Kertas dinding moden untuk bilik tidur – keindahan dan keselesaan pangsapuri (+38 foto)

Kertas dinding moden untuk bilik tidur – keindahan dan keselesaan pangsapuri (+38 foto)

Pilih kertas dinding di dalam bilik tidur - ia bukan satu tugas yang mudah. Untuk memastikan hasilnya tidak kecewa, dan bilik telah memperolehi borang yang diingini, anda perlu memilih kertas dinding dengan berhati-hati dan sengaja. Bilik tidur adalah bilik peribadi di mana seseorang berehat, beristirahat dari gangguan kehidupan seharian. Apabila mencipta reka bentuk dalaman bilik tidur, pertimbangkan bahawa ia harus menyesuaikan diri untuk berehat, ketenangan dan tidur yang tenang. Ia tidak mencukupi untuk mengambil perabot yang selesa dan bunyi dan menghias bilik dengan aksesori.

Reka bentuk bilik bergantung pada gaya dan warna kertas dinding. Pilih trellis yang moden dan bergaya di bilik tidur tidak begitu mudah.

kertas dinding di dalam bilik tidur

Hiasan dinding - tahap kerja pembaikan yang sangat penting. Pilihan permaidani pada giliran terakhir boleh menjadi masalah besar. Mengambil kertas dinding di bawah dalaman siap, anda tidak boleh meneka warna atau tekstur bahan tersebut. Apa pun idea yang akan dikunjungi kepala anda, anda perlu melakukan semua yang betul. Hiasan dinding dengan kertas dinding mesti dikekalkan dalam gaya yang sama dengan semua unsur di dalam bilik. Jadi apa bahan yang harus digunakan untuk melekatkan dinding agar sesuai dan harmoni sesuai dengan semua elemen dalam reka bentuk bilik tidur?

kertas dinding di dalam bilik tidur

Jenis kertas dinding dan ciri-ciri mereka

Dia menghabiskan sebahagian besar hidupnya di bilik tidur. Mewujudkan reka bentuk, anda perlu menjadikannya selesa dan selesa mungkin. Peranan penting dalam hal ini ialah pemilihan kertas dinding. Di ruang tamu, anda boleh membuat reka bentuk yang menakjubkan dari gabungan dua atau tiga jenis bahan kemasan - kertas dinding, plaster dan panel. Tetapi untuk bilik tidur, lebih baik menghiasi dinding dengan kertas dinding. Terima kasih kepada mereka, bilik akan kelihatan lebih hangat dan lebih selesa.

Pilihan yang tidak ternilai untuk bahan penamat untuk bilik tidur akan membawa kepada kejutan yang tidak menyenangkan apabila dinding bilik dihiasi dan kertas dinding disisipkan.

kertas dinding di dalam bilik tidur

Terlalu bunga cerah atau kecil corak, Gabungan berkualiti rendah atau tidak tepat dua jenis kertas dinding hanyalah sebahagian kecil daripada kesilapan yang dibuat semasa pemilihan bahan untuk membuat pedalaman. Pemilihan bahan dan cara untuk melekat kertas dinding mesti dilakukan dengan sengaja, dengan mengambil kira semua maklumat dan kemungkinan nuansa. Apakah trellis untuk memilih untuk mengelakkan masalah?

kertas dinding di dalam bilik tidur

Kertas sebagai asas

Pertama sekali, anda perlu menentukan jenis dan ciri-ciri bahan di mana trellises dibuat. Hiasan dinding dengan kertas dinding kertas adalah pilihan yang paling biasa. Bahan semacam itu boleh menjadi beberapa jenis. Wallpaper dalam satu lapisan mempunyai permukaan licin, kertas dinding yang tersemperit dua atau tiga lapisan mempunyai corak yang indah timbul. Corak ini juga boleh digunakan untuk asas kertas atau substrat dengan cat.

kertas dinding di dalam bilik tidur

Gluing kertas adalah mudah. Masa untuk menyelesaikan bilik tidak mencukupi, sebagai tambahan, bahan ini mesra alam. Pelbagai jenis varieti yang diwakili dalam pasaran pembinaan merumitkan pilihan pengguna.

