Изборът и комбинацията от цветове в хола

Изборът и комбинацията от цветове в хола

Цялото семейство често се събира в залата, така че трябва да има атмосфера на комфорт. Необходимо е да се преобразува помещение, да се вдигнат цветове за гостната стая, че е възможно визуално да се разшири дори малка площ. Също така е необходимо предварително да се мисли за дизайна на стаята. На какво проект ще бъде избран, зависи от комбинацията от цветове във вътрешността на хола.

Текущи тенденции

Намерете интересна опция, която ще отговаря на всички членове на семейството, не е толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед. Преди да вземете решение, трябва да научите по-добре съвременните модни тенденции, използвайте фън шуй.

картини на стената

Не е нужно просто да боядисвате стените, да използвате различни текстилни тапети, да инсталирате модулни структури, но също така да изберете цветовете за всекидневната, за да направите престоя максимално удобно:

 • Най-простото решение е монохромен гама, Когато стените са боядисани в нюанси от същия цвят. Чрез съчетаването на светлите цветове на тапета и боята е възможно визуално да се увеличи малкото пространство в стаята. Същите цветове на сливи или маслини могат да имат студени и топли тонове. Фън Шуй ще ви помогне да намерите необходимите модулни, декоративни елементи и аксесоари.

сив шкаф

 • Полихромна версия е удобна, защото цветът на стените в хола може да бъде по-разнообразен, ако са боядисани, използвайки два основни цвята.

черна стена

 • Използването на три цвята боя и тапет е най-оптимално, тъй като е възможно да се намери най-приемливото решение, да се създадат зони за пълна почивка, обучение или работа.

оранжев диван

 • Създайте дизайн от пет или шест цвята само в голямата всекидневна или в помещения, в които има модулни структури.

синя възглавница

Дизайнът на интериора е създаден, като се вземат предвид размерът на стаята, както и вашите собствени предпочитания.

СЪВЕТ: цветното колело има 12 основни цвята. Лесно е да се идентифицират антиподите. За да вземете 3 основни тона, трябва да използвате равностранен триъгълник.

класически

Дизайнът е предназначен основно за да избере цвета на всекидневната, което ще създаде положителни емоции и ще подобри настроението ви.

Както преди класическите тонове са много популярни, тъй като те са неутрални и са добре комбинирани с други нюанси:

 • Бял цвят във вътрешността на всекидневната винаги визуално разширява границите, символизира чистотата и свежестта. Тя идеално се вписва в розово, жълто, черно, пясък и зелено. Те могат да украсят тавана и стените. Маслина, кафява, слива - цветова схема е неограничено. Мебелите ще изпъкват ясно, ако са включени тъмни цветове.

бял диван

 • Ако боядисате всичко в черно, скоро ще предизвикате депресия. Съчетанието му с бяло и добавяне на такива нюанси като оранжево, синьо, слива, червено, жълто, маслини могат да създадат хармонична възможност, подходяща за високи технологии, сафари, минимализъм или африкански стил.

черни мебели

 • През последните години сивото се превърна в истинска тенденция. Тя се вписва перфектно в таванското помещение, модерен, бароко и арт деко. Фън Шуй, аксесоари, мебели от светли и тъмни нюанси ще ви помогнат да я разграничите. Можете да прилагате такива ярки цветове от тапети като лилаво, синьо, бордо, слива, зелено, жълто, лилаво, зелено или розово.

диван и маса

Неутралните цветове, независимо коя опция е избрана, винаги ще бъдат модерни. Те имат успокояващ ефект върху психиката.

СЪВЕТ: при декорирането на интериора не е неудобно да се намери комбинация, близка до естествените тонове. Черно-бялото редуване, например, прилича на бреза.

Пастелни нюанси

Позитивното настроение винаги се създава от светли пастелни цветове. Прасковите и тюркоазените цветове във вътрешността на всекидневната са успешно комбинирани помежду си. Фън Шуй и компетентният дизайн ще ви позволят да направите акцент с помощта на ярки детайли и декоративен обект.

