Caracteristicile utilizării ușilor ușoare în interior: o varietate de opțiuni | 70 de fotografii

Caracteristicile utilizării ușilor ușoare în interior: o varietate de opțiuni | 70 de fotografii

În ușile interioare, două funcții importante în designul interior sunt perfect combinate: funcționale și decorative. Construcțiile de uși asigură zonarea tematică a apartamentului, elimină sunetele inutile și joacă un rol estetic important. Acum, magazinele oferă o gamă largă de uși diferite, care diferă în funcție de culoare, formă, stil și textura materialului.

Ușile ușoare din interiorul unei case sau apartamente au un aspect foarte original, au avantaje și dezavantaje de utilizare. Principalul lucru este să alegeți un model potrivit pentru o cameră specială. În acest articol vom lua în considerare ce ar trebui să fie luate în considerare atunci când alegeți ușile interioare luminoase, ce nuanțe de a oferi preferințe în funcție de această sau acea decizie de proiectare.

Ușă interioară ușoară în interior

Avantajele și dezavantajele ușilor ușoare

Cu câțiva ani în urmă, în producția de uși de interior, au fost folosite modele standard de uși. Gama de culori a modelelor a fost de asemenea limitată - era aproape imposibil să se găsească combinații non-standard de culori strălucitoare. Un fenomen universal în perioada sovietică era ușile albe. De-a lungul timpului, situația de pe piață sa schimbat în direcția opusă - tablourile albe fără față, înlocuite cu construcții laconice întunecate.

Astăzi, ușile strălucitoare din interiorul apartamentului sunt din nou la modă. Nu par a fi triști sau cumva fără chip. Bej, maro deschis, gri proiectează extinse vizual spațiul camerei, dau designului o completitudine logică. Puțini oameni știu ce avantaje au astfel de desene, dar un lucru este adevărat: ele par a fi eficiente cu orice decizie stilistică.

Una dintre caracteristicile ușilor ușoare este versatilitatea lor. Designerii asigură faptul că albul este combinat cu toate celelalte culori, ceea ce nu se poate spune despre ușile întunecate.

Usa albă în interiorul apartamentului

Albul este o culoare neutră care poate avea un anumit ton, în funcție de paleta de culori a pereților, podelei și mobilierului. Această nuanță transmite perfect lumina naturală. Nu trebuie să cheltui bani pe decorarea suplimentară a foii de ușă, pentru că chiar și fără un design de ușă se potrivește perfect în interiorul camerei de zi, dormitor sau pepinieră.

Usi albe din interiorul livingului

Interiorul cu usi usoare indeplineste criteriile moderne pentru functionalitatea spatiilor de locuit. Puteți instala acest tip de foaie de ușă în camere cu laminat, covor, parchet și alte tipuri de pardoseli. De remarcat, de asemenea, un fapt atât de important ca o combinație optimă de modele similare cu subiecții albi ai unui interior (rame de ferestre, mobilier, partiții decorative).

O altă caracteristică distinctivă a ușilor ușoare din interiorul apartamentului este ușurința lor, designul aerisit.

Usa alba cu sticla in interior

Majoritatea apartamentelor din clădirile rurale înalte nu se pot lăuda cu o suprafață mare și singura opțiune adevărată în acest caz este folosirea de culori deschise în design. Ele nu fac situația să se înrăutățească și să contribuie la o distribuție mai competentă a spațiului liber.

Ușile ușoare sunt, de asemenea, caracterizate prin caracterul practic. Mulți oameni se vor grăbi să conteste această afirmație, deoarece obiectele interioare de culoare albă sau bej necesită o îngrijire constantă. Cu toate acestea, acest lucru nu este în întregime adevărat. Pe geamurile de ușă albe, acumulările de praf nu sunt la fel de vizibile ca și cele întunecate. 

Usi interioare alb interior

goodies

Ca orice design, ușile interioare interioare din interior au avantaje și dezavantaje ale funcționării. Specialiștii disting următoarele avantaje practice:

  • Dacă interiorul camerei este supraîncărcat cu mobilier greoi, ușa albă va face camera mai liberă și mai ușoară.
  • Bej, alb, maro deschis și chiar și gri în interior întotdeauna arată foarte original și frumos. Ele sunt potrivite pentru toate tipurile de spații, cu excepția birourilor în stil strict de afaceri.
  • În spațiul limitat al dormitorului, cea mai bună soluție este utilizarea ușoară a ușilor. Pentru a obține efectul maxim de lărgire, recomandăm să acordați atenție modelelor cu o suprafață lucioasă.
Usa albă din interior
Ușile ușoare fac chiar și o mică cameră mai spațioasă

contra

Dezavantajele acelorași modele de ușă ale culorilor luminoase sunt marmura lor, din cauza căreia trebuie să monitorizați constant curățenia pânzei. Dar produsele de uz casnic moderne vă permit să scăpați rapid și ieftin de o varietate de contaminanți.

Unii consideră că culoarea albă este prea simplă și banală, mai ales pentru designul cartierelor de locuit. Aici merită luate în considerare preferințele personale ale locuitorilor și interesele acestora în ceea ce privește designul interior. Să notăm că o ușă albă nedespărțită poate fi înrobită cu ajutorul unor plăci de culori strălucitoare și forme complicate.

