Ideje za dekorativno dekoracijo sten na hodniku (+50 fotografij)

Naredili ste veliko obnovo celotnega apartmaja, ustvarili potreben dizajn in jo izvedli v drugih prostorih vašega apartmaja, vendar opazili eno majhno podrobnost. Dekoracija sten v hodniški sobi, dovolj označevanja in napornega dela, glavna stvar je, da izberemo prave materiale, in bo z izbiro stenske obdelave določena, bomo imeli omet, vendar bomo razmislili o drugih možnostih.

Dekorativna dekoracija sten na hodniku

Vrste dekorativne dekorativne stene

Naravni in umetni kamen - pogosto se uporablja pri dekoriranju vogala prostora ali stene, kamin ali kakšnih drugih podrobnosti v notranjosti. Ta možnost vam omogoča, da vizualno razširite sobo, jo lahko uporabite za drag in poceni kamen.

dekorativni dekorativni zid na hodniku

Polaganje kamna poteka glede na vrsto polaganja keramičnih ploščic. Mimogrede, oblikovanje keramičnih ploščic se idealno prilega v kopalnico ali majhen hodnik, strokovni mentor lahko postavlja ploščico, če imate potrebno znanje, ga lahko sami namestite. Dekorativna dekoracija sten hodnika v tem slogu, tako kot v zasnovi, ne bo najboljša možnost, kljub temu pa jo bomo prepustili drugim bolj primernim prostorom.

Dekorativni kamen je najbolj priljubljen zaključni material za hodnike. Ni vam treba kupiti - morski kamenčki, ki jih prinesete s počitnic, bodo koristne za dekor.

Dekorativna dekoracija sten na hodniku

Končna obdelava kovin - sodobna tehnologija bo omogočila uporabo kovin na katerikoli površini, ne bojte se, da bi okrasili plastiko, les, beton, primeren senco ali katero koli drugo vrsto kovine. Čvrsto pokrijte s podlago, polirajte, podvržete toniranju in drugim postopkom. Na splošno eksperimentirajte in ustvarite idealno obliko.

Dekorativna dekoracija sten na hodniku

Ozadja - ta zaključek je daleč najpogostejši. Do danes, poleg standardnega papirja, vinila in netkanih, obstaja nova steklena plošča. Te vrste se uporabljajo v težavah za lepljenje površin z lastnimi rokami, razen tega pa skrijejo razpoke in sklepe sten.

Ozadje papirnatega materiala mora biti zlepljeno na svojih rokah na steni, ki je bila do te točke večkrat izpostavljena postopku "gnetenja" z lepilom.

dekorativni dekorativni zid na hodniku

Oblikovanje in dekoracija sten iz naravnih materialov - vključujejo: usnje, drevo naravnega cvetja, sisal in stenski čep. Najpogosteje se uporabljajo v notranjosti luksuznega doma. Omeniti velja, da ima vsak od teh materialov prednosti in slabosti. Na primer, drevo bo skril vse nepotrebne in nepotrebne podrobnosti, vendar ne bo skril neenakosti sten in, da bi kožo postavili na površino stene, jo morate najprej skrbno poravnati.

Izbira nekaterih materialov je odvisna od sloga in dekoracije sten, proračuna in osebnih preferenc. V tem ali v takem primeru je pomembno, da ne pozabite, da ta ali tista snov zahteva posebno skrb in delo s svojo namestitvijo, ki jo morajo opraviti pristojni strokovnjaki.

dekorativni dekorativni zid na hodniku

Dekorativni omet z lastnimi rokami

Do danes je dekorativni omet eden najbolj priljubljenih vrst stenskih zaključkov v zaprtih prostorih. Prevleka je debela nekaj milimetrov, njegova tekstura in barva sta lahko zelo različna, večinoma odvisna od velikosti in oblike mešanice, orodij in uporabe malte do stene. Dekoracija zidov z ometom je najbolj priljubljena, cenovno ugodna, kar daje veliko dodatnih možnosti za vrsto dekoracije.

dekorativni dekorativni zid na hodniku

Zdaj bomo preučili podroben postopek, s katerim bo slika v zaključni sobi v hodniški sobi. Za to potrebujemo standardna orodja, kot so palčniki, valji in materiali, ki jih uporabljamo v zaključni fazi. V zaključku naših del priporočamo uporabo voska, bleščečega sijaja in sredstva za fiksiranje ometa. Na prvi stopnji je potrebno očistiti steno vseh hrapavosti in hrapavosti.

