Oblikovalski hodnik v apartmaju (+50 fotografij)

Za mnoge je hodnik funkcionalna soba, katere okras je daleč od milosti in stila drugih prostorov. Še posebej - če gre za stanovanje. Konec koncev, postavitev številnih apartmajev prevzame majhen prostor hodnikov, v najboljšem primeru je pravokotna soba. Praviloma več lastnikov mnogih stanovanj ne more šteti. To velja za postavitev starih hiš in novih stavb. Toda kako to storiti oblikovanje hodnik v apartmaju ni le praktičen, temveč tudi eleganten? O tem bomo razpravljali pozneje.

Oblikovanje koridorja v apartmaju

Pripravimo se pravilno

Mnogi pozornost namenjajo zasnovi dnevne sobe, spalnice ali kopalnice. Toda hodnik za večino nekako izgine v ozadje. Čeprav je notranji koridor v stanovanju v resnici zelo pomemben za zaznavanje vseh stanovanj. Na sliki lahko vidite, da je ta soba lahko ornament celotnega apartmaja.

Odločitev o tem, kakšen hodnik bo temeljil na slogu celotne hiše, je koridor sestavni del stanovanja.

Oblikovanje koridorja v apartmaju

Takoj, ko vstopimo v bivalne prostore, prva stvar, ki ujame vaše oči, je zasnova koridorja. Če se je črpal, potem načrt celotnega stanovanja, seveda, pušča veliko želenega. In tudi če ni tako, je prvi vtis gostov že pokvarjen.

Oblikovanje koridorja v apartmaju

Ja, in lastniki stanovanja sami, temno, skrita soba tudi deluje depresivno. Nekaj ​​ljudi ve, da so cenovno dostopni in preprosti načini, ki omogočajo oblikovanje koridorja v stanovanju modno in relevantno. Če želite to narediti, je dovolj, da poznate nekaj preprostih pravil, ki vam bodo pomagali preprečiti običajne napake pri popravilu ne samo lastnikov stanovanja, temveč tudi oblikovalci.

Zasnova koridorja - osnovne napake:

  • majhen hodnik je preveč temen;
  • preveč pohištva je nameščenih v ozkih malih hodnikih;
  • iz koridorja vodi v sobe preveč vrat, če je mogoče, odstranite najmanj enega;
  • pri oblikovanju vestibules pogosto pozabijo na udobje in harmonijo z drugimi prostori v stanovanju.

Zasnova koridorja - glavne napake: majhen hodnik je preveč temen; preveč pohištva je nameščenih v ozkih malih hodnikih; iz koridorja vodi v sobe preveč vrat, če je mogoče, odstranite najmanj enega; pri oblikovanju vestibules pogosto pozabijo na udobje in harmonijo z drugimi prostori v stanovanju.

Če priznate vsaj eno od teh napak, dragi material z uporabo modnih materialov lahko izgleda precej drugačen od tistega, kar je bilo prvotno namenjeno. DNato bodo na voljo najbolj optimalne rešitve za ozke in manjše koridorje. Dejansko je v teh hodnikih, da opravi lepo izvirno popravilo, je najtežje.

Zasnova koridorja - glavne napake: majhen hodnik je preveč temen; preveč pohištva je nameščenih v ozkih malih hodnikih; iz koridorja vodi v sobe preveč vrat, če je mogoče, odstranite najmanj enega; pri oblikovanju vestibules pogosto pozabijo na udobje in harmonijo z drugimi prostori v stanovanju.

Kaj storiti z ozkim hodnikom?

Na hodnikih, kjer je dovolj prostora za ustvarjanje dobrega notranjost precej enostavno. Kaj pa, če je hodnik ozek in kakšna zamisel o postavitvi pohištva vanj že ustvarja lastnike stanovanja v obup? Najlažja, najbolj ekonomična in kompetentna poteza je vizualno razširiti prostor. Takšne tehnike za profesionalne oblikovalce so dovolj. So tako enostavni, da jih lahko vsakdo obvlada, si oglejte fotografije projektov določene v mreži ali na arhitekturnih forumih.

Oblikovanje hodnika v stanovanju, hiši

Tehnike za vizualno širitev koridorja:

  • ozek hodnik je bolje, da okrasite v svetlih barvah;
  • ogledala bodo pomagali vizualno narediti prostor širši in bolj prostoren;
  • Na hodniku te vrste naj bo čim manj pohištva.

Podrobneje bomo obravnavali vsako od teh točk.

Oblikovanje hodnika v stanovanju, hiši

Dekoracija sten, tal in stropa

Za stene je najbolj primerna ozadja z velikimi vzorci ali navpičnimi črtami. So lahko prostor hkrati krajši in širši. Bolje je, če ima konča svetle barve. Lahka tla je še ena naprava, ki naredi prostor večji. Na mnogih fotografijah je to jasno vidno.

Oblikovanje hodnika v stanovanju, hiši

Kar se tiče stropa, se lahko izvede v temnejših barvah. Ob istem času bodo stene višje. Na sliki s primeri ozkih koridorjev si lahko ogledate, da bo tudi v črni strop v sobi, kjer so stene in tla lahka. Odlična rešitev bo sijajna stropna strop, ki bo izgledala dobro vgrajeno v luči.

Spot luči vzdolž oboda stropa v hodniku in odsotnost osrednjega plafonda bo prostor vidno lažji, širitev prostora.

Oblikovanje hodnika v stanovanju, hiši

Ogledala

Zaradi postavitve ogledal in drugih odsevnih površin v katero koli sobo je lažje in prostornejše. Torej, zakaj ne bi uporabljali te metode na hodniku. Na mnogih fotografijah lahko vidite, da so ogledala lahko različnih oblik in velikosti. Toda ozki hodnik ne prenaša ovalnih in okroglih ogledal. Bolje je, če so pravokotne. Primerna sta tako horizontalna perila kot navpična.

Oblikovanje v hodniku v apartmaju

Idealna rešitev je postaviti omarico z velikimi zrcalnimi vrati. V tem primeru bo takoj opravila dekliško nalogo: veliko ogledalo v koridorju je priročno, prostor pa bo videti bolj vidno.

Oblikovanje hodnika v stanovanju, hiši

Katero pohištvo lahko izberete

Če je hodnik ozek, je bolje, da ne uporabljate različnih miz s stoli, posteljnimi mizami in drugimi majhnimi deli pohištva. V tem primeru je minimalizem najbolj optimalna rešitev. Bolje je, da izberete veliko in hkrati ozko omaro za hodnik. Če to ni mogoče - boste morali prevzeti suite za hodnik, v katerem bodo oblačila in čevlji hkrati.

Pohištvo, ki se ujema z dimenzijami prostora, zanesljivo shrani sezonska oblačila, bo pomagalo vzdrževati red.

Oblikovanje hodnika v stanovanju, hiši

Glavna stvar je, da stvari ostanejo na vidnih mestih najmanj. Bolje jih je skriti za vrata omar. V nasprotnem primeru bo ozek hodnik ustvaril vtis o kupu gospodinjskih predmetov. Na fotografiji dobro zasnovanih majhnih hodnikov si lahko ogledate, kako lahko organsko v sobi postavite omarico, v kateri bodo skrite zunanje obleke, čevlje, dežniki in druga dodatna oprema.  Omare - predelki imajo lahko niše v obliki police, zato vam v sobi ni treba dodati mize ali posteljne mize.

Oblikovanje hodnika v stanovanju, hiši

Kaj storiti, ko ima hodnik veliko vrat

Majhen hodnik pogosto postane manj funkcionalen in prostoren zaradi velikega števila vrat, ki vodijo do različnih prostorov. Še posebej, če se vrata odprejo v ozkem hodniku.

Oblikovanje hodnika v stanovanju, hiši

V tem primeru poizkusite odstraniti vsa vrata, če je to mogoče. V vseh primerih ni nujno, da bi bila vrata med predelom hodnika in kuhinjo ali hodnikom in skupno dnevno sobo nujna. Na mnogih fotografijah je vidno, da je vrata v celoti očiščena ali pa jih nadomestiti z rafiniranim lokom.

Arke lahko vizualno prostor naredijo bolj prostorno, kar v primeru majhnega hodnika ni ravno poškodovalo.

Oblikovanje hodnika v stanovanju, hiši

Če vrat ni mogoče odstraniti, lahko zamenjavo zamenjate z drsnim. Rešitev bo prihranila prostor na hodniku in sosednji sobi.

Videogalerija

Fotogalerija