Usi albe cu platbande contrastante

Culori populare ale ușilor în culori deschise

O gamă largă de soluții color poate confunda cumpărătorii. Atunci când alegeți, este necesar să vă bazați pe preferințele personale, schema globală de culori și dimensiunile camerei. Acest lucru se aplică ușilor ușoare, fotografiile cărora vor fi prezentate în continuare. Vom lua în considerare cele mai comune tipuri de design - nuanțe albe, gri, bej și verde ale ușilor interioare. Dacă decideți asupra unuia dintre aceste exemple, știți că pot fi ușor decorate cu inserții de sticlă sau vitralii.

alb

După cum am spus deja, culoarea albă este universală pentru decorarea încăperilor de locuit. Se potrivește perfect cu diverse materiale: cu piese din lemn, plastic și metal. Această culoare neutră va arăta grozav în camera nou-născutului, în dormitor și pe coridor.

Usi interioare alb interior

Recent, combinația dintre podea albă și ușile albe în decorarea holurilor, bucătăriilor și camerelor de zi spațioase este foarte populară.

Usi albe și podea albă

Atunci când alegeți o ușă interioară, acordați o atenție deosebită calității materialului principal. Modelele cele mai durabile și practice sunt realizate din cenușă albă solidă sau din stejar alb. Cu toate acestea, ele sunt foarte scumpe. Acest design va fi un ornament al unei case de țară sau al unui birou respectabil, realizat în stilul high-tech sau minimalismului.

Uși din aluminiu cenușii în interior
Fotografia prezintă o ușă din cenușă albă

gri

Dacă doriți să alegeți cea mai universală variantă de design interior, atunci, fără ezitare, cumpărați ușile interioare gri. Astfel de modele arată elegant și oferă o coincidență strictă întregului design al camerei. Aceasta este cea mai apropiată de opțiunea clasică de ușă închisă.

Porți gri în interior

Cu toate acestea, astfel de uși au o serie de limitări:

  • Culoarea gri reduce vizibil spațiul - nu se recomandă utilizarea în zone mici.
  • Pe fundalul zidurilor întunecate ale acestor tipuri de uși arata plictisitor (este mai bine dacă în designul camerei vor predomina nuanțe luminoase).
  • Compozițiile de culori gri, maro și negru pot provoca emoții negative.
Usi gri in interior bej
Usile gri sunt mai bine combinate cu culori mai vii

Nuanțe de maro

Umbra copacului pare potrivit într-o varietate de stiluri și creează o atmosferă confortabilă în cameră. Usile usoare arata natural si ecologic, dar, in functie de substrat, difera in proprietatile lor estetice. Acest grup include nuanțe de culoare maro deschis, bej și auriu. Rețineți că această opțiune este potrivită atât pentru uși de interior cât și pentru intrare.

Usa maro din interior

Umbra de culoare brună are lemn de mesteacan, zada, fag și cireș. Ușile realizate în această culoare se vor potrivi perfect interiorului clasic sau folclor al livingului, holului și chiar dormitorului. Dacă sunt proiectate corespunzător, acestea vor fi un plus bun pentru designul modern, dar acest lucru va trebui să funcționeze cu decorul.

Ei spun că pentru confortul prezent în sufragerie sunt necesare ușile interioare de culoare brună deschisă. Aur, cenușă, lapte, bej - astfel de produse vă vor aduce confort și căldură în casă.

Usile usoare maronii din interior

bej

Bejurile interioare de bej au caracteristici externe și funcționale similare cu modele de culoare gri. Nu trebuie combinate cu mobilier de culoare neagră sau de culoare închisă de scorțișoară. Dacă pentru tine bej ușa este singura soluție, vă recomandăm pentru a echilibra compoziția plintei luminoase și pervazuri în tonul unuia dintre elementele de interior. În clădirile cu pereți verzi, acest tip de construcție va arăta deosebit de avantajos.

Begi uși în interior

Fotografia de mai jos prezintă un exemplu de interior cu uși bej. O excelentă adăugire la pânzele unei astfel de nuante calde va fi gri deschis sau alb.

Bej ușile interioare

aur

Ușile interioare din aur strălucitoare reprezintă o parte integrantă a designului modern și istoric (clasic, baroc, țară). Ele dau camerei un aspect maiestuos și uimesc oaspeții acasă. Într-o compoziție cu pereți de o nuanță similară, această structură a ușii se îmbină într-un singur întreg, ceea ce face ca decorarea exterioară să fie deosebit de profundă și armonioasă.

Ușa de Aur din interior

Această abordare de proiectare este tipică pentru proiectarea încăperilor cu o lipsă de lumină naturală. După cum știți, culoarea galbenă influențează pozitiv sistemul nervos și aduce la viață mici plăceri de viață.

