantaa pöydän juhlaa. Luvut valitaan suoraan loma-aiheeseen.

Pöydän koristelu

Videossa: sisustus ja taulukkoasetukset.

Tarjoaa kahta

Vietä romanttinen illallinen yhdessä - mikä voisi olla mukavampi? Vaikka puhumme naimisissa olevasta pariskunnasta, kynttilänvalo-illallinen muistuttaa miellyttävimmistä perhe-elämän hetkeistä.

Taulukkoasetukset kahdelle

Laitteiden järjestelyä tarkkaillaan välttämättä, mutta pöydällä on oltava elementtejä, jotka korostavat täydellisesti illallisen tarkoitusta. Kun palvelevat kahta, instrumentit on järjestetty siten, että tapahtuman osanottajat sijaitsevat vastakkain.

Taulukkoasetukset kahdelle

Tarjoaa 4 henkilöä

Pöydän koristelussa 4 henkilöä varten on noudatettava kaikkia yleisiä sääntöjä. Mutta on tarpeen kiinnittää huomiota siihen, miten vieraille vieraat pöydässä. Aterian osallistujat olisi sijoitettava joko pareittain vastakkaisille puolille tai kummallekin puolelle.

Taulukko 4 hengelle

Ideoita palvelemiseen

Vaikka etiketin perussäännöt ovat kussakin tapauksessa samat, tiettyjen kaavojen ja tekniikoiden avulla voit monipuolistaa pöydän koristelua ja jakaa ne tiettyihin ryhmiin.

yksinkertainen

Jotta taulukko olisi kauniisti sisustettu, ei ole välttämätöntä käyttää paljon rahaa. Yksinkertainen pöydän asetus voidaan koristaa melko tavallisilla ruokia. Jos kirkkaita lautasia ja lasia on, voit päästä heidän kanssaan. On melko hyvä, jos pöydällä on värillisiä ruokia.

Värikkäitä ruokia

Viime vuosina erittäin suosittuja yhtyeitä, joilla on vastakkainen väri. Tällaisten välineiden avulla on helpompi luoda mieliala tietyssä mielessä.

Ideoita pöydän asetteluun kotona: vaihtoehtoja eri tilanteisiin +88 kuvaa

Jos talon astiat ovat vain valkoisia, saat klassisen version palvelusta. Kaikki käytetyt elementit on välttämätöntä yhdistää, aluksi pöydällä ja viimeistelyllä lautasliinoilla.

Yksinkertainen taulukkoasennus

kaunis

Kaunista palvelua tarjotaan erikoistapahtumiin. Esimerkiksi aikuisten tai lasten syntymäpäivänä. Kuten muissa tapauksissa, sinun täytyy aloittaa pöytäliina. Kaunis palvelija poimii alkuperäisen tuotteen. No, jos talossa on useita tyyppisiä pöytäliinoja.

Kaunis koostumus voi olla vastakkainen. Eli jos pöytäliina on tumma, käytämme kevyitä ruokia ja päinvastoin.

Kaunis taulukkoasetus

Todella kaunista pöytää voidaan saavuttaa apuvälineiden avulla. Monet käyttävät paperituotteiden koristelua, mutta vaikutus on täysin erilainen. Käytä välttämättömiä tekstiilejä, jotka välttämättä vastaavat pöytäliinan sisustusta.

Kaunis taulukkoasetus

Monet valmistajat voivat ylpeillä tyylikkäistä tekstiilien sarjoista palvelemaan. On tarpeen suunnitella numero yksi per henkilö. Älä kuitenkaan jätä kokonaan paperipyyhkeitä. Ne on myös valittu yhteen tekstiiliyhdistelmään.

nykyaikainen

Mikä tahansa, pöydän koristelu on koko taidetta. Ideat voivat olla erilaisia, ja ne vaativat kuinka kauniisti palvella nykyaikaista pöytää. Mutta sinun tulee aina noudattaa perusvaatimuksia:

 • Taulukkoa ei voida erottaa erillään huoneen sisustuksesta.
 • Oikea moderni tarjoilu on aina ajan tasalla.
 • Astioiden voi olla epätyypillinen muoto tai moderni muotoilu.
 • Se ottaa myös huomioon tilaisuuden, joka on järjestetty lounas tai päivällinen.

