Nuances van het kiezen van een laminaat voor behangkleur: succesvolle combinaties van tinten

Nuances van het kiezen van een laminaat voor behangkleur: succesvolle combinaties van tinten

Aan het einde van de reparatie droomt de eigenaar ervan een stijlvol en gezellig huis te krijgen. Maar helaas krijgt niet iedereen het gewenste resultaat. Een veel voorkomende oorzaak hiervan is de verkeerde kleur van de kamer. Allereerst gaat het om de combinatie van kleuren afwerkingsmaterialen. Het is vooral belangrijk om te weten hoe u een laminaat kiest voor de kleur van het behang. Natuurlijk is het soms beter om dergelijk werk toe te vertrouwen aan professionals. Het geselecteerde laminaat en de wanden moeten organisch worden gecombineerd.

Kenmerken van de kleurkeuze

Alvorens een laminaat te kiezen, is het noodzakelijk om de functionaliteit ervan te bepalen. Het feit is dat met behulp van kleur je de kamer kunt vergroten of verkleinen, een warme of koele sfeer kunt creëren. Hoe een behang voor een laminaat kiezen, rekening houdend met de kenmerken van de kamer?

Om de ruimte visueel te vergroten, is het de moeite waard om licht behang en donker laminaat te gebruiken. Zo zal de vloer een nobele en solide uitstraling hebben die de muren gemakkelijk zal maken. In deze kamer is het beter om lichte meubels te gebruiken. De contouren springen duidelijk uit op de donkere vloer.

Om de ruimte visueel te verminderen, gebruikt u een combinatie van donkere muren en lichtgekleurde vloeren. Vaak kunt u met deze combinatie van afwerkingscoatings de vorm van een lange kamer aanpassen. Als het juist nodig is om uit te trekken, dan zijn de helderste vloer en wanden de optimale oplossing.

Opgemerkt moet worden dat de toon van het behang en de vloer enigszins anders moet zijn, anders wordt het effect van de doos gecreëerd.

Praktisch van inrichten

Bij het kiezen van een vloer en behang is het de moeite waard om de uitvoerbaarheid van de afwerklagen in overweging te nemen. Als de ramen naar de zonnige kant zijn gericht, is de vloerverlichting maximaal. In dergelijke gevallen is het de moeite waard om geen laminaat van donkere kleuren te gebruiken. Anders ziet de vloerbedekking er stoffig uit. Dit zal het schoonmaken van de kamer aanzienlijk bemoeilijken.

Ook mogen donkere vloeren niet worden gebruikt in ruimten met weinig natuurlijk licht. Hier zal de installatie van een dergelijk laminaat een sombere en saaie atmosfeer creëren.

Bij de consumenten is wit laminaat bijzonder populair. Maak met haar hulp een luxe vloer, die de kleur van de hele kamer zal worden. Maar er zijn gevallen waarin het beter is om een ​​dergelijke afwerking te weigeren. Als het huis dieren of kleine kinderen heeft, dan is de witte vloer niet de beste oplossing. Het is een feit dat onder dergelijke omstandigheden het risico op besmetting van de vloerbedekking zeer hoog is. Als gevolg hiervan verliest de vloer snel zijn oorspronkelijke glans. Het is beter om de keuze op beige vloermateriaal te stoppen.

Bij het kiezen van een vloer is het de moeite waard de zijkanten van het licht te beschouwen waar de ramen naar kijken. Als de ramen naar de noordkant gaan, is de vloer beter om lichte en warme tonen te kiezen. Hier moet u geen grijze tint gebruiken, omdat dit een gevoel van eeuwige kou zal creëren. Een warme houtstructuur zorgt voor een gezellige huiselijke sfeer.

Aan de zuidelijke zonnige kant is het beter om een ​​koud palet te gebruiken voor decoratie. Dit zorgt voor een gevoel van lichtheid en koelte.

Over de video: combinatie van laminaat in het interieur.

Kenmerken van de witte vloer

Het combineren van de afwerkingsmaterialen, is het overwegen waard dat dit zal afhangen van de sfeer van de kamer en de stijl van het interieur. De hoofdrol wordt hier gespeeld door vloer en muren. Daarom, om ze af te maken, moet je heel voorzichtig benaderen. Vooral het betreft het gebruik van wit laminaat.