Дизайнът на стаята ще се промени, ако добавите златист, син, млечен, бежов, маслинен и други нюанси, за да го направите функционален и удобен:

 • Праскови цвят във вътрешността на хола се успокоява, дава сила, създава усещане за празнуване. Това е, което казва изучаването на фън шуй. Разреждане може да бъде розово, кафяво или ярки тонове, като слива, червено, маслинено, жълто, синьо. Могат да бъдат модулни предмети, килими, покривки за легла. Прасковата е добре комбинирана с бежово, бяло, оранжево.

маса и килим

 • Фън Шуй съветва използването на тюркоазен цвят във вътрешността на дневната като доминиращ. Те трябва да предоставят богати детайли и декоративни елементи, включително ковчежета и плакати, вази и свещи, възглавници и завеси. "Heat" се появява, ако използвате текстурирани типове тапети, както и боядисвайте стените в бежово, прасковено, светло зелено, маслинено и сини нюанси.

бял диван

 • Светлата атмосфера може да създаде лек нюанс на люляк, преобладаване на червено в синьо. Дизайнът се вписва добре в различните елементи на мебелите и интериора, боядисани в ярка маслина или богато черно.

Телевизор и рафтове

Фън Шуй съветва използването на пастелни цветове, когато прозорците на стаите са на юг. За дневната, разположена в северната част на къщата, е необходимо да се направи в синьо.

Популярни цветове

В допълнение към красивите ярки тапети, можете да нарисувате стените в ярки и сочни цветове:

 • Червеният цвят, препоръчва фън шуй, помага за борба с депресията, просто го разреждайте и използвайте бяло, жълто, маслинено, оранжево, синьо, слива или черно. Могат да бъдат модулни предмети, фотографии, килими, лампи.

маса и диван

 • Жълтото се прилага също внимателно, Това обаче не пречи на използването на студени и топли цветове за разширяване на пространството. Комбинацията използва сливи, черни, оранжеви, сини, сиви, червени тонове.

бял килим

 • Зеленият цвят във вътрешността на хола ще ви помогне да фокусирате вниманието, облекчаване на умората и отпускане. Особено ако се прилага заедно със светли нюанси, жълти, бели и шам-фъстъци. В този цвят можете да рисувате модулни структури, различни видове тапети, декоративни елементи.

зелена стена

 • За да украсите стая в класически стил, трябва да нарисувате стените в кафяво. При желание може да разрежда сините, слива, жълти тонове. Доброто също така изглежда комбинация от кафяво и бяло, аксесоари от фън шуй.

Телевизор в стената

 • Ако желаете, можете да нарисувате стените в лилаво. Във вътрешността на хола не трябва да доминира. Той ще визуално стеснява стаята. Заслужава си да разреждате този цвят с нюанси на жълто, зелено, черно, кафяво, сиво и оранжево.

маса и столове

 • Както съветва Фън Шуй, За да избегнете използването на студено синьо, можете да използвате топъл син тон. Той действа пасивно и подходящ за всекидневната. Използва се като основен или допълнителен с бяло и жълто.

синя дневна

СЪВЕТ: празничното настроение ще създаде оранжеви цветове, но те трябва да бъдат допълнени с млечни, бежови, шам-фъстъчени или шоколадови нюанси.

бележка

 • Дизайнът на тази стая ще изисква спазване на определени правила. Предимно е предназначен за почивка и приемане на гости. Ето защо, на първо място, трябва да изберете основния цвят за боята и тапета и след това да вземете подходящите нюанси.
 • Желателно е да боядисвате стените в заглушен тон, добавяйки няколко ярки удара.
 • Дизайнът, аксесоарите от фън шуй, модулните предмети и осветлението на място ще помогнат да се подчертаят цветовете, които се вписват добре в интериора и създават положителни емоции и добро настроение.

Комбинация от цветове - измамен лист за художници (2 клипа)


Варианти на комбинация от цветове в интериора (38 снимки)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

41 + = 47