Елегантне и удобне завесе за ходник (+40 слика)

При дизајнирању дизајна савременог дневног боравка посебна пажња треба посветити избору завеса. Луксузне и елитне завесе за ходник ће постати прави украс ваше куће.

Пре куповине завесе у ходнику морате пажљиво размишљати о свему, размислити о неколико различитих опција, одредити боју, текстуру производа.

завесе за ходник

Можете купити готове производе или оригиналне завесе за халу за шивење. Изаберите завесе за дневну собу није једноставно, већ боље унапред тражите неке од најповољнијих опција, обратите пажњу на модне новине, направите сва потребна мерења и калкулације. Дакле, лакше ћете одлучити и наручити тачно те портије за дворану, што ће изгледати најугоднијом.

завесе за ходник

Тканина и текстура

Дизајн Простори ће бити недовршени без завеса у сали. Данас, модни дизајнерски производи различитих боја, величина, боје могу се купити по врло повољној цијени. Ако сте већ донели најважније одлуке о боју и текстури зидова, стилу простора, избору лустера, лампи - време је да се преселите на завесе у ходнику.

завесе за ходник

При куповини завеса обратите пажњу на материјал из кога су направљени. Модерни дизајнирани производи могу бити или текстурирани или комбиновани.

Најчешће су направљени од следећих материјала:

 • атлас;
 • свила;
 • сатен;
 • велур;
 • велвет;
 • плиш.

завесе за ходник

Сами платна могу бити различити у величини, мат или сјајни, покривени штампаним обрасцима и колажима. Ако вам требају ноћне завесе у ходнику, боље је обратити пажњу на густе материјале или вишеслојне завесе. Завршена и релативно јефтина хала за завесе представљена је на модерном тржишту у широком опсегу. Није лош изглед у унутрашњости елите и шик завесе од органзе са ефектом преливања.

Алуминијумске завесе су умотане у тканину сјајем собе. Дакле, када укључите вештачко осветљење, завесе ће се мало преливати, у неким случајевима можете видети чак и промену боје.

завесе за ходник

Завесе од сенке

Не изаберите завесе у ходнику светле отровне сјене. Није најбољи начин да изгледате превише тамне завесе у дневној соби. Нарочито се не препоручује куповина завеса у сали тамне барде, плаве или смеђе боје, ако се бавимо малом собом са малим плафоном. Дизајн ентеријера мала дневна соба је боље декорирати, користећи светле боје. Добро сте задовољни стилским дизајнерским производима од златног, беж или пастелног ружичастог нијанса.

Светле завесе на ходнику изгледају сјајно у свакој унутрашњости. Са њиховом помоћи ћете моћи профитабилно украсити дневну собу и додати шик на уобичајени дизајн.

завесе за ходник

Када испред њега има дневну собу са недовољним нивоом природног светла, тамне завесе за ходник засићених нијанси једноставно су контраиндиковане. Овде, не густе класичне завесе за дневну собу, направљене од лаких материјала без тежине: свиле или сатена. Светла соба се може декорисати помоћу дебелих завјесе чоколаде или бард хладњака. Уверите се да завесе у ходнику у унутрашњости не могу да се супротставе боју намештаја или тапета. Идеално, завесе треба да буду исте боје као и зидови у стану. Дозвољена је максимална разлика 1-2 тона.

завесе за ходник

Важно је правилно ставити акценте. Дакле, ако желите да концентришете пажњу гостију на било какве детаље у ентеријеру, на пример, на великом комаду намештаја - одаберите завесе сала у тону на њега. Дакле, моћи ћете постићи хармонију. Придржавајте се правила "топлих" и "хладних". Уређивање модерног ентеријера собе, чији прозори гледају на сунчаној страни, можете себи приуштити завесе сала хладних нијанси: светло сива, плавичаста, лила.

Завесе на ходнику, са прозорима окренутим према сјеверу треба изводити у топлим бојама. Можете купити готове елитне производе беж, млечне или златне нијансе.

завесе за ходник

Карактеристике дизајна

Дизајн и облик завеса у ходнику су кључни. Првобитне одлуке и свеже идеје су добродошле овде.

У продаји можете наћи готове новости:

 • грациозно вишеслојно;
 • производи од финих зрачних тканина, лаких текстура;
 • тешки густи производи направљени од сомота или сатена;
 • материјали са драперијом;
 • оригинални дизајнерски производи.

завесе за ходник

Када се суочимо са задатком уређења ентеријера у малом стану са ниским плафоном, не треба набавити кратке завесе. Дакле, ви само визуелно смањите растојање од пода до плафона. Боље је купити не превише широке завесе лаког летећег материјала, што не отежава ентеријер.

Допуњујте дизајн елитног прибора, погодан за стилистику.

завесе за ходник

Да би пружио луксуз, милост ће помоћи урезаним кратким моделима, направљеним од неколико слојева материјала, различитих боја и текстуре. Комплексна стилска решења нису прихватљива за сваки ентеријер. Међутим, када је у питању украшавање дневне собе, можете експериментирати.

Избор готових производа према дизајну дневне собе:

 • класике - симетрични и елегантни модели са ушицама или ламбрекуинс;
 • Барокни - бујни, луксузни завоји са драперијом, везом, четкама и штаповима;
 • модерно - асиметрична драперија, светле боје, вишеслојна;
 • Прованса - лакоћа, милост, природне нијансе, обиље светлосних боја, не превише густе тканине.

завесе за ходник

Савремени произвођачи пружају купцу огроман спектар производа. Остаје само да направите свој избор у корист модела који максимално повољно наглашава ваш посебан стил.

Видеогалерија

Фото галерија