Tips för att skapa ett litet rum med foto tapeter – hur man “flyttar” väggarna

Tips för att skapa ett litet rum med foto tapeter – hur man “flyttar” väggarna

City lägenheter, särskilt den gamla layouten, har ofta rum i ett litet område. Om du inte bryr dig om att dekorera inredningen, kommer problemet med visuell expansion av utrymmet, så att väggarna säkert kommer att krossas. Så vad kan man göra? Du kan välja kompakta möbler av tysta färger och klara ordna det, så att det finns utrymme för rörelse i rummet.

Det finns flera "artful" designtekniker som hjälper till att lösa problemet med ett litet utrymme i lägenheten.

väggpapper i ett litet rum

Inredning är bättre att dekorera i ljusa färger. Huvud tapeter för ett litet rum måste ha en stor bild, men bättre om de är svartvita. Och om en vägg i ett litet rum eller dess fragment är dekorerat med bakgrundsbilder, tar rummet i rummet andra former. Smakfullt utvald tapeter i händerna på en bra formgivare kommer att göra rummet mysigt och modernt oavsett storlek.

Några tips för att välja ett foto i ett litet rum:

 • Strukturen. Kommer att skapa intrycket av en tredimensionell bild av en tjock lättnad tapeter. På texturytan i ett nytt ljusljus, vilket gör bilden mer realistisk. Om tapetet är lite glänsande kommer denna effekt att återspegla ljuset och öka utrymmet visuellt.
 • Color. Palett av tapeter för ett litet rum i lägenheten måste noga övervägas. Om du väljer mörka toner kommer de att mörka rummet, vilket betyder att det blir gjort ännu mindre. För ljus en bild kommer att se bleknad. Den eleganta interiören kommer att dra nytta av närvaron i varma färger med sandiga beige färger. En icke ljus ljusgrön eller gul färg är lämplig. Var noga med att överväga belysningen av rummet. Om det inte finns tillräckligt med ljus, är det bättre att välja varmton tapeter, om rummet är ljust, kommer kalla nyanser passa.

väggpapper i ett litet rum

Du kan göra mångfärgade väggar, men du måste kombinera relaterade toner och väggpapper dekorerar bara en vägg.

 • Välj en bild. För att "flytta från varandra" används väggarna alltid med ljust monofonisk tapet eller med en liten diskret ritning. Men om du vill dekorera inredningen med en ljus panel, skapa ett bra humör, tänk igenom teman på bilden på väggen. Om du är en urbanist kan du hämta ett foto med ett stadslandskap. Korsningen med en perspektivvy av avenyn, som sträcker sig in i avståndet, kommer att trycka ihop det lilla rummets väggar. Eller välj en bild av stadsblocken som skjutits av kameran från en fågelperspektiv.

väggpapper i ett litet rum

Det är bra att koppla av i sovrummet, där morgonskogen eller det glittrande vattenfallet kommer att ligga på väggen. Ett landskap med en avskild utsikt - det mest populära diagrammet på fotot på väggarna. Inredningen med marina teman är populär för dekorationen av pojkens rum.

 • Tomten. Det är nödvändigt att ta hänsyn till rummets syfte, stil, färgfyllning (färgning av stoppade möbler, fönstertextilier). Om mattor, grundläggande tapeter för ett litet rum, har inre detaljer mer än en färg, bilden ska vara i tysta nyanser. Detta gäller speciellt för inredningen i en plantskola eller ett sovrum där miljön och färgerna inte bör störa och irritera nervsystemet.

väggpapper i ett litet rum

Plottor av panelen bör innehålla landskap med perspektiv - ett fält, ett havsavstånd, en bred väg, som går in i avståndet. I modern design använder du ofta 3D-bilder som skapar effekten av närvaro. Valet av sådan tapeter kräver ett balanserat tillvägagångssätt.