Warna, tekstur, saiz - semua ini mesti diambil kira semasa membeli kertas kertas. Kertas dinding yang dipilih dengan tepat menghairankan mengubah dalaman yang paling biasa.

kertas dinding di dalam bilik tidur

Untuk ruang tamu, sebagai pilihan, anda boleh memilih kertas dinding gelap dengan corak warna terang. Atau gunakan variasi kuning - sebagai latar belakang utama, dan gunakan gelap sebagai panel untuk kontras atau sebagai idea yang unik - untuk membahagikan ruang bilik ke dalam zon. Pilihan warna primer adalah berdasarkan kesesuaian zon atau pilihan dari tuan rumah.

kertas dinding di dalam bilik tidur

Satu-satunya kelemahan versi kertas adalah kerapuhan dan penunjuk kualiti rendah. Mana-mana kerosakan mekanikal atau cahaya matahari yang terang membawa kepada kehilangan penampilan dan integriti kertas dinding kertas. Lebih baik memilih bahan yang lebih tahan lama dan tahan lama. Tetapi, jika ada orang yang cenderung kepada alergi atau kanak-kanak kecil di rumah, memberi keutamaan kepada kertas dinding kertas.

Vinyl, interlining dan tekstil

Apakah trellis yang akan membantu menghiasi bahagian dalam bilik tidur? Anda boleh menggunakan kertas dinding vinil atau boleh dibasuh - ia lebih tahan lama dan tahan terhadap bahan pencemaran. Oleh kerana itu, mereka sering digunakan di pedalaman dapur dan ruang tamu.

Untuk bilik tidur, kertas dinding vinil tidak boleh dipilih. Kertas dinding sedemikian lebih baik untuk lem dinding bilik dengan tahap pencemaran yang tinggi dan kehadiran sistem pengudaraan udara, seperti kertas dinding vinil tidak membenarkan udara.

kertas dinding di dalam bilik tidur

Menggunakan kertas dinding bukan tenunan untuk lukisan akan mengubah reka bentuk bilik tidur atau ruang tamu pada bila-bila masa, tanpa kertas dinding papan lapis. Struktur mereka sedemikian rupa sehingga membolehkan anda untuk menahan banyak penipisan. Gali mereka yang paling mudah - struktur mereka lebih anjal, yang memudahkan penjajaran permaidani di dinding semasa perekat. Di samping itu, kertas dinding jenis ini tidak mengganggu "pernafasan" dinding bilik.

kertas dinding di dalam bilik tidur

Kertas dinding tekstil mempunyai asas kertas tanpa tenun, yang menjadikannya mudah untuk lem mereka di dinding. Ini adalah pilihan yang ideal untuk menyembunyikan semua ketidakteraturan dan kekasaran dinding. Tetapi untuk gam dengan bahan seperti itu agak sukar, jadi lebih baik untuk mempercayai ahli-ahli.

Kertas dinding tekstil berkumpul di permukaan habuk dan kotoran. Oleh itu, mereka memerlukan pembersihan basah berkala. Untuk bahan semacam itu, anda perlu mengambil penjagaan yang lebih baik, dua kali sebulan untuk melakukan pembersihan basah dinding.

kertas dinding di dalam bilik tidur

Bahan penamat bukan standard

Bahan gabus telah memenangi pasaran pembinaan kerana ciri-cirinya. Ia adalah bahan yang mesra alam dan semula jadi. Ia digunakan bukan sahaja untuk memanaskan lantai, ia digunakan sebagai kertas dinding. Ia tidak boleh terpaku, tetapi dipasang pada kuku atau panel. Satu-satunya kelemahan adalah pilihan warna yang sedikit. Kertas dinding gabus paling baik digunakan untuk dapur atau lorong, dan di ruang tamu yang digunakan sebagai hiasan tambahan.

