Lambruck zavese: vrste in oblika

Lambrequin se imenuje ozek trak tkanine, ki je pritrjen na zavese za zavese. Izumil je kot dekor grdega dela stene, ki ostaja med oknom in stropom.

Do danes opravljajo dekorativno vlogo, s čimer je sestava zavese bolj harmonična možnost.

zavese lambrequins v notranjosti

Uporabljajo se tudi za dekoriranje neestetskih korenin. Toda v večini primerov takšne zavese služijo za dekoriranje dvorane v določeni stilski smeri, na primer, baročno. Lahko ga uporabite za odpiranje okenskega okna: vizualno dvignejo strop in povečajo odprtino okna.

zavese lambrequins v notranjosti

Sorte

Obstaja veliko stilov, v katerih se izvaja lambrekin. Toda najbolj priljubljene so klasične možnosti, vendar so se z lahkimi rokami oblikovalcev in mojstrov zavesne šivanje preoblikovale.

Classic. To je ozek trak tkanine, ki se zbrati v gube s posebnim trakom - zavesnim trakom. Razločite ravno, obokano in valovito obliko. Odlična rešitev za okrasitev ne-estetskega venca ali zgornjega okenca.

zavese lambrequins v notranjosti

Težko.Takšne zavese popolnoma držijo obliko, so izdelane iz posebne bendo ali tkanine. Oblikovanje Zaradi tega elementa izgleda zelo strogo in luksuzno. Trdi lambrequini se šijejo v več modelih: kokilje, svagi, jabota, perekidy in drugi. Spremenljivost omogoča oblikovanje resnično nenavadne sestave iz zaves.

zavese lambrequins v notranjosti

Kombinirano. Je simbioza klasičnih, trdih in fantazijskih lambrequinov. Njegov končni videz je odvisen od spretnosti proizvajalca in je običajno posnet v salonih. Postavitev je neomejena, vaša naloga je le določiti okvir, v katerem se bo ustavil, tako da okna ne postanejo edini poudarek notranjosti.

zavese lambrequins v notranjosti

Klasične zavese. Seveda so zapleteni zavesni lambrequini neobičajne oblike lepi in zelo impresivni, a za državni slog morate izbrati klasično različico lahkih tkanin. Kompleksni zavesni lambrequins sestavljajo več elementov zasnove zavese, ki se izdelujejo s pomočjo opcij draperije. V bistvu je v eni različici uporabljenih do treh različnih delov, če pa imate izkušnje in brezhiben občutek sloga, lahko poskusite.

zavese lambrequins v notranjosti

Zavese v dnevni sobi s 3 svagami. Če vrgel tkanino skozi polico, potem bo polkrog, ki se imenuje "swag". Ta možnost bo popolnoma okrasila dnevno sobo. Toda en sam element ni preveč dober za dekoriranje prostora. Odprtina okna bo lepa, če se drapasto draperijo ponovijo na več oknih in za boljše oblikovanje "prevrnitve" uporabite cevasto vogalnico.

zavese lambrequins v notranjosti

Jaboth - asimetrični element zaves. Ima nižji poševni rob in asimetrično obliko. Jabot, to je drugo ime za zavese. Primerno je videti v spalnici, dnevna soba. Običajno "jabot" predstavlja sestavo na obeh straneh okna, vendar se lahko uporabi le enostranski dogovor.

zavese lambrequins v notranjosti

Cockilla. Kokilye se nahaja sredi okna med 2 "svagami". To je simetrična ali dvojna zasnova, ki je podobna 2 ozkemu kratkemu "svagu", simetrično razporejenim med seboj. Priljubljeno za dekoracijo dvorane. Kombinacije dekor elementov dobro izgledajo v različnih barvah. Kontrastne barvne kompozicije dopolnjujejo dinamiko in kombinacije ene barvne lestvice prinašajo mir v notranjost dnevne sobe ali druge sobe.

Kompleksna različica zasnove lambrekinov privlači pozornost in je samozadostna dekoracija okna, če pa vam je všeč preproste možnosti, potem rob na klasičnem lambrikenu razveže okno.

zavese lambrequins v notranjosti

Obrobje. Obrobje se šteje za tradicionalno dekoracijo zaves v dnevni sobi iz žameta.

zavese lambrequins v notranjosti

Festoni. Festonji so mehke štrline različnih vrst, zaradi katerih lahko okno odprtine dvorane povsem nov videz.

zavese lambrequins v notranjosti

Sodobne tehnologije so prinesle novo besedo za šivanje zaves. Trden lambrekin je lahko izdelan iz tkanine s fototermnim tiskom, če ste predhodno izbrali vzorec in skrbno izmeri velikost dekor, bomo dobili ekskluzivno sestava za dvorana okna. Če se odločite za okrasitev svoje spalnice s sestavo zaves z lambrequinom, je treba temu vprašanju zelo natančno premisliti, upoštevajte slog vaše spalnice.

Okrasite z lambrequinom, ne morete biti le klasična dnevna soba, ampak tudi precej sodobne sobe, urejene v slogu hi-tech ali techno.

zavese lambrequins v notranjosti

Zavese lambrequins v spalnici

Spalnica je zasebna soba katere koli hiše. Tukaj lahko poskusite in pokažete svoje lastne okuse, tudi če so v nasprotju s slogom prostora. Kot sami oblikovalci pravijo, zavese lambrequins za spalnico - to je nepogrešljiv element. Dekoracija oken, vhodna vrata s pomočjo zasnove za zavese sklanjajo prostor iz drugih ljudi.

Med ustvarjanjem projektnega projekta je treba izbrati sestavke za dekoracijo spalnice. Naročite lahko pripravljene možnosti ali naredite sami.

zavese lambrequins v notranjosti

Spodnji rob zavese je običajno okrašen s pletenicami ali obrobjem. Zaključni materiali so primerni za izdelavo zaves. V teku bodo šli trakovi, pletenice, podloge, kroglice in drugi okrasni elementi. Izbira načina dekoriranja okenskega odprtja je v veliki meri odvisna od višine stropa. Če se giblje znotraj 2,5 - 3 metra, bo težka varianta "pojedla" nekaj več dodatnih.

zavese lambrequins v notranjosti

Na podlagi celotnega sloga v notranjosti spalnice so izbrane različne zavese. Da ne bi prekinili enotnosti kompozicije, je treba preučiti posebno literaturo.

Torej, za sloge baročnega in umetniškega deca so primerne mehke, ljubek linije. Za njih je bolje izbrati modele iz fantazijskih draperijev in mehkih tkanin. V spalnici so sprejemljive zavese in lambrequini lahkih tkanin z elegantnimi oblogami.

zavese lambrequins v notranjosti

Če je vaša spalnica izdelana v klasičnem slogu, je bolje izbrati togo ali poltrdo kompozicijo. Zahvaljujoč temu dekorativnemu elementu lahko dobite bolj zapleteno, kiparsko obliko. Vhod pogosto zahteva dodaten dekor, še posebej v spalnici.

S pomočjo lambrequins, zaves in svetlobnih zaves, lahko dosežete odličen učinek intimnosti in osamljenosti iz zunanjega sveta.

zavese lambrequins v notranjosti

Poleg tega tekstilna zasnova oken in vrat služi kot dodatni absorber hrupa. In lepo oblikovane odprtine vedno veselijo oči in dodajajo udobje v sobi.

Videogalerija

Fotogalerija