Moderni taulukkoasetus

tyylikäs

Pöydän koristelu tiettyyn tyyliin toteutetaan siinä tapauksessa, että teemoitettu juhla on suunniteltu. Varmista, että otat huomioon esineiden ja materiaalien värin, muodon, tekstuurin, mistä valmistetut välineet ja tarvikkeet on tehty.

Tyylikäs taulukkoasetus

Valitun tyylin alla järjestetään erilaisia ​​salaattikulhoja, lautasia, teekannuja ja tarjottimia. Astiat valitaan myös ilmoitetun tyylin mukaisesti. He huomaavat, että tavallinen ruokalaji, jolla on oikein valittuja ruokia, voidaan esittää alkuperäisellä ja tyylikkäästi. Siksi tyylikkään taulun asettelun ja valikkorakenteen ajatus syntyy juhlan teemasta.

Ideoita pöydän asetteluun kotona: vaihtoehtoja eri tilanteisiin +88 kuvaa

alkuperäisen

Joskus sielu pyytää alkuperäistä pöydän asetusta. Tässä tapauksessa tarvitsemme kaikki perinteiset säännöt ja aloitamme kokeilla kaiken, mitä tulee käsiksi. Muuta värejä ja koostumusta. Alkuperäiset kontrastilevyt, jotka on sijoitettu toisiinsa, sekä epätavallisen taitettuja lautasliinoja.

Alkuperäinen taulukkoasennus

Omaperäisyyttä antavat myös pienet sisustuselementit. Jos syksy on, yritä näyttää sen työpöydälläsi. Voit esimerkiksi tehdä paahtoleipää vaaleanpunaisten lehtien muodossa. Uuden vuoden pöytään valmistelemme joulukuusia ja lumihiutaleita.

Alkuperäinen taulukkoasennus

Hedelmien tarjoaminen juhlapöydällä

Ennen kuin aloitat pöydän tarjoamisen hedelmillä, sinun on valmisteltava pieniä teräviä veitsiä leikkaamiseen. Olisi kiva varastoida työkaluja, joiden avulla voit leikata kiharaelementtejä.

veitset vihannesten ja hedelmien veistämiseen

Lisäksi hedelmäkilven koristelemisen yhteydessä noudatamme tiettyjä sääntöjä:

 • Banaaneja ja omenoita käytetään ne sitruunat sitruunamehulla. Tämä säilyttää alkuperäisen ulkoasunsa ja estää tummumisen.
 • Lisää mielenkiintoista hedelmäkilpi näyttää, jos se on koristeltu suklaamurskauksilla, sokerijauheella tai sitruunan tai oranssin kera.
 • Pähkinöitä, piparminttulehtiä tai kukka-terälehtiä käytetään koristamaan levyjä.
 • Hedelmää on syötävä kauniissa ruokalassa.
 • Hyvin usein kavereita käytetään hedelmäkilven koristelemiseen.

Tärkeä asia on se, että tarvitset vain tuoreita hedelmiä leikkaamiseen. Tällöin lautasantenni näyttää kauniilta pitkään.

Ideoita pöydän asetteluun kotona: vaihtoehtoja eri tilanteisiin +88 kuvaa

Laita hedelmä leikattu levy voi olla eri muodoissa. Useimmiten käytetään kuumetta, lintuja, perhosia, torneja. Lasten ruokalaji on säädetty satu-sankarina. Hedelmien juhlavuonna voit asettaa maamerkkinä päivämäärän. Pöydän tarjoaminen kotona, jonka kuva on alla, kertoo vaihtoehdoista hedelmän leikkaamiseksi.

