Creëren van harmonie in de hal 18 m2 M: decoratie en opstelling

Creëren van harmonie in de hal 18 m2 M: decoratie en opstelling

Hoe een kleine kamer in het appartement te regelen? Het interieur van de hal van 18 m² hangt af van de stijl- en kleurvoorkeuren van de eigenaar, de configuratie van de kamer en hoe deze moet worden gebruikt.

We bieden verschillende aanbevelingen voor de inrichting van de hal, die u zullen helpen begrijpen hoe u deze centrale kamer in uw appartement wilt zien.

interieur van de hal 18 m m²

Voorgestelde omstandigheden

18 m² is niet de ruimste ruimte die mogelijk is, maar voldoende om een ​​interessant interieur te creëren. U kunt indien nodig gestoffeerde meubels, boekenplanken, fauteuils plaatsen - een bureaublad.

interieur van de hal 18 m m²

De ideale vorm van de hal - vierkant, met twee ramen en een deur. Bijna alle interieuroplossingen zijn geschikt. Je kunt niet echt nadenken over waar je de bank neerzet, zodat hij zich niet storend door de kamer beweegt. De vraag naar de locatie van de tv is eenvoudig op te lossen.

Het maakt niet uit wat voor type appartementsconfiguratie: vierkant, langwerpig rechthoekig, L-vormig of met meerdere deuren. Ervaren ontwerpers weten dat er geen tekortkomingen zijn in de lay-out van het pand.

interieur van de hal 18 m m²

Elke functie van de locatie van de kamer kan worden omgezet in een plus, in de aanloop naar een zeer interessant en ongebruikelijk ontwerp. In de "ongemakkelijke" woonkamers kunt u dergelijke originele ontwerpideeën ontmoeten die de eigenaars van de kamers van de juiste vorm jaloers zullen maken.

interieur van de hal 18 m m²

Onbetwistbare voordelen

Een nis van twee en een halve meter kan worden omgezet in een gezellige leeshoek. Een fauteuil, een tafel, plus een mooie vloerlamp - een zone voor ontspanning is klaar. Je kunt in een grote nis een bank plaatsen of bloemen neerzetten - als het naast het raam staat: je krijgt een kleine wintertuin.

interieur van de hal 18 m m²

Meer gebruikelijke ontwerpoplossingen voor verschillende nissen met verschillende dieptes - ingebouwde kasten of open schappen. Dit laatste kan een geweldig helder accent binnenshuis zijn. De boeken met kleurenbindingen, vazen ​​en decoratieve objecten die erop staan, zullen de technologische ideeën van de bouwers veranderen in een deel van een harmonieus interieur.

interieur van de hal 18 m m²

Deuren, deuren ...

Soms zijn er in een hal van een appartement van 18 m² meerdere deuren tegelijkertijd - twee, drie en zelfs vier. Het lijkt erop dat bijna de hele kamer uit interstitiële ruimtes bestaat. Ook een plus in een schatkamer met interessant ontwerp!

Tussen de deuren is perfect geplaatst, bijvoorbeeld een smalle open haard. Je kunt de tv ophangen. Of hangende planken te regelen. Zet een stijlvolle plank - dus het zal zeker in de schijnwerpers staan. Of versier deze plek met een mooie print. Er zijn veel idealen: het gaat erom de situatie vanuit een nieuwe invalshoek te bekijken.

interieur van de hal 18 m m²

Kleur verblinding

Welk kleurenschema bij voorkeur in het ontwerp van de hal van 18 vierkante meter? Het kan elk zijn: licht, donker, contrasterend of monotoon, verzadigd met verschillende tinten.

Er zijn verschillende regels die u moet kennen bij het maken van een interieur:

  • als u ruimte wilt, is de beste optie lichte kleuren; wit, lichtbeige, lichtgrijs vergroten visueel de ruimte; wanneer er veel van dergelijke tinten in de kamer zijn, lijkt het groter en lichter; zelfs de gordijnen moeten worden gekozen als licht of absoluut transparant - dit maakt de compositie nog eenvoudiger;
  • Donkere tonen visueel comprimeren de kamer - uw kamer zal kleiner lijken; Als u echter opzettelijk donkere kleuren gebruikt en deze harmonieus combineert met lichte kleuren, krijgt u een prachtig interieur van 18 vierkante meter - redelijk stevig, maar niet "zwaar";
  • een overvloed aan felle tinten van verschillende kleuren "werkt" om ruimte te verminderen; maar als je wilt, wanneer de kamer veel kleur en een overvloed aan verschillende mooie snuisterijen heeft, is deze optie ook geschikt; het is alleen de moeite waard om zorgvuldig naar de selectie van onderdelen en items te kijken, om niet te overdrijven - verander het interieur niet in een kakofonie van kleuren die vervelend is.

interieur van de hal 18 m m²

We combineren tinten

Moderne appartementen hebben vaak een hal met heldere accenten op de achtergrond van het hoofdlicht. Dit ontwerp ziet er harmonieus uit: het vervaagt zijn monotonie niet, maar het maakt de kleur "regenboog" niet uit.