Jarang sekali, tetapi mereka boleh digabungkan dengan kertas dinding lain apabila menghiasi bilik tidur.

kertas dinding di dalam bilik tidur

Menamatkan dinding dengan bahan gentian kaca akan melindungi ruang dan melindungi dinding dari kemungkinan kebakaran. Kehidupan bahan penamat seperti ini adalah 30 tahun. Untuk lem mereka tidak sukar, di samping itu, kertas dinding itu akan berjaya menyembunyikan semua kecacatan dinding disebabkan kelegaannya.

kertas dinding di dalam bilik tidur

Kertas dinding cair

Kecenderungan fesyen dalam reka bentuk dalaman membolehkan plaster hiasan untuk memimpin dengan tegas. Plaster hiasan, yang asasnya terdiri daripada serat selulosa dan komponen mengikat, dipanggil kertas dinding cecair. Dalam bentuk siap mereka dijual bersama dengan alat yang diperlukan untuk bekerja.

Kertas dinding cecair sutera sering digunakan untuk ruang tamu. Bahan penamat ini mempunyai tahap penyerapan bunyi yang tinggi, tidak tertakluk kepada perubahan di bawah pengaruh cahaya matahari langsung.

kertas dinding di dalam bilik tidur

Mereka adalah paling mudah untuk lem, dan kawasan yang rosak dengan mudah boleh diturap dengan sisa-sisa campuran. Sendi butt tidak hadir, dan permukaan dinding tidak perlu diratakan terlebih dahulu. Dinding menghias dengan bahan ini akan menjimatkan masa dan wang. Reka bentuk dinding boleh dibuat digabungkan menggunakan beberapa warna kertas dinding.

kertas dinding di dalam bilik tidur

Untuk bilik tidur kecil, penggunaan bahan tersebut akan memudahkan tugas pemanasan dinding. Dan di dalam bilik yang lebih luas, lebih baik menggunakan bahan penamat seperti dua atau lebih warna untuk membuat reka bentuk lebih mewah dan mahal. Plaster hiasan pada selulosa boleh disediakan secara berasingan daripada campuran kering dan bahan bakar - akhbar lama, benang, bulu kapas. Warna asas dilampirkan pada warna khas, yang boleh dibeli di mana-mana kedai pembinaan.

kertas dinding di dalam bilik tidur

Foto dan imej 3D

Untuk mencipta reka bentuk yang unik di dalam bilik tidur dan merealisasikan sebarang idea dan fantasi, anda boleh menggunakan pelbagai jenis kertas dinding. Mana-mana landskap, gambar atau poster dengan filem kegemaran anda boleh diubah menjadi trellises dan digunakan untuk menghiasi salah satu dinding di dalam bilik.

Selalunya, kertas dinding dengan landskap bandar digunakan untuk ruang tamu.

kertas dinding di dalam bilik tidur

Wallpaper foto dengan watak kartun sesuai untuk menghias kanak-kanak. Wallpaper dengan bingkai dari filem kegemaran anda, dengan kereta kegemaran anda atau kapal angkasa fantasi, anda boleh menghiasi bilik tidur remaja. Untuk bilik tidur utama, anda boleh memilih pilihan yang berbeza untuk wallpaper foto. Sebagai contoh, imej bunga diletakkan di atas kepala katil. Kertas dinding yang popular dan bergaya - dengan imej alam semula jadi di semua dinding. Ia adalah untuk mewujudkan ilusi ruang terbuka di dalam bilik.

kertas dinding di dalam bilik tidur

Teknologi 3D membolehkan anda mencipta ilusi imej tiga dimensi. Kertas dinding sedemikian boleh digunakan di pedalaman ruang tamu, bilik tidur dan bahkan di dapur. Untuk membuat wallpaper 3D anda boleh memilih mana-mana imej - bunga, abstrak, ruang, landskap bandar. Untuk membuat imej 3D, bahan yang berbeza digunakan. Kertas dinding standard dan panorama 3D dibuat berdasarkan kertas. Untuk pendarfluor dan LED, gunakan perlindungan vinil khas dengan lampu latar.

