Ламбруцк завесе: врсте и дизајн

Ламбрекин се зове уска трака од тканине која је причвршћена за завјесу за завесе. Измијењена је као декор ружног дела зида који остаје између прозора и плафона.

До данас, они обављају декоративну улогу, чинећи композицију завеса хармоничнију опцију.

завесе ламбрекуинс у унутрашњости

Користе се и за украшавање не-естетских каменица. Али у већини случајева, такве завесе служе за декорисање сала у одређеном стилском правцу, на пример, бароку. Можете га користити да бисте исправили отварање прозора: визуелно подижу плафон и повећавају отварање прозора.

завесе ламбрекуинс у унутрашњости

Сорте

Постоји много стилова у којима се врши ламбрекин. Међутим, најпопуларније су класичне опције, али су подвргнуте неким промјенама уз лагану руку дизајнера и мајстора шивења завеса.

Цлассиц. То је ужа трака тканине, која се сакупља у оковима са посебном траком - завјесном траком. Разликовати праву, лучну и валовиту форму. Одлично решење за украшавање не-естетског вијенца или нагиба горњег прозора.

завесе ламбрекуинс у унутрашњости

Тешко.Такве завесе савршено држе облик, направљене су од посебног бендо тканине или од густих материјала. Дизајн Захваљујући овом елементу изгледа веома строго и луксузно. Хард ламбрекуинс се шију у неколико модела: кокиље, сваги, јабота, перекиди и други. Варијабилност омогућава обликовање заиста необичног састава из завеса.

завесе ламбрекуинс у унутрашњости

Комбиновано. То је симбиоза класичних, тврдих и фантазијских ламбрекуина. Његов коначни изглед зависи од вештине произвођача и обично се шири у салонима. Постава је неограничена, ваш задатак је само означити оквир у којем ће се зауставити, тако да се прозори не претварају у једини акцент унутрашњости.

завесе ламбрекуинс у унутрашњости

Класичне завесе. Наравно, сложени завесе пелметс необичних облика и предивним погледом врло импресивно, али стил земље, изаберите класичну верзију ткива плућа. Комплексни завјесе ламбрекуинс се састоје од неколико елемената дизајна завеса, који се креирају помоћу опција за дораду материјала. У суштини, у једној верзији се користе до три различита дела, међутим, ако имате искуство и беспрекорни стил стила, можете експериментирати.

завесе ламбрекуинс у унутрашњости

Завесе у дневној соби са 3 свагами. Ако баците траку за тканине кроз полицу, онда ће бити полукруг, који се зове "сваг". Ова опција ће савршено декорирати дневну собу. Али један елемент није превише добар за уређење собе. Отварање прозора ће бити лепо ако се драперирана драперија понови на неколико прозора, а за боље обликовање "превртања" користите цевасти вијенци.

завесе ламбрекуинс у унутрашњости

Јаботх - асиметрични елемент завеса. Има нижу косу ивицу и асиметрични дизајн. Јабот, ово је друго име за завесе. Погодно је погледати у спаваћој соби, дневну собу. Обично, "јабот" представља композицију на обе стране прозора, али може се користити само једностран аранжман.

завесе ламбрекуинс у унутрашњости

Цоцкилла. Кокилие се налази у средини прозора између 2 "свагами". Ово је симетрични или двоструки дизајн, који подсећа на 2 уске кратке "сваг", сређене симетрично једна другој. Популарно за декорацију сале. Комбинације декоративних елемената добро изгледају у различитим бојама. Контрастне композиције боје дају динамику, а комбинације једне боје дају мир у унутрашњост дневне собе или друге просторије.

Комплекс верзија пелмет дизајна привлачи пажњу и себи довољан украс прозора, али ако желите једноставне варијанте, маску на класичне свагс диверсификацију отварање прозора.

завесе ламбрекуинс у унутрашњости

Фринге. Подручје се сматра традиционалним декорацијом завеса у дневној соби направљеној од сомота.

завесе ламбрекуинс у унутрашњости

Фестонс. Фестонови су меки штапићи различитих врста, захваљујући којима можете отворити отвор прозора у ходнику потпуно нови изглед.

завесе ламбрекуинс у унутрашњости

Савремене технологије су донеле нову реч за шивење завеса. Тврди ламбрекин се може направити од тканине са фототиском, ако сте претходно одабрали образац и пажљиво измерите величину декора, добићемо ексклузиву композиција за прозоре сала. Ако се одлучите да украсите свој спаваће собе састав завеса са пелметс, онда ово питање мора приступити веома пажљиво, размотрити стил вашој спаваћој соби.

Уређај са ламбрекином може бити не само класична дневна соба, већ и модерне собе, украшене у стилу хи-тецх или тецхно.

завесе ламбрекуинс у унутрашњости

Завесе од ламбрекуинс у спаваћој соби

Спаваћа соба је приватна соба у било којој кући. Овде можете експериментисати и показати властите укусе, чак и ако иде против стила собе. Како сами дизајнери кажу, завесе ламбрекуинс за спаваћу собу - ово је неопходан елемент. Декорација прозора, улазна врата уз помоћ дизајна завеса датирају да сакривају собу од других људи.

Композиције за декор спаваће собе треба изабрати приликом креирања пројектног пројекта. Можете наручити готове опције или урадити то сами.

завесе ламбрекуинс у унутрашњости

Доња ивица завесе обично је украшена плетеницом или раменом. Материјали за завршну обраду погодни су за израду завеса. У току ће се одвијати траке, плетенице, облоге, куглице и други украсни елементи. Избор начина декорисања отвора прозора зависи углавном од висине плафона. Ако се креће у распону од 2,5 до 3 метра, онда ће тешка варијанта "јести" још пар додатних.

завесе ламбрекуинс у унутрашњости

На основу целог стила унутрашњости спаваће собе изабране су различите завесе. Да не би уништили јединство композиције, потребно је проучити посебну литературу.

Дакле, за стилове барокне и арт децо су погодне мекане, љубазне линије. За њих је боље изабрати дизајн од фантазијских драперије и меких тканина. У спаваћој соби су прихватљиве завесе и ламбрекинови лаких тканина са елегантним завршетком.

завесе ламбрекуинс у унутрашњости

Ако је ваша спаваћа соба направљена у класичном стилу, онда је боље изабрати круте или полуврсте композиције. Захваљујући овом декоративном елементу, можете добити сложенији, скулптурални облик. Врата често захтевају додатни декор, посебно у спаваћој соби.

Уз помоћ ламбрекуина, завеса и светлосних завеса, можете постићи одличан ефекат интимности и изолације из вањског свијета.

завесе ламбрекуинс у унутрашњости

Поред тога, текстилни дизајн прозора и врата служи као додатни апсорбер буке. И лепо дизајниране отворе увек уживају у очима и додају удобност соби.

Видеогалерија

Фото галерија