Идеи за дълъг дизайн на коридора: акценти и интересни решения

Идеи за дълъг дизайн на коридора: акценти и интересни решения

Коридорът е първата стая, която гостите виждат от прага, така че трябва да има красив и представителен външен вид. Създаването на стилен дизайн на дълъг коридор е доста трудно, което се обяснява с особеностите на оформлението и скромния размер. Въпреки това, дори и на такава малка площ, можете да мислите и да пресъздадете необичаен интериор, който освен естетиката ще бъде удобен и функционален.

Характеристики на оформлението

В подреждането на дългия коридор в апартамента има тайни, с които можете да използвате пространството с максимална полза, като поставите всички необходими неща. За една малка стая трябва да изберем минимализъм, с изключение на ненужния декор и ненужните детайли.

За нещата е по-добре да използвате шкаф, а не закачалка. Перфектен килер, в който можете да скриете всичко, от което се нуждаете, и да спестите много пространство, което потвърждава снимката по-долу.

Правилно и компетентно планираният интериор ще ви помогне да постигнете визуално увеличение на пространството, в коридора хармонично ще се настанят мебели и други интериорни елементи, както и цялостната стилистика на апартамента.

За удобно използване на стаята преди започване на ремонта, струва си да се обърне внимание на малки детайли и други нюанси:

 • Входните и интериорните врати не трябва да се допират един до друг, в противен случай тяхното използване ще бъде изключително неудобно. Освен това такива действия ще доведат до надраскване и други повреди на повърхността.
 • За да бъде същият цялостната хармония на интериорните врати, това е един и същи цвят, и в същия стил.
 • Спестете място, което ще ви помогне да проектирате топъл под, вместо да използвате радиатори.

Правилното използване на цвета ще ви позволи визуално да коригирате и разширите коридора. За да се постигне желаният резултат, се препоръчва компетентна комбинация от светли и тъмни нюанси.

Има няколко техники, които ще ви помогнат да изберете решение. За визуално разширяване на пространството, таванът и стените трябва да бъдат боядисани в светъл цвят. Мебели в коридора е по-добре да изберете готини цветове, например бежов, лек люляк, кафе и т.н. Вратата е с преобладаващо лек нюанс.

Във видеоклипа: Тесен коридор и коридор в апартамента.

Избор на мебели

В тесен и дълъг коридор е важно да поставите мебели правилно и удобно. За да направите това, трябва да използвате минимум предмети: шкаф, рафт за обувки, закачалка. Основното изискване за обзавеждане в дългия коридор е функционалността. Всички елементи трябва да бъдат поставени в хармония, за да се избегне претоварване и масивен интериор. Важно правило е да се уреди обзавеждане само от едната страна. В противен случай коридорът ще изглежда още по-тесен.

Изборът на мебели за коридора е по-добре да се даде предпочитание на килера, което значително спестява място, тъй като вратите му не се отварят навън.

Ако версията с килера не е подходяща, можете да използвате дизайна с отворени рафтове. Също така на модерния пазар се предлагат модулни комплекти, чиито артикули могат да се поставят в различни части на помещението. Неразделна част от коридора е закачалката, предназначена за ежедневно износване, както и пиедестал за обувки и аксесоари.

Струва си да се придържаме към такива съвети:

 • Използването на тесен и дълъг гардероб с вградено огледало не само ще помогне да се поддържат всички неща в ред, но и визуално ще се увеличи пространството.
 • Дизайнерските рафтове за сувенири, книги и други неща могат да бъдат с различни форми и да съставят целия състав.
 • Дългият гръден кош, върху който ще виси огледалото, ще ви позволи визуално да разширите стаята.
 • Не забравяйте къде да седнете, да носите обувки. Тя може да бъде малък стол или малка чаша.

Магията на огледалата

С цел визуално разширяване на помещението ще се справи перфектно с огледалото. На сайтовете на производителите са представени фото модели с различни форми и дизайнерски решения.

Когато работите с огледала, си струва да си припомним някои правила:

 • С дълъг коридор, най-доброто решение е да поставите огледалото в края на стаята.
 • Огледалото може да бъде директно върху мебелите, например, вградени в килера.
 • Ако коридорът е тесен, но не е твърде дълъг, изборът е по-добре да се направи в полза на две малки огледала, а не една голяма.