Kertas dinding terpaku diperlukan dengan tepat, mengikut arahan pengilang. Adalah lebih baik untuk menjemput pakar untuk pelekat, kerana kertas dinding 3D - keseronokan tidak murah.

kertas dinding di dalam bilik tidur

Apabila memilih imej untuk wallpaper 3D, lakukan dengan bijak. Untuk memahami imej yang sesuai dengan harmoni ke pedalaman bilik tidur, gunakan katalog foto yang siap projek. Ia tidak sukar untuk mencari imej, tetapi sukar untuk memasuki bahagian dalam bilik dengan betul. Pilihan sejagat adalah bunga. Ini adalah salah satu jenis kertas dinding 3D yang popular. Imej bunga adalah relevan untuk mana-mana bilik - dapur, ruang tamu, pejabat, bukan sahaja untuk bilik tidur.

kertas dinding di dalam bilik tidur

Tidak peduli betapa cemerlangnya idea anda, anda harus memilih imej dengan minda. Pilihan imej 3D bergantung pada saiz bilik. Untuk imej 3D tidak ditekan oleh dimensinya, di dalam bilik tidur kecil, lebih baik menggunakan imej isipadu sebagai panel atau unsur hiasan dinding. Di dalam bilik tidur yang luas untuk melekat kertas dinding 3D, anda boleh mengambil seluruh dinding, tetapi untuk semua dinding di dalam bilik tidur, anda tidak boleh menggunakan pilihan ini.

kertas dinding di dalam bilik tidur

Di kepala katil anda boleh meletakkan panel kecil dengan bunga dalam nada lembut. Varian pendaftaran seluruh dinding dengan kertas dinding bunga akan mewujudkan suasana yang selesa di dalam bilik. Sejambak bunga atau penyebaran kelopak dalam nada yang lembut digunakan untuk dinding kosong di seberang tempat tidur.

Gambar alam semula jadi dan bunga panorama akan sesuai dengan mana-mana bahagian dalam - dari klasik hingga ke kemodenan.

kertas dinding di dalam bilik tidur

Tetapi apa sahaja idea yang masuk ke dalam fikiran anda, jangan lupa bahawa bilik tidur itu dimaksudkan untuk bersantai. Oleh itu, pilihan permaidani dengan imej mudah atau 3D mesti dilakukan secara sengaja dan berhati-hati, tidak terlalu terbawa dan mengambil kira gaya umum bilik tidur.

kertas dinding di dalam bilik tidur

Makna warna di pedalaman

Warna di pedalaman memainkan peranan yang sangat penting. Apabila memilih bahan penamat, perlu mengambil kira pengaruh warna pada kesejahteraan dan suasana hati seseorang. Warna hangat menghangatkan, jadi gunakan warna sejuk sebaik-baiknya dengan kombinasi warna-warna cerah, hangat dan disenyapkan. Yang paling popular adalah warna kuning air. Tetapi bilik tidur yang terlalu ringan akan mengganggu mood untuk tidur. Untuk sedikit cairkan warna cahaya, gunakan kombinasi dua warna - hangat gelap dan ringan hangat.

kertas dinding di dalam bilik tidur

Warna kelabu sempurna harmoni dengan oren terang dan merah panas. Warna hitam boleh digunakan dalam pasangan dengan krim, krim atau limau sejuk. Tints berwarna biru boleh dicairkan dengan warna pucat ungu dan dakwat.

Bilik tidur dalam nada hijau akan kelihatan selesa, jika penggunaan utama adalah hijau paya atau warna teh hijau.

kertas dinding di dalam bilik tidur

Pilihan permaidani dalam warna perabot adalah berdasarkan kontras - ia akan menjadikan pedalaman mewah, estetika dan harmoni. Apa warna untuk dipilih - terpulang kepada anda. Perkara utama adalah bahawa bilik kelihatan keseluruhan dan harmoni.

Videogallery

Galeri Foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

25 − 24 =