Aangenaam kijken naar verschillende combinaties van kleuren: wit of beige met lichtgroen, met blauw, met roze, met lichtoranje. Meer contrastcombinaties - rood en wit, beige met helder groen, wit met zwart, wit met donkere wenge zijn ook geschikt.

interieur van de hal 18 m m²

Op 18 vierkante meter kunnen er verschillende gekleurde "vlekken" van verschillende tinten zijn. Het is alleen belangrijk dat ze niet alleen worden gecombineerd met de hoofdachtergrond, maar ook met elkaar. Dan zal het interieur van het appartement er harmonieus uitzien, en daar zal het aangenaam zijn.

interieur van de hal 18 m m²

Lookup

Het plafond van de hoofdruimte van het huis kan elke kleur hebben, bijvoorbeeld een eenvoudige gladde witte kleur. Als je met formulieren wilt spelen, kun je een rekplafond met meerdere niveaus bestellen. Het kan worden gebouwd in lampen. En als je de plafondspiegel maakt (van een glanzende film), dan zal de ruimte veel hoger lijken. Dit ontwerp van de oplossing voor 18 vierkante meter moet zorgvuldig worden gebruikt. Als de ruimte smal is, kan de spiegelfilm er een hoge "kloof" van maken.

interieur van de hal 18 m m²

De configuratie van het plafond van verschillende niveaus moet ook optimaal zijn - om de hoogte van de kamer te benaderen. Waar het klein is, is vooral de kwestie van het kiezen van het formulier relevant. Het is belangrijk om het plafond niet visueel lager te maken dan het is.

interieur van de hal 18 m m²

Laat er licht zijn

Verlichting in een ruimte van 18 vierkante meter speelt een grote rol. Lampen kunnen "verdelers" van verschillende zones worden. En creëer ook een visuele sensatie van een grote ruimte, als u ze op verschillende niveaus rangschikt.

interieur van de hal 18 m m²

Meubels vraag

Veel meubeldesign van de woonkamer op de achttien "vierkanten" betekent niet. Het is voldoende om verschillende maximaal functionele objecten te selecteren.

Stapel ruimte op een hoop kisten, hoge stoelen, grote kasten en muren van vandaag wordt niet geaccepteerd.

interieur van de hal 18 m m²

Meestal in de woonkamer zet een bank, een maximum van twee fauteuils en een salontafel. Nog een paar hangende smalle planken. Dat is genoeg. Een zachte hoek wordt als een goede oplossing beschouwd. Dit is een bank en stoelen tegelijkertijd, en de ruimte wordt aanzienlijk bespaard. Eenvoudige vormen in de stijl van minimalisme helpen om meer ruimte te laten. Transparante glasstructuren, bijvoorbeeld een salontafel of planken, zullen ruimte toevoegen.

interieur van de hal 18 m m²

Wanneer de gemeenschappelijke ruimte van het appartement wordt gecombineerd met de keuken, zullen de glazen tafels in deze zones de verbindende elementen worden. En ze zullen vrijheid toevoegen, "lucht". Om ruimte te delen in dit geval is mogelijk met behulp van een stijlvolle compacte toog die de woonkamer en de keuken begrenst. Maar je kunt het zonder doen. Een andere optie is om de vloer in de keuken op te heffen, daar een felle lamp op te hangen.

interieur van de hal 18 m m²

Vensterontwerp

Zware gordijnen met sierlijke lambrequins in een typisch appartement zijn zelden geschikt. Ze zien er meestal uit als iets buitenaards.

Lichtgordijnen gemaakt van semi-transparante stoffen passen perfect harmonieus in het interieur.

interieur van de hal 18 m m²

Als het nodig is om een ​​sluier te creëren die ongevoelig is voor vreemde opvattingen, is het de moeite waard om dichte, vloeiende monochromatische materialen te gebruiken - ze helpen de ruimte visueel te vergroten en zullen niet opvallen, waardoor andere details worden verdoezeld.

video Gallery

Fotogalerij

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 24 = 33