Dergelijk materiaal past perfect in een moderne en minimalistische stijl. Het wordt ook gebruikt voor het inrichten van kamers in een hightech-stijl. Bij het leggen van een dergelijke vloerbedekking is het de moeite waard om te overwegen dat deze zeer veeleisend is voor het ontwerp van het omliggende interieur. De muren mogen dus niet wit worden afgewerkt. In de rest een licht laminaat en behang - de combinatie is eenvoudig genoeg om waar te nemen.

Een van de hoofdcombinaties kan als volgt worden geïdentificeerd:

 • In combinatie met groen behang wit laminaat is de ideale oplossing voor het ontwerp van de ontspanningsruimte. Deze combinatie zorgt voor een gevoel van frisheid en vrede.

 • Combinatie van wit en violet kan in bijna elke stijl worden gebruikt.

 • De combinatie van witte en karmozijnrode kleuren heb ook enkele functies. Dus als een wit laminaat wordt gebruikt voor afwerking, kan het effect worden versterkt met een meubelset van dezelfde kleur. Het is ook passend om licht stucwerk en beeldjes te gebruiken. Anders ziet het ontwerp er onafgewerkt uit.

 • In een kleine kamer is het het beste om te gebruiken combinatie van witte vloer en blauw behang. Dit zal een gevoel van gewichtloosheid en lichtheid creëren.

 • Witte vloeren en rood behang maak een spel van contrasten. Gebruik deze combinatie dus zorgvuldig. Het is beter om dit in de keuken en de woonkamer te doen. Door het wit-rode ontwerp kunt u de ruimte visueel vergroten.

 • De klassieke optie is gele en witte decoratie. In dergelijke ruimtes zal een gevoel van ruimte en lichtheid gecreëerd worden. In deze stijl wordt een combinatie van witte vloer en bruine muren gebruikt.

Vergeet niet dat in huizen waar dieren en kinderen zijn, dergelijk materiaal niet de meest geschikte optie is. Een grote belasting zorgt ervoor dat het lichte laminaat snel zijn ongerepte uiterlijk verliest.

Met wat de grijze vloer te combineren

Een van de meest voorkomende opties is een grijs laminaat. Dit neutrale en pretentieloze materiaal kan worden gecombineerd met elke tint.

Vergeet natuurlijk niet dat deze optie enkele kenmerken heeft:

 • combineren grijze vloer met groene muren moet voorzichtig zijn. Deze combinatie kan zelfs het meest interessante ontwerpidee vernietigen. Hierdoor kan het interieur eenvoudig en discreet worden.

 • Grijs laminaat past goed bij behang met gele patronen. Natuurlijk mogen er geen decoratieve elementen zijn.

 • De combinatie van grijs en rood ziet er modieus en modern uit. Maar desondanks moet het interieurontwerp zeer zorgvuldig worden benaderd. Om de waarneming van kleurcontrast te vereenvoudigen, is het de moeite waard om elementen met witte of neutrale tinten in de kamer te installeren.

 • Beige achtergronden onder het grijze laminaat worden vaak in klassieke stijl gebruikt. Ook kan deze combinatie worden gebruikt om een ​​kamer in een moderne stijl te versieren.

 • Grijs laminaat kan ook worden gecombineerd met oranje en paars behang. Dit ontwerp van de kamer ziet er ongewoon en spectaculair uit.

Ondanks het feit dat grijs laminaat erg populair is onder ontwerpers, moet het heel voorzichtig worden toegepast.

Hout Laminaat

De textuur van lichte houtsoorten is neutraal en universeel. Het kan worden gecombineerd met verschillende kleuren en in elk interieur worden gebruikt. De meest succesvolle combinaties:

 • De combinatie van een houten vloer met zwarte of lichte muren geeft het interieur soberheid.
 • Houtgele decoratie maakt de kamer lichter en stralender.
 • Houtlaminaat en bruin behang geven het interieur soberheid en adel.
 • Laminaat onder het mahonie oogt harmonieus met groen, blauw en geel behang.

In feite zijn er nogal wat opties voor het combineren van het kleurontwerp van de vloer en wanden. Daarom moet de selectie van laminaat gebaseerd zijn op persoonlijke voorkeuren en zorgvuldig. Als u bijvoorbeeld in elke kamer een andere combinatie gebruikt, vermindert dit de oppervlakte van het huis visueel.

Tips voor het kiezen van een laminaat (2 video's)

Kleurencombinaties (40 foto's)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

45 − = 42