Om en vägg är en bergsgrotta eller en mörk tjocklek, kan utformningen av hela rummet helt enkelt drunkna i en sådan bild. Och du kommer att uppnå motsatt effekt. Utrymme, tvärtom, är reducerat.

väggpapper i ett litet rum

Plot och färg på panelen ska väljas i enlighet med rummets syfte. För ett barn är det bättre att välja en bild från en tecknad film, för en tonåring - sport eller motocross. Kombinera, nära i en enda linje kan rumsutrymme väggpapper på väggen med dörren. Interiören kommer att ha ett originellt utseende. Det bör noteras att frekvent funktionell användning av dörren kan skada tapetmaterialet. Därför, om du bestämt dig för det här alternativet, måste bilden vara laminerad eller lackerad.

4

En intressant rumslig lösning är takfotoväggen. Överst i rummet kan göras i form av en stjärnvåning eller molnig himmel. Detta kommer att lägga luft och friskhet i rummet. En sådan himmel ovanför ditt huvud ser väldigt romantiskt ut. Oavsett vad de är i konsistens, är takfotobakgrunder bättre att klistra med hjälp av en mästare. De är ganska tunga, och det är problematiskt att sätta dem på taket utan att ha en förmåga.

I specialaffärer kan du hitta bakgrundsbilder med teman för varje smak.

väggpapper i ett litet rum

En vägg kan limas tapeter med ett stort geometriskt mönster. Visuellt rör sig en sådan vägg bort från behållaren. Remsor horisontella och diagonala, bur, vågiga linjer och andra geometriska bilder inte bara "lurar" rumslig uppfattning, men också gör interiören elegant.

väggpapper i ett litet rum

Mönster på väggarna ger en exotisk anda till designen av lägenheten, speciellt om det är antika etniska motiv. Kom ihåg att placeringen av deras (horisontella eller vertikala) beror på uppfattningen av takets höjd. Om det är lågt - det är bättre att arrangera mönstren vertikalt. Bara mönster och prydnadsföremål ska inte vara mycket i ett litet rum, och deras färg bör inte vara prickande ljus. Allmänna regler för färglösningar bör observeras i någon bild av tapeter. Stora blommor, fragment av vegetation, fantasi komplex färg - också ett lämpligt alternativ.

Vilken tapet kommer inte att dekorera inredningen i ett litet rum:

 • en panel med ett stort ljust mönster eller prydnad;
 • tapeter med en jämn textur;
 • matt bleka färger;
 • om alla väggarna är täckta med tapeter.

väggpapper i ett litet rum

Några tips för att klistra in bakgrundsbilder:

 • Väggen ska noggrant rengöras från den gamla kalk eller tapet, sköljas, avlägsna rester av lim. Ojämnhet, sprickor på väggen, fyll med kitt. Bilden passar bra på en perfekt platt yta.
 • Fotopanno har oftare en tjock basfaktura. Du måste köpa speciellt vinyllim. Till resultatet gjorde inte besviken dig, primruntuyte vägg med en speciell blandning. Det kommer att säkerställa god vidhäftning av tapeter till väggytan.
 • Du kan inte börja klibba i ett utkast.
 • Gör försiktigt markeringen. Upp till en millimeter, mäta tapetet på golvet. Överför mätningarna till väggen. Börja från ett fönster eller ett hörn. Då är det garanterat att bilden inte kommer att "lämna".
 • Om du aldrig har limt tapeter, välj inte självhäftande. Processen med deras märkning är inte så enkel som det verkar. Du kan bara förstöra materialet.

väggpapper i ett litet rum

Fotoväggar limes inte i ett år. De är ganska dyra. Och det händer att photopanel upplever mer än en reparation. Den omhändertas omsorgsfullt med ny tapeter, väljer sin färg under den befintliga bilden. Foto bakgrundsbilder i det inre av ett litet rum lockar uppmärksamhet. Därför bör det inre av rummet inte överbelastas med detaljer och möbler. Alla kräver utrymme, varav en centimeter är värdefull i ett litet rum.

video Gallery

Fotogalleri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

16 − 10 =