Ușă interioară pentru aur

Nuanțe de verde

Combinația dintre pereții colorați și ușile neobișnuite reprezintă o nouă tendință în designul interiorului. Cu toate acestea, pentru a proiecta ușile, se recomandă utilizarea unor nuanțe mai neutre, cum ar fi verde, gri și albastru. Dacă intenționați să utilizați această idee, asigurați-vă că toate culorile din cameră nu "concurează" între ele.

Ușa verde din interior

Ușile interioare verzi, în compoziție cu pereți roșii, au devenit mult timp un clasic. Recepția este minunată pentru camere cu tavane mici și câteva uși, situate la o distanță egală.

Datorită contrastului de culoare ascuțit, spațiul crește vizibil, după cum se poate vedea în exemplul de mai jos.

Porți verzi și pereți roșii

Pe videoclip: cinci sfaturi simple atunci când cumperi o ușă de interior.

Uși ușoare în diferite stiluri

Până în prezent, piața are numeroase opțiuni diferite pentru uși și tablouri la prețuri accesibile. Materialul de fabricație, design și culoare au o importanță deosebită în alegerea ușilor pentru interiorul finit, întrucât este necesar să se țină seama de particularitățile acestui stil de decorare.  

Nu uitați de compatibilitatea culorilor - deci, decorați-vă interiorul într-un stil modern sau stil din Provence, uitați de decorul plin de culoare, culori strălucitoare și forme neobișnuite. Pentru a nu pierde cu designul, alegeți ușile albe. Acestea armonizează aspectul în diferite stiluri și direcții, nu distorsionează unitatea spațiului interior.

Stilul scandinav

Componenta principală a stilului scandinav este de culoare albă, precum și dimensiuni mici de camere. Pentru expansiunea spațială, sunt utilizate ușile de culoare deschisă, care fac spațiul de locuit luminoasă și aerisit. Stilul scandinav este aproape de natura, dar are o caracteristică distinctivă - linii clare în design, un minim de mobilier și un nivel ridicat de iluminare. Se caracterizează printr-o combinație de alb cu metal, sticlă și alte detalii speculare.

Usi în stil scandinav în interior

minimalismul

Acest stil diferă de locația reală a obiectelor din cameră, folosind iluminarea puternică și un număr minim de elemente decorative. Laconicitatea ușilor ușoare se potrivește perfect acestui interior și îi adaugă o aromă deosebită.

Usi de interior in stil minimalist

Culoarea albă în stilul minimalismului vă permite să creați o impresie generală a spațiului liber fără restricții artificiale (partiții, pete de culoare închisă). De aceea, chiar și odată cu instalarea ușilor maro și negre, aruncați o privire mai atentă asupra plăcilor alb și a plăcilor sau a frizelor de tavan.

Usi de interior in stil minimalist

clasic

Elementul dorit al designului clasic al spațiilor de locuit sunt ușile ușoare. Ei descriu favorabil eleganța și măreția clasicismului, aduc unicitate stilului de epocă. Dacă vă uitați la imaginile istorice ale interiorului palatelor din secolele trecute, este puțin probabil să găsiți uși întunecate. În trecut, modele ușoare de ușă au fost decorate cu accesorii de aur, stuc și sculpturi. Acum, aceste elemente sunt folosite și la crearea unor modele.

Usi de interior in stil clasic

Combinări de culori

Cel mai bun mod de a combina culorile întunecate și luminoase în interior? Ușile interioare albe și bej sunt combinate cu majoritatea variațiilor posibile ale culorilor pereților și pardoselilor. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că, atunci când decorați camera complet în alb, ar trebui să abandoneze utilizarea de modele de uși întunecate.

Pentru a nu perturba unitatea compoziției, alegem pânzele de o nuanță similară (lăptoasă, culoarea fildeșului, gri, maro deschis).

Usi de interior cu o nuanta de lapte intr-un interior usor

Ușile ușoare se potrivesc perfect și în interiorul culorilor contrastante. În astfel de cazuri, alegeți ușile bej sau albe - acestea fac vizual mai ușoară și mai aerisită, evidențiază bogăția culorilor strălucitoare, adâncimea purpurii, verde și albastru.

Uși ușoare și pereți întunecați

Dacă doriți, puteți crea un design clasic mediteranean în camera dvs. de zi - acest lucru este facilitat de un aranjament competent de combinație de culori albastru și alb.

Usi ușoare și ziduri albastre

Nu este necesară completarea podelei din lemn de culoare închisă cu ușile de aceeași culoare și textura. Un astfel de interior va juca cu culori noi dacă decideți să instalați o ușă albă și diverse elemente decorative.

Vă recomandăm să decorați ușile cu vitralii, panouri oglindă, accesorii interesante, decorați deschiderea cu o carcasă specială închisă.

Uși ușoare cu vitralii

Decorarea interioară independentă a unei locuințe necesită cunoștințe și abilități deosebite în lucrul cu flori și texturi. Ușile ușoare - aceasta este o variantă universală a designului camerei, dar aici depinde foarte mult de umbra corectă. Nici un element nu ar trebui să iasă din compoziție și să distrugă unitatea stilului.

Sfaturi pentru designeri cu privire la alegerea ușilor (2 filme)

Uși în diferite culori (70 fotografii)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 4 = 4