Hedelmien viipalointi

Videossa: 5 lifhaks kuinka kauniisti leikata hedelmiä.

Suuria astioita pöytäkäyttöön

Suuri lautasen muotoilu on tärkein paikka koostumuksessa. Sen päälle on välttämätöntä laittaa kaikenlaiset levyt, joita käytetään juhla-aikana. Ulkonäönä tarjoileva astia voi poiketa muusta astiasta, tämä vaihe antaa omaperäisyyden juhlan koristelulle.

Suuria astioita pöytäkäyttöön

Suuri levy voidaan valmistaa kalliimmista materiaaleista: hopeasta tai tummasta posliinista, mutta kokonaiskuvan on välttämättä yhdistettävä.

Ideoita pöydän asetteluun kotona: vaihtoehtoja eri tilanteisiin +88 kuvaa

Aseta astiat erilleen toisistaan ​​vähintään 50 cm: n etäisyydellä ja pöydän reunan suhteen - 1 cm. Levykelkan irrotus vain ennen kuin annat jälkiruokaa.

Suuria astioita pöytäkäyttöön

Pöydän tarjoaminen lukuineen

Pöytäkoristeiden perinteiset ja korvaamattomat elementit ovat erilaisia ​​kuvioita, jotka koostuvat lautasliinoista, mini-figurineista ja kynttilöistä. Monta vaihtoehtoa on tarjolla, mutta useimmiten luvut valitaan lomien teeman mukaan. On myös oikein käyttää maljakoita kukkakimppujen kanssa.

Pöydän koristelu

Lasipöydän tarjoaminen

Lasipöytä on itsessään kaunis. Palvelematta sitä ei ole kovin kätevää käyttää pöytäliinaa, koska se liukuu ja liukuu jatkuvasti. Kiinnitämme huomiota tiettyihin vinkkeihin, jotka auttavat luomaan juhlapöydän, jossa on lasipinta.

Lasipöydän tarjoaminen

Pöydän tekstiilejä on tehtävä lautasliinoina. Tämä varmistaa epämiellyttävän lasin äänien poistamisen, kun käytät laitteita ja välineitä ja epämiellyttäviä tuntemuksia kylmässä lasipinnassa koskettaessa.

Ideoita pöydän asetteluun kotona: vaihtoehtoja eri tilanteisiin +88 kuvaa

Huomiota kiinnitetään myös eleganssin ja kauneuden palve- luun. Tekstiilien avulla piilotetaan osa, joka näkyy pöydän yläosassa, eli vieraiden polvien ja jalkojen läpi. Tavallisten lautasliinojen lisäksi lasipöydän päällinen voidaan peittää liinalla polulla.

Lasipöydän tarjoaminen

Tarjoiluvihjeitä

Lopuksi haluaisin huomata joitain sääntöjä, joilla on tietty arvo palvelemisessa:

 • Jos ateria ei ole valmis, laitteet on järjestetty seuraavalla tavalla: kahvat sijaitsevat pöydällä, ja vyöt ovat levytilaa.
 • Jos haluat päästä pois tiskin takana, ja prosessi ei ole valmis, laitteet päällekkäin levyn poikittain tavalla: hampaat haarukka haluavat vasemmalle, ja veitsen kärki oikealle puolelle.
 • Siinä tapauksessa, että ateria on valmis ja valmis seuraavaan ateriaan, veitsi ja haarukka asetetaan toisiinsa yhdensuuntaisesti hieman oikealle, suunnilleen tunnin käden asemassa kuvioissa 4 ja 5.
 • Jos olet lopettanut keitto, laita lusikka ruokalusikalle, joka symboloi valmiutta kuluttaa seuraavia astioita.
 • Lautasliina tuolille osoittaa, että vieras jätti hetken ja jos se jätettiin lautaselle vasemmalle, sitten ateria on valmis.

6 tapaa taittaa paperipyyhkeitä (1 video)

Mielenkiintoisia esimerkkejä (88 kuvaa)