Elegantne in udobne zavese za dvorano (+40 fotografij)

Pri načrtovanju zasnove sodobne dnevne sobe je treba posebno pozornost posvetiti izbiri zaves. Luksuzne in elitne zavese za dvorano bodo postale pravi okras vaše hiše.

Pred nakupom zavese v dvorani morate skrbno premisliti o vsem, razmisliti o več različnih možnostih, določiti barvo, teksturo izdelka.

zavese za dvorano

Za dvorano za šivanje lahko kupite že pripravljene izdelke ali izvirne zavese. Izberite zavese za dnevno sobo ni enostavno, bolje si vnaprej ogledate nekaj najprimernejših možnosti, bodite pozorni na modne novosti, naredite vse potrebne meritve in izračune. Torej, vam bo lažje odločiti in naročiti natančno tiste portirje za dvorano, ki bodo videti najbolj ugodne.

zavese za dvorano

Tkanine in teksture

Oblikovanje Objekti bodo nedokončani brez zaves v dvorani. Danes so modni dizajnerski izdelki različnih barv, velikosti, barv lahko kupili po zelo ugodni ceni. Če ste že naredili najpomembnejše odločitve o barvi in ​​teksturi zidov, slogu sobe, izbiri lestenc, svetilk - čas je, da se premaknete na zavese v dvorani.

zavese za dvorano

Pri nakupu zaves, bodite pozorni na material, iz katerega so izdelani. Moderni dizajnirani izdelki so lahko teksturirani ali kombinirani.

Najpogosteje so izdelani iz naslednjih materialov:

 • atlas;
 • svila;
 • saten;
 • velur;
 • žamet;
 • plišast.

zavese za dvorano

Sami platna so lahko drugačni po velikosti, mat ali sijoči, prekriti z natisnjenimi vzorci in kolaži. Če potrebujete nočne zavese na hodniku, je bolje, da se posvetite bolj gostim materialom ali večslojnim zavesam. Končana in relativno poceni zavese so predstavljene na sodobnem trgu v široki paleti. Ni slab videz v notranjosti elit in elegantnih zaves iz organze z učinkom prelivanja.

Aluminijaste zavese so tkane v tkanino s sijajem prostora. Torej, ko vklopite umetno razsvetljavo, se zavese nekoliko prelivajo, v nekaterih primerih pa lahko opazite tudi spremembo barve.

zavese za dvorano

Senčne zavese

Ne izberite zavese v dvorani svetle strupene sence. Ni najboljši način, da bi izgledali preveč temne zavese v dnevni sobi. Posebej ni priporočljivo kupovati zaves v dvorani temno-bard, modre ali rjave barve, če se ukvarjamo z majhno sobo z nizkim stropom. Notranjost majhna dnevna soba je bolje okrasiti, z uporabo svetlih barv. Dobro ste pripravljeni elegantni oblikovalski izdelki iz zlate, bež ali pastelno rožnate barve.

Svetlobne zavese na hodniku bodo v vsaki notranjosti videti super. Z njihovo pomočjo vam bo uspelo lepo okrasiti dnevno sobo in dodati elegantno do običajnega oblikovanja.

zavese za dvorano

Ko pred njim je dnevna soba z nezadostno naravno svetlobo, so temne zavese za dvorano nasičenih odtenkov preprosto kontraindicirane. Tukaj ni preveč gosto klasično zavese za dnevno sobo, narejene iz lahkih materialov brez svile: svile ali satena. Svetla soba lahko okrasite z debelimi zavesami čokolade ali barvnimi odtenki. Poskrbite, da zavese v dvorani v notranjosti ne bodo v nasprotju z barvo pohištva ali ozadja. V idealnih razmerah morajo biti zavese enake barve kot stene v stanovanju. Dovoljena je največja razlika 1-2 tone.

zavese za dvorano

Pomembno je, da se poudarki pravilno. Torej, če želite osredotočiti pozornost gostov na vse podrobnosti v notranjosti, na primer na ogromnem kosu pohištva - izberite zavese v dvorani z njo. Tako boste lahko dosegli harmonijo. Upoštevajte pravila "toplo" in "hladno". Dekoraterstvo moderne notranjosti sobe, katere okna gledajo na sončni strani, si lahko privoščite zavese v hladni odtenki: svetlo siva, modrikasta, lila.

Zavese na hodniku, z okni proti severu, je treba izvesti v toplih barvah. Lahko kupite gotove elitne izdelke bež, mleka ali zlate sence.

zavese za dvorano

Značilnosti oblikovanja

Oblika in oblika zaves na hodniku sta ključnega pomena. Prvotne odločitve in sveže ideje so dobrodošle tukaj.

Na prodajah lahko najdete nove novosti:

 • elegantno večplastno;
 • izdelki iz finih zračnih tkanin, lahke teksture;
 • težki proizvodi iz žameta ali satena;
 • materiali z draperijami;
 • originalni oblikovalski izdelki.

zavese za dvorano

Ko se soočamo z nalogo, da okrasimo notranjost v majhnem stanovanju z nizkim stropom, ne smemo pridobiti kratkih zaves. Torej, vizualno zmanjšate razdaljo od tal do stropa. Bolje je, da ne kupite preveč širokih zaves letečega lahkega materiala, zaradi česar notranjost ni otežena.

Dopolnite oblikovanje elitnih dodatkov, primernih za stilistiko.

zavese za dvorano

Za razkošje bo milost pomagala izrezljane kratke modele, narejene iz več plasti materiala, drugačne barve in teksture. Kompleksne stilske rešitve niso sprejemljive za vsako notranjost. Vendar, ko gre za okrasitev dnevne sobe, lahko poskusite.

Izbor končnih izdelkov glede na zasnovo dnevne sobe:

 • klasike - simetrični in elegantni modeli z očesci ali lambrequins;
 • Barokno - bujne, razkošne draperije z draperijami, vezmi, ščetkami in izbirkami;
 • moderno - asimetrična draperija, svetle barve, večplastna;
 • Provansa - lahkotnost, milost, naravni odtenki, obilje svetlih barv, ne preveč gosto tkanine.

zavese za dvorano

Sodobni proizvajalci nudijo kupcem širok izbor izdelkov. Še vedno se odločite za model, ki maksimalno prednostno poudarja vaš poseben slog.

Videogalerija

Fotogalerija