Pripravljamo površino: očistimo, izravnavamo vdolbine in izbokline, zmeljemo in posušimo.

dekorativni dekorativni zid na hodniku

Po tem smo zmes razdelili po navodilih. Vzemite široko lopatico in na steno nanosite raztopino enakih premikov največ 5 mm navzgor in navzdol glede na izbrani vzorec.

Ne da bi čakali na popolno utrjevanje materiala, odstranimo presežne ostanke s pomočjo navadne vode ali v najslabšem primeru zatekamo k mehaničnemu delovanju.

dekorativni dekorativni zid na hodniku

Dekor slike "lubje, jagnjetina, lubje, lubje ali pomarančne lupine" se oblikujejo takoj po nanašanju na površino celotne mase (zahvaljujoč polnilom, ki so del mavca). Ko ste obdelali celotno steno in pustili, da se posuši (približno 2-3 dni), ga lahko barvate z valjčkom, s čimer dobite praskan učinek in star izgled, kot je retro fotografija prejšnjega stoletja.

dekorativni dekorativni zid na hodniku

Če želite, da je zid še bolj bleščeč, priporočamo nanos voska na njeno površino. Okraševanje sobe opravljajo izkušeni strokovnjaki in oblikovalci, ki bodo izbrali za vas popoln dekor v hodniku v sobi.

Bodite pozorni na kakovost in lastnosti materialov

  • Odporen na obrabo - eden od glavnih kazalcev, saj se na hodniku - vsak dan in večkrat skupaj z družino dotaknete sten z različnimi predmeti, kar bo vodilo k obrabi materiala in posledične škode;
  • Končna obdelava, ki jo izberete, mora ustrezati splošni barvni shemi in oblikovanju prostora. Registracija, kot tudi dekor katere koli sobe zahteva od idej, objektov in priložnosti.

Dekorativna dekoracija sten na hodniku

Beneški omet je eden izmed najlepših vrst dekorativnih dekorativnih sten v sobi v hodniku. Ta konča oponaša učinek marmorja, "črpa" na površino reljefnega vzorca, in majhen bleščanje daje steni fantastičen videz. Zaradi "dihalnih" lastnosti materiala omet ne oddaja neprijetnega vonja in ima odlično moč, načrtovanje prostora pa se še bolj spreminja.

Do danes, ljubitelji poskusa, in oblikovalci sodobnih objektov raje pripravi stene na hodniku z dekorativnega ometa o uporabi naslednjih možnosti: "pesek", "žamet" ali "mokro svile".

dekorativni dekorativni zid na hodniku

Pred pripravo nanosa dekorativnega ometa posušite površino. Spomnimo se, da je delo ročno izdelano po metodi "vlečenja" materiala. Debelina sloja je odvisna od vrste in lastnosti dekorativnega ometa.

Dekorativna dekoracija sten na hodniku

Malo o razlikah v teksturi uporabe mešanice na površini:

1. Ne pozabite, če je obloga izenačena in groba, uporabite lahke krožne gibe, da naredite teksturo, nato pa boste dobili želeni dekor.

2. Če ste izbrali strukturo "lubja hrošča", lahko glede na gibanje instrumenta z lastnimi rokami dobite popolnoma drugačno vrsto vzorca. Navpični, vodoravni ali diagonalni trakovi po celotni ravnini.

Dekorativna dekoracija sten na hodniku

Glavna barva ometa je bela, vendar če dodate koncentrirano barvo, lahko dobite popolnoma barvo.

Dekorativna dekoracija sten na hodniku

Dodati barvni pigment v raztopino, je treba upoštevati, da se bo barva pojavila šele po popolnem sušenju, zato tukaj glavna stvar ni pretiravati z dodatkom barve. Struktura mavčne mešanice je v celoti odvisna od aditivov v njegovi sestavi.

Videogalerija

Fotogalerija