Изберете осветление

Коридорът е единствената стая без естествен източник на светлина. Много е важно да изберете правилно осветлението, така че коридорът да не стане тъмни тунели. Препоръчва се да се комбинират няколко варианта за осветление: може да бъде полилей в средата, стенни светлини или стенни осветителни тела, както и допълнително осветление на тавана. Основното е, че всички тези елементи се обединяват и допълват цялостната картина. В интернет можете да видите снимки на вариантите за дизайн на коридора с помощта на осветление.

Стилно решение ще бъде осветлението в мебелите. Тази опция ще създаде комфорт и комфорт в коридора, тъй като ярките крушки няма да слепят, но те дават достатъчно светлина. С помощта на компетентно осветление можете да закриете крайните стени, което ще ви позволи да победите дължината на коридора. За практичност и икономичност е добра опция за включване и изключване на осветлението поотделно. Това ще спомогне за компетентно разделяне на светлинните потоци и ще освети само необходимата зона във всеки един момент.

Важна детайлност е осветяването на огледалата. При напускане на къщата всеки оценява външния си вид, така че достатъчно осветление не е последното място.

Стенна декорация

При избора на стени в коридора си струва да се има предвид, че материалите трябва да отговарят на следните изисквания:

 • висока стабилност до абразия и механични повреди;
 • лесно почистване чрез мокро почистване;
 • възможност пребоядисване.

За да направите пространството по-широко и визуално да го увеличите, трябва да използвате светли цветове. Но си струва да си припомним, че такива нюанси бързо се замърсяват и изискват внимателно лечение, затова е уместно да ги използваме фрагментално.

Важен аспект е правилно избраният цвят и модел на довършителните материали. Недопустимо е да се използва хоризонтална или вертикална лента, която допълнително ще разшири коридора по дължина и височина. Големият и сложен модел прави пространството огромно, като по този начин го намалява значително.

При подреждането е по-добре да използвате лъскави довършителни материали, които, отразяващи, създават усещане за пространство и въздух, както се вижда на снимката по-долу.

За обща хармония и запазване на дизайна, се препоръчват врати и первази да се изберат в една цветова схема. Ако стаята е малка, се препоръчва мебелите да съответстват на цвета и материала с вратите (хармонична комбинация може да се види в снимката на производителите на врати).

За пода в коридора традиционно се използва керамичната плочка. Този материал съчетава висока практичност, надеждност и издържливост, не е причудлив в грижите и с дългосрочна поддръжка запазва естетически външен вид. За дългите и тесни помещения е по-добре да изберете неутрални нюанси: перли, пясък, кафе. Такива тонове хармонично се вписват във всеки стил на интериора и ще изглеждат красиво на пода.

Акценти и интересни решения

Като ярки детайли можете да използвате снимки, ниши с осветление или фалшиви прозорци. Също така е подходящо да поставите големи огледала на дълги стени, което ще допринесе значително за увеличаване на пространството. Огледалата винаги трябва да бъдат осветени. Видимо разширяване на коридора ще помогне на вратата, която има стъклени вложки, защото чрез тях ще пробие през дневната светлина.

Също така използвайте следните идеи:

 • За красива подова украса можете да използвате пода, който е с голяма здравина и е идеално почистван.

 • Използването на таван с напрежение или много нива с вградено осветление ще помогне да се трансформира стаята, но поради такива проекти горното припокриване ще се появи още по-ниско.

 • Изкуствен камък в интериора може да се използва за проектиране на ниши, врати и ъгли.

В дизайна на тясното входно антре има много опции и стилистични решения. При подреждане на първо място е необходимо да се помни, че помещението трябва да е удобно и да създава топло и лесно впечатление. Избирайки удобни и практични мебели, както и внимателно внимание към осветлението, можете да създадете уютно и удобно антре, изпълнено с атмосфера на топлина и домашен комфорт.

Съвети за декориране на коридора (2 видеоклипа)

Опции за дизайн (50 снимки